Şimdi Ara

Aknetrent kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ve öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
24.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarın sabah itibari ile aknetrent sivilce hapına(20mg) başlıyorum ne kadar sürede etki gösterir? Sizde işe yaradı mı? Ve kullanırken nelere dikkat etmeliyim,sizin önerirseniz nelerdir?



  • Yıllar önce kullanmıştım aklımda kalanları yazayım.

    - Şu ruj gibi olan dudak nemlendiricilerinden al ve her daim yanında tut. Dudakların kurudukça sür üstüne hemen.
    - Her ay doktora gideceksin zaten kan değerleri vs için. Mutlaka git. Tedaviye ara verme sakın.
    - Son aylarda yüzün, kolların falan pul pul deri dökebilir. Onları kazıtmaya, soymaya falan çalışma.
    - Eklemlerin ağrıyabilir son aylarda. Korkma. Bıraktıktan sonra tüm yan etkiler geçiyor.

    Gelelim işe yarama durumuna.
    İlk haftadan itibaren tüm derin kurur fakat son aya kadar sivilceler çıkmaya devam eder. Sivilceler çıkıyor işe yaramadı diye düşünüp tasalanma. En son ay artık sivilceler tamamen kesilir ve yeterli doza da ulaşılmışsa doktor ilacı keser. Bu esnada cildin pek güzel gözükmez. Çünkü derin aşırı incelmiş durumdadır, genel olarak kızarık bir haldedir ve sivilce izleri de epey belli olmaktadır. Bunlar da geçecek merak etme. İlacı bıraktıktan 2-3 ay sonra tüm cildin eski haline döner. Hassasiyet ortadan kaybolur, cildin normal tonuna döner sivilce izleri falan gözle görülemeyecek hale gelir. Cildin porselen gibi olur. Ömrünün kalanında da sivilce problemin olmaz.
    Ne kadar ağır bir durumda olursa olsun suratın bu ilaç halleder merak etme. Çok çok nadir durumlarda 2. defa tedavi gerekir.




  • Teşekkür ederim.
  • 6 ay kullandım 40-60 mg arası, yanılmıyorsam 12 adet blistex bitirdim, ucuza blistex bulabilirsen depola, saçların kuruyacak saç yağı kullan. Cildin aşırı hassas olacak eldiven takmak bile yara yapıyor normal bir durum, geç kalmışsın o yüzden güneş kremi kullanmalısın güneşe çıktığında.
    Benim sivilcelerim geçti gayet memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 23 Şubat 2021; 23:31:8 >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Sivilcelerin ilk başta artımi
  • Bedirhan901 B kullanıcısına yanıt
    Benim çok yoktu zaten daha çok beyaz noktalarım için başlamıştım, önceden de dönem dönem sivilcelerim artıyordu onun gibi olmuştu.
    Bir de şöyle bir taktik vereyim. İlacın içeriğindeki maddenin kullanıldığı merhemler var, hapı kullandığın dönemde geçmeyen uzun süreli sivilce olursa mutlaka onu sür yoksa iz bırakabilir.
  • Başlangıçta düşük doz başlanır ki doktorun da öyle yapmış, zamanla bunu arttıracaktır. Kullandıkça cildin kurumaya başlayacak, bir kaç ay içerisinde sivilcelerin komple çıkacak ve bir daha geri gelmemek üzere kaybolacak. Burada sabırlı olman gerekli ve kesinlikle ilacı tam doz kullanmalısın yoksa şu anki halinden beter olursun haberin olsun. Sağda solda yazan kötü yorumlara itibar etme, doktor kontrolünde kullanırsan bir şey olmaz. Tavsiye olarak yüksek doz a vitamini aldığın için havuç benzeri yiyeceklerden uzak durmalısın. İlaç karaciğere ekstra yük bindirdiği için alkol, meyve suları(fruktoz bombasıdır ve fruktozu vücut alkol gibi parçalayamaz direkt olarak karaciğere depo yapar yani yağlandırır) rafine şeker, paketlenmiş gıda gibi toksik yiyecek ve içeceklerden uzak durursan çok faydasını görürsün. Su tüketimini günlük en az 2.5 litre yaparsan kuru cildine destek sağlamış olursun ama engellemen imkansız. Yaz dönemine denk geleceğin için öğle vakti dışarı çıkarken güneş kremi kullanmanı öneririm. Dudakların kuruyup çatlayabilir bunun için biodermanın dudak nemlendiricisi çok iyi, pahalı gelirse blistex dudak nemlendiricisi de işini görür. Diğer kuruyan bölgelerini sıradan bir nemlendirici krem ile nemlendirebilirsin. Doktor kontrollerini asla aksatma, önerilerine uy. Yan etkileri mutlaka olacaktır, ama kesinlikle geçici olduğunu unutma. Belirli bir süre sıkıntı yaşayacaksın ama daha sonrası gerçekten çok güzel oluyor emin olabilirsin. Şimdiden geçmiş olsun.




  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Hametanim var da cok gereklimi ben sadece dudağima sürüyorum yüzüme sürmüyorum bana kurumasını havaslatiyor gibi geliyor
  • psikolojik yan etkilerini gören var mı

  • Öncelikle belirtmek isterim ki yazdıklarım kesinlikle bağlayıcı şeyler değildir, yalnızca kendi tecrübemi yazıyorum.

    20-20-30-40-50-40-40 kullanıyorum. Şu an son ayda 40 mg kullanıyorum yani. Öncelikle belirtmem gerekirse cildim aşırı yağlıydı. Saçlarım duştan sonra 2-3 saat içinde, yüzüm ise 15-20 dk sonra yağlanmaya başlardı. Öncesinde 2 ay krem kullandım fakat işe yaramayınca son çare olarak buna başvurdum.

    İlk ay ciddi bir kuruma yaşamadım, sanıyorum ki aşırı yağlanmadan dolayı. Dolayısıyla ilk gün ilaçla birlikte satın almış olduğum Hametan krem ve Nivea dudak nemlendiricisini çok kullanmadım. Birinci ayın sonlarına doğru kuruma çok arttı ve neredeyse gülemiyordum bile. Krem kullanmayı pek sevmeyen birisi olarak yalnızca dudağımın çevresine Hametan kullandım ki yemek yerden ağzımı açıp kapadıkça acımasın. Tabi beraberinde ciddi bel ağrıları da başladı. İlk 2 ayı bu şekilde geçirdim. Kusma evresi bende 3.ayın ortalarında başladı. Öyle kötüydü ki yüzüm aynaya bakasım gelmiyordu. Bu şekilde 6.aya başlama zamanıma kadar devam ettim. Tabi bu esnada günde 3 litre su içmeye çalışıyorum, buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 6.ayın başlarından itibaren sivilcelerim azalmaya başladı ve şu an yalnızca izleri duruyor. Son 15 günlük bir kullanımım kaldı, bunu da belirteyim. Bana sorsanız değer mi diye, çok değişken bir durum. Doktor demişti ki başlamazsan iz kalır, fakat şu an da izlerin büyük ihtimal kalacağını söyledi. Dolayısıyla ben başlamazdım. Yan etkileri çok ciddi. Son ayda burun kanamamda ciddi artış yaşadım. En kötüsü de göz kuruluğu. Derecesi küçüı gözlük kullanıyorum, astigmatım da var. İlaca başladıktan sonra ciddi manada uzağı görmem kötüleşti. Ayrıca sahahları uyandığımda bazen göz kapağımı açarken bile kuruluktan dolayı acı çekiyorum. Psikolojik etkisi olduğunu duymuştum. İlgisi olabilir mi bilmiyorum fakat ilacı birkaç gün kullanmamam gerektiğinde psikolojik olarak çok rahatladığımı da söyleyim. Bu arada her ay kan testi veriyorsunuz, bunu doktorunuz yorumladığı için önemli bir mevzu.

    Zamanı olmayanlar için özetliyorum: Sivilceleri ciddi derecede azaltıyor fakat "benim yüzümde" izler belli oluyor. Yan etkilerine göre karar vermeniz gereken bir ilaç olduğunu düşünüyorum. Benim yaşadığım yan etkileri burun kanaması, gözde ve yüzde kuruluk, bel ağrısı, psikolojik etkiler. Belirtmek gerekir ki herkes aynı yan etkiyi yaşayacak diye bir şey yok. Bir sıkıntı olduğunda kesinlikle doktorunuza başvurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultavires -- 10 Nisan 2021; 10:16:48 >




  • Saçlarındaki yaglanmadan kurtuldun mu
  • webumut kullanıcısına yanıt
    Ciddi manada iyileşme oldu saç yağlanması konusunda. Normalde günlük duş alırken 4-5 güne çıktı. Hatta bazen dezavantaj bile oluyor. Özel günlere gitmek için duşa giriyorum, saçım tam yağlanmamış olduğu için bir de ben yıkayınca aşırı kuruyor ve şekil almıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.