Şimdi Ara

Muayenesi Olmayan Araba Nasıl Alınır? Daha önce tecrübe etmiş arkadaşlar yorum paylaşabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, muayenesi olmayan bir araba farklı ilde ise Sakarya, Kocaeli vs. çekici ile getirmek şart mıdır?

    Noter işleminin yapılabilmesi için çekme belgeli olmalıymış yani plakayı söktürmek lazım. Bu durumda farklı ilden araba sadece çekici ile gelir. Yada sorunlarını gidermek ve muyaneden geçip notere öyle gitmek lazım ama arabanın tüm sorunları giderilince, muayeneden araç geçince satıcı ben vazgeçtim gibisinden sorun çıkartır mı? Dolandırılma, üç kağıt gibi olay olur mu?

    Muayenesi olmayan araba alan satan arkadaşlar tecrübenizi paylaşır mısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Muayenesiz araç aldım trafikten çekilmiş. Çekme belgeli olarak satış yapılır normal satış prosedürleri aynen geçerlidir. Noterde satışta sorar çekme belgeli olarak satış yapılıyor diye bilgilendirir sizi. Ondan sonra eğer araç yürür durumda ise özel izinle belirli güzergahta aracınızı götürebiliyorsunuz bunu emniyete bildirmeniz gerekiyor onların kararına bağlı yalnız ben çekici ile götürdüğüm için burdaki prosedürü net bilmiyorum.
    Satış yapıldıktan sonra herhangi bi şekilde hak iddia etme durumu olamaz siz çekme belgeli olarak alırsınız sonra gerekli başvuruları yapıp muayeneye girersiniz muayene geçtikten sonra tekrar notere gidip trafiğe tescil işlemi yaparsınız sonra plakanızı takıp kullanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayenesi olmayan arabayı, çekme belgeli olarak aldım, emniyetten özel izin aldım (sanırım bunun için harç parası var), çekme belgeli aracın sanırım plakasıda olmuyor yani uzun yolda plaksız olacağım, peki kendi yaşadığım ile geldikten sonraki günlerde sanayiye götürürken çekici olmadan götürmem durumunda riske girmiş olacağım, ama sanırım hem sanayi hemde muayene istasyonu için çoğu insan riske giriyordur, demek istediğim evden sanayiye kadar çekici ile gidip, sonra sanayiden araç muayene istasyonuna kadar çekici ile gittiklerini sanmıyorum, belki şehir içindede benzer izin alınması mümkündür.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.