Şimdi Ara

.:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    @Zenohsama Teşekkür ederim hocam, aynen değerler fena değil hoşuma gitti benim de, sonuçta depo yapacağım, sata disksiz bir sistem harika cidden 

    Alan ve kablo düzeni açısından çok avantajlı bir durum gerçekten, hayırlı olsun hocam.

  • @ClimbDown Teşekkür ederim kardeşim, gerçekten de büyük rahatlık 3 tane sata hdd çıkınca 6 kablo ve psu bağlantısından kurtuluyorsunuz direkt.:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::. 

  • Bu alet için soğutucu alınmalı mı acaba merak ediyorum. Bende satın aldım ve daha kasaya takmaya fırsat olmadı. Benim kasada 2 tane giriş var. Biri pci3 diğeri pci4. Acaba aralarında hız farkı olur mu?

  • @AKINLASINN


    Şu inceleme sonucuna göre a4.0-3.0 arasında ciddi bir fark olmadığını belirtilmişler;


    https://www.techspot.com/review/1893-pcie-4-vs-pcie-3-ssd/#:~:text=For%20now%2C%20the%20biggest%20change,speeds%20up%20to%205000MB%2Fs.


    Şuan sıcaklıklar bu şekilde, Xpg'de soğutma plakası var, SanDisk'te yok ve yükte de en fazla 45 derece gördüm, serin bir kasa da sıkıntı olacağını sanmıyorum.


    .:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::.


    SSD NVMe PCIe 4.0 vs SSD NVMe PCIe 3.0 






  • Teşekkürler cevap için.

  • Rica ederim, dram konusuna gelince de yüksek boyutlu dosya vb. kopyalama yaparken hız kaybı ya da dalgalanmalarını önlüyor, depolama diskinde bu çok önem arz etmiyor, sistem diski olacak ürünler de dram önem kazanıyor daha çok örneğin oyun kurulumu yapınca bu diskten çalıştırınca oyunda ki harika vs. doku gibi üniteler daha hızlı yüklenir ve gecikmeler daha düşüktür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Rica ederim, dram konusuna gelince de yüksek boyutlu dosya vb. kopyalama yaparken hız kaybı ya da dalgalanmalarını önlüyor, depolama diskinde bu çok önem arz etmiyor, sistem diski olacak ürünler de dram önem kazanıyor daha çok örneğin oyun kurulumu yapınca bu diskten çalıştırınca oyunda ki harika vs. doku gibi üniteler daha hızlı yüklenir ve gecikmeler daha düşüktür.

    Oyunlarda nedense incelemelere gore 500mb lik sata ssd ile m2 nvme ssd ile bir fark yok neredeyse bunun sebebi oyunlarin limitinden mi kaynakli yoksa teknolojisinden mi kaynaklanıyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    @-Gardiyan-


    Arkadaşımda iki tane var, biri sistem diğeri depo olarak kullanılıyor, bayadır sorunsuz yani teşekkür ederim kardeşim 

    Abi inceleme için teşekkürler, eline sağlık.


    *C-D kullanan arkadaş ben oluyorum bu arada. .:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkürler, hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Adoring


    Hocam fps'ye etkisi yok zaten ssd'lerin, tek farkı yükleme süreleri kısalıyor, genel olarak ise kasa içinde ki kablo karmaşası olmuyor malum her sata disk'te iki tane kablo takıyoruz.


    @IItwentysixII


    Teşekkür ederim hocam.:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::. 


    @REDSTONE


    Aynen kardeşim etiketlemeyi unutmuşum seni.:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    @Adoring


    Hocam fps'ye etkisi yok zaten ssd'lerin, tek farkı yükleme süreleri kısalıyor, genel olarak ise kasa içinde ki kablo karmaşası olmuyor malum her sata disk'te iki tane kablo takıyoruz.


    @IItwentysixII


    Teşekkür ederim hocam 


    @REDSTONE


    Aynen kardeşim etiketlemeyi unutmuşum seni 

    Fps anlaminda yazmadim zaten yükleme süreside oyunda max 0.8 1 saniye arasi farkediyor 7 kati fazla hiz farki varken ondan bahsetmiştim saçma geldi 3 4 saniye farketmesi gerekiyordu bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 17 Şubat 2021; 14:25:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Adoring Sata ssd ile nvme arasında ki fark, usb 2.0 ile 3.0 arasındaki gibi gözle görülür olmuyor hocam zaten, ancak genel olarak bir hızlanma var bana göre sistem daha seri gibi geliyor, bir de söz ettiğim gibi kablo karmaşası vs. olmadan daha temiz bir kullanım sunuyor, M.2 kullanmayan çok bir şey kaybetmiyor yani, çok iyi fiyatlara sata ssd'ler var kapasitesine göre ekonomik oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    @Adoring Sata ssd ile nvme arasında ki fark, usb 2.0 ile 3.0 arasındaki gibi gözle görülür olmuyor hocam zaten, ancak genel olarak bir hızlanma var bana göre sistem daha seri gibi geliyor, bir de söz ettiğim gibi kablo karmaşası vs. olmadan daha temiz bir kullanım sunuyor, M.2 kullanmayan çok bir şey kaybetmiyor yani, çok iyi fiyatlara sata ssd'ler var kapasitesine göre ekonomik oluyor.

    Benimde Bugün Taktığım Samsung M2 970 Evo Plus Testten önce 20gblik dosya atmıştım ne kadar etkiler bilmiyorum.İlginç Olan bende asus b350 prime plus anakart var normalde araştırdıgımda sata 5 ve 6 boşa cıkar yada O hızları göremezsin yazmışlardı.Ancak bende öyle bir problem olmadı nasıl olduysa.


    Sıcaklık:CrystalDiskMark ile 3 defa üst üste yaptım max 54 derece(4k Video Okuma yazmada) Ortalama 50 derece Boşta 33 derece Oyun oynarken veya diske dosya aktarırken 46 dereceyi gördüm benim kasa en dandik diyebileceğim tek egzos fanlı kasa.Soğutma denen birşey yok.Oda sıcaklığında bu şekilde ben şaşırdım açıkçası normalde 60 üzeri bekliyordum.Yazın sıcaklık artabilir artık 5-7 derece etkiler diye düşünüyorum.Anakart değiştirip(M2 Pasif Soğutuculu) düzgün kasa alırsam bu sıcaklık değeri 5-10 derece daha düşeceğini düşünüyorum.


    .:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::.




  • @Adoring Hayırlı olsun hocam çok güzel değerler maşallah diyelim.:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::. ve sıcaklıklar da gayet normal kullandığın sisteme göre, M.2 takınca hangi sata soketlerinin boşta kalması gerektiği ya da hızdan etkileneceği anakart kitapçığında belirtiliyor, ilgili soketleri boşta bırakıp bende ona göre takmıştım önceki sata disklerimi.

  • Bende PRIME B550M-A (WI-FI) anakart kullanıyorum. 2 adet m2 girişi var. Web sitesinde açıklamaları şu şekilde.


    64Gb/s M.2 Support - PCIe 4.0 x4 & SATA mode

    32Gb/s M.2 Support - PCIe 3.0 x4 & SATA mode


    Depolama açıklamasında bu şekil yazıyor.


    Total supports 2 x M.2 slot(s) and 4 x SATA 6Gb/s ports

    AMD Ryzen™ 5000 Series/ 3000 Series Desktop Processors :

    1 x M.2_1 socket 3, with M Key, Type 2242/2260/2280/22110(PCIE 4.0 x4 and SATA modes) storage devices support

    AMD RyzenTM 4000 G-Series Processors :

    1 x M.2_1 socket 3, with M Key, Type 2242/2260/2280/22110(PCIE 3.0 x4 and SATA modes) storage devices support

    AMD B550 Chipset :

    1 x M.2_2 socket 3, with M Key, Type 2242/2260/2280 (PCIE 3.0 x4 and SATA modes) storage devices support

    4 x SATA 6Gb/s port(s),

    Support Raid 0, 1, 10




    AMD Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Buna göre bende m2 takınca satalarda çalışmayanlar olacak mı acaba?


    PRIME B550M-A (WI-FI) - Teknik Özellikler|Anakart|Anakart / Donanım |ASUS Türkiye





  • @AKINLASINN X570 çipset hariç diğer Amd çipsetler 2x pcie 4.0 çalıştıramaz, bu şekilde destekleniyor M.2 bağlantısı, bench dışında çok fark olmaz, günlük kullanımda çok büyük bir kayıp değil.


    .:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::.
  • @Adoring B350 çipsetlerde M.2 desteği; x4 PCI Express 3.0/2.0 bandwidth, M.2 supports up to 32Gb/s data-transfer speeds.

  • Hafta sonu sisteme bu parçayı takıp format attım. Öncelikle gerçekten kabloları kasadan sökmek çok güzel bir duygu onu anladım. Format atmak 2 dk sürdü. Sürücüleri, kullandığım programlarımı ve oyunlarımı yükledikten sonra hız testi yapayım dedim. Okuma 2426 mb, yazma 2021 mb çıktı. SSD'den m2 ye geçtim. Belki psikolojik, belki gerçek onu bilmiyorum ama bilgisayarımın çok hızlı olduğunu biliyorum. O nedenle ödediğim paraya sonuna kadar değdi. Kasa içinde duruşu bile çok güzelmiş m2'lerin. Bir gün ileri de bu teknolojiye zaten geçilecek, o kesin. O nedenle uygun fiyatlı denk düşüren herkesin almasını öneririm.

  • .:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::.

    Şuan ürünü aktif Win10 ve oyunlar kurulu olarak kullanıyorum. Görüldüğü üzere 8.5tb veri yazmışım. Yakında Win11 için format atacağım tekrar oyunları ve programları kurmak derken 9, 9.5 TB dersek 1 senede yaklaşık 20 yapar ki kağıt üzerindeki tbw ömrünü bitirmek 30 yıl sürüyor. Üründen memnunum ama ileride pci4 destekleyen orta-son sınıf dramli bir nvme kullanmak isterim. Ayrıca aklıma gelmişken eğer nvidia shadowplay aktif kullanıyorsanız temp ve kayıt dosyalarını ssd yerine hdd'de tutun. 1.5 -2 yıl önce aldığım 860 evo'yu bu ürünü aldığımdan beri shadowplay cache olarak kullandım. 26tb civarlarından bu değerlere çıkmış 4-5 ayda.

    .:: SanDisk 1TB Ultra M.2 NVMe 3D SSD mini inceleme ::.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.