Şimdi Ara

Japonya Fukushima 7.1 depremi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fena sallanmis valla. Tsunami alarmi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Fukuşima 7.1 = can kaybı yok


    İzmir 6.6 = can kaybı 116


    ver mehteriii


    Japonya Fukushima 7.1 depremi
  • Dedeleri kamikaze olan bir milletde zaten bundan daha az gelişmiş olamazdı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-894D9AB01

    Fukuşima 7.1 = can kaybı yok


    İzmir 6.6 = can kaybı 116


    ver mehteriii


    Bataklığı imara açıp konut imarı veren cehape belediyesi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba burda olsa nasıl olurdu.

  • Biri şu 2 yukarıda bulunan zx li arkadaşa Elazığ depremini ve hangi partiye oy verdiklerini açıklasın. Sonrada deprem paralarının nereye harcandığı falanda sorsun. Kafayı kuma gömmezse belki biraz aydınlanır. Japonya Fukushima 7.1 depremi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 13 Şubat 2021; 18:58:50 >
  • Maalesef burda olsa yıkılmadık yer kalmazdı

  • Japonlar fazla zorno izledikleri için deprem oluyor.


    Ama hentai de izledikleri için yıkım olmuyor. Japonya Fukushima 7.1 depremi 

  • Japonya önlemlerini aldılar.

    Bizler ise hala eski zamanda gibiyiz.

  • Şimdide japonya ile Türkiye karşılaştırması mi yapacaksınız? Ne zaman bitecek bu saçmalıklar Dünya da 19. 18. 17. sıralarda gösterilen ülke ile 2. 3. 4. sırada gösterilen ülkeyi esitleyen tamamen çaresizlik içinde yazdığın resmidir.

    Bunun diğer versiyonu da Almanya da Corsa 200 Euro biz de 200 bin TL yeah diyenleri oluyor. ;)

    Bu kafadan çıkmayı öğrendiğimiz gün bu ülkede o ülkelerin ulaştığı şeylere ulaşma şansımız artacaktır.

    Aksi halde sidik yarışı içinde olanları görmeye devam edeceğiz. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Tamam ben sana şiliden örnek vereyim. Ona bakalım ne cevap vereceksin? Şili de deprem ülkesi ve orta seviye bir ülke. Allaha şükür dayanıklı yapıyorlar 8 in üzerine geçmedikçe hasar vermiyor insanlara.


    Sanki deprem bölgesi olan tek ülke japonya.


    Hayır sen neyi amaçlıyorsun Japonya gelişmiş ülke biz napabiliriz gibi bir fikir mi bu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 14 Şubat 2021; 4:10:20 >
  • İzmir örneği saçma.

    Bir kere izmirdeki yapılar 70-80'lerde yapılmış. Tabi o yıkılan bölgede 90'larda yapılanlar var. Yıkım kararı alınanlarda 69 yılı yapısı var. Kolon kesilen binalar var.

    Biri demiş o bölgeyi imara açtı belediye diye. Aklınca siyaset yapacak. İmara açıldığı yıllarda chp, dyp ve anap belediyeleri vardı. Son yıllarda bayraklıda 30 kat gökdelen yaparken belediyeden imar izni çıkmıyor diye direkt ankaradan parsel bazlı imar verildi. O bölgeleri istanbullu büyük firmalara peşkeş çektiler. O binalarda depremde mahvoldu ama tvde göstermezler tabi.

  • Yalan mı 4 trilyon dolarlık ülke ile nüfusu senden yüzde 50 fazla olan ülke ile ve ebesinin nikahını gösterttirdikleri bir ülke olmuş olan ada ülkesi abd suyunu çıkarmış adamların öyle bir ders almışlar ki bugün bu hale gelmişler Japonya 'da neredeyse deprem olmayan gün yok bizde her gün mü oluyor da biz o ülke ile aşık atacak şekilde eşit bakalım onlara yetmiyor Şili 'yi bana anlatma haberlerde felaket olan ülkeler olarak çin hindsitan ve 3. sü şili olarak sürekli ya sel ya fırtına ya tsunami ya da deprem ya da yanardağ patlaması haberleri okuyoruz kalkmış bana binalar 8 şiddetinde diyor sanki biz de 8 şiddetinde binalar yapılmıyor 2004 'ten sonra mı ne yapılan bütün binaların 8 'e dayanıklılığı ortada ülkende 2004 sonrası yapılan hangi binalar depremde zarar gördü yıkıldı toplasan 50 bina zor çıkar böyle ama ülkende şuana kadar yıkılan binaların alayı 30 yıl üstü olmuyor mu van öyleydi izmir öyleydi ve aklıma gelmeyen diğer depremler kocaeli de yıkılanların çoğu eski idi avcılar eski idi birçok binayı yenilediler orada ne yıkılıyor da şili de 8 diyorsunuz. Hani bizde yaşamasak şu ülkede bir şey bilmiyoruz diyeceğiz ha. Yapmayın ya bu kadar da dar persfektiften bakmak nedir anlamıyorum kusura bakmayın. Biri de Japonya ile Türkiye 'yi eşitlemeye kalkar diğeri bir şey mi ima ediyorsun demeye getirir.

    Düzenleme = Ha bu arada o Şili dediğin ülke yani senin eşitlemeye çalıştığın ülke şuan dünyanın lityum yataklarına sahip son yıllarda o biçim bir zenginleşme yaşamaya başlayan ülke konumunda gidiyor.


    https://www.google.com.tr/search?ei=c4YoYI2RGYrjgwfZwIHYCQ&q=%C5%9Fili+lityum&oq=%C5%9Fili&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMYATIICC4QsQMQkwIyBAgAEEMyBQgAELEDMgIILjICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIILjoHCAAQRxCwAzoLCAAQsQMQxwEQowI6CAgAELEDEIMBOgUILhCxAzoHCAAQsQMQQzoICAAQxwEQrwE6DggAELEDEIMBEMcBEK8BOgUILhCTAjoGCAAQFhAeOgcIABBGEPsBOgUIIRCgAVDFeFialQFg2p8BaAlwAngAgAGcAogB6gySAQYwLjEwLjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6yAEIwAEB&sclient=gws-wiz


    Şili senin ülkenin 5 te biri nüfusa sahip ve üstüne 300 milyar dolar güce sahip yani senin para gücünün yarısına denk geliyor ve üstüne lityum yatakları olarak son yıllarda elektrikli araçların yayılmasıyla adete zenginlik yaşamaya kalkan ve yüzde 57 yatakları barındıran bir ülkeyi bana Türkiye ile eşitlemeye kalkma. Avrupa birliğine alınan Bulgaristan bile bir şey üretmeden bizden daha güçlü olmaya doğru gidiyor bizde ne var güç olarak hangi madenler hangi petrol yatakları doğalgaz bulduk çıkarması bile 2023 'leri bulacak katma değerin desen ne kadar güçlü üretim yapıyoruz artı üstüne o biçim büyümüş olan bir nüfusun ve birbirini yiyen bir halkın ile neye kafa tutacağız neyin gücünü yaşayacağız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 14 Şubat 2021; 5:15:7 >




  • Yönetmeliklere uyarsan imalatın olması gerektiği gibi olursa 100 katlı yap sorun olmaz. uymazsan 2 katlı olsa bile ağır hasar alır.


    Japonlar yapılması gerekenleri yapıyor biz hala dalgaya alıyoruz. Saçma sapan insanları müteahhit yapıp canımızı tehlikeye atıyoruz. Denetimden kaçmaya çalışan bir sürü utanmaz var. Devlet çökecek üzerlerine.


    Yok efendim mesela Almanya'da insanlar çok ahlaklı falan sen orada yasaları gevşet, denetimi bırak bak 1 senede ülke ne hale gelir. Deprem konusunda yol aldık ama daha çok yolumuz var ve seri olması lazım devletin.

  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Senin kafan baya karışık ne anlattığını kendin de bilmiyorsun

  • Evet öyledir. Sende bir şeyler yapacağım diye çaba içinde devam et böyle.

    Düşünüyorum düşünüyorum geliyor bana Şili diyor. ;)

    Bizden kötü olan Güney Kore bile nerelere gelmiş ama biz kalkarız bak Güney Kore böyle yeahhh deriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.