Şimdi Ara

Lambda sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ustamın verdiği cevap garibime gittiği için bir de buradaki arkadaşlara danışmak istiyorum. Skoda felicia glxi çok nokta enjeksiyonlu aracıma bilgisayara bağlayıp arıza okuttuğunda oksijen sensörü arıza vermiş ama önemli değil dedi. Ne işe yarıyor bu sensör diye sorduğumda ise hiç bir işe yaramıyor dedi. Bu cevap tabi ki garibime gitti. Internetten biraz araştırmaya çalıştım ve ustamın oksijen sensörü dediği şeyin lambda sensörü olabileceğini düşündüm. Bu sensör eksozun motordan çıktığı yere bağlı. Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Yanlış anlamadıysam aracın çekişinden benzin sarfiyatına kadar pek çok açıdan önemli bir sensör. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Daha önce Palio Hl 16v vardı, eksozdan normalden fazla kötü kokulu duman çıkıyodu ve araç çekişten düşmüştü. Ayrıca gaza bastığımda titremeler vardı ve sanki stop etti edecek, malum servise götürdük herşeyine baktılar ve Lambda sensorü değişmişti. Sorunda çözülmüştü.
  • eksozdan çıkan gazın çiğlik oranını ölçen sensördür yakıtın tam anlamı ile yanıp yanmadığını ölçer genellikle hava emiş sensörü ve benzin pompası ile enjökter ler arasında pararel çalışır genelde diyorum hepsinin pararel çalışmadığı modellerde var
  • Bilgiler için teşekkürler. Bana şaşmaz yolları gözüktü herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.