Şimdi Ara

Acil* - Projeksiyonu 5+1 sisteme bağlamak? - Acil*

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Projeksiyonumda normal 3.5mm jak çıkışı var ses olarak. Haliyle 5+1 ses alamıyorum. Şöyle bir ürün buldum bu sorunumu çözer mi? Firestick ile kullanıyorum projeksiyonu, yani bu alet projeksiyona takılacak, buna firestick takılıp optik kablo ile direk ses sistemine bağanacak doğru mudur? Optik kablo ile ses sisteminin tüm potansiyelini kullanabilir miyim? En iyi bağlantı optik kablo ile midir? Yardımcı olanlara teşekkürler..


    https://urun.n11.com/kablolar/ugreen-hdmi-to-hdmi-optik-ve-35mm-ses-donusturucu-P424556894?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAj9iBBhCJARIsAE9qRtAmjALyNvpLG2C91g1vE6ht9U7e_gSa2j0Rw8gQj4XBt3jv9CGIELIaAiWqEALw_wcB


    https://urun.n11.com/kablolar/fiber-optik-optic-ses-kablosu-10-metre-5031p-ses-sinema-sistemi-P62093483




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feiter -- 24 Şubat 2021; 15:53:11 >







  • feiter kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz Hdmi ve optik ayırıcı yanında bir de şu Hdmi dişi dişi ek aparatı da almanız gerekiyor

    https://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/hdmi-disi-disi-ara-uzatma-aparati-P162676766

    Bildiğim kadarıyla firestick’in Hdmi bağlantısı erkek tip. Farklı bir modelse bilmiyorum ama stick olanlar öyleydi.
    Firestick’i bu dişi dişi aparata takacaksınız. Sonrasında sizin aparatın Hdmi kablo ucunu bu dişi dişi aparatın diğer ucuna bağlayacaksınız. Bir sonraki aşamada sizin aparatın dişi çıkışından başka bir Hdmi kablo ile projeksiyona bağlantı yapmalısınız. Tabii bir de optik kablo ile ses sistemine.

    Benim linkini verdiğim dişi aparat bir sıkıntı çıkarmazsa 5.1 ses alabilmeniz gerekiyor




  • Linkini attığın ugreen adaptörünün ta kendisini kullanıyorum. Ben ps4 için almıştım optik çıkış yok diye. İşini güzel görüyor, ama usb ile şarja takmak gerekiyor. Eğer firestick cihazı 5.1 destekliyorsa rahatça kullanabilirsiniz. Tabi stick erkek hdmi ise arkadaşın önerdiği gibi dişi-dişi bir aparat almanız gerekecek. Ses sisteminizin hmdi inputu varsa direkt oradan da bağlayabilirsiniz aslında. Ses kalitesi olarak hdmi ve optik digital olduğu için aynı kaliteyi verir. Analog bağlantılarda ise (3.5mm) ses kaynağının dac'ı, ses sisteminin dac'ından daha kaliteli ise alacağın ses de daha kaliteli olur (ama genelde öyle olmuyor).

  • Şöyle düşünelim;


    Çeviricinin erkek hdmi'yı projeksiyona bağlanıyor.


    Çeviricinin dişi girişine , erkek stick bağlanıyor.


    Optik çıkıştan ses sistemine kablo gidiyor.


    Ben böyle düşünüyordum aslında, dişi - dişi çeviriciyi nerede kullanacağımı pek anlayamadım  


    Bir de nasıl bir adaptör gerekiyor, kaç w kaç amper acaba ? @trkgncr

  • feiter kullanıcısına yanıt

    Şimdi kaynak cihaz projeksiyon değil stick olduğu için adaptörün o erkek ucunu kaynağa bağlamanız gerekiyor. Diğer tarafındaki optik ile hdmi yuvalarının bulunduğu taraf output. Yani çıkış alabiliyorsun. Dişi hdmi kısmına bağladığın kablonun diğer ucunu projecsiyona bağlaman gerekecek. Adaptörün kablosu input olduğu için erkek ucu kaynak cihaza bağlaman lazım. Senin kaynağın da stick olduğu için kendisi zaten direkt erkek uç şeklinde. Dişi-dişi adaptör de burada devreye giriyor. İki erkek ucu birbirine bağlamak için.


    Ugreen adaptör için de ben direkt eski telefon şarjını kullanıyorum 5v 1a. Direkt playstation bağlamıştım ilk başta, o da oluyor. Aslında elektrik gerekli olmadığını söylüyor ama bende görüntü gelmemişti ilk taktığımda. Elektriğe bağlayınca görüntü gelmeye başladı. Herhalde stereoda falan gerekmiyordur, o kısmı bilemedim.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Yahu şimdi anladım. Ben ters bağlamışım kafamda   Onu burada bir elektronikçiden bulayım 10 lira kargo verilmez ona ayıptır. Teşekkür ederim kurunca yine gelirim teşekküre  

  • Burada diyormuş zaten haklısın hocam.

  • feiter kullanıcısına yanıt

    Bence de kargo parası zaten ürün fiyatı kadar. Kurarken sıkıntı yaşarsanız yine yardımcı olmaya çalışırım. Zaten çok pratik bir cihaz, direkt gelen sesi format değiştirmeden hdmi'dan ayırıyor.

  • Teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Harika bir ürün çok memnunum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.