Şimdi Ara

zoomx4+switch ile adsl paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde zoomx4 marka modem var. 4 makinaya switch ile internet paylaşımı vermeye çalışıyoruz. bütün makinalarda xp yüklü. kabloların hepsi çalışıyor olarak gözüküyor. ethernet kablolarının uzunluğu: 80, 65, 55 ve 10 metre. neti doğru düzgün kullanamıyoruz.

    switche sadece kendi kablomu takınca hiç bi problem olmuyor ama aynı anda bi bilgisayarı daha bağlayınca internet aşırı sorunlu oluyor. 3 4 snyede açılan sayfa bazen hiç açılmıyor veya 5 10 dkda açılıyor. işin ilginç tarafı aynı anda 2 makinayı bağlayınca modemin web konsolunada bağlanamıyorum.

    ayrıca, sadece internet paylaşımı yapmak için bütün makinaları aynı workgroup a koymak gerekirmi?

    son olarak, ağdaki 1 bilgisayarın network kablolaması diğerlerinden değişik. bu bi çakışmaya yol açarmı? veya kablolama ne şekilde yapılmalı? (cross,568a,568b,vs...)

    kafam çok karıştı yardımlarınızı bekliyorum







  • sorunu çözdük. böyle bi durumla karşılaşanlar için yazayım.

    modemi switche cross kablo ile bağladık. diğer bilgisayarları switche 568A tip kablolama ile bağladık. bilg.leride ipleri otomatik al şeklinde ayarladık.
  • valla kardeş bravo kendin pişir kendin ye gibi olmuş burası,
  • Sorunu halledebilmeniz sizin adınıza sevindirci.
    Ben de aynı şekilde Zoom 5551 X4 ADSL modemi switch vasıtasıyla paylaştırıyorum. Burada genel kural şu: Eğer switch üzerinde "uplink" portu varsa buraya düz ethernet kabloyla, "uplink" portu yoksa normal numaralı portlara "cross" kabloyla bağlanmalı. Interneti paylaşacak tüm bilgisayarlar da switch'e düz ethernet kabloyla bağlanmalı.
    GERÇİ güncel switchlerin bazılarında ADSL modem veya bilgisayarları düz veya ethernet kabloyla bağlamak farketmiyor ama NEYYYSSSE!
  • bak kardes kablolar ayni olacak her makineye ip versen daha iyi olurve 85m verim al1nmayacak kadar
    kotu bir mesafe modemini reset at ve bastan yap kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

    GERÇİ güncel switchlerin bazılarında ADSL modem veya bilgisayarları düz veya ethernet kabloyla bağlamak farketmiyor ama NEYYYSSSE!


    evet, bendeki "we.come" marka switch'i modem'e düz kabloyla bağladım ve diğer bilgisayardan gelen cross kabloyu da switch'e taktım. Sistem sorunsuz çalışıyo, çünkü elimdeki switch'in kablo tiplerini otomatik olarak tanıyıp olması gerektiği gibi kullanma özelliği var... Yoksa RJ-45 şıkıştırıcı alete 10 küsür milyon baymam gerekecekti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.