Şimdi Ara

Güçlü Bilgisayarlarda 4 GB RAM Neye Yeter?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu soruyu soruyorum çünkü ben de bundan mağdurum. 2 sene önce i5-8250U işlemcili, MX150 grafik kartlı, 256 GB SSD'li ve 4 GB RAM'li dizüstü bilgisayar aldım. Mediamarkt'ta almıştım, alternatif bir bilgisayar vardı 8 GB RAMi vardı, onu da HDD ve TN ekran kullandığı için elemiştim.


    RAM yüzünden oyunlar doğru dürüst çalışmıyor, ağır video editörleri (Davinci Resolve örneğin) ciddi kasıyor, 10 sekme Chrome açıp sistemin yavaşlamaması hayal. Ta ki geçen günlerde 4 GB RAM daha ekleyinceye kadar. İlk kez RAM takviyesi yaptım, kıvılcımsı (kısa devre) gördüğüm için kalp krizi geçirecek gibiydim, Allah'tan çalıştı. Sistem şimdi çok daha iyi çalışıyor, 2 yıldır denediğim modern oyunlar artık daha iyi çalışıyor.


    Herkes gidip de kendisi RAM takviyesi yapamaz. Mesela ben Acer desteğe sorduğumda servis için bilgisayarı Denizli'den İstanbul'a postalamamı istediler. Kullandığım bilgisayar yurtdışında minimum 8 GB RAM ile satılıyor, Celeron vb. olsa bile.


    Bugün hala güçlü bileşenlerin yanında 4 GB RAM koymanın manası nedir? Sebep maliyet düşürmekse, 200-300 TL tasarruf edip büyük performans kaybı söz konusu.


    Mesela bu da bugünün bir diğer örneği. i7 10. nesil ile MX350 GPU'nun yanında 4 GB RAM.

    Güçlü Bilgisayarlarda 4 GB RAM Neye Yeter?

    4 GB RAM'li bilgisayar almayın, aldırmayın. Tam Windows 10 performansı için 8 GB RAM şart, sistem ne olursa olsun.








  • Min 8gb sart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.