Şimdi Ara

Samsung Crystal UHD 55TU8072 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba yaklaşık 5 ay önce satın almış olduğum Samsung TV nin kendimce incelemesini yazacağım biraz uzun olabilir şimdiden söyliyim. Aynı model veya benzer tv alacaklar için azda olsa rehber olur diye ümit ediyorum.


    Öncelikle televizyonu alma sebebim : Black friday indirimiyle %50 indirime girmişti yoksa aklımda TCL Qled almak vardı iki model arasında fiyat farkı fazla olduğu için yüzümü Samsung TV ye döndüm.


    TV tecrübem : Normalde televizyon izleyen birisi değilim. Haftanın belli günleri ara sıra sadece haberlere bakınır veya boş vakitlerde akşamları film, dizi izlerim. Eğer televizyonkolik iseniz incelemeyi burda bırakabilirsiniz.


    Tv nin artı ve eksileri (karışık):


    -Görüntü kalitesi 4K HDR videolar için gayet güzel ama renk skalası pek başarılı değil. Bu skalayı filmlerde görmek imkansız ama belgeselde oled ile kıyasla bariz farklar var. Ama dediğim gibi OLED. Versus yapmak pekte mantıklı değil. Tv nin üzerinde VA panel var IPS değil.


    -Tizen OS arayüzü androide nazaran akıcı ve hızlı tvnin açma kapanma süreside buna oranla hızlı.


    -Arayüzün kullanımı çok basit evde babaanne dede varsa onlarda kullanabilir.


    -Kumanda üzerinde mikrofon mevcut google asistan yok onun yerine samsung note 8 sahiplerinin bol kulaklarını çınlattığı bixby var alterntif olarak alexayıda ayarlardan açabilirsiniz.


    -Telefondaki smarthings app üzerinden tv üzerinde full kontrole sahipsiniz. Kumanda sizden uzaktaysa ve kalkmaya üşeniyosanız işinize yarayabilir.


    -Her Tv de olmazsa olmaz siyahların derinliği. Bu tv de siyah renkler çıplak gözle oled gibi çok çok başarılı ama elinize telefon alıp kamerayı açarsanız local dimming olmadığını görüyosunuz. Local dimming ile ufak bir bilgi vermek gerekirse her local dimmingi olan TV iyi değil maalesef. Bazı tvlerde local dimming görüntüyü bozabiliyor bu özellikle bi tv aldığınızda emin olun local dimmingi kapatıp kullanmaya devam edeceksiniz. O yüzden bu tvde local dimming olmaması kısmen artı olabilir.


    -HDR 10 ve 10+ desteği var TCL Qled ile kıyasyla TCL de birde dolby vision vardı. Her marka değişik teknoloji ile aklınızı bulandırıyor eğer ben gibi film dizi izleyen biriyseniz dolby vision olup olmaması çokta sorun değil.


    -Bakış açısına göre renklerde bozulma oluyor ki buda VA panele göre normal bozulma olmasın derseniz IPS panel bir TV tercih edin. Benim evde koltuk tam TVnin karşısında o yüzden sağdan soldan TV izleme gibi bir durumum söz konusu değil.


    -Tvnin kumandası geleneksel kumandalardan değil küçük üzerinde toplasan 10 tuş var.


    -TVnin çerçevesi gerçekten çok ince bu belkide bana göre en büyük artısı.


    -Ambient mode diye bir özelliğide var Tv yi eğer olurda duvara astıysanız Tablo görünümü veriyor.


    -Eğer HDMI ile konsol veya pc bağlayıp oyun oynamak istiyosanız gecikme süresi çok çok az, yani TV oyun severleri üzmeyecektir.



    Gelelim en büyük eskilere :


    -Tizen OS in marketi tam bir leş (netflix, prime, apple tv vs var) ama marketi android gibi zengin değil. Kapalı sistem apk dosyası yükleyemiyosunuz.


    -Ses kalitesi odanız küçükse sizi idare eder ama büyük odada ses seviyesini 40 ve üzeri yapmanız gerekebilir. Soundbarım olmadığı için odamda küçük olduğu için bu eksi bana pek dokunmadı.


    -2020 yılında üretilen bir TV de neden USB 3.0 olmaz bu soruyu her usb takışımda samsunga soruyorum.


    -TU8000 serisi edge led, parlaklık kısmı biraz üzebilir eğer tv tam camın yanındaysa ve antalya muğla gibi sağlam güneş alan bir şehirdeyseniz perdeyi örtmeniz gerekebilir. TU8500 dual led olduğu için parlaklık olarak benim aldığım modelden 2 kat daha parlak.



    Not: Eğer sadece Start Tv Atv vs tv kanalları izliyorsanız ve günlük eğlenceniz youtubedan öte değilse 4K görüntü kalitesini çokta farketmiyosunuz. 4K için izlemeniz gereken videonun HDR özelliği olmak zorunda eğer değilde 1080p görüntü gibi gözünüz 4K ya alışıyor. VAAAYYYY demeniz için BBC belgesellerini HDR olarak izleyin.




    ÖZET: Tv den memnunum işimi görüyor yazılan eksilerin bir kısmı olmasa mükemmel bir tv olabilirmiş ama o zamanda fiyatı artardı. Bana desenizki indirimsiz fiyatıyla bu TV yi alırmıydın, cevabım hayır olurdu çünkü aynı fiyat skalasında alternatifi olan birçok marka ve model mevcut. Eğer ben gibi bir tvden çok beklentiniz yoksa çokta araştırıp kafayı yemeyin hoşunuza giden bir ürünü alın gitsin. Bir sonraki inceleme yazısını belkide siz yazarsınız.  


    Herkese keyifli forumlar. Uzun bir yazı olacaktı demiştim  








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.