Şimdi Ara

Civic 2020 Eco Elegance Yalıtım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 3-4 ay kadar önce sıfır Eco Elegance Civic aldık. Araçtan genel itibari ile çok memnunuz.

    Yalnız geçen 300 KM kadar uzun yol yaptık. Kafamız şişti resmen. İnanılmaz soğuduk araçtan.

    Üzerinde Bridgestone Turanza 16 inç lastik var. Havalari da 34 olması lazım. Motor sesi yok ama beyin ütüleyici bir lastik sesi ve davlumbaz sesi var. Her taş sesi resmen içerde.

    Lastikler yumuşak bir modelle değişse ve davlumbazlara yalıtım yapılsa ses azalır mi yoksa boşuna mı masraf ederiz. Ya da bu kez de diğer yerlerin sesi mi ortaya çıkar :) aracın tampon birleşim yerleri ve içerideki konsol kısmı vites bölgesi (hafif zorlayınca sallanıyor ) falan bariz kalitesiz ama çok sorun teşkil etmiyor. Fakat bu ses olayı cidden çok rahatsız edici bir boyutta. Önerilerinizi bekliyorum.



  • 2016 yılı Kasım ayında FC5 kasa ilk çıktığında aldığımda bayi isterseniz yalıtım için pütür attırabiliriz demişti , kabul ettim yol sesine ufak bir faydası oldu. Davlumbaza yaş şıçramasına hiçbir faydası olmamıştı..Lastikler çok önemli ses için maalesef Bridgestone takunya gibi lastik

  • Eski auris aracımda bridgestone vardı, sert hamurdur biraz ses yapar ama oyle sikayet edilecek cinsten değil.

    Bence aynı araçta başka marka lastik kullananların tavsiyesine bir bakın, özellikle facebook grupları daha aktif bu konuda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir golf sessizliği bekleme ama lastik değişiminin faydası olur. michelin al. şahsen ses yüzünden lastik değiştirmezdim, eskimesini beklerdim. uygun fiyata sessiz bir araç istiyordun madem ya golf alacaktın ya da biraz zorlayıp passat trendline.

  • https://www.youtube.com/watch?v=pBxnCqr4RUg&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir alman yalıtımı beklemeyin, o paraya o donanım, sorunsuz motor ne alacaksın, o güzel şarkılara volume verin ses duymazsınız tek çare
  • nightblueist kullanıcısına yanıt
    Facebook, instagram falan hiç kullanmıyorum. Hep buraya takılıyorum. O yüzden sizlere sorayım dedim. Teşekkürler cevap için
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Aslında sese takıntılı değilim. Araç içinde trim seslerini de umursamam. Orta seviye bir lastik sesine de razıyım ama bu başka bir seviye. Kalabalık aile kullanıyoruz. Takasta bizim araca mantıklı bir teklif geldi o da etkili oldu Civic almaya. Golf ve Passat aşırı pahali geliyordu. Bir de LPG etkeni de önemli oldu. Saol
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Motor ve donanım konusunda kesinlikle haklisin. Zaten önceliğimiz de sorunsuzluk, ekonomik ve otomatik olmasiydi. Dedigini de yaptik. Dönüşde müzik açtık :) ama yol sesi arka planda hep RAM dan yedi :))) daha da uyuştuk :))
  • Lastikle çözmeyi düşüyorsanız lastik H serisi falan yani düşük hız endeksli olsun. Yumuşak modellerin bile v serileri falan ses yapabiliyor.

    Bir öneri, kendi aracımın aynısı başka aracı michelin crossclimate+ ile kullandım çok sessiz gelmişti. 100ü geçmedim ama o hızlarda uçan halı gibiydi.

    Uzakdoğu araçlarında lastik sesi için radikal önlem gerekebiliyor. Daha önce ceed iççn davlumbaz ve çamurluk içi bituself uygulama yaptım hiç fark etmedi. Belki alttan komple püskürtmeli uygulamalardan gerekebilir. Üstteki lastik de biraz radikal çözüm ama iş görebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 24 Şubat 2021; 23:56:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolasın 👍
  • Lastik değişimi ile ses azalıyor. Uzun yıllar kullanırım, sessizlik önemli derseniz profesyonel bir yalıtım yaptırabilirsiniz. 5-6bin tutar tahminen. Söylentilere göre d segment sessizliğinde oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    5-6 yalıtım 4 de lastik desek. 10 bin TL. İyi para :) sesi kafada yok etmek lazım :)) min 5 yıl kullanılacak. Yaptırılır dediğin gibi
  • Subigarage dan bir fiyat al.

    https://www.instagram.com/p/CDl0c7vpYjk/?igshid=yuoswletwo9s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3976 -- 24 Şubat 2021; 23:43:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servislere 10bin bakımlara gittiğinde verdiğin para, sesi falan unutturuyor insana, tecrübeyle sabit....  

  • ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Bi de o var de mi :)
  • 2016 yılı Kasım ayında FC5 kasa ilk çıktığında aldığımda bayi isterseniz yalıtım için pütür attırabiliriz demişti , kabul ettim yol sesine ufak bir faydası oldu. Davlumbaza yaş şıçramasına hiçbir faydası olmamıştı..Lastikler çok önemli ses için maalesef Bridgestone takunya gibi lastik

  • Michelin’de sesde azalma olur kış lastiği varsa zaten ses normal lastiğe göre fazla olur. Fakat Honda yalıtımından aşırı sessizlik de beklemeyin.
  • Bence davlumbazları söküp, iç kısımları izolasyon malzemesi ile yalıtın. Konuyla ilgili youtube da birçok video var. Eliniz yatkınsa sizde yapabilirsiniz. Ayrıca pütür spreylerde satılıyor 1kutu 35tl civarı. 1 aracın bütün davlumbaz içlerine toplam 4 kutu yeterli oluyor. Evet dediğiniz gibi aracınıza daha düşük desibelli lastikler de kullanmanızda fayda olur. Düşük yuvarlanma. gürültüsüne sahip ve ekonomik ütce Sava lastikleri tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.