Şimdi Ara

ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM
    ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM
    ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM
    ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM
    ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM
    ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM
    ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM


    Arkadaşlar merhabalar herkese kolay gelsin. Bende iki adet zyxel marka modem mevcut. Birini kablosuz ACCES POİNT olarak kullanmak istiyorum ama bir türlü başaramadım. Her iki modemi kablo ile birbirine bağlayınca< sorun olmuyor çalışıyorlar ama kablosuz bunu asla başaramıyorum. Asıl internetin bağlı olduğu modem biraz daha yeni köprü wifi sinyalini daha uzağa yayma amacıyla kullanacağım modem daha eski. Yukarıdaki ilk üç resim yeni modeme yani asıl internetin bağlı olduğu modeme ait. Diğeri dördü ise eski köprü wifi sinyalini yayma amacıyla kullanacağım modeme ait.


    Şimdi konuya gecicek olursak youtubedaki videolardan izlediğim kadarıyla ilk olarak asıl yeni ana modemden başladım. Onda sadece MAC adresi girdim ve de wifi şifresi WEP türünden ayarladım. Tabi birde WPS yi kapattım. Daha sonra eski köprü olacak modemin ayarlarına girip onda da wifi şifresi WEP şeklinde ayarladım. Aynı menüde bant genişliği var onu da yeni modemle aynı yaptım 6 seçeneğini seçtim. Ardından onda WPS yi kapattım. Sonra ev ağına gidip DHCP yi kapattım ve de iki modem çakışmasın diye modem ayarlarına giden ip yi değiştim. Yeni modem 192.168.1.1 iken eskisini 192.168.1.2 yaptım. Ardından genişbant ayarlarına gidip MYIS olan menüleri köprü olarak değiştirdim.


    Acaba yanlış yaptığım veya eksik yaptığım birşey var mı diye burada konu açma ihtiyacı hissettim. Yukarıdaki VİDEODA 3.12 den sonra 802.11.BGN li bir menüde işlem yapıyor. Dün ben iki modemde de bunu yaptım ve de üstüne yeni yani ana, internetin bağlı olduğu modemde DHCP yi kapatmayı denedim ama olmadığı gibi wifi da bağlanamadım üstüne kablolu bilgisayara bağlayınca da modem ayarlarılarına da erişemedim. Her iki modemde de bunu yaşadım ve mecbur modemleri RESETLEYİP ayarları bir daha baştan yapmak zorunda kaldım.


    Eski yani köprü olucak modemin DSL portu çalışmıyor. Galiba şimşek mi çaktı da yıllar önce modem bu şekilde bozuldu. Acaba dsl portundan başka bir yeri de mi hasar gördü de modem kablosuz köprü işini başaramıyor. Hayır kablo ile sıkıntısız olur şu iş ama kablosuz bir türlü başaramadım bunu. Birde yeni yani asıl internetin bağlı olduğu modem de DHCP yi kapatmadım. Acaba bu tür ayarlardan birinde yanlışlık veya birini eksik mi yaptım.








  • aynı anda, "hem wifi sinyalini alacak hem de wifi sinyalini yayınlayacak" modem ben görmedim. bunu nasıl yapabilir? repeater özelliğinin olması lazım modemde. şimdi senin elindeki modemlerde bu özellikler yoksa, geriye ne kalıyor? wds özelliğini aktif hale getirmek. wds özelliğini kullandığında başına gelecek olan nedir? elindeki modemler wifi sinyalini almayacak, verecek. bu durumda iki modemde verici olacağından, bütün çabaların boşa gidecek. tırnak işareti içerisindeki görevi üstlenecek olan modem değil, bir ap'dir. ap'yi wds özelliğini kullanarak modeme bağlayabilirsin. ap'yi yine repeater özelliğini kullanarak modeme bağlayabilirsin ki burada dikkat edilmesi gereken husus ap'nin özelliklerinin iyi bilinmesi. yani wds ve repeater'i ayrı modda kullandırtabileceği gibi aynı anda da kullandırtabilir. yazılımına bağlı. senin yapacağın şey şu. kullanacağın modemi tut, öbür modemi sandığa koy ya da sat, bir tane ap al.





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    E iyi de kablo ile birbirine baglayinca internet sinyalini aliyor da bunu kablosuz olarak neden yapamasin ki. Sonra madem dedigin gibi youtube da orada burada anlatilan iki modemden birini kopru olarak kullanma wifi sinyalini yayma gibi hususlarin hepsi yanlis mi yani? Modem wifi sinyali almaktan ziyade ikisi arasinda kablosuz bir baglanti kurmaktan bahsediyorum. Boyle birsey neden mumkun olmasin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen o videolara bakma. tek bir modem üzerinden ayar gösteriyor. iki modemi birbirine bağlayıp da çalışıyor denen bir videoyu bulduğunda zaten ayarları eksiksiz olarak yapma durumun var. böyle bir video var ise paylaş bakalım. tek bir modem için ayar gösteriyor, diğerini de aynı ayarla ve hatta birinin dhcp'sini kapat diyordur Allah bilir. ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM uğraşma emeğine yazık.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    E iyi de videolarda hep iki modemi ayri ayri anlatiyorlar. Yukarida konudaki ilk mesajimda da bir tane video attim resimler ile yazimin altina. Orada da adam iki modem uzerinden anlatiyor. Biri zyxel digeri airties modem. Yeni dedigim modem Zyxel P-1302 V3 eski dedigim ise modem Zyxel VMG3312-B10B modem. Ikisinin de bilgilerinde modem router yaziyor. Herhalde haklisin videolarda iki modem uzerinden anlatiyorlar ama sanirim modemlerde bu tip bir sinyal yayma ozelligi vardir veya onlar yanlis anlatiyorlardir diye tahmin ediyorum. Herhalde sinyal yaymak icin tek secenegim lan kablosu cunku sadece onunla modemleri birbirine baglayarak bahsettigim isi yapabildim.


    https://www.epey.com/modem/zyxel-p1302-t10d-v3.html


    https://www.epey.com/modem/zyxel-3312-b10b.html


    https://www.epey.com/modem-ve-ag/karsilastir/143631-644416/zyxel-3312-b10b_zyxel-p1302-t10d-v3/


    https://www.zyxel.com/tr/tr/homepage.shtml?utm_source=redirect-to-product-overview&utm_medium=offline-product&utm_campaign=


    https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360018002572-VMG3312-B10B-Kullan%C4%B1m-K%C4%B1lavuzu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 7 Şubat 2021; 23:48:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilk mesajındaki videonun girişinde bir usb adaptörden bahsediyor dikkat ettiysen. adaptörüm bozulunca acaba diyor iki modemi.. şeklinde bir açıklama var.


    modemi usb adaptör niyetine kullandığını var sayalım.


    interneti olan modem kablosuz yayın yapacak.

    interneti olmayan modemin dhcp sini kapatacaksın, wifi ismini aynı yapacaksın, kanal nosunu aynı yapacaksın. aynı ip sınıfında ama dhcp aralığında olacak veya olmayacak şekilde ip yapılandırmasını yapacaksın, wds'leri aktif hale getireceksin ve interneti olmayan modemin ethernet portundan çıktı alıp pc'ye vereceksin.


    pc'ye manuel ip verirsen, modeme bağlanırsın. vermezsen bağlanamazsın. bu noktada bu modemin interneti olan modeme bağlanma şansı yok ki. ip'yi alma özelliği yok. modem bu ip'yi vermek zorunda. fark yok yani, yine çalışmaz. ama bak şöyle bir konu var.


    usb wifi adaptörler iki farklı özelliğe sahip. bir modeli sadece yayın alır. bir modeli de hem yayın alma hem de yayın yapma özelliğine sahiptir. haliyle fiyatlarına bakınca biri daha ucuzdur. yayın alma ve verme özellikli olanı aldığında, hangisini seçersen o şekilde çalışır. bir notebook'un wifisini, destekliyor olması durumunda, wifi bağlantı noktası haline dönüştürebilirsin. (https://www.chip.com.tr/haber/windows-u-wi-fi-hotspot-a-donusturun_45580.html)


    iki modemi birbirine kablosuz bağlayacak biri varsa gelsin konuya. cumhur altan'ı etiketle konuya. ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM 





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.