Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IONIQ 5, Hyundai Motor Group'un Electric-Global Modular Platform (E-GMP) adı verilen özel BEV mimarisi üzerine inşa edilmiştir ve uzun bir dingil mesafesi üzerinde benzersiz oranlara sahip olmasını sağlar. E-GMP ile IONIQ 5, birçok temas noktasında çevre dostu malzemelerle yenilikçi iç tasarım, ultra hızlı şarj ile güçlü performans ve Araçtan Yüklemeye (V2L) işlevinin yanı sıra gelişmiş bağlantı ve sürücü destek özellikleri sunar. Güvenliği sağlarken en üst düzeyde araç içi deneyimi sunar.


    'Living Space' teması, en çok 140 mm'ye kadar geri kayabilen hareketli bir orta konsol olan Universal Island'da somutlaşan iç kısım boyunca uzanıyor. Universal Island, akülerin saklandığı düz zeminin yanı sıra araç içinde daha fazla hareket özgürlüğü sağlar.


    IONIQ 5 ayrıca elektronik olarak ayarlanabilen ön koltuklarla donatılmıştır. Koltuklar optimum açıya yaslanarak yolcuya ağırlıksız bir his veriyor. Hyundai, ön koltukların kalınlığını yüzde 30 azaltarak ikinci sırada oturanlara daha fazla alan sağladı.


    Koltuklar, tavan döşemesi, kapı döşemesi, zemin ve kol dayama gibi iç temas noktalarının çoğu, geri dönüştürülmüş PET şişeler, bitki bazlı (bio PET) iplikler ve doğal yün iplikler, ekolojik işlem görmüş deri gibi çevre dostu, sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanıyor. 


    Müşteriler, 58 kWh veya 72,6 kWh olmak üzere iki pil paketi seçeneği ve yalnızca arka motorlu veya hem ön hem de arka motorlu iki elektrikli motor düzeni arasından seçim yapabilirler. Tüm PE varyasyonları olağanüstü menzil sağlar ve 185 km / s'lik azami hız sunar.


    Elektrik motoru serisinin tepesinde, 225 kWh ve 605 Nm torkluk birleşik güç çıkışı üreten 72.6 kWh pil ile eşleştirilmiş bir dört tekerlekten çekiş (AWD) seçeneği bulunuyor. Bu PE konfigürasyonu 5,2 saniyede 0 km / sa'ten 100 km / saate çıkabilir.


    İki tekerlekten çekiş (2WD) ve 72,6 kWh pil ile donatıldığında, IONIQ 5'in tek bir şarjla maksimum sürüş menzili , Dünya Çapında Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) standardına göre yaklaşık 470 ~ 480 km olacak.


    IONIQ 5'in E-GMP'si hem 400-V hem de 800-V şarj altyapılarını destekleyebilir. Platform, ek bileşenlere veya adaptörlere ihtiyaç duymadan 400 V şarjın yanı sıra standart olarak 800 V şarj özelliği sunar. Çoklu şarj sistemi, kararlı şarj uyumluluğu için 400 V ila 800 V artırmak üzere motoru ve invertörü çalıştıran dünyanın ilk patentli teknolojisidir.


    350 kW'lık bir şarj cihazıyla IONIQ 5, yalnızca 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edebilir. WLTP'ye göre IONIQ 5 kullanıcılarının 100 km menzil elde etmek için aracı sadece beş dakika şarj etmeleri gerekiyor.


    IONIQ 5 ayrıca, müşterilerin elektrikli bisikletler, scooterlar veya kamp ekipmanları gibi tekerlekli bir şarj cihazı olarak hizmet veren herhangi bir elektrikli cihazı serbestçe kullanmasına veya şarj etmesine olanak tanıyan yenilikçi bir V2L işlevi sunar.


    V2L işlevi 3,6 kW'a kadar güç sağlayabilir. V2L bağlantı noktası, ikinci sıra koltukların altında bulunur ve bir araç açıkken etkinleştirilebilir. Diğer bir V2L portu, aracın dış tarafındaki şarj portunda bulunur. Bir dönüştürücü kullanarak, müşteriler yüksek güçlü elektrikli ekipmanı şarj edebilir. Dış bağlantı noktası, araç kapalıyken bile güç sağlar.


    IONIQ 5, gelişmiş bir dijital kullanıcı deneyimi için gelişmiş teknolojileri sorunsuz bir şekilde entegre eder. Geniş, yapılandırılabilir, çift kokpit, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilebilen 12 inç, tam dokunmatik bir bilgi-eğlence ekranı ve başlıksız 12 inç dijital gösterge kümesine sahiptir.


    Hyundai'de ilk kez IONIQ 5, esas olarak ön camı bir ekrana dönüştüren Artırılmış Gerçeklik Baş Üstü Ekranına (AR HUD) sahip.


    IONIQ 5 ayrıca, yolda en üst düzeyde güvenlik ve rahatlık sağlayan gelişmiş sürücü destek sistemi olan Hyundai SmartSense'in bir sonraki seviyesi ile donatılmıştır. IONIQ 5, Otoyol Sürüş Asistanı 2'yi (HDA 2) sunan ilk Hyundai modelidir. Diğer sürüş yardım sistemleri arasında İleri Çarpışma Önleme Yardımı (FCA), Kör Nokta Çarpışma Önleme Yardımı (BCA), Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW), Uzun Far Yardımı (HBA) ve daha fazlası bulunur.


    IONIQ 5, 2021'in ilk yarısından itibaren belirli bölgelerde satışa sunulacak.


    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI
    HYUNDAI IONIQ 5 TANITILDI







  • Çok beğendim. Gerçek olamayacak kadar futuristik görünüyor.
  • Gelecek böyle bir şeyse hiç gelmesin. 69 mustang tasarımını bin tane böyle araca değişmem. Otomobiller bir tutku olmaktan çıkıyor yavaş yavaş. Cep telefonundan, buzdolabından farksız elektronik bir alete dönüşüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    Gelecek böyle bir şeyse hiç gelmesin. 69 mustang tasarımını bin tane böyle araca değişmem. Otomobiller bir tutku olmaktan çıkıyor yavaş yavaş. Cep telefonundan, buzdolabından farksız elektronik bir alete dönüşüyor.

    Cep telefonundan, buzdolabından farksızlar zaten hocam, alt tarafı tekerlekle motoru olan metal yığını işte...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.