Şimdi Ara

DualBoot'da Dosya Sistemleri Sorun Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar konuyu hızlı bir şekilde açıklayacağım ben bigisayarıma DualBoot'la Parrot veya Kali Linux kurmak istiyorum malum sistemim bi tık düşük olduğu için sanal makinede iyi bir performans alamıyorum sorum ise şu daha önce okuduğum bir yazıda bir arkadaşın sabit diski normalde ntfs olduğu halde üçüncü parti programlarla ext4 e dönüştürdüp DualBoot yaptığı için çökmüş bende ssd'me dosya gezgininin özellikler kısmından baktığımda NTFS olarak gözüküyor ve biçimlendirme seçeneklerinde ise sadece NTFS ve REFS var anladığım kadarıyla ext4 desteklemiyor ya da windows zaten ext4 ü okuyamadığı için bu formatta diski biçimlendiremiyor şimdi ben işletim sistemimi kurmak için ext4 e formatladığımda (Ikinci Diski) benim ssd'm ext4 ü desteklemediği için (Eğer destekliyorsa söylersenız sevinirim) çökme ihtimali var mı genelde bu tarz çökmeler HDD ler de oluyor diye biliyorum ama insan risk almak da istemiyor  


    Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim


    Not: SSD'i modelim Samsung Evo 850 ayrıca pek bi önemi yok ama 250GB








  • Selamlar

    SSD'yi bölümlendirip bir kısmı Windows (NTFS) bırakıp bir kısmı GNU/Linux (ext4) şeklinde ayırabilirsiniz. Windows ext4 okuyup yazamıyor, hâliyle biçimlendirmiyor da. SSD'niz ext4 destekliyorsa zaten Linux kurmak için bir şekilde biçimlendirmeniz gerekecek. Windows kurulu kısmı biçimlendirirseniz de Windows çalışmaz, çünkü tabii silinir ve desteklenmediği için kurulmaz. Şunu anlayamadım: iki adet mi depolama biriminiz var yoksa birini iki parçaya mı ayıracaksınız?


    Bir de belki kullanmak isterseniz diye biraz noktalama işareti bırakıyorum .........,,,,,,,,''''''''????

  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız için teşekkürler,
    Sorunuza gelirsek; Tek depolama birimimi ikiye böldüm ancak aynı anda hem ext4 hem NTFS sorun olurmu bilmiyordum doğrusu ancak yanıtınız yardımcı oldu teşekkür ederim tekrardan.

    Ayrıca yanıtı laptopta Almanca klavyeden yaptım Türkçe'ye çevirince noktalama işaretlerinin yeri değiştiği için fazla kullanamadım yine de bundan sonra daha çok kullanmaya çalışacağım.
  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt

    Aynı depolama biriminde iki ayrı kısımda (partisyonda) iki ayrı dosya sistemi bulunabilir, bu sorun olmaz. Yani aynı SSD'yi iki kısma ayırabilirsiniz. Windows üzerinden ext4 kısma erişip oradan dosya almak için şu programı kullanabilirsiniz, https://www.diskinternals.com/linux-reader// , Linux üzerinden ntfs kısma erişmek ve oradan dosya almak için ntfs-3g sürücüsü gerekir (çoğu dağıtımda kurulu gelir)

  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yardımınız için aklımdaki soruları giderdiniz sağolun.
  • Hocam dualboot ile ilgili birçok sıkıntı yaşamış birisi olarak birkaç öneri vereyim;


    -EFİ Repair

    -BootRepair


    gibi kavramları iyice araştırıp çözüm yollarına bakın. Karşılaşırsanız problem olabilir, ama korkmayın 5-6 dakikada halledilebiliyor. İkinci bilgisayarınız yoksa hiç bu işe girişmeyin bu arada.

  • Hocalarim yardimlariniz icin tesekkürler parrot'u kurdum ilk mate olarak kurcaktim ama mate sürümünde ufak bir bug varmis su an parrot'tan yaziyorum daha klavye ayarlarini tam yapmadim o yüzden türkce karakter kullanamiyorum kusura bakmayin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.