Şimdi Ara

Ürünü Teslim etmeden ücretini isteyen Firma ve Esnaf

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konuyu Öne Çıkar yaparsanız sevinirim.

    Olay şöyle, Enza dan 12.800 TL ye Oturma odası beğendik. Ellerinde eksik parçalar olduğundan 1 ay içerisinde teslim edeceklerini söylediler. Tamam bekleriz dedik ancak ücreti hemen almaları gerektiğini yoksa sipariş geçemeyeceklerini belirttiler. Daha 1 ay var neden ödeyeyim ki dediğimde en azından bir miktarını alalım dediler, tamam dedim 1.000 lirayı kartımdan çekin, onuda beğenmediler daha fazla çekelim falan dediler. Miktarı 1800 liraya çıkarıp ödedim. 1 ay dolmaya yakın aradığımda Haftaya çarşamba ürünü getireceğiz ancak ödeme tamamlanmazsa getiremeyiz dediler. Ürünü kurmaya gelen arkadaşlara ödemeyi evimde yaparım dedim ama kabul etmediler. En az 1 gün önceden para ödenmeli dediler. Mecbur kaldım ürün gelmeden borcu kapattım. Ürün dedikleri gün geldi, kuruldu, sorun yok ama bu davranışları normal mi Yataş Enza gibi kurumsal bir firmanın?
    Ben ödemeyi yaparım ya ürün gelmezse, ya yanlış ürün gelirse.
    Birde 15 gün içinde cayma hakkım var, 1 ay önceden ödeme alınıp fatura kesilirse ürün gelmeden haklarım bitmiş olacak.


    Mesela Volkswagenden sıfır araba satın aldım. Yataş Enza kadar ödeme peşine düşmediler. Aracı elime aldım, sağına soluna baktım, Plaka işlemleri yapılırken hesaplarına parayı yolladım.

    Media Markt tan 10.000 liralık telefon aldım, kutu elimde kasaya gidip ödemeyi yaptım. Kimse önce ödemeyi yap 1 ay içerisinde teslim ederiz demedi.

    Marketten aldıklarını sepete koyarsın, kasaya gelir öder çıkarsın. Ürünü ödeme yapmadan önce eline alırsın.

    Bu tür firmalar ve esnafların amacı nedir? Bu yaptıkları doğru mudur?







  • -------------------------------------------

    bırak yaa . bellonaymış enzaymış istikbalmiş . ben oturduğum bazı şehirlerde akşama kadar binlerce metrekarelik showroom larda ışıklar açık milletin gözü camlarda müşteri beklediğine şahit oluyorum . kazıklayacak eleman arıyorlar . inanın bir araba galerisinin 3 4 katı büyüklükte showroom larda saat kaç olursa olsun millet ürün bakmaya bile gelmiyor . haliylen de kör tuttuğunu öper misali kazıklayacak tek müşteri arıyorlar . ellerinde hazır ürün yok siparişe göre üretim yapıyorlar . hatta ben geçen yaz istikbale gittiğimde beğendiğim tv koltuklarını bana teşhir ürününden vermeye tenezzül ettiler görmesem alıp gidecektim elalem kullanmış denemiş yok efendim elimizde o renk başka ürün yok . be allahın belası milletin k ını değdirip günlerce toz altında kalan ürününü niye satın alıyım . maksat müşteri kazıklamak anca satıncaya kadar . ve burdan söylüyorum istikbalin bile ürünleri kanepeleri yatakları çok dandik . bir daha kanepe bakmaya bile gitmem çünkü kalite yok müşteri olmayınca sürekli satış ürünü geliştirme de yok . abuk subuk simetrik olmayan salla yaka paça üretilmiş dengesiz ürünleri satmaya çalışıyorlar . allahın belaları türkiyede her sektörde olduğu gibi mobilya sektörü de bitmiş . vallahi yurtdışına gezmeye gidip oradan mobilya ya da yatak bağlayıp ülkeye kadar getiresim var . saçma olsada en azından yıllarca kalitesiyle problemsiz kullanacağı , beğenip görüp test edip içimde bir kaç yıl sonra şöyle böyle olurmu diye tereddüt etmeyeceğim mal alırım .


    bir kez daha söylüyorum mobilya ve yatak ürünleri türkiyede bitmiş . istikbal hele de bellona enza ve doğtaş gibi firmaların boktan ürünleri sağlığınızla oynar demedi demeyin tenezzül etmeyin verdiğiniz binlerce liraya yazık .





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.