Şimdi Ara

Windows 10 virüs?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle merhaba iyi forumlar,


    geçen haftalarda bilgisayarıma iş arkadaşımın usb belleğini takarak dosya attım. Ertesi gün şöyle bir sorun ortaya çıktı windows search çalışmıyor ne başlata yazdığımda ne klasörün içinde aratma yaptığımda ek olarak hangi tarayıcıyla olursa olsun googleda bişey arattırdığım da imleç 1 saniyeliğine yükleme işaretine geçiyor ardından en üstte bir kaç tane reklam çıkıyor. Baya uğraşarak virüsü silmeyi başardım nasıl yaptığımı bilmiyorum 5-6 tane virüs programı denedim bir şekilde oldu. Lakin windows search hala düzelmedi. Az önce windows searchi yeniden başlatmak için hizmetlere girdiğimde şöyle bişeyle karşılaştım. Bazı hizmetlerin yanında fotoğraftaki gibi yazılar var. Bu normal mi daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı?

    Windows 10 virüs?



  • cmd'yi yönetici olarak çalıştır sfc/ scannow yaz Windows sistem dosya bütünlüğünü kontrol edecek bozulma varsa onarım yapacak.


    Ardından tarama bitince şunları yap: gpupdate /force.


    Bu komut Windows poliçe dosyalarını tarayıp domainden tazeliyor güncellemeleri çekmeye yarıyor normalde ancak bir domaine bağlı değilse makinen varsayılan olarak işletim sistemin microsoft domaininden güncelleme listelerini çekecektir. Bunu 4-5 kere yap. İşlem arkaplanda devam ederken ayarlardan güncellemeleri tarattır.


    Güncelleme varsa indir makinene, Windows defender ile tam tarama yaptır. Daha etkili bir sonuç istiyorsan şuradan defender ayarları ile oynayıpdaha agresif bir tarama yaptırabilirsin. https://github.com/AndyFul/ConfigureDefender


    Dipnot: Tarama algılama seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar false positive verme ihtimali var genelde High iyidir üstünü önermiyorum.


    Tarama bitince muhtemelen defender silecektir.


    Ancak tarama bittikten sonra tekrar bir sfc/ scannow yap hatta yapabiliyorsan chkdsk ile tüm diskleri başlangıçta kontrol edip onarılacak dosya varsa oraları onarsın virüs dosya sistemine enfekte olduysa kalıntı bırakmış olabilir. Format atmadanda bu şekilde temizleyebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 12 Mart 2021; 0:45:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.