Şimdi Ara

Fiyatları düşürürsek yakın zamanda alan müşterilerimizde küskünlük yaratır saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
6.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanlış hatırlamıyorsam Opel'in Türkiye'deki bir yöneticisi idi. Hemen hemen şöyle bir şey diyordu: "Kurdaki düşüş direkt indirim olarak yansımaz ancak çeşitli kampanyalar yapılabilir."

    Yüksek fiyattan alanlar küsebilirmiş. Hatta aman Allah korusun araba düşük ötv dilimine girerse firmanın yanından geçmezler artık. Allah aşkına böyle bir saçmalık olabilir mi ya? Aldılarsa aldılar zorla mı aldılar? Kurda düşüş var; ona göre fiyatlarını düzenle. Kurda artış olunca fiyat yükseltmeyi biliyorlar ama. Bir de müşterilere ehemmiyet gösteriyorlarmış gibi sanki. Bu sözlerim sadece Opel'e değil. Hepsine söylüyorum. Wolksvagen amerikada dsgli arabalarını satmıyor onun yerine sorunsuz aisin şanzımanlı arabalarını satıyor; Türkiye'de saatli bomba dsgli arabalar hala satılıyor. İyi niyet garantiniz yoksa yandınız bir de! Şu kur düşüşüne rağmen fiyatlarda direten araba sahipleri de galericiler de bayiler de artık midemi bulandırmaya başladı.

    Söylenecek çok şey var ama ama işte...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hiç kimse aldığı malın fiyatının düşmesini istemez tabi ki.

    Mesela Bluetooth hoparlör aldım, aldıktan bir süre arkadaşıma önerecekken bir baktım ki150 lira düşmüş ve uyuz oldum.

    Ama dünyadaki herkes bu duruma uyuz olur.

    Fakat konu bu değil.

    Kuyumcu diyebiliyor mu alan arkadaşlara ayıp olur altını ucuzdan vermem diye.

    Döviz bürosu diyebiliyor mu millete 10,20’den Euro sattım, alanlara ayıp olmasın 8,45’ten satamam.

    Demiyor değil mi. Veya diyemiyor ortam müsait değil organize olamıyorlar.

    Döviz arttığı için haftada bir liste fiyatı güncellemesi yapan bu kurnazlar döviz düşerken şimdi kalkmış alanlara ayıp olmasın diyor.

    Dacia Sandero bu ülkede 22700 Euro fiyatla satışa çıktı, böyle bir şey olabilir mi ya.

    Dacia ne düşünüyor acaba, ülkenin yöneticileri bu milleti düşünmüyor ben mi düşünecem diyor mu.

    Kimse ÖTV falan da demesin çünkü ÖTV sadece %50 üzerindekiler için arttı, mesela 160 binlik bir araç için ÖTV falan artışı sözkonusu olmadı geçen seneden bu yana.

    Talebi gören tüm otomotivcilerin döviz düşüşünden sonra aralarında yazılı olmayan bir karar alarak “arkadaşlar gevşetmiyoruz” dediklerine inancım yüksek ama kanıtlayamam tabi ki.

    Şu durumda bize düşen tek şey Almıyoruz, Aldırmıyoruz.

    Etrafımdaki arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin banka da sanal döviz ve altın hesaplarında birikimleri var. Naci AĞBAL'ın Maliye bakanı olması eniştenin gitmesiyle başlayan döviz ve altın fiyatlarındaki düşüşte birikimlerini bozmayanlar şimdi veryansın etmeye başladı. Herkes Altın ve Döviz fiyatlarının tekrar eskisi gibi olması için dua ediyor..

    Altın ve Döviz fiyatları bir sene içinde 2.5 kat artarken herkes kar ettim diye avucunu oğuştururken sesleri çıkmıyordu ve pahalılıktan şikayet etmiyorlardı. Şimdi avuçlarını yalamaya başladılar ve herkes şikayetçi..

    İşte o Opel'in yetkilisinin de aynı kafada olduğuna adım gibi eminim

    Yeni araç aldım, inşallah düşer. Düşerse üst modelde düşüyor kardeşim. Eğer paranızı araba parası olarak etiketlediyseniz gerçekten hiçbir sorun yok düşsün, önemli değil.


    Öte yandan fiyatlar düşmez. Türkiye'de bir şeylerin fiyatı yalnızca yukarı çıkar, düşme olayı yok bu ülkede.


    Birde Opel önce arabalarındaki alt takımı düzgün taksın. Yeni satılan PSA araçların %80 inde sağa çekme sorunu var, facebook forumlarında millet köpürüyor.

  • Bu ülkede araba yatırımdır adam doğru söylüyor. Araç alan herkes rant beklentisi içinde öyle olunca para kaybettirmeyecek marka ve modele kayıyor herkes. Millet yıllarca niye tospa markasını kovaladı.

  • Böyle yöneticilileri tebrik etmek lazım aslında. Bu tür açıklamaları kolay kolay bu makamdaki kişiler yapmaz. Ama piyasada çalışan herkes bilir ki halkımız arasında böyle bir beklenti var. Hayat forumdan ibaret değil gerçi forumda da insanların gerçek düşüncelerini yansıttığını düşünmüyorum, bizim insanımızın en az %80'ni otomobilleri yatırım aracı olarak görür ve asla ama asla fiyatının düşmesini istemez.

  • Fiyatlar düş-me-ye-cek. Nokta.

  • ben pahalıyken 20 liraya aldığım herhangi bir ürünü, bir başkası birkaç gün sonra gelen düşüşle 15 liraya aldığında küsmek yerine mallığıma yanarım. fiyatlar düşmesin biz kazık sokmayı seviyoruz demenin nazikçe hali bu galiba.

  • Bir açıdan haklı adam. Fiyatlar düşşe ortalığı ayağa kaldıracak binlerce galeri ve şahıs var. Hatta bir çok kişi dava açar çirkeflik yapar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim ülke insanı istiyor ki bir ev bir araba ya da başka bir şey aldımı onun fiyatları hemen o aldıktan sonra uçup gitsin. sanki son defa alıyor xxxxzenk .hiç değiştirmeyecekmiş gibi...

  • Yahu söylenecek ne var kardeşim. Söyleyeceğini söylemişsin zaten.


    Sana %2 indirim yapmak yerine 0,99 dan kredi imkanı sağlıyor. İstersen pazarlıkla iniyor yada ücretsiz donanım aparat veriyor.


    Liste fiyatından indirim o firmaların 2.el algısına uzun vadede zarar veriyor.


    İnsanlar araba alırken 2. eli kuvvetli olmasına bakıyor. Sen bu algıyı yaratmışsın tüketici olarak.


    Sonra aynı tüketici bu durumdan şikayet ediyor. Akıl alır gibi değil.


    Aynı zamanda mal adamın. Canının istediği fiyattan satar. Paran yoksa yallah egea'ya.

  • Merak etme hocam naci agbal faize dayanabilirse, seve seve düşürmezlerse baska türlü dusurecekler o fiyatları :)
  • Ne alaka, almasalarmis o zaman. Dolar euro düşerken insanlar neden yüksek fiyattan alsın ?
  • Şaka gibi ülke her zaman mi vatandaş mağdur edilir.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Söylenecek daha çok şey var?

    Liste fiyatından indirim yapsın banane krediden. Birikmiş param olsa diyelim illa kredi mi kullanacağım? Ücretsiz donanım veriyormuş ahahah :D Sağda solda ücretsiz donanım verdiler dersin sanki bu zamana kadar hediye donanım vermiyorlardı.

    Türkiye'de benim bildiğim araba fiyatları hep yükseldi bir kere de düşsün bakalım.

    2.ellerinin yüksekliği ile fiyatla nasıl bağ kursbiliriz Allah aşkına? Egea 130bin edecek araba mı? Ona rağmen peynir ekmek gibi satıyor.

    Ben araba alırsam ileride bu arabanın ikinci eline bakmayacağım. Herkes aynı değil. Sorunsuz beni uzun yıllar idare etsin tek isteğim bu.

    Evet serbest piyasa istediği fiyatı yazar ama bu dönemde insanların ne olduğunu gördük.

    Paran yoksa egea'ya demişsin de türkiye'de en çok satılan arabalardan biri ve bir şekilde para biriktirip araba alacak insanların yüzünü güldüren bir araba.

    Tahmin ediyorum ki yakın zamanda bir araba aldınız ve fiyatların düşmemesini istiyorsunuz. İnşallah bu tahminim doğru değildir ki öyleyse sırf araba aldığınız için bu savunmayı yaptınız boş yere vakit kaybetmişim demektir. İnşallah yakın zamanda araba almamışsınızdır ve objektif bir şekilde yorumlamaya çalışmışsınızdır...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim.42 kullanıcısına yanıt

    İnşallah bir an önce düşer hocam. Biz de araba bakıyoruz gerçekten iğrenç bir dönem oldu. Birkaç arabaya niyetlendik illa bi kusuru çıktı sinirlerim bozuldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle saçma sapan konuşan birine düzgün işleyen hukuku olan bir ülkede dava açılır. Senin ne yetkin var ki böyle bir şeye karar verebiliyorsun? Elektronik konsollarda vergi %50'den %20'ye düştü ve fiyatlar 600-700 TL civarında düştü. O zaman herkes kafasına göre kur belirlesin.


    Ahh ahhh gençliğimiz gitti be kimler hangi pozisyonlarda

  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Neden her yorumunda vatandaş yerine kendinden başka kimseye gram katkısı olmayan galericileri ve al satçıları savunuyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafımdaki arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin banka da sanal döviz ve altın hesaplarında birikimleri var. Naci AĞBAL'ın Maliye bakanı olması eniştenin gitmesiyle başlayan döviz ve altın fiyatlarındaki düşüşte birikimlerini bozmayanlar şimdi veryansın etmeye başladı. Herkes Altın ve Döviz fiyatlarının tekrar eskisi gibi olması için dua ediyor..

    Altın ve Döviz fiyatları bir sene içinde 2.5 kat artarken herkes kar ettim diye avucunu oğuştururken sesleri çıkmıyordu ve pahalılıktan şikayet etmiyorlardı. Şimdi avuçlarını yalamaya başladılar ve herkes şikayetçi..

    İşte o Opel'in yetkilisinin de aynı kafada olduğuna adım gibi eminim

  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Ha bir de madem indirim yerine kredi kolaylığı vs yapıyor neden kur arttığında fiyat artırmak yerine kredi faizlerini yükseltmiyor veya donanımdan kısmıyor? Sizin dediğinizle aynı mantıktan gidersek bu sualimde haklıyım bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş adamlar yüksek almış ta
    Bize ne yahu
    Fesatlıktan kuduracaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda alan müşterilerden kasıt galerici alsatçı vs...

    Galericiye satmaya devam etsinler o halde sağda solda satışlar düştü diye ağlamasınlar.
  • Valla ben araba henüz %50 ötv dilime girdiği zaman aldığım için benim için problem yok.

    1.5 ecoTsi sunrooflu dsg 150'lik FR'ı 207'ye aldım. Ekstra yaptırdıklarım hariç tabi ki.

    O arabayı şuan o kombinasyonla almaya kalksam 300'den fazla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 21 Şubat 2021; 15:42:36 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.