Şimdi Ara

Akıllı Ev Sistemi Kurma ve Senaryolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Evim için akıllı sistem kurmaya karar verdim ve Xiaomi markasının Gateway3 modelinden sipariş verdim.


    Kutu içeriği:

    2 adet hareket sensör

    2 adet kapı pancere sensör

    1 adet akıllı buton

    1 adet Gateway 3 ünite


    bunlara ilave olarak kendim, Nem sıcaklık ölçer ile 2 adet akıllı ampül aldım (950 lümen 2. nesil)


    Ufaktan evde senaryo kurmaya başlıyorum. İlk olarak güvenlik alarmı kurdum ve evin giriş kapısına kapı pencere sensörü kurdum. Alarm aktif olduğunda kapı açılınca siren ve kırmızı ışıklar yanıp sönüyor. Susturmak için akıllı butona uzun basmayı ayarladım.( Yanlış alarmlar için)


    Sonrasında ampülleri grupladım ve salonda iki adet tripod aydınlatmaya taktım. Akıllı butona tek basınca yanıyor tek basınca sönüyor. Ayrıca zamanlama yaptım akşamları 19:00 - 01:00 arası otomatik yanıyor.


    Gateway in takılı olduğu antrede gece lambası uygulamasını aktif ettim. Hareket sensörlerinin birisini koridora birisini yatak odasına koydum. Birisi kalktığında gece lambası otomatik yanıyor.


    Tüm bunlara ek olarak yurtdışından duman ve gaz dedektörü ile akıllı prizde sipariş verdim. Buradaki senaryomu aşağıda açıklayayım.


    Yemek pişerken yada süt, makarna vs. taşma ihtimaline karşın ocağın sönmesi ve sonrasında gaz kaçağının oluşması ihtimaline karşın koyacağım gaz dedektörü gateway ile entegre olacak ve alarm verecek. (Farklı bir seste) Buna ek olarak davlumbazın fişini akıllı prize bağlayacağım. Gaz dedektörü alarm verdiğinde aspiratör otomatik devreye girip gazı tahliye edecek.


    Duman dedektörü ise yangın yada fırında meydana gelecebilecek bir arıza sonrası (Daha önce başıma geldi ankastre fırının termostatı arızalanmış fırın kendini 250 derecede kapatmamış ve içindeki ürün yanmaya başlamış dumanı çok geç fark ettik) algıladığı duman sonrası yine akıllı priz devreye girip fırının elektriğini kesecek. Duman kayanğı herzaman fırın olmayabilir ancak bu bir önlem olacak.


    Ekstradan 2 adet daha ampül aldım. Onlarıda hareket sensörü yada kapı açılınca yanması için ayarlayacağım.


    Son olarak 2 düşüncemde var. Nem sıcaklık ölçeri çocukların odasına koyacağım ve yine xioaminin ısıtma cihazını alacağım. Sıcaklık 26 derecenin altına düşünce çalış 28 derecenin üzerinde kapan gibi bir senaryo düşünüyorum. Salon için ise Xiaomi nin hava temizleme cihazını alıp pencereye takacağım sensör ile pencere açılıp kapandıktan 1dk sonra çalışmasını sağlayacağım.


    Evinde bu tarz sistemler kuranlar varsa yaptıkları senaryoları paylaşabilirse çok sevinirim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.