Şimdi Ara

İ5 3210m mobil işlemci Gtx 1050 ile darboğaz yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle bundan önce birkaç konu açtım ve fiyatlar düşene kadar pc toplamaktan vazgeçtim. Elimde İ5 3210m mobil işlemciye sahip bir laptop var. Gt635m'den Gtx 1050 2gb'a geçeceğim. Sorum şu sizce darboğaz yapar mı?



  • Yapma ihtimali var.


    Neden diyecek olursak.


    Bu işlemci genel olarak DDR3 ram belleklerine sahip anakartlar için uygun bir işlemci.


    GTX 1050 ise DDR4 sistemler için daha uygun bir ekran kartı.


    Şimdi arada baya bir fark mevcut performans olarak.


    DDR3 ram bellekte ki sistemlerde Mhz değeri maks olarak bazı durumlarda 2000 Mhz olmakta. Ancak DDR4 için başlangıç hızı 2100-2400 olması gerekiyor diye hatırlıyorum.


    Bu ram çalışma hızlarını bir şekilde görmezden gelirsek işlemcimizin yapısı olarakta bir darboğaz söz konusu olacaktır.


    Sebebine gelirsek.


    GTX 1050 genelde mobil kanatta i5 7300 hq, i7 7700 hq gibi işlemcilere takılarak piyasaya sunulur darboğaz yapmasın diye.


    Peki bu durumu nasıl azaltabiliriz? Çift kanal kit ram kullanarak (hızlı olacak) ve oyunları m.2 ssd varsa ssdye yoksa sata ssdye kurarak oluşabilecek FPS droplarını minimize edebiliriz.


    Ekran kartımız işlemciye hem nesil olarak yeni hemde güçlü olduğundan bellek hızlarını arttırarak ve sabit diskten gelen veri okumasını hızlı tutarak bu durum bir nebze olarak tolere edilebilir.


    Tepki süreleri daha düşük ramler bulabilir ve anakartınızın max desteklediği MHZ değerlerine yakın ramlerle biraz tolere edilebilir.


    Ancak güncel oyunlarda droplar yaşayabilirsiniz.


    Kaldı ki GTX 1050'yi nasıl o sisteme bağlayacaksınız pek anlayamadım E-gpu mu yapacaksınız? Benim bildiğim GTX 1050'ler mobil kanatta dahili yani özel FC-BPGA makineleri ile fabrikalarda yüksek ısılarda ısıtılarak takılmakta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 22 Şubat 2021; 22:3:24 >




  • Şimdi bunun için önce e gpu 'yu nasıl takacağın önemli mini pcie portundan ya da thunderboltla bir egpu kutusuna takar yapabilirsin tabi böyle özeliklere sahip pc de thunderbolt olmayacağı için mini pcie dan bağladını düşünürsek

    Öncelikle bunun aparatı var kafana göre takamazsın onu alman lazım sonra bilgisayarınla uyumlu olması lazım ardından mini pcie sürümününe bakman lazım ona göre performans alırsın benim tahminim o bilgisayardaki mini pcie portu biraz eski olduğundan gtx 1050 tam gücünde çalışamayacak ve böylece i6 3210m onu besleyebilcek ama başta dediğim gibi verimli değil buna yapılan masraflarla ve laptobu satarak ikinci el masaüstü al daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komenyus123 kullanıcısına yanıt
    Hocam biliyorum egpu ile bağlayacağım uyumlu oluşunu ararştırdım gtx 1050'yi laptop görüyor çift kanal 8x2 ramim var bana darboğaz aşırı derecede yapmaz gibi geldi danışmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarriorOfAngel -- 23 Şubat 2021; 10:58:14 >
  • Darboğaz olsa da her türlü ciddi bir performans artışı yaşarsın

  • sorun olacağını sanmam. yukarıdaki ram muhabbetini de dikkate almanıza gerek yok.
  • darbogaz kacınılmaz. 6700hq ile 1060 6 gb ile %10 cıvarı darbogaza dusuyordu.



    fakat baya bır performans artısı alırsınız. her ne kadar darbogaza dussenızde.

  • Peki bir de şey soracağım aranızda hiç egpu kullanan var mı? Bazı yerlerde anakartım yandı bitti kül oldu diye yorumlar gördüm sizce doğruluk payı nedir? Birde bu egpu 400₺'yi aşıyor fiyatı sizce değer mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.