Şimdi Ara

25 Yıllık Diktatörün Sonu.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
11.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babayaro1215

    Diktatör dediğin kişi seçimle bir yere gelmemiş zorla bir düşünceyi ülkenin başına getirendir dayatandır.
    O düşündüğün kişi seçimle bir yere gelmiş gelmemiş mi ona bakmak lazım.

    25 sene seçimle koltukta duruyorsa diktatör değildir.

    saddam ve kaddafide seçimlerle başta duruyordu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Soul

    Gelişmemiş cahil ülkelerde seçim, ülkeyi iyice demokrasiden uzaklaştırır. Seçimle geldi diye bir insana sınırsız yetki verirsen ne olur görüyoruz.

    Göya anayasa var, uygulayacak kurumlar gıkını çıkartamıyor. Mahkemeler anayasaya aykırı karar veriyor, bu kararı bozacak üst kurum yine sesini çıkartamıyor, hatta üst kurumun kararını uygulamayan tanımayan mahkemeler bile var.

    Şu an gelişmiş ülkelerdeki demokrasiyle uzaktan yakından alakamız yok, sadece adı var

    Özellikle güçler ayrılığını ülkenin menfaatine değilde kendi çıkarına göre dizayn edecek şekilde koz verirsen.Diktatörlük yaratırsın.Bilinçli toplumlarda yani açıkçası hakkını arayan toplumlarda bu görülmezken cahil kişisel menfaatini düşünen çıkarcı vasıfsız eğitimsiz toplumlarda çok görülür.


    Demokrasi bir ülkeye eli ile verilmez.O demokrasi değildir.Demokrasi belli başlı kazanımlarla elde edilir.Misal türkiye cumuriyetinde kadınlar kendileri seçim yapma hakkını kendi istekleri ile almamıştır yada giyinimde değişim halkın istediği ve eylem yaptığı bir durum değildir.Eğitimde hakeza öyle.


    Böyle tepeden gelen kararlar, bu kararları alan unsurlar baştan gidince gene eskisine döner.Bunu bilmek lazım.Totaliter bir değişim için devrimin halk tabanında olması lazım.Halk istemiyorsa değişim olmaz.700 yıl cahil bırakılmış ezilmiş sömürülmüş bir halktanda bilinçli olması ve doğru kararlarda bulunması hali ile beklenemez.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Larry

    merhaba..

    tüm diktatörlerin sonu hep böyle..saddam hüseyinde dahil olmak üzere..darisi tüm ülkelerdeki pislik satilmis vatan haini diktötörlerin başına ...

    Yo batıya ters yapanların sonu hep böyle bitiyor dikkat ederseniz infazlarını gündeme taşıyorlar +18 olsa bile tüm dünya görüyor.Batıya ihanet ölüm demek.Hemde öyle böyle değil tüm dünyaya ifşa oluyorsun ölümün silinmiyor hiçbiryerden.


    Ders olsun diye yapıyorlar sanırım.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Almanya, Romanın Hristiyanlık baskısına çok direnmiş, geç dönemde hristiyanlığı kabul etmiş, hatta mezhepsel olarakta farklılaşmış.


    Tabi bu yüzden bilim, sanat, edebiyat bir çok kültür alanında gelişmiş bir ülke. Yani Hitler diktatör ama Almanyayı geliştirmiş dememiz doğru olmaz. Hitlerden öncede almanlar ileri bir toplum.


    Ama hitlerin savaş ekonomisi ile Sanayi devrimi aynı zamana denk geldi. Yani tank için vida üreten ülke yine vida üretti ama artık araba için. Aynı durum japonlarda da vardır. 2. Dünya savaşından sonra japonya ve Almanya hem askeri gider olmaması hemde savaş sanayisini normal sanayiye verilmesinden hızlıca gelişti diyebiliriz.


    Konu ile ilgili kısmı, sosyalizm. Türkiye gibi ülkeler sosyalizmi yaşamadılar. Hitler Almanyayı, Doğu Almanya, ruslar ve romanya için bu tecrübe var. Dolayısı ile Türkler, sosyalizmi kavram olarak tanımlıyor ancak nesnel olarak anlayamıyorlar. Bu gün sosyalizmi yaşamış nesiller o ülkelerde geçinmek, yaşam ve mutluluk arasında ki korkunç farkı yaşıyorlar. Yine internette beyni yıkanmış maymun bakışlı yeni nesilde bu ülkelerde diğer %50 yi oluşturuyor ki onlar için bu liderler dikdatör.


    Sosyalist sistemlerde amerikan emperyalizmine karşı yasakçı bir tutum oldu. Madonna dinlemek yada hamburger yemek gibi basit özgürlük ifadeleri... Bütün bu özgürlükleri kapitalist rejimlerle elde edebileceklerini düşündürdüler. Oysaki sadece halkın %10 luk bir zenginler kitlesinin düzgün bir hayat yaşabileceğini bilmiyolardı. Bu sebeple eski sosyalist ülke tecrübesi yaşamış halk doğu almanlarda buna dahil yeni dünya formundan mutlu değiller.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.