Şimdi Ara

12 bin lira-15 bin lira aralığında sistem tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar iyi forumlar,


    12 bin lira ile 15 bin lira maximum olacak şekilde bütçem var.

    Ekranım elimde mevcut.


    Adobe uygulamalarını kullanıyorum bunun yanında piyasada bilinen oyunları oynamak istiyorum.


    Sizce hazır sistem mi almak mantıklı yoksa kendim mi toplasam şu şartlarda bilemedim.Lütfen bana toplama şeklinde veya hazır sistem olarak öneride bulunabilir misiniz?


    Şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cutek -- 16 Şubat 2021; 22:44:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sinerji hazır sistemlere bakabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu sistemi incelemiştim fakat işlemcisi hakkında pek emin olamadım.Sizce uzun vadede benim işimi görür mü?

  • cutek kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ben onermem hele ki uzun vade de kullacaksaniz islemciyi. Rtx 3070 i gören hemen iyidir yaftasini yapıştırıyor. Tavsiyem bilgili kişi ile tek tek parca toplayin. İşlemci olarak yeni ryzen 5** serine mutlaka göz atin derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cutek

    cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu sistemi incelemiştim fakat işlemcisi hakkında pek emin olamadım.Sizce uzun vadede benim işimi görür mü?

    Yazık günah böyle sistemlere bu paraları vermeyin.


    Ekran kartı hariç geri kalan tüm bileşenlerin fiyatı 6800 TL ediyor. 3070 için istedikleri fiyat da 9200 TL cidden yazık 3-4 ay sonra fiyatlar normale dönünce bu paralara 3080 ROG STRIX gibi modeller alınacak.



    i7 10700F


    Gigabyte Z490 Gaming X (PCI-e 4.0 mevcut)


    Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz


    Corsair 4000D Airflow yada Phanteks P400A RGB (piyasada ki en iyi hava akışına sahip kasalar)


    Zalman ZM750-GVII 750W (12V 62A 744W gerçek güç veriyor)


    SanDisk 1 TB Ultra 3D M2 SSD




    Burası 6700 TL tutuyor.

  • tekin-71 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim.Araştırma yaparken Ryzen 5 3600X serisi işimi görür gibi bir izlenime kapılmıştım uzun zamandır haşır neşir olmadığım içinde ne nasıldır bilmiyorum.İnternetten araştırmaya devam ediyorum fakat herkes farklı yorumlarda bulunmuş ne yapılması gerektiğini tam kestiremedim o yüzden.

  • Cidden siz söylediğinizde baktım arada aşırı ucurum varmış.Ben aslında,intel cpularda entegre grafik kartı olduğu için malum ekran kartlarıda piyasada yok düşüncesiyle ekran kartı hariç sistemi intel olarak toplayayım bir süre işlemcideki grafik kartıyla idare edeyim sonrasında ekran kartı fiyatları makul seviyeye geldiğinde kartı alıp takarım diye düşünmüştüm ama mantıklı bir düşünce mi yoksa kart fiyatları düşerken parça fiyatları da düşer mi bilemedim ne yapmam gerektiğini de kestiremedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cutek

    Cidden siz söylediğinizde baktım arada aşırı ucurum varmış.Ben aslında,intel cpularda entegre grafik kartı olduğu için malum ekran kartlarıda piyasada yok düşüncesiyle ekran kartı hariç sistemi intel olarak toplayayım bir süre işlemcideki grafik kartıyla idare edeyim sonrasında ekran kartı fiyatları makul seviyeye geldiğinde kartı alıp takarım diye düşünmüştüm ama mantıklı bir düşünce mi yoksa kart fiyatları düşerken parça fiyatları da düşer mi bilemedim ne yapmam gerektiğini de kestiremedim.

    İntel 10. nesil işlemcilerde, sadece sonu K ile biten ya da F ibaresi olmayan işlemcilerde, mesela 10600K da GPU var, 10600F ve 10600KF de yoktur.. bunlara dikkat etmelisin.. 10600K işlemci alınca da sırf GPU ve belki ilerde O.C. yapmak için daha pahalıya gelecektir.. Z490 ya da Z590 çipsetli anakart ve kaliteli bir sıvı soğutma da işin içine girince fiyat farkı kalmıyor arada.. bilgin olsun..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekin-71

    Selamlar. Ben onermem hele ki uzun vade de kullacaksaniz islemciyi. Rtx 3070 i gören hemen iyidir yaftasini yapıştırıyor. Tavsiyem bilgili kişi ile tek tek parca toplayin. İşlemci olarak yeni ryzen 5** serine mutlaka göz atin derim

    Kardeşim o sistemi rtx3070 var diye çat diye eklemedik oraya, harici vga almak şuan mantıksız olduğu için toplanmış sistem önerdik, elbette tek tek toplarsan ucuza gelir ama şuan hangi paraya hangi ekran kartı alınır ?


    i5 10400 1.200 TL seviyesinde iken R5 işlemci almanında açıkçası çok bir mantığı yok. Uzun vade derken ne kadar vade de 10600K yetmeyecek buna da bakılması lazım... Yetip yetmemesi forumdaki yaygaralara bağlı, o mu çıktı buna mı geçelim derken bilinçsizce sistem harcaması yapıyor insanlar, 6 core cpu'yu günlük %100 kullanıncaya yeter, elbette istisnası olacak işlemler de vardır...


    Üstteki arkadaş zaten ucuza getirmek için sistemi, F serisi i7 yazmış K yazsa 600-700 TL daha pahalıya çıkacak sistem, cpu cooler yok vs...


    Ender şekilde hazır sistem öneririm o da şuan mining yüzünden vga fiyatları uçtuğu için, yoksa 8 core cpu yazıp orta seviye bir ekran kartı ile bende tek tek toplar yazardım sistemi yani.

  • Ezbere konuşanlar yine aklını karıştırış. Yok 3070e 9000 küsür verilirmiymiş de şöyleymiş 2 ay sonra ekran kartları düşermiş te bilmem neymiş..

    Leon hocam ın sistemi ciddi ciddi düşünün.
    Ekran kartı size fazla gelirse koyun 11500 tl ye sarı siteye 1 gün demeden satılsın gidin 5500xt bulun yada 1650.

    Ekran kartını bedavaya almış olursunuz...


    Madencilik bu kadar getirisi oldukca 3070i 13 14e 3080 i 16 17 ye satmaya devam edecekler.

    Kıcı kıytırık 580 ler 4000 tl üzerine çıktı garantisi yok birşey i yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.