Şimdi Ara

Ahlak yoksunu ailem (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
3
Favori
10.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Önce sabredeceksin, bekleyeceksin ve daha sonra ayakta durabildiğini hissettiğin an başını alıp gideceksin. Çile bitmeyecek ama olsun en azından beynin artık kirlenmez.

    Son zamanlarda sabret sabret nereye kadar artık diyip bu konuyu açtım zaten bir kaç aydır düşünüyorum ama bir çıkar yolu bulamadım forumda belki sizler bana işe yarar bir tavsiye verebilirsiniz diye düşünmüştüm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HukJR

    Bu mesaj silindi.

    Forumun genel olarak alıştığının dışı olarak maalesef hocam csb falan değil bende öyle olmasını tüm bu beynimi yiyen mevzuların birer hikaye olmasını dilerdim fakat gerçekler gözümü kapatınca yok olmuyor, üzgünüm.. sadece siz değerli forum üyelerinden işe yarar bir tavsiye alabilmek için buradayım genelde hayalet gibi takılırdım forumda ama bardağın taştığı duruma geldim rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: noir06

    Paranı alıp gideceğin yer olan 'dışarısı' çokta ahlaklı değil.

    Hele ki - tipik türk kurtuluşu olan devlet memuru olmadığın sürece tek başına para kazanabilmen için çeşit çeşit, şirin şirin bir çok ahlaksızlığa boyun eğmek zorundasın.

    Ki ahlak, yanlış - doğru gibi zırvalar bakış açımıza göre şekillenen şeylerdir, gerçi bunları meraklı her hangi bir ateist bile gayet güzel bilir. Bana kalırsa yaşın 23-25 lere gelene kadar mecbur sabredeceksin.

    Veya kendin çok ahlaklı biri olarak karşılarına çıkıp dosdoğru bir şekilde konuşabilirsin. Belki 19 yaşındaki çocuğu böyle etkiledikleri için kucaklaşma vs olup ahlaklı bir kaç adım atılır aile içinde. Diğer türlüsü yani, diğer herkes melek filan değil sana bu hayatı tozlu pembeleri yaşatacak.

    Bir çok aile tanıdım hiçbiri benim ailem gibi ahlaksız bir şekilde para kazanmıyordu diğer insanlarında istisnalar hariç bu şekilde peynir ekmek gibi yalan söylediklerini zannetmiyorum toz pembe olmadığının farkındayım fakat asla takdir etmediğim kişilerin ailemden olmaları canımı yakan mevzu bu zaten.


    Dışarıda seçim yapabilme hakkına sahibim bakarsın kötü biriyse arkadaş veyahut sevgili edinmezsin olur biter ama ailenden insanlar yanlış yolda olunca ne yapabilirsin?


    Ekonomik özgürlüğün yok ise

  • quote:

    Orijinalden alıntı: celal19033

    bu hayat zor düşünüldüğü kadar kolay değil

    Ne yazık ki hocam..


    Özellikle bu tür konularda şahsen ben gecekonduda yaşamayı aç kalmayı göze alırdım yeter ki bu insanlar böylesine karaktersiz olmasınlar beni bitiren bu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    En önemlisi ailenle barışık olmasan bile kendinle barışık olman. Evet, bu durum hiç hoş değil. Kendin de hoşlanmıyorsun ama bu durum için kendini yıpratma. Onların hataları yüzünden kendini üzmeye hakkın yok. Önce durumu kabullen. Onlar gibi olmak istemiyorsun. O halde olma. Gir bi yerde çırak olarak işe başla. İlla asgari ücretle başlamak zorunda değilsin. İş öğren. Marangozluk öğren, kombicilik öğren, parke döşeme öğren. 5 yıla mühendisten çok kazanırsın.

    Onlara sinirlisindir muhtemelen. Bu sinirin onlardan uzaklaşarak geçmeyecek. Belki kendi paranı kazandığında karşılarına çıkıp : " bakın, ahlaksızlık etmeden para kazanabiliyorum, geçinebiliyorum." de. Belki de değişirler. Pişman olurlar.

    Son cümleniz beni çok etkiledi çok teşekkür ediyorum değerli tavsiyeleriniz ve olumlu düşünceleriniz için..


    Dediğiniz gibi planım o yöndeydi zaten bu evden ayrılacağım gün tüm pisliklerini yüzlerine vurup içimi dökeceğim bir güzel utanacaklarını sanmıyorum ama içimde kalmasın


    Bir süre para biriktirdikten sonra ayrı evime çıkabilirsem bu özgüvenimi yerine getirecektir dolaylı yoldan asosyalliğim ve bazı psikolojik sorunlarım hafiflemiş olacaktır. Negatif enerji ile dolu bu evden kurtulduğumda asıl hayatım işte o zaman başlayacak maddi zorluklar vesaire kafam rahat olduktan sonra ikinci plan sorunu olarak kalır.


    Saygı, sevgi ve ahlak'ın olmadığı bir yerde her geçen gün çürüyorum bu günler sona erecek, öyle umuyorum.


    Tekrardan teşekkür ederim tavsiyeleriniz için sağolun, varolun..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Limelar

    yalnız baya ağır şartlar altında yasıyorsun hocam. yasın daha kucuk, kucuk olmasa ekonomik bagımsızlıgını alıp kendını kurtar derdım. fakat daha 19 yasındakı birine ne ev verirler ne iş. bir süre daha onların pisliğini çekmek zorundasın. en azından 20-21 yasına kadar sabretmen gerek. daha sonra kendi hayatına atılırsın. eğer sana fiziksel olarak zararları yoksa şanslısın. psikolojini korumana bak. onları kafana takma, relax olmaya calıs. biraz daha bu sekılde sabredersen er yada geç huzura kendin ereceksin zaten. eger fızıksel olarakta zararları varsa o zaman yardım istemen gerekiyor. yaşın tam sınırda. küçük olsan yurda git derdim, büyük olsan ev tut derdim. fakat bu 19-20 yaşlar, bu ülkede lanet olası yaşlardır. hiçbir şey yaptırmaz adama. ne eglenebilirsin, ne öğrenebilirsin. ben 19 ve 20 yaşımı gercekten cok buyuk badirelerle atlattım. son 2 senemi görünce cidden leş bi yıldı. şuan 21 oldum ve inan her türlü olarak rahatladım. az daha sabretmen gerekiyor maalesef.


    psikolojik şiddet, fiziksel şiddetten daha az can yakıcı gibi gözüksede, ileri ki düzeylerde çok ciddi sonuçlar açar. o yuzden sana karşı dövmek, vurmak gibi eylemleri yoksa takma kafana kendini korumaya, stres olmamaya çalıs. gerisi gelir elbet.

    Öncelikle çok teşekkür ediyorum yorumunuz ve tavsiyeleriniz için


    Hayır kimsenin şiddet uyguladığı yok fakat daha kötüsü şahit olduğum olaylardan kalan psikolojik etkiler var..


    Dediğinizde haklısınız ortada şiddet ve benzeri zorbalıklar yoksa sabretmek daha kolay fakat inanın böylesi de pek çekilebilir değil her geçen gün çürüyorum kendime olan güvenim sıfırlanıyor kendimi suçlu buluyorum vesaire vesaire.. uzar gider.


    Bu evden ayrıldığım gün hayatım o zaman başlayacak ve ben karakterimi yeniden inşa edeceğim özgüvenim biraz olsun yerine gelirse diğer psikolojik sorunlarım ve asosyalliğim dolaylı yoldan azalır diye düşünmekteyim tekrardan tşkr ediyorum değerli fikirleriniz için


    İş arayışı içerisindeyim bir an önce para biriktirip gitmem gerekiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocketraccoon

    Sizinkiler iyimiş hocam annanemgil teyzemi evlatlık vermiş sonra geri almış annem beni doğmam
    İçin karnını çiğnettirmiş daha böyle çok var

    Karın çiğnettirmek nedir tam olarak anlayamadım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E

    csb değilse bu yöntemleri denemelisin. öncelikle işkura git, oradan özel sektör veya devlet ne varsa herhangi bir işi kabul edebileceğini belirt. oradan çık, evine yakın, dolmuş ödemeyeceğin şekilde, nerde çırak eleman arıyorlarsa dal içeri, verecekleri ücrete razı gel. banka hesabın varsa ve borcun yoksa kyk gibi, biriktireceklerini oraya kaydır. ateistlik veya dindarlık meselesi değil. insanlık meselesi. eskişehir gibi bir yerde iş bulamazsın. ankara taraflarına gelmeyi düşün veya izmir tarafını düşün. bulacağın işe göre zaten uygun kiralık evlerde var. iş imkanı istanbula göre daha alternatifli ve yaşanılır seviyede.

    Öncelikle çok teşekkür ediyorum bu değerli tavsiyeleriniz ve yorumunuz için


    Pandemiden önce de iş aramaktaydım fakat çoğunlukla ''bayan'' eleman aranıyor yazısına takılıp kalıyordum. İşkura daha önce girmedim bir göz atacağım. Tercihen sinema salonlarında çalışmak isterdim ilgi alanım olduğu için söylenmeden yapabileceğim bir iş olurdu artık salonda ne olursa gişede, temizlik bölümü, makinistlik fark etmez ama cinemaximum gibi yerler alırmı ki beni hiçbir fikrim yok açıkçası.

  • İs ararken karsindaki muhattaba beyaz bir sayfa olarak gorunursun herhangi bir yere basvur ve cagrildiginda Merhabalar is gorusmesine geldim de tek yapmak gereken bukadar haklarim yenmesin ilk dakikadan herseyi bileyim diyorsan turkiyede hak yemeyen yer cok az malesef o konuda da konusabilmek icin tecrubelenmek gerek biraz hakkini yediricen ama is ogrenicen pek tavsiyem yok o konuda ama sunu soyleyebilirsin “ben biraz takintiliyim kendi isimi baskalarinin ellemesini sevmem cunku insanlara yuk olmak istemem tabiki calisirken biririmize yardim edicez gerektiginde esnek calisicaz ama kendi isimi 4-4 luk yapmak isterim benden beklenen isi tam olarak aciklayabilirmisiniz” ne ise yarar bu cumleler tam aciklayamam ama isine kesinlikle yarar buna da eminim 😅

  • No ss no güven
  • Konu sahibinin ateist olması, ona göre konuşmasıyla cevap verenin müslüman olması ve ona göre cevap vermesi aynı şey değil mi? İyi bir dileği var ve ona göre dileğinin gerçekleşme rotası din olduğundan yorumunu ona göre yapmış. Bunun karşı tarafa bir zararı var mı?

  • sana acilen 4 bölüm kırmızı oda yazıyorum, cuma akşamları aç karnına alacaksın.

  • sana kötü davranmıyor, ahlaksız işlere yönlendirmiyorsa kır dizini otur evinde. dışarısı kurtlarla çakal sürüleriyle dolu, olmadık insanlara denk gelirsen annenin yaşadığı hayat rahibe teresa nın hayatı gibi kalır ne işler dönüyor dışarıda aklını kaçırırsın.


    düzgün bir iş bulana kadar bekle işini bulunca da hemen hamle yapma uzun bir süre para biriktir ondan sonra kendine hayat kurabilirsin.


    ite köpeğe yem olma.

  • bir yerde çalıştıktan sonra para biriktir ve biriktirdiğin zaman evden ayrıl,büyükşehirde örgün bir üniversite oku ve part time çalış ayrı eve çık.bazı şeyler çamur gibidir sen istediğin kadar dikkat et o sana sıçrar

  • Bu güne kadar pek vasıf elde edememişsiniz çok çalışın vasıflar edinin siz ailenizi kurtarın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDamagE

    İs ararken karsindaki muhattaba beyaz bir sayfa olarak gorunursun herhangi bir yere basvur ve cagrildiginda Merhabalar is gorusmesine geldim de tek yapmak gereken bukadar haklarim yenmesin ilk dakikadan herseyi bileyim diyorsan turkiyede hak yemeyen yer cok az malesef o konuda da konusabilmek icin tecrubelenmek gerek biraz hakkini yediricen ama is ogrenicen pek tavsiyem yok o konuda ama sunu soyleyebilirsin “ben biraz takintiliyim kendi isimi baskalarinin ellemesini sevmem cunku insanlara yuk olmak istemem tabiki calisirken biririmize yardim edicez gerektiginde esnek calisicaz ama kendi isimi 4-4 luk yapmak isterim benden beklenen isi tam olarak aciklayabilirmisiniz” ne ise yarar bu cumleler tam aciklayamam ama isine kesinlikle yarar buna da eminim 😅

    Cinemaximum gibi yerlere başvursam beni alırlar mı acaba konum fark etmez önce gişe elemanı olarak başlasam zamanla orada çalışanlardan makinistliği öğrensem vesaire böyle bir şansım var mı acaba diplomadan çok vasıfın işe yaradığını biliyorum çünkü istiyorsan elin yatkınsa neden iş vermesinler değil mi?


    Önümde ki tek problem özgüven sorunlarım kendime olan inancımın sıfır olduğu bir dönemden kendimi zorlamam gerek..


    Sonda ki cümlenizi hatırlayacağım işe yarayacağından şüphe yok :) teşekkürler birikimlerinizden aktardığınız için forumda hala yardım sever insanlar olduğnu bilmek güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: coner

    sana acilen 4 bölüm kırmızı oda yazıyorum, cuma akşamları aç karnına alacaksın.

    Televizyon izlemiyorum internette ise türk dizileri de izlemiyorum teşekkürler yinede tavsiye için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanst

    Bu güne kadar pek vasıf elde edememişsiniz çok çalışın vasıflar edinin siz ailenizi kurtarın.

    Teşekkürler fakat ailemi kurtarma gibi bir derdim yok açıkçası tek derdim kendimi onlardan kurtulmak çünkü kendileri kurtarılacak bir konumda değiller maddi durumları yerinde yapmasalar da onları geçinirler çok rahat.

    Tamamen karaktersizlik meselesi utanç duyguları yok onlara bir şey kanıtlayamam dolayısıyla bana gitmek kalıyor sadece

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanst

    Bu güne kadar pek vasıf elde edememişsiniz çok çalışın vasıflar edinin siz ailenizi kurtarın.

    Bir yerden başlamak lazım doğru dediniz hocam iş arayışlarındayım bu sıralar umarım alır bir iş yeri beni

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TommyVialpando

    bir yerde çalıştıktan sonra para biriktir ve biriktirdiğin zaman evden ayrıl,büyükşehirde örgün bir üniversite oku ve part time çalış ayrı eve çık.bazı şeyler çamur gibidir sen istediğin kadar dikkat et o sana sıçrar

    Son lafınızda o kadar haklısınız ki tam olarak öyle hissediyorum çünkü bu durumdan kurtulmak için en kısa sürede buradan ayrılmalıyım asıl hayatım o zaman başlayacak çürüyorum bu evde


    Teşekkürler tavsiye için planım o yöndeydi zaten bir iş bulup, para biriktirmek.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.