Şimdi Ara

ASKERLİKTEN MUAF OLDUM!- Muafiyet Sürecim | SKOLYOZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Bugün itibari ile askerlikten skolyoz rahatsızlığım sebebiyle muaf oldum. Gördüm ki, askerlik muafiyeti hakkında internette çok fazla kaynak yok. Ben de benim rahatsızlığımdan müzdarip olan ve askerliğe gidemeyecek veya bu konuda fikre bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlar için tüm muafiyet sürecimi sizler için anlatıcam.


    Öncelikle benim rahatsızlığım doğuştan olup, 38 derecelik bir skolyozum vardı. Askerlik çağım geldiğinden önce bile hep düşünüyordum bu askerliğe engel olur mu diye ki oldu.


    1) 2019 yılının Temmuz ayında lisans bölümünü tamamladım ve 2020'nin şubat ayında e-Devlet üzerinden ASAL YOKLAMA BAŞVURUSU yaptım. Bu başvuruda tüm rahatsızlıklarımı eksiksiz bir şekilde yazdım.


    2) Yaptığım asal başvurusu sonrası, mevcut başvurunun "çıktısını ALMADAN" direkt olarak aile hekimime gittim ve askerlik için geldiğimi ve bazı rahatsızlıklarımın olduğunu söyledim. Zaten doldurduğum başvuru formunda tüm bu rahatsızlıklarım yer aldığı için, doktorum tek tek inceleyip bana sorular sordu. Eğrilin epey ilerlemiş dedi. Neyse boy kilo ölçümleri ve minimun bazı duruş testleri yapmasının ardından beni İstanbul'da yaşadığım ilçeye en yakın olan EĞİTİM ARAŞTIRMA hastanesine sevk işlemimi başlattı.


    3) Aynı gün sevk olur olmaz hastaneye gittim. Hastaneye giderken herhangi bir randevu almanıza gerek yok. Direkt gidip askerlik muayenesi için geldiğinizi söylemeniz yeterli. Doğrudan hastanenin ORTOPEDİ servisine gittim ve sıra numarası aldım. Askerlere bakan heyet doktorunun yanına gittim ve yanında bir yardımcısı vardı. Size öyle sorular falan sormuyor. Direkt filme yönlendiriyor sizi ve ilgili filmleri çektirmenizi ve gelmenizi istiyor. Sonra gidip filmimi çektirdim ve filmden sonra doktorun yanına gittim. Skolyoz derecemi TROKAL BÖLGE 38 olarak ölçtü. Lomber ile ilgili bir bilgi tarafıma verilmedi ki, verilmediğine göre bir sorun yoktu diye düşünüyorum. e-Nabızdan zaten kendi filmlerimi incelemiştim.


    Ama şunu da ayrıca söylemek isterim ki, gerçek hastane muayenesinden önce mutlaka başka bir hastanede hastalığınız ne ise onunla ilgili test ve ölçümler yaptırın. Elinizde ne olduğunuzu gösterir bir belge döküm vs. olsun.


    4) Daha sonra doktorun bana verdiği kağıt ve derece ile SAĞLIK KURULUNA gittim. Onlar beni baya uğraştırdı. İlk gittiğimde yeterli asker aldık haftaya salı erken gelin dedi. Sonra gittim kurul izinde dediler. Böyle 2 3 kere boş yere gitmiş oldum.


    5) Neyse en sonunda kurula ilgili evraklarımı verdim. İşlemleri yaptılar ve içerisinde Radyoloji raporunun olmadığını ve çıkartmam gerektiğini söylediler. Bir de onun için uğraştım. Raporun çıkmasını bekledim ve gelecek hafta tekrardan gittim. Bu seferde evraklarımın tam olduğunu görünce bana HEYET GÜNÜ için gün verdiler. 23 şubatta heyete çıktım ve heyette herkes sus pus, konuşmadan oturuyordu. Benim evraklarımı tek bir doktor kontrol ediyordu ve içeride 30 40 saniye kaldım kalmadım o derece. ÖYLE GÖZÜNÜZDE KURULU BÜYÜTMEYİN. Saat 14:00'da işlemlerim bitti yani kuruldan çıktım. 2 saat sonra raporun çıkacağını söylediler. Hastane bahçesinde 2 saat oyalandım.


    6) Ve en sonunda, o bitmeyen 2 saatin sonunda bir kadın memurdan ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR yazılı kağıdımı aldım. Bunu al elverişsiz şubeye götür dedi. Yani ASKERLİK ŞUBESİ demek istiyor.


    7) Bu sabahta erkenten askerlik şubesine götürdüm ve hiç sorun yaşamadan belgelerimi teslim ettim. Görevli Astsubay'a imza attırdım. şöyle bir inceledi ve bana dosyalarımı verdi.


    5 6 ay sonra bana evrak geleceğini söylediler ama bu çokta önemli değil. Kimine 1 kimine 2 sene sonra gelebiliyor.


    ASKERLİKTEN ÇIKAR ÇIKMAZ E DEVLETTEN ASKERLİK DURUM BİLGİSİNİ SORGULADIM VE ASKERLİKTEN MUAFTIR DİYE BİR YAZININ OLDUĞUNU GÖRDÜM.



    Ve Askerten muaf olmuş oldum. Eğer sizin de askerliğe gitmenize engel bedensel veya ruhsal bir hastalığınız varsa ve TSK'nın yönetmeliğinde yazan şartlara uyuyorsanız askerlikten muaf olursunuz.


    BU YAZIMIDA BU YOLDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN YAZDIM.

    HER ŞEY İSTEDİĞİNİZ GİBİ OLSUN.


    SORULARI OLANLARA YARDIMCI OLURUM VE ŞU HASTALIĞIM VAR MUAF OLUR MUYUM DİYE SORMAZSANIZ SEVİNİRİM.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrPetrichor -- 24 Şubat 2021; 22:24:0 >







  • Merhaba, ben de kurula çıktım kurul başkanı evrakları inceledi ve imzaladı. Sonuç 3 gün sonra e devlette çıkar dedi. Doktorum elverişli değildir demişti. Sağlık kurulu herhangi bir şey söylemedi. Sizce sonuç değişir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 1 saat bekleyip raporumu almıştım. Orada elverişli değildir yazıyordu. Onu askerlik şubesine verdim ve işlemim bitmişti.


    size de büyük ihtimalle muaftır sonucu çıkacak çünkü kurul doktorun raporuna uyar. %99 muafsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.