Şimdi Ara

Müstakil ev wi-fi sorunu lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 4-5 yıldır denemediğim kombinasyon kalmadı. Evimiz 3 katlı. İlk başta ADSL kullanırken Airties 5450 modem 1.kattaydı performansı gayet iyiydi. Orta kata da TP-Link RE200 menzil genişletici almıştım kablosuz alıp kablosuz dağıtıyordu fakat hem büyük kayıpla orta kata geliyordu hemde 3.katta hiç çekmiyordu. Daha sonrasında VDSL'e geçiş yaptık. 1.kata TP-Link VR300 modem aldım. Orta kata da TP-Link WR940N Access Point-Router alıp DD-WRT firmware ile bayağı iyi olmuştu. Fakat mesh olmadığı için 1.kata indiğimde orta kattakine bağlı kalıyordu veya tam tersi alt kattakine bağlı kalıyordu. 3.katta çok iyi çekiyordu. Kablo ethernet ile bağladığım için (iki cihaz arasındaki bağlantı) orta katta biraz görüntü kirliliği oluyordu. En son Keenetic'e geçtim. 1.kata Omni DSL, orta kata Keenetic Lite aldım ve Mesh ile bağlı. Fakat 3.kattaki performansı kötü. Bazen sinyal seviyesi çok iyi gelmiyor cihazlara. Ne önerirsiniz? Bu arada WR940N cihaz elimde duruyor kenarda. Fakat kablo görüntü kirliliği oluyor kablosuz da çok kayıpla alıyor.


    edit: Ayrıca orta kata koyduğum cihaz yerde durduğu için daha da bir kötü görüntü oluşuyor bir de ethernet kablosu benim odamdan geliyor koridora.


    edit: VR300 modemi 5 GHz bağlantıya ihtiyaç duymadığım için hem de wi-fi performansı iyi olmadığı için sattım. RE200 ve Airties 5450'de önceden satıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 23 Şubat 2021; 10:28:58 >







  • Tp-Link'in üst düzey maliyeli mesh sistemleri aşırı pahalı alacak güçte değilim. Ayrıca o kadar cihaz değiştirdim ki evdekiler şaşırıyor artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 23 Şubat 2021; 10:22:58 >




  • bu sistemi deneyin pişman olmazsınız 1 cihazı modeme kabloyla diğerlerini kablosuz istediğiniz yere konumlandırıyorsunuz vihazlardan istediğiniz kadar alıp birbirine bağlayabilirsinmiz

  • Senin problemini piyasa malı hiçbir ürün çözemez. Eğer düzgün bir wifi performansı almak istiyorsan öncelikle cihazları konumlandıracağın yerlere birer tane cat6 kablo atacaksın. Bu kabloları bir yerde toplayıp, modemin lan bacaklarına giriş yapacaksın. Senin işini ip ile içine girilen cihazlar çözmez. Yani tp link, zyxel, mi, asus vs bunlar çözüm değil. Ubiquiti markasının Unifi serisi cihazları var. Unifi UAP AC lite modellerinden 3 tane al, her kata tavada kablo çekip montajını yap. Bilgisayarına unifi controller uygulamasını yükle ve kontroller üzerinden cihazları konumlandır. Modeminin wifi özelliğini kapat.

    Bu üç cihazı kurduktan sonra üçü de farklı kanallarda senin tanımladığın ssid yaymaya başlar. Hangi cihaza yakın konumdaysan, kullandığın cihaz o unifi cihazına otomatik bağlanır. Üstelik bu cihaz etrafta bulunan kanalları sürekli taradığı için en az kullanılan kanalı tercih eder ve bu da senin performanslı internet kullanmanı sağlar.

    Maliyeti baktığın zaman biraz yüksek gelebilir ama sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanabilirsin. Ben müşterilerime menzil ile alakalı sorunları varsa bu tip cihazlar öneriyorum. Bugüne kadar herhangi bir şikayet almadım. Çünkü bu gibi işleri yapacaksan ve sorun yaşamak istemiyorsan bir kere yaparsın ve bitirirsin.

    6-7 yıldır evimde ne modem olursa olsun asla wifi özelliği açık değildir çünkü unifi ap long range model cihaz kullanıyorum. Çok memnunum, tavsiye ederim. 600-650 liraya piyasada bulsan üç kat için harcayacağın para 1800-2000 tl. Kablo maliyeti de sana hadi 250-300 lira olsun, sonra kafan rahat.





  • En doğru ve kalıcı olan Teknode arkadaşın yazdığı gibi bir çözüm bulmak. Ben size farklı bir markayı önerebilirim aynı işi Keentic marka modem ve Access Point ile de yapabilirsin. Bu cihazlar da mesh olarak çalışıyor.

  • dusunur71 kullanıcısına yanıt

    Zaten öyle yapıyorum Keenetic Omni alt katta Keenetic Lite Access Point modunda kablo ile bağlı Mesh olarak çalışıyorlar. Şimdilik düşüncem 2.bir Keenetic sinyal yükseltici almak 3.kata. Lite veya Start. Tek farkı 3.kata kablo çekmediğimiz için bu cihaz kablosuz alıp kablosuz dağıtacak yani repeater veya range extender olarak.

  • dusunur71 kullanıcısına yanıt

    Birde modem ile access point wifi ları farklı kanal numarasında mı olmalı? Bende ikisi de kanal 6'da.

  • Tplink E4 3lu set aldım dünya varmış yok böyle birsey
    Ev 3 katlı her kata 1 cihaz heryerde en az 80mbit
    Itopyadan aldım 643 tlye aldım
    Akşam siparişi verdim sabah fiyatı 1110 a çıkarmışlar
    Bakmışlar ucuz çünkü internette 1000 tlden aşağı yok
    Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknode arkadaşın dediği gibi Unifi AP cihazlarından ihtiyacın kadar al bütün mesele hallolur dostum. İlk başta 2 adet al dene menzili yeterli gelmezse 3.yü alırsın ama 2 tanesi yeterli gelecektir bence. Alt üst kata ethernet ile bağlayacaksın güzel yanı şu, POE ile çalışıyor cihazlar yani elektriğide ethernetten alıyor ayrıyeten adaptörü bağlamıyorsun cihaza. Yangın dedektörü gibi şık bir tasarımı var, tavana monte edince geceleri azıcıkta olsa ortamı aydınlatıyo güzel de oluyor. Fiyatları pahalı gelirse eğer ikinci elden AC olmayan versiyonlarından alabilirsin zaten AC ihtiyacım yok demişsin 600 liraya iki adet Unifi LR alabilirsin.

  • hocam,en basit yol ethernet+repeater oda sorunu kısmen ucuz yolla çözer.siz muazzam bir iş olsun derseniz mesh sistemde belki yetmez çünkü onlarıda kablo ile bağlarsanız tam verim alabilirsiniz.yani sizin şartlarınıza en uygun her ne şekil olursa olsun cihazları kablolu bağlamaktan başka çare yok gibi,ancak bir alternatif daha var.oda powerline adaptör,videoyu lütfen baştan sona izleyin.karar sizin.




    saygılar....................................





  • Power line adaptor al, elindeki wifi cihazlarına powerline adaptör üzerinden ver.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 13 Ağustos 2021; 3:49:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.