Şimdi Ara

Finansbank beni dava etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bugün bir telefon aldım İstanbul Yedikule emniyeti beni ifadeye çağırıyordu. Sebebini sorduğumda telefonda söylemeyeceklerini gidip ifade vermem gerektiğini söylediler. Telefondan yarım saat sonra gittim güvenlik kamera kaydından beni gösterdiler sen misin vs. diye evet dedim hepsine. Olay ne deyince Kasım 2020 de 5k civarı para yatırmışım ve içinden 1 adet 100 tl sahteymis bu yüzden benim yatırdığımı tespit edip dava etmişler. Halbuki o parayı ptt şubesinden (gişeden) çekip Finansbank enpara hesabıma yatırmışım. İfademi verdim haberim yok ben 100 tl sahte olduğunu bilmiyorum diye. Polis memuru büyük ihtimalle mahkemeye çıkarsın dedi. Aramızda avukat veya hukuktan anlayanlar varsa durum ne olabilir yardımcı olabilir mi rica etsem. Trafik cezası bile olmayan biriyim bu durum canımı sıktı gerçekten beladan uzak dururken bela beni buldu. 100 tl için de böyle sıkıntı yaşamamak ayrı sinir bozucu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yazıyı okurken küfür ettim bunlara, mahkemeden de bişey çıkmaz. Ben olsam savunma olarak sahte para konusunda uzman olmadığımı söylerim. Mümkünse manevi zarara uğradığınız için bankaya dava açılabilir mi asıl onu araştırın. Sonuçta herkesin başına gelebilir. Sahte para basımını devlet engelleyecek, bankalar da bi zahmet sahte parayı yatırırken tespit edip uyarı veren donanıma sahip olsunlar. Sahte para basıp piyasaya sürecek adam banka atm sinde mi yapar zaten bu işi o kadar mal değildir.

  • Sahte para ATM'ye nasıl yatırılabiliyor orayı anlamadım ben?

  • çok saçma, ptt'den aynı meblağı çektiğinizin kanıtını isterseniz, ya da mahkemede söylersiniz mahkeme ister zaten. Daha önce hiç buna benzer sabıka kaydınız da yok, polise verdiğiniz ifade de yardımcı olmaya çalışıp siz olduğunuzu ortaya koymuşşsunuz. Bunlar olumlu fakat kesinlikle avukat tutun, yoksa bir anda size hiç beklemediğiniz şeyleri mahkemede kitleyebilir karşı tarafın avukatları haberiniz olmaz.

  • Bir sey olmaz. O bankayla da alısveris yapma bir daha..

  • Ahahahh süper hikaye. Geçmiş olsun.


    Bir şey çıkmaz bu işten. Parayı PTT'den çektiysen, tarih ve saat bilgisi (hatırladığın kadarıyla) ver. PTT'ye yazsınlar müzekkereyi sorsunlar, böyle bir işlem olmuş mu? Biraz gider gelirsin ama bir şey çıkmaz.

  • ATM para sayma makinesi sahteyi ayırt etmeliydi , eski paraları köşesi kıvrıkları iade ediyor. bu bir.


    Asıl konu, ATM para kasetine sahte parayı bankadan herhangi birinin koymadığını nereden biliyoruz?


    Banka çalışanları evliya tohumu mu da mı; kendileri -default- haklıymış gibi dava ediyorlar?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.