Şimdi Ara

Danıştay’dan TOGO kuleleri kararı: Yıkılacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Danıştay’dan TOGO kuleleri kararı: Yıkılacak





    Eski CHP milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mühürlediği TOGO kuleleri hakkında son kararı veren Danıştay, binanın kaçak inşa edildiğini tescilledi.




    Eski CHP milletvekili ve iş insanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu imar değişikliğine ilişkin mahkeme kararları gerekçe gösterilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Aralık 2019’da mühürlenen TOGO Kuleleri’ne ilişkin Danıştay karar verdi.


    Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Danıştay 6. Dairesi, TOGO kulelerine yönelik 11 Nisan 2019’da Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı ve yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği kararı onadı.


    Mahkemenin kararıyla, “Gizli Emsal artışının usulsüzlüğü” ve “Şehircilik ilkelerine aykırılık” ve “Binanın kaçak inşa edildiği” mahkeme kararı ile tescillenmiş oldu.

    'Kaçak binalara uygulanan prosedür için harekete geçilecek'


    Mahkemenin kararının ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş“Yalan, iftira ve harama karşı mücadelemiz karşılığını buldu. Mahkeme, Togo Kuleleri’yle ilgili kararını verdi, biz haklı çıktık.


    İftira, diz çökecekti, yine çöktü. Hak yerini bulacaktı, yine buldu. Doğru duvar yıkılmazdı, yine yıkılmadı dedi.


    Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin ise, “Danıştay'ın kararı sonrası kaçak binalara uygulanan kanuni prosedür için harekete geçilecek.


    Gizli emsallerle 20 bin m2'den 120 bin m2'ye çıkarılan inşaat kanuna uygun hale getirilecek. ABB, bu süreçte de sadece hukukun verdiği kararları uygulayacak” ifadelerini kullandı.






    https://tr.sputniknews.com/20210212/danistaydan-togo-kuleleri-karari-yikilacak-1043798111.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 12 Şubat 2021; 19:21:44 >



  • Doğru duvar yıkılmaz. Büyüksün Mansur Reis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.