Şimdi Ara

ABD’de soyu tükenmekte olan bir gelincik türü klonlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD’de soyu tükenmekte olan bir gelincik türü klonlandıABD’de bir grup bilim insanı, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bir gelincik türünü klonladı. ABD Balıkçılık ve Doğal Hayat Servisi’nde görevli bilim insanlarının yürüttüğü çalışmayla klonlanan hayvan, bir kaya ayaklı gelincik türü.



    Ayrıca Bkz.Nüfusun yüzde 40’ını aşılayan İsrail’de pozitif çıkma oranları düşüyor



    Kuzey Amerika’nın nesli tükenmekte olan türler içindeki ilk klonlanan hayvan olan ve Elizabeth Ann adı verilen klon, 30 yıl önce yaşamış Willa adlı gelinciğin dondurulmuş hücreleri kullanılarak hayata gelmiş. 10 Aralık tarihinde dünyaya gelen Elizabeth Ann’in sağlık durumu yoğun bir şekilde gözlem altında tutuluyor.



    1981 yılında Wyomingli bir çiftçinin sağlıklı bir grup hayvanı görene kadar soyunun tükendiği düşünülen kara ayaklı gelincikler, söz konusu tarihten bu yana korunaklı bölgelerde yetiştirilme programıyla gözlem altında tutuluyor.






    Ülkede hayatta olan tüm kara ayaklı gelincikler ise koruma altına bu hayvanların soyundan geliyor. Bu durum ise genetik çeşitliliği daralttığından, sağlıklı kara ayaklı gelinciklerin dünyaya gelmesinde birtakım zorlukları da beraberinde getiriyor. Ancak Ann’in 30 yıl önce yaşamış bir gelincikten klonlanmış olması, doğal hayata kazandırılacak hayvanlar için bir umut. Bu sayede daha sağlıklı ve hastalıklara dirençli gelinciklerin var olma ihtimali, bilim insanlarının önümüzdeki dönemde takip edeceği önemli bir süreç olacak.




    Kaynak:https://www.fws.gov/mountain-prairie/pressrel/2021/02182021-USFWS-and-Partners-Innovative-Genetic-Cloning-Research-Black-footed-Ferret-Conservation.php
    Kaynak:https://www.engadget.com/endangered-ferret-cloned-215247042.html







  • Onlar kedi köpek kopyalaya dursun biz 10 Albert Einstein ve 10 Nikola Tesla klonlayıp dünyayı ele geçireciyah.
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
  • tabi hersey bu kadar gulluk gulistanlik degil. klonlanmis canli orjinal kaynagin o yasina kadar yasadigi genetik bozulmayida dogustan miras almis oluyor. butun bir yasam boyunca dna'sinin aldigi hasarlar aynen klona aktariliyor. ilk klonlanmis canli koyun dolly bu yuzden uzun yasamadi. bunun onune gecmek icin canlilar daha anne karninda embrio iken bir sonraki neslin yumurtlarini olusturur. yani bir anne kiz cocuk doguracaksa karninda kizinin yaninda torunlarinida yumurta olarak tasiyor olur. klonlama yaptiginizda o yumurtalar ve spermler bir omur boyu yipranmaya ve bozulmaya maruz kalmis vucud hucrelerinden uretilmis olurlar, buda kacinilmaz olarak genetik deformasyonlara neden olacaktir.

  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler kopyalasa kopyalasa Tayyip’i kopyalarlar, önümüzdeki 1000 yıl daha Tayyip başkan olarak kalır :))
    8. Tayyip gelene kadar, bir ayfon almak için asgari ücretle çalışan birinin 4 yıl çalışması ve hiç yemeden biriktirmesi gerekirken, kalyon holding Apple’ın üç katı büyümüştür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435 -- 22 Şubat 2021; 10:39:54 >
  • ''repet'' e gelin sigortalı garantili hayvanlarınızı güvenle alın.
    6.Gün (2000) Arnold Schwarzenegger

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.