Şimdi Ara

Eski MB başkan yardımcısı: Rezerv eksi 42.3 milyar dolar; dövizi kim aldı belli değil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski Merkez Bankası başkan yardımcısı İbrahim Turhan, Türkiye’nin net döviz rezervinin söylendiği gibi 95 milyar dolar değil, eksi 42.3 milyar dolar olduğunu, 130 milyar doları bulan döviz satışında yöntemin şeffaf olmadığını, alıcının bilinmediğini söyledi.


    Son günlerde Merkez Bankası rezervlerindeki düşüş iktidarla muhalefet arasında tartışma konusu oldu.



    CHP hafta sonunda Twitter hesabından “Damadı kimler susturuyor? 128 milyar dolara ne olduğunu kimler saklıyor” başlıklı bir paylaşım yaptı. Paylaşımda MB’nin döviz rezervinin -47 milyar dolara düştüğü belirtilerek, “Bunların hesabının sorulmasını kimler engelliyor” ifadeleri yer aldı..

    Erdoğan ise damadı Berat Albayrak döneminde MB rezervlerinde yaşanan düşüşü, ‘ödemeler dengesinde sıkıntı yaşamamak adına yapıldığı’ söylemiyle savunurken, rezervleri yeniden rekor seviyelere ve üzerine çıkaracaklarını söyledi.

    Dünya’dan Alaattin Aktaş’a konuşan Turhan, 130 milyar dolarlık döviz satışı için soruşturma yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, Turhan “Zira yöntem şeffaf değildi. Satışın hangi yöntemle, hangi dönemde, hangi kurdan ne kadar yapıldığı, alıcıların da kimler olduğu belli değil” dedi.


    Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün 95 milyar dolar seviyesinde olduğunu söylediği rezervler içinse farklı bir hesap yaptı.

    Rezervi eksi 42.3 milyar dolar bulan Turhan hesabını şöyle anlattı: “5 Şubat itibarıyla 96.4 milyar dolar brüt rezerv var. Ama yükümlülüğümüz de var. Bunları düşünce kalan net uluslararası rezerv 14.1 milyar dolar. Üstelik bunun hepsi Merkez Bankası’nın da değil. Piyasayla, yani bankalarla yapılan swaplar 41.7 milyar. Tutar, Katar’dan alınan 15 milyar da eklenince 56.7 milyar yapıyor.

    Net rezerv ne kadar 14.1 milyar, bundan toplamı 56.7 milyar olan bankalarla yapılan swapı ve Katar’dan ‘hatır çeki’ ile alınan tutarı düşünce geriye kalıyor eksi 42.6 milyar. Yani Türkiye’nin net döviz rezervi söylendiği gibi 95 milyar dolar değil, eksi 42.3 milyar dolardır.”


    Kaynak : https://www.diken.com.tr/eski-mb-baskan-yardimcisi-rezerv-eksi-42-3-milyar-dolar-dovizi-kim-aldi-belli-degil//




  • Yavv ne rezerv muhabbettiymiş arkadaş. Reis yurtdışı hesaplarındaki paralarının yarısını buraya aktarsa ülke şaha kalkacak, hâlâ rezerv diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunun cevabı çok basit. Kimin cebinden çıktığı da ortada. Beratında susturulmaya çalışıldığını zannetmiyorum. Konuşsa ucu kendine de dokunacak çünkü. Olan üç kuruşuyla parasının değerini korumaya çalışanlar, parası olmayıp enflasyon altında ezilene oluyor.

  • yukarı

  • yahu kılışdaroğlu bari merkez bankasını batırmasaydın

  • 128 milyar doları cehabe iş bankası üzerinden cukka etmiş olmasın sakın?

    Netekim sesega yı da batırdıydılar.

  • Ya be caaabe ülkeyi çok kötü yönetiyor. 20 yıldır kan kusturdular bu millete, mahvettiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver %49 inanmaz.

    O değilde bu seçmen kitlesi Abdülhamid aşığı ama Abdülhamidle alakaları yok.

    Tarih öğrencisiyim Osmanlıca öğreniyoruz basit metinler çeviriyoruz metinde şu geçiyor, Abdülhamid tahta çıkıp saraya geçtikten sonra sarayın masrafını düşürüyor. saraydan hesapsız kitapsız saray görevlilerine akan paraları falan kestiriyor. Yemek olayını topluca herkesle bir sofrada yemeye başlamış normalde hiç bir padişah bunu yapmazmış. Yani adam tutumlu davranıyor. ekonomi için bir bankerin ayağına gidip koskoca padişah ekonomi eğitimi almaya başlıyor.

    Abdülhamid böyle birisiymiş daha neler vardır neler öğreniyoruz o böyle iken sözde onu savunanlar har vurup harman savuruyor. İTİBARDAN TASARRUF olmaz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezerv geldi mi giitti mi lazım mı yakın zamanda anlarız zaten merak etmeyin. Çünkü ülkeyi aşırı kırılgan yapar. Ahmet mehmet bir türlü inanır ama yeri geldiğinde piyasa müdahale ister. Sen elinde ki silah çeşitliliğini yitirirsen ota boka faiz arttırırsın ve buda seni müthiş güvenilmez yapar. Müdahale etmese daha kötü olur. Kaldı ki tcmb rezerv alımına başlayacağım da dedi. Eğer gerçekten -46 mr dolarlık rezervi eski seviyelerine getirirlerse doları 9 tl de an itibariyle görürüz faize gram dokunmadan. Her geçen gün aleyhine bunların. Göreceğiz ytd.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılışdar yapmıştır diye düşünüyorum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar tavan yapmış birileri doların düşmesini istemiyor galiba biz dolar biriksin döviz girsin diye dua ediyoruz adamlar dolarları yürütüyor

    bazı insanları susturuyorlar birşey söylemesin diye çok merak ediyorum

  • AKP’liler görmemezlikten gelir şimdi bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 128 milyar dolar yani yaklaşık 900 katrilyon para esnafa, çiftçiye, emekliye, yaşa takılan EYTlilere, asgari ücretli işçiye mi verilmiş? Kime verilmiş bizim paramız? Akpye oy veren seçmen açıklasın biz de görelim büyük resmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya net olması gereken konuların bu kadar spekülasyona açık olması çok vahim.

  • Tabiykide gilicdar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyyy mr. kemal paraları naptın  

  • dingonun ahırıdamı giren cıkan belli değil

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.