Şimdi Ara

Bu ekran kartlarına ne oldu? Ayrıca tertemiz dolandırıldım. :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
6.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam gençler...


    RX580 avında idim. Bugün itibari ile avlandım.  Öncelikle iki ayrı konu var. Birincisi:


    Abi bu ekran kartlarına ne oldu yahu? RX580'in yıllar önceki çıkış fiyatı 300 dolar mı, 320 dolar mı ne... Şu anda ikinci eli 450 dolardan başlıyor. Kafayı mı yedik cümbür cemaat? Türkiye'de anladığım kadarı ile bu iş de ayak takımı çakalların ayağına mı düştü? Tedarik eksiğinden faydalanıyorlar eyvallah. 580 gibi mining konusunda fiyat performans becerisi yüksek kartlardan resmen komisyon da istiyorlar anladığım kadarı ile. Olaya bak ha! Tırt karta istenen paralara bak. Bu mining olayını da sonradan anladım. Bilsem rx580'e hiç bulaşmazdım. Benim ne işim var lan piyasada çok talep gören kartla... İşte bunlar hep yurdum çakallarından soyutlanmaktan geri kalmak... Az biraz araştırsa idim görürdüm. Kafama tüküreyim. Biraz daha para verip 590 alaydım. O zaman böyle sorun yoktu. Hızlı el değiştirmeyen kart olduğu için tokatlanmak pek mümkün olmazdı.


    ----------


    Neyse, sonuçta yıllardır pc malzemelerini Türkiye'den almıyordum. Hep yurtdışından ikinci el alıyordum. Acayip haklıymışım. Hem piyasa bir çakallaşmış. 13 şubattan beri 1060, 1660 ve rx580 ile ilgili 32 satıcıya mesaj attım. Yurtdışında aramama sebebim de biraz acil ihtiyacım vardı. İlanların birinde bile telefon numarası yok. Hepsinde ilanlar yeni. Eski ilanları zaten eledim. Telefon numarası istiyorum. Sadece ikisi geri döndü. Biri de an itibari ile beni dolandırdı da, diğerinden henüz emin değilim.  Lan zaten alacağım iki tane kart. İkide iki dolandırılırsam tam süper olacak. Ben de kaşındım neticede. Lan anlamışsın bu işin de ayak takımı çakallara düştüğünü, ne kaşınıyorsun yani? Ne ayak takımına para kazandırıyorsun? Dolandırıcı olmasa bile, çakal çukal tayfası neticede... Bekle 20 gün. Fransa'dan gelsin. Parayı yurdum çakalı kazanacağına Fransız'daki düzgün adam kazansın yani... Ama yok. İllaha dolandırılacaz... Ben kaşındım.


    ----------


    Bu kadar yıldır ikinci el malzeme alırım. Belki 400, belki 450 ürün almışımdır. Genelde ikinci el alırım öyle diyeyim... İlk defa dolandırıldım. Dolandırana da helal olsun. Boşluğuma da denk geldi. Bir kamyon işin arasında aldım. Gözden kaçtı herifin verdiği sinyaller. 2400TL'nin üstüne bir bardak su içeceğiz de, parayı yolladığım hesabın sahibinin (eminim dolandırıcının kendisi değildir, emmisi, bibisi falandır) TC Kimlik numarasını buldum Bankadaki tanıdık üzerinden. Şubesi de Bursa Merkez'de. Adam orada mıdır bilmem de... Bizim de bağlantılarımız var yani...  Neyse, şimdi de bu TC üzerinden adamı bulmaya çalışacağım. Yarın da vodafone'dan bir tanıdıktan telefon numarası sahibinin tc'sini bulurum muhtemelen. İkisini karşılaştırırım. Umarım aynı insandır. Değilse de elimde iki isim olacak. İkisinden biri bu dolandırıcı veletin yakın akrabası ise veleti öttürürüm. Bu TC'lerin sahipleri de bozuk tipler çıkarsa da o zaman direkt emniyet müdürü arkadaş var bir tane. Ona havale edeceğim. Ben savcılığa ayrıca veririm de, bence emniyet müdürü daha eğlenceli sonuç verir. Dur biraz eğlenelim...


    -----------


    Neyse, bu iki günde gördüklerimin neticesinde Türkiye'de belli bir fiyatın üstündeki PC ürünlerinin de ikinci el alınmasının sakıncalı olduğunu gördüm. Sadece dolandırıcılık ihtimalinden değil. O konuda ben kaşındım. GET açmıyorsa alma bu tarz malı da, dolandırıcı olmayan da normal değil. Alem çakal olmuş yani. ABD, Kanada, Fransa, Almanya'dan ikinci el alırım. Türkiye'den alınamayacak ikinci el listemi "fiyatı yüksek ve hızlı el değiştiren her şey" olarak güncelliyorum.  Nerede hızlı el değiştiren bir mal var, orada çakal çukal. Yemin ederim çakal bulduğum esnafın elini öpmeye gideceğim. Kendi çöpümü satarken de bu esnafa satarım. Çakallık yapan olacaksa hiç olmazsa yeri yurdu belli olsun... Benden malın zaten ölüsü çıkar. Bir kart ile 5 bilgisayar beslediğim için, üç yılda bir kart alıyorum, 15 yılın sonunda kart benden çıkıyor. Onda da malı ha 50 liraya satmışsın, ha 100 liraya...  


    Diğer karttan ümitliyim ama. O da dolandırıcı ise çok takdir edeceğim. Çünkü adam acayip detay attı. Videolar gönderdi. Bios modu olmadığını söyledi falan... Eğer dolandırıcı ise teknik dolandırıcı yani. Neyse, şimdi günahını almayayım. Yarın göriciiz... O noktada ayılsa idim ya, "lan bu mining için değerli kart, çakal çukal mümkün" diye...


    Böyle böyle bu çakallar ortamı domine ediyor. Bizi de yurtdışına iyice ittirecekler yani. Yakında Bulgar'a Yunan'a gireceğiz ittirile ittirile... Bir çeşit kavimler göçü. Belki de kavimler göçü de bunlar gibi halkın katı atık kitlesinden bunalanların daha yeşil bölgelere göçü ile tetiklenmiştir?  Neyse, şimdi gidip 200 Euro'ya rx 580 alacağım Fransa'dan. İsterse mining çıkması olsun. Buradaki çakallardan iyidir. Üzerine de bizim gümrük isterse 70 euro alsın (almaz koçum da). Gene de bu çakallara para kazandırmamak lazım. Şu anda elemanın elinde 100 adet 580 varmış. 10 tane satmış. Alanlar yorum yapsın da, ona göre alıp geçeceğim. Belki de enerji verimliliği düşük bir şey baksam daha iyi olacak. Bilemiyorum. Henüz karar vermedim. Ama acele etmemek lazım. O kesin.


    Parasında da değilim. Enayi yerine kondum ya, o koydu.  Bir de bu işlerde iyiyimdir yani. Fazla güven de bela. Kendine asla güvenmeyeceksin. Ama bu kadar yıldır Türkiye'de ikinci el mal alıp "dolandırılmadım" demek de ayıp oluyordu. Her şeyin bir ilki varmış.  


    Şuraya da bilgileri ekleyelim:


    0535 879 56 72. Bunun ödemesini Kenan Güven adına bir hesaba, Finansbank'a yaptım.

    0544 737 70 85. Bunun ödemesini de Naci Ayan adına bir hesaba, Garanti Bankası'na yaptım.


    Özetle ikide iki gol yedim.

    1) Yoğunken, iş güçle uğraşırken bir yandan alışveriş yapmamak lazım.

    2) Yıllardır alıyor olmaya güvenle, "bana bir şey olmaz" dememek lazım.

    3) Acele etmemek lazım.

    4) Aldığın malın durumunu kontrol etmek, piyasasını iyi bilmek lazım. Hızlı el değiştiren, herkesin aradığı bir şey ise, sadece elden almak lazım. O da zorunluluk ise... Mümkünse o ürünü almamak lazım.


    Not: İkinci satıcı atarlı atarlı mesaj attı. "Yollayacağım paranı geri, zaten burnumdan soluyorum. Kargo geldiğinde de geri iade edersin" falan... Ayak attığını düşünüyorum. Ama ürün gerçekten gelirse adama biraz hayvanlık ettmiş oldum. "Akşamüstü yollarım paranı" dedi. "Kargo gelince de bana geri yolla!" dedi. Eyvallah... Sonuçta 30 yıldır yeri yurdu belli olan biziz. İstesek de kaçamayız. Ama sanmıyorum. Naci Ayan'ın TC'sine legal olmayan, illegal de olmayan yollardan ulaştım.  Telefon numarasının TC'sine de ulaşabilirsem süper olacak. Bir yandan da dolandırıcı olduğundan hemen hemen emin olduğum, atarlı delikanlıyı oynayan arkadaş ile ilgili de faaliyet yürütüyorum.


    Muhabarat bizim işimiz. Te Allah'ım. Adres veriyorum. orada yazıyor eşek gibi, Ankara, Çankaya diye. Aç bir haritadan bak. "Köşke kaç metre?" diye... Adımı veriyorum. Dolandırmadan önce bir google'da ara lan. "Bu herif beni yer" de... Zeka da yok. Acayip risk alıyorlar yani. Tamam üç kuruş için bütün ipleri çekmem de, ya çeksem? Tam olarak şunu yaparlar:  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Şubat 2021; 13:58:21 >







  • Dolandırılmamak için çok zeki, akıllı ve donanımlar konusunda aşırı bilgili olmaya gerek yok.


    Basit 2 kural var bu ikisini yapmayacaksın, yaparsan dolandırılıyorsun.



    1. Kartı ucuza buldum salağı hemen söğüşliyim, piyasadan haberi yok herhalde ucuzdan alayım elindekini


    2. 1.maddenin akabinde milletin elindekini ucuza kapatcam derken kartı kaybetmemek için tanımadığı insana denemeden, test etmeden para göndermek



    Gidin son 1-2 ayda dolandırılanlara bakın %99 u ucuza buldum hemen kapayım, adamın piyasadan haberi olmadan elindekini alayım kafasında olanlar.

  • Çok uzun yazmışsınız ama anladığım kadarıyla yüz yüze değil önce parayı gönderip sonra ürünü teslim alabileceğin şekilde yapmışsınız alışverişi ve dolandırılmışsınız. Ben bugün yüz yüze görüşüp satacaktım ekran kartımı ama yüz yüze olmasına rağmen endişelerim vardı sizinki büyük cesaretmiş. Geçmiş olsun.

  • 50-100 lira fazla vermeyim diye 700 lira dolandırılmıştım ben de. Tecrübe bedava olmuyor işte. Benimki biraz daha ucuz olmuş size göre. GET olayına katılmıyorum. Bir satıcı olarak asla GET açmam çünkü GET işinde de güzel dolaplar dönüyor bilginiz olsun.

  • Dolandırılmanız gayet normal, dediğiniz gibi kartı gidip ikinci el almaya kalksanız yine mantıken dolandırılmış olacaktınız. Maks 2000 tl lik karta 4000 lira para istiyorlar. Bulunmayan bir kartta değil. 2018 yılında 800-900 liraya rahatça alabiliyorduk, dolar da 20 lira olmadı neden fiyat 5-6 kat arttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso

    50-100 lira fazla vermeyim diye 700 lira dolandırılmıştım ben de. Tecrübe bedava olmuyor işte. Benimki biraz daha ucuz olmuş size göre. GET olayına katılmıyorum. Bir satıcı olarak asla GET açmam çünkü GET işinde de güzel dolaplar dönüyor bilginiz olsun.

    Geçmiş olsun, umarım peşine düşüp hakkınızı ararsınız.


    Get olayında benim de başıma gelen birkaç vaka oldu, bu düşünce de yalnız değilsiniz. Kapalı kutu ürün gönderip, iki parça geri almak zorunda olduğum da, aynı üründen elinde arızalı olup ve ürünü yolladığım ile değiştirenine bile denk geldim.


    Sahibinden yalnızca alıcıyı koruyor, elden alışveriş olmadığı sürece sıcak bakmamak gerekiyor.

  • 2. El yurtdışı hangi sitelerden bakıyorsun hocam varsa bi çilekli link alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırılmamak için çok zeki, akıllı ve donanımlar konusunda aşırı bilgili olmaya gerek yok.


    Basit 2 kural var bu ikisini yapmayacaksın, yaparsan dolandırılıyorsun.



    1. Kartı ucuza buldum salağı hemen söğüşliyim, piyasadan haberi yok herhalde ucuzdan alayım elindekini


    2. 1.maddenin akabinde milletin elindekini ucuza kapatcam derken kartı kaybetmemek için tanımadığı insana denemeden, test etmeden para göndermek



    Gidin son 1-2 ayda dolandırılanlara bakın %99 u ucuza buldum hemen kapayım, adamın piyasadan haberi olmadan elindekini alayım kafasında olanlar.

  • Yurt disindan 2. El nasil aliyosunuz hocam vergi olmuyormu
  • Kardeşime bilgisayar toplarken geçen sene ikinci el rx580 aldım. 1000 tl vermiştim. Beşiktaşa gittim elden adamın evinden aldım. Ama cidden ararken insan çok korkuyor. Başlarda ulan aldık ama patlamaylım düşüncesi vardı. Allahtan düzgün çıktıda uğraşmadım. Bu mining olayları yüzünden cidden doğru dürüst mal yok piyasada. Resmen şuan araba piyasası gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüseyinciğim senin çok değişik bir tarzın var. Düzenli ve imla kurallarına uygun yazmana rağmen anlatım çok dağınık.


    Konuyu daha sade tutsaydın iyi olurdu.


    Şimdi defrag olmamış disk gibi konuyla alakalı alakasız her şey altlı üstlü yazılmış hacım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 18 Şubat 2021; 20:27:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iczeleven

    Geçmiş olsun, umarım peşine düşüp hakkınızı ararsınız.


    Get olayında benim de başıma gelen birkaç vaka oldu, bu düşünce de yalnız değilsiniz. Kapalı kutu ürün gönderip, iki parça geri almak zorunda olduğum da, aynı üründen elinde arızalı olup ve ürünü yolladığım ile değiştirenine bile denk geldim.


    Sahibinden yalnızca alıcıyı koruyor, elden alışveriş olmadığı sürece sıcak bakmamak gerekiyor.



    Alıntıları Göster

    Hocam ülkemizde hukuk yok guguk var. Davacı olduk bişi çıkmadı.





  • Hocam direk olaydan ziyade hikaye tarzında yazmışsın. Keşke olayı da biraz net anlatsaydın da bizde tedbirli olurduk.

    Size de geçmiş olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Dolandırılmamak için çok zeki, akıllı ve donanımlar konusunda aşırı bilgili olmaya gerek yok.


    Basit 2 kural var bu ikisini yapmayacaksın, yaparsan dolandırılıyorsun.



    1. Kartı ucuza buldum salağı hemen söğüşliyim, piyasadan haberi yok herhalde ucuzdan alayım elindekini


    2. 1.maddenin akabinde milletin elindekini ucuza kapatcam derken kartı kaybetmemek için tanımadığı insana denemeden, test etmeden para göndermek



    Gidin son 1-2 ayda dolandırılanlara bakın %99 u ucuza buldum hemen kapayım, adamın piyasadan haberi olmadan elindekini alayım kafasında olanlar.

    Bendeki durum tam tersi. Benim piyasadan haberim yoktu. Ben ne bileyim bu kartın miningcilerin gözde kartı olduğunu, 4gb kartların artık etherium'da işe yaramadığını, 4gb üzeri kartlara saldırı olduğunu falan... Neyse, şimdi Türkiye ile bir konuda daha katti alaka ediyoruz... Yapacak bir şey yok.


    İtirilmekten bunaldım yani. Onu ABD'den al, bunu Almanya'dan, bunu Fransa'dan al. Yoruldum yani. En sonunda ben gideceğim Slovenya'ya. O olacak yani.  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ucuzcufiko

    Yurt disindan 2. El nasil aliyosunuz hocam vergi olmuyormu

    Oluyor tabii ki. Arkadaşın bavulda getirmez ise oluyor. Ama vergisini ödemeye fitsen, direkt adrese de geliyor. Benim şimdi biraz acelem var. Covid'den ötürü de arkadaş trafiği pek yok. bekleyemem. O yüzden vergimi ödeyecek, malımı alacağım. Keşke en baştan böyle yapsaydım. Ne uğraşıyorum ki Türkiye'deki it çakal tayfası ile? Aynı para olsa, gene de daha iyi. Kafan rahat olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Şubat 2021; 14:26:30 >
  • Geçmiş olsun Hüseyin kardeşim, bulursan adamı gelişmeleri yaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

    Hocam direk olaydan ziyade hikaye tarzında yazmışsın. Keşke olayı da biraz net anlatsaydın da bizde tedbirli olurduk.

    Size de geçmiş olsun.

    Hikaye klasik abi. Acayip bir şey yok. Ben düştüm tongaya.


    İlanı gördüm mesaj attım. Telefon numarası istedim. Gönderdi. Aradım. Bir-iki mesajlaştık. Parayı yolladım. Whatsapp Foto gitti...  

    Daha bombası var. Sanıyorum diğer kartın satıcısı da dolandırıcı çıktı. Ama o engellememiş. Hattı da açık şu an. Mesaj atınca cevap yazıyor falan... Çok yoğunmuştu da, kargo görüntüsü atamamıştı... Sahibinden'i aramıştım. Herifin diğer iki ilanı uçtu anında. Özetle dolandırıcı da, benim anladığımı mı anlamadı nedir, hat açık hala. Belki de bir iki keriz daha avlıyor aynı hatla. Bilemedim.


    ------------------


    Şimdi uğraşıyorum, hatlardan birinin vodafone olduğunu tespit ettim. Diğer dolandırıcının hattının da ne olduğunu tespit edeyim, tek seferde tanıdıkla falan TC elde edebiliyor muyum bakacağım. Aynı şeyi bankada tanıdıkla da deneyeceğim. İki bankada da tanıdık var çok şükür. Belki yasadışı alırız TC'yi...  


    Sonra bu bilgileri benim avukatıma vereceğim. Savcılığa gider. Gerisine bakacağız. Böyle tırt iş için emniyet müdürü rahatsız edilmez abi. Zaten bir-iki rica hakkın varsa bunun için fişek atmak saçma. Günün birinde daha ciddi bir bela gelir başıma, emniyet müdürü o zaman lazım olur.  Yormayalım adamı.


    -------------------


    Cimer'e de hem ihbar, hem talep minvalinde bir dilekçe yazdım. İki satıcının da şu anda elimde olan bilgilerini verdim. Talepte de aynen yazdım, "bu dolandırıcılar piyasaya güveni bozuyor, biz tüketiciler de bu güven erozyonu sebebi ile Türkiye'den ikinci el ürün almak yerine yurtdışından vergisini ödeyip ithal etme yoluna gidiyoruz. Bu hem gereksiz bir ek ithalat yaratıyor, hem de ilgili esnafın zaten zor olan durumunun zamanla daha da zorlaşması ile sonuçlanıyor" bıdı bıdı... "Dolandırıcılığın kesin ve açık olduğu durumlarda sahibinden.com gibi ilan sitelerinin hiç olmazsa ilan sahibinin bilgilerini verebilmesini sağlayacak bir yasa çalışması yaparsanız, ikinci el piyasasındaki güven erozyonunun bir nebze önüne geçilebilir" falan da yazdım.


    Telefon numaralarını yazayım: 0535 879 56 72 Bunun ödemesini Kenan Güven adına bir hesaba, Finansbank'a yaptım.

    Diğer telefon numarası:0544 737 70 85. Bunun ödemesini de Naci Ayan adına bir hesaba, Garanti Bankası'na yaptım. Bu dolandırıcı güya Samsun'da idi. Ama banka şubesi Bursa merkezde.  


    Neyse, ben biraz daha deşerim bu işi. Ne telefon numaraları, ne hesap numaraları dolandırıcının kendisinin değildir, sanmıyorum da, bir yakının falan olabilir. Beni de ilgilendirmez. Beni hesap sahibi ilgilendirir. Ona buna kullandırtmasın hesabını yani. Bana ne?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Şubat 2021; 13:59:5 >




  • Sülün Osman da: "Sadece beni dolandırmak isteyenleri dolandırdım" demiş zamanında...

  • Ben 2. el alırken de satarken de Letgo gibi yakın çevremdeki ürünlere bakıyorum sadece. Yüz yüze alışveriş bizim ülkede en garanti. Oda tenhalarda falan olmayacak kalabalık ortamda. Kontrol et ürünü al parayı ver ürünü vs.


    Sizin olay gibi o kadar olay var ki sahibinde de artık ilanlara bile bakmıyorum ben. Sadece fiyat araştırması için bakıyorum o kadar.


    Tekrar geçmiş olsun, 2. bari olmasın biri zaten gitmiş de.

  • Bunun Türkiye ile bir alakası yok. eBay'da bile 400-500 dolarlara satılıyor bu kartlar. Miningcilere daha ucuzdan kart verelim daha çok kazansınlar değil mi, sonra 10.000 liraya RTX 3070 alırız (500$ MSRP).

    Çok boş konuşmuşsunuz. Tebrik ederim. 2400 liraya 4 GB'sa hadi bir şey demem de, 8 GB RX 580 aldığınızı sanıyorsanız, bildiğin bilerek dolandırılmışsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 16 Şubat 2021; 14:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forum1th

    Bunun Türkiye ile bir alakası yok. eBay'da bile 400-500 dolarlara satılıyor bu kartlar. Miningcilere daha ucuzdan kart verelim daha çok kazansınlar değil mi, sonra 10.000 liraya RTX 3070 alırız (500$ MSRP).

    Çok boş konuşmuşsunuz. Tebrik ederim. 2400 liraya 4 GB'sa hadi bir şey demem de, 8 GB RX 580 aldığınızı sanıyorsanız, bildiğin bilerek dolandırılmışsınız.

    Sorun şu güzel kardeşim, uzun zamandır piyasayı yakından takip etmiyorum. Zaten bu yüzden patladım. 100 yıllık kartın bu kadar edebileceğini bilmiyordum yani. Kafama tüküreyim, mining işini araştırmadım adam gibi. Araştırmış olsam biliyor olurdum. Zaten bu tongaya düşmezdim. Biraz hızlı bir karar oldu. Zaten o yüzden düştüm tongaya. İlanlar aptalca da değildi. Garantisiz, kutusuz eski kartlar. Yüksek fiyatlı ilanların tamamı garantili, kutulu ürünler. Aletler çalışıyor diye test görselleri attılar falan... Çalışan aletin elimde bozulması riski de benim riskim diye daldım. Çin'deki üretimin aksamasından GPU üreticilerinin arzının talebe yetişemediğini biliyordum. Mining mevzusunu bilmiyordum. Şimdiye kadar elimde kart bozulmadı. Ben çok yoğun kullanmıyorum. Elektrik dalgalanması diye bir konsept evimde de, büromda da yok. Trafom var.  Kullandığımda hızlı sonuç istediğim için iyi kart avına çıkıyorum ara ara. Aldığım kart da, bir bilgisayardan diğerine geçe geçe 15 yıl boyunca kullanılıyor. Ana bilgisayar hiç kapanmıyor. Çift işletim sistemi. Birinde ekran kartları tanımlı değil. Kullanılacağı zaman geçiş yapıyorum falan... Elektrik tüketimi azaltmak adına. Biraz cins bir kullanım tarzım var.  


    Neyse, Mining'de kötü, çok elektrik tüketip düşük hash rate veren; ama GPU gücü yüksek, çizim ve render işlerinde fena olmayan kartları söylesenize bana. Ama ram yüksek olsun. Onlara bakayım. Bu miningci ve mining komisyoncusu tayfası dadanmamış olur. Yurt dışından alırım ucuza. Biraz eski olup, gücü yerinde ama hasrate'i düşük veya acayip elektrik tükettiği için kar edemeyen her türlü alet olur.  


    Evimde 1060 var 6gb. O bile mining için saçma değil anladığım kadarı ile. Bana mining için zır saçma, dolayısı ile piyasada makul fiyata bulabileceğim bir şey lazım.


    ------------------


    Mining'ciye komisyoncu olmayı da şöyle saçma buluyorum: Riski sen almıyorsun. Yarın coin fiyatının göçmeyeceğinin garantisi yok. Ama komisyonunu istiyorsun. Konsept olarak bir acayip durum. Ekran kartı arzı normale döndüğü an da bu konsept göçer zaten. rx580 fiyatları da fırladığı gibi iner. Çünkü adam "lan ben 500 dolara bu mal kartı alacağıma 800 dolara şu kartı alayım" der yani. Bütün mesele 800 dolara o kartı bulamıyor olması aslında. Keşke bu mining olayını bilseydim. Bu golü yemezdim. Tüm bilgiyi dün öğrendim.


    Bu arada 300-350 dolara bol bol var bu kartlardan. Tek bildiğiniz ebay...  Ama diğerlerini söylemeyeceğim. Yeter lan yani. Fikir verdik verdik giren hep bize giriyor.  Artık akıl vermeyeceğim. Sırf goygoy bundan sonra. Bir yerde de 200 Euro'ya var; ama mining çıkması ve durumları şu an belirsiz. 16 adet satmış. Henüz yorum yok. Yorumlar bir düşsün o siteye bakalım. Eminim patates olmuş kartlardır. Değilse düşünülebilir. Şunu söyleyeyim, dünyanın her yerinde elektrik fiyatları aynı değil güzel kardeşim.  Çoğu yerel satıcının da uluslararası satış yapacak hali yok. Ne demiş Gogol Bordello? "Live locally, f.ck globally".  


    -----------------


    Bu arada, bir yıl önce dolar 6 lira iken 1060 6gb'yi 1000TL'ye almıştım. Ütülmemde bunun da etkisi var tabii. Piyasayı takip etmiyorsan esnafa haber salacan. 200 lira kazığını yiyecen. Kafan rahat olacak. Bunu anladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Şubat 2021; 15:53:4 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.