Şimdi Ara

Meslek Seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm, öncelikle şunu belirteyim bölüm seçimimi sayısaldan yana yaptım. Çünkü sayısal derslerim iyidir ve severim. Sözel ile aram yoktur. Dil öğrenmeyi de gerçekten severim ve İngilizcem de iyidir. Hatta şuan kendi isteğimle English Time'ın 4 kurluk kursuna gitmekteyim. Bölüm seçimimi sayısaldan yapmamım bir sebebi daha var, o da yazılıma ilgi duymam ama sanki bu ilgi azalmış gibime geliyor. Ayrıca internette okuduğum bazı yazılar da Yazılım/Bilgisayar mühendisliğinin sosyal hayatı kısıtladığını da okudum ( belki de ilgimi azaltan budur) Yalan yok, rahatıma düşkün biriyimdir. Acaba diyorum öğretmen mi olsam ya da başka bir şey mi ? Tabi ki de beni en çok tanıyan benden başkası değildir ama kafam karışık olduğu için sizden yardım isteyeyim dedim.



  • Memur ol


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşver mesleği falan yazılım öğren

  • Hocam bu birazda kendi tercihlerinle alakalı bir durum ve biraz da aile yapınızla alakalı. Benim ailem memurdu, yol gösterecek çok fazla da insan yoktu. Kısayoldan memur olmak için okudum ettim ve memurum şu an. Şükür aç değilim açıkta değilim. Sevdiğim meslek mi ? Pek söylenemez. Ama hayat bir şekilde devam ediyor işte.


    Dersen ki aile durumum iyi, müsait. Okul okumaya kendimi geliştirmeye devam edeceğim. İşe girme gibi bi zorunluluğum yok. Okuyabildiğin kadar oku, kendi istediğin mesleği yap.

  • Hocam, size bir abi olarak ciddi tavsiye vericem. Bizim ülkemiz mükemmeldir. Size madagaskardan bahsediyim. Okumuş adamın maaşı doktor bile olsanız, mikro bir dükkan ve azıcık işleyen bir adamla yakın olucak. Yeri gelicek sizi geçicek. Çünkü herkesi asgari ücretle belki sigortasız daha ucuza çalıştırınca kazanç fena olmuyor. Ya bir yatırım yapın ordan para kazanın yada yıurt dışı imkanı çok yüksek bir meslek edinin. Unutmayın madagaskarın diplomaları yurt dışında geçersiz. Madagaskar içi, madagaskar teknik üniversitesi bile çok iyi sıralarda değil dünyada bunuda unutmayın. Ama bu dediklerim türkiye için değil ülkemiz mükemmel abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile bakımından problem yok. Okurum o yönden de sıkıntı yok ama benim sorum okuyup bilgisayar/yazılım mühendisi olduktan sonraki dönemle ilgili. Yazılımcıların sosyal hayatı kısıtlı olduğu söyleniyor, ben ondan korkuyorum. Mesela çalıştığın şirket ekstra mesai yaptırabiliyormuş ya da sistemde bir sorun olduğunda seni çağırabiliyormuş. Seve seve işimi yaparım ama insan rahatını da bozmak istemiyor. Ben kazandığım parayı yiyecek vakit bulamayacaksam niye çalışayım ben ? Mesela bir kitap okuyacak vakit bulamayacaksam, 1 hafta tatile çıkamayacaksam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 20 Şubat 2021; 21:18:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.