Şimdi Ara

2. EL Hızla düşüyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
11.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam boşa beklemeyın dolar uzun sure sabıt kalırsa ötv dılımlerınden dolayı 0 lar 50-60 bın cıvarı duser oda ıkıncı ellere %20-30 cıvarı yansır o da en fazla tabı dolar sabıt kalırsa 2 sene oncekı fıyatları ömrumuz boyunca bıdaha goremıyecegız

  • Insanlarin alim gucu kalmamis, parasi olan da faize yatiriyor ve guzel gelir elde ediyorlar. Oyleyse bu 200-400 bin fiyat araligindaki arabalari kim alacak.Mecburen tum arabalarin fiyatlarinda yüzde 40 lara varan ciddi indirimler bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac satislarini araclarin fiyatlari veya dolar euro kuru belirlemiyor tamamen kredi faiz oranlari belirliyor emin olun . Yarin faizler dussun bugunku fiyatlari mum gibi ararsiniz , malesef bu ulkenin gercegi bu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linqs -- 20 Şubat 2021; 6:2:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olan faize koyuyor, daha kazançlı
    Parası olmayan kredi çekemiyor , faizler yüksek
    İhtiyacı olan her türlü alıyor,
    Piyasa düşer mi? Bence ufak esner ama şu an 450 yazan sıfır araçlar 200 e düşmez bir daha... Otomatikman 2. Elde ona göre seviyesini belirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserkang -- 20 Şubat 2021; 6:20:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekleyin, 8-10 yıllık Demir ve plastik yığınına, çok mecbur değilsen 150 000 tl verilmez. hükümetin en büyük hatasıdır bence bu pazar için vergi artırımı. Sürdürülebilirliği yok bu işin.


    ör: Ali 150 bin tllik araç bakar, elindeki aracı yaklaşık 100 bin tl kadar. Artık aracını 3-4 yaş daha gençleştirmek ister. Alinin köşede nakit 50 bin tl'si var ama Ali, 50 bin tl yi sırf arabayı 3-4 yaş gençleştirmeye değer mi diye düşünür. Ali, 2.el için kredi kullanmaktan da istemez. çünkü 50 bin tllik para öyle gözden çıkartılabilecek bir miktar değil. 150 bin tllik araba da, önceki modeline göre süper özellikleri olan bir şey değil.


    Ama bundan 4-5 sene önce nasıldı, Alinin bu arabası yaklaşık 75 bin tl civarındaydı, şu anki beğendiği 160 tl ilk araç da, en fazla 80 bin tl civarındayı, eğer o yıllarda olsaydı, Ali gözünü kırpmadan 75'a aracını satar ve üzerinde köşedeki 15 tl nakdini de ekler alırdı bankada halen 35 bin tlsi var.


    özet bu işte.


    yeni işini kurmuş, para biriktirmiş birinin de ilk arabası 100 bin tl ilk olmayacağına göre, bu pazar daralmak zorunda.


    Sürdürülebilirliği yok, bunu birinin söylemesine gerek de yok, son yılın 2.el pazarını öncekiler ile kıyaslamak yeterli.





  • Fiyatlar düştü diyen arkadailar aylardır i20 ve corsa bakıyorum 125 130 bin arasına 2017 üstü max 30 binde 1.4 otm bulabilirsmisiniz bana hemen alayım 3 4 ay önce 155 e alınıyordu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli passat business Liste fiyati 424bin.Bu araci 345 bine kadar alanlar var. Yani 80.000 lira asagisi. Bu gunler bence otomobil sektörünün çok iyi gunleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa arabaya doydu bunu kavrayamıyor bazı insanlar.

    Araç fiyatlarının yükselmesinin nedeni neydi? Pandemiden dolayı doğan ihtiyaç. Peki. Pandeminin başlangıcından ne kadar süre geçti? 1 sene. Bu 1 senede yaz atlattık(en hareketli ay). Arabasını alacak olan aldı. Yani pandemiden dolayı doğan ihtiyaç azaldı.


    Bundan sonra her zaman olduğu gibi eski sisteme döner. Yani arabası olan üst modelini almak ister. Peki bundan 2-3 sene önce alım satım sezonu geldiğinde araba fiyatları 2 katına mı çıkıyordu? Hayır. Belli bir sirkülasyonda dönüp duruyordu. Peki genelde insanlar arabasını nasıl değiştiriyordu? GENELDE krediyle. Kredi faizleri kaç şuanda kardeşim? Kaç kişi kredi çekmeye cesaret eder?

    Sonuç olarak okuma yazmayı zar zor bilen bazı galericilerin, alsatçıların bunları idrak etmesini beklemeyin. Piyasa kendi yolunu kendisi bulacaktır

    Yatırım tavsiyesi değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yharf -- 20 Şubat 2021; 10:28:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İkinci el 10 15 yaşında çöpünüze 150 200 verecek
    Kimse yok .
    Halk uyandı çok şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocakta 150 olan clio 130 şimdi alınıyor. Görmek istemeyen adam , ne düşmesi artıyor kafasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele Mart ayinda 2021 modeller giris yapsin,o zaman gorun otomobil fiyatlarindaki dususu. Bu araba piyasasinda buyuk rekabet var. Hyundai kona nin fiyatini bir daha dusurmusler. 218 bin lira olmus.Kisa bir sure once 280 bin liraydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meliher

    Hele Mart ayinda 2021 modeller giris yapsin,o zaman gorun otomobil fiyatlarindaki dususu. Bu araba piyasasinda buyuk rekabet var. Hyundai kona nin fiyatini bir daha dusurmusler. 218 bin lira olmus.Kisa bir sure once 280 bin liraydi.
    O tenekeye 118 bin bile fazla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 5 in altına düşmedikçe, gr altın 300 liranın altına inmedikçe bu piyasa üç aşağı beş yukarı bu seviyelerde oynar. Fiyat düşüşü en çok döviz kuruna bağlı olarak ötv dilimi değişen araçlarda olur. Dolayısıyla ötv dilimi %50 olan bir arabanın fiyatında çok bir düşüş beklemeyin. Ötv dilimi %80 diliminden bir alt sınıfa düşen araçlarda ise ciddi düşüşler olur ki bayiler, galericiler al satçılar bu araçları genelde ötv zammı öncesi topladılar. Kolay kolay kimsenin elinde patlayan birşey yok. Ha gidip 300 bine corolla civic alıp üzerine 30 koyar birine kitlerim diye düşünen varsa onlara geçmiş olsun.

  • benim baktığım araçlar niye düşmüyor o zaman

  • Otomobil ve emlâk piyasası yatırımcıları ,alsatcilar artık dijitale dönecek gibi,,

    Geçen sene 300 bine otomobil yerine kripto Sepeti yapsaydı 3-5 milyon TL edecekti, artık bunun farkındalar ve bu tür yatırımlar çöp yatırım olarak kalacak, yeterki arkadaşınız size 150 bine aldığı aracı 200 e sattım dediği sırada ,sizde kripto paradan 3 milyon kazandım dediğiniz anda bu ve benzeri ticaret bitecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 20 Şubat 2021; 12:27:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alsatçı, galerici arkadaşlar konuyu bulandırmayın mtv'nin ikinci taksidi, muayene ve sigorta için para biriktirmeye başlayın yavaştan :D
  • Dolar Euro altın ÖTV KDV sıfır araçların fiyatları nezaman düşerse ozaman 2.eller düşer 😁 keşke düşse ama yazın daha da çok articak fiyatlar bence TL çok değersiz oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam inşallah bütün al satçıların elinde patlar. Bütün piyasanın içine ettiler. Umarım fiyatlar düşer. Dediğiniz gibi olursa eğer 1 2 sene önceki fiyatlar olursa 2.elde çok iyi olur.


    Ama bir yandan da korkuyorum olmayacak diye. Erken konuşmakta istemiyorum.


    Bu ülkede zamlanan hiç bir ürünün eski haline döndüğünü görmedim ben henüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yharf Y kullanıcısına yanıt

    " Sonuç olarak okuma yazmayı zar zor bilen bazı galericilerin, alsatçıların bunları idrak etmesini beklemeyin. "

    İşte durum tespiti, daha iyi özetlenemezdi. Al-sat’çılar şaşkın ve suskun.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.