Şimdi Ara

TÜRKÇE BENZERLİK SORUSU YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Insan bu,su misalı,kıvrım kıvrım akar."

    Bu cümledeki benzetilen=su,benzeyen=insan ise sizden isteğim benzetilenin neden su,benzeyenin neden insan oldugunu yani sebebini söyleyebilirmisiniz?
    Evet burda İnsan suya benzetilmiş sebebi bu fakat 5. sınıf olan kardeşimin sorusu ve ona böyle deyince bu şekilde anlamıyor malum hoca da olmadıgım için ikna da olmuyor.Farklı bir şekilde anlatabilecek olan var mı? Varsa çok minnettar olurum hocam....



  • Biraz tuhaf oldu hocam açıklanabilir mi farklı bi şekilde bilmiyorum küçük kardeşi olan halden anlar.Hiç olmassa sebebini,neden benzeyen benzetilen oldugunu oldugu gibi yazıverin de ona hoca da böyle yazmış diye söyleyeyim inansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cornelius19

    Biraz tuhaf oldu hocam açıklanabilir mi farklı bi şekilde bilmiyorum küçük kardeşi olan halden anlar.Hiç olmassa sebebini,neden benzeyen benzetilen oldugunu oldugu gibi yazıverin de ona hoca da böyle yazmış diye söyleyeyim inansın.

    Hocam teşbih sanatıdır bu. Su gibi insan dendiği zaman suya benzetilmiştir. Bulutlar uyuyor dediğimiz zaman, bulutlar insan gibi uyuyor. İnsan da su gibi kıvrım kıvrım akıyor. O yüzden suya benziyor. Burada anahtar su misali tamlaması.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.