Şimdi Ara

*Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
5
Favori
178.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar!
    Donanım haber forum'un Gameboy soruları ve Paylaşımlarını bir nevze bu konuda toplayalım!


    POKEMON GAMEBOY CLUB!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Bu oyunların bilgileri;
    Pokemonun ilk çıkanları oyununları bunlardır!
    Zaten pokemon ilk olarak gameboy oyunu olarak piyasaya sürüldü sonra çok sevilince çizgifilmi yapıldı!
    Grafikleri berbattır(hele zubatı görmeniz lazım, kıllı bişi) :) ve sadece birinci nesil pokelerle oynarsınız.
    Oyunların birbirinden farkı ise;
    1.Renkleri (Tahmin edebilrceğiniz gibi red'de kırmızı, Blue'de mavi Green'de Yeşile dönük bir renk teması hakim)
    2.Çok azda olsa pokemonların güçleri farkediyor! (az bir fark ile Red'de ateş Blu'de su Green'de çimen pokelerinin güç yüzdeleri daha fazladır!)

    Oyunda efsanevi olarak mew'i biliyorum mewtwo'da olabilir! (ilk nesil efsaneler)

    Oyunun tam çözümü

    MAP:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Tam çözüm! (eski olduğundan pek fazla kişi oynamaz ama daha arıntılısı için firered çözümüne bakın, nasıl olsa aynı konuyu içeriyor!)

    Pokemon Red/Blue/Green/Yellow Tam Çözümü

    İlk şehirde (Viridian City) yolu tıkayanları geçmek için ve mart'tan alışveriş yapabilmek için mart'ta size verilen Oak's parcel'i Oak'a götürmeniz lazım.
    Karşınıza çıkan ilk gym'in lideri yok. Zaten oradan en son nişanı alacağız.
    Brock kaya Pokémonlarına sahiptir ve Pewter City'dedir. Onu yenebilmek için su ve bitki türü pokemonlar daha etkili olur. Çizgi filmden etkilenip koca Onix'i minicik Pikachu ile yenebileceğinizi sanmayın.
    Misty, su Pokémonlarına sahiptir ve bitki ile elektrik türü Pokémonlarla rahatça yenebilirsiniz. Cerulean City'dedir. Charmender'ınızla saldırmayın yazık olur. Charizard'ınız varsa tabi ki saldırın.
    3. nişanı alacağınız şehirde (Vermilion City) SS.Anne gemisi bulunuyor. Bu geminin içindeki herkesi yenin ve kaptan cut'ı alıp gemiden çıkın. Siz gemiden çıkınca gemi hareket edecektir. Arkasından el sallayın:).
    Cut item'iyle diğer ağaçların yanında ince görünen ağaçları kesebilirsiniz. Bu sayede 3. nişanı alacağınız gym'e girebilirsiniz. İçeri girince bir sürü sepet görceksiniz. Hepsinin içini araştırıp iki şey bulmanız gerekiyor. İkincisi birincinin yanında.
    Vermilion City'deki Pokémon fan club'dan bisiklet almanızı sağlayacak kağıdı alabilirsiniz. Bisiklet dükkanı Cerulean City'de. Şehrin çıkışına giderken karşınıza uyuyan bir Snorlax çıkıcak. Bunu uyandırmak için "pokeflute" lazım. Poke flute almak için silph scope lazım.
    Diglett's Cave'e girin. Sonunda Viridian City'nin yanında bir yere çıkıcaksınız. Oradaki bir binadan flash item'ini alın. Bu sayede Rock Tunnele girebilirsiniz.
    Rock Tunnel Cerulean City'nin sağındadır. Ayrıca yanlarında gördüğünüz gölden gidince Power Plant'a ulaşılır. Ama önce surf item'ini almalısınız.
    Rock Tunnel'in sonunda Lavender Town'a ulaşırsınız. Pokémon Tower buradadır. İçi hayalet Pokémonlarla doludur ve burada silph scope olmadam poke flute alamazasınız.
    Lavender Town'dan sola gidince Celadon City'e gidilir. Buradan 4. nişanı alacaksınız. Sonra şehirdeki kumarhanenin duvarındaki resme basınca yanda bir kapı açılacak.
    O kapıdan girin ve oradaki bütün Roketleri yenin (Jessie ile James'e rastlamadım). Sonunda liderleri Giovanni'yi de yenin. O size sliph scope verecek.
    Artık Pokemon tower'a geri dönebiliriz. Bütün katları çıkın en son katta daha önce Pokémon'larınızın korktuğu hayaletle savaşıp merdivenlerden çıkın. Ordaki adamı kurtarın.
    Birden adamın evine ışınlanacaksınız. Adamla bir daha konuşunca size poke flute vercek. Artık Snorlax'ları uyandırabilirsiniz (öbürü Celadon City'nin solunda). Uyandırınca yakalamayı unutmayın.
    O büyük mart'tan su alın. Sonra geçemediğiniz geçitlerden birine gidin. Oradaki görevli size susadım su isterim falan diyordu. Al suyunu deyip geçin.
    Saffron City'desiniz. Busada 6. nişanı alcaz. 5.yi sonra alırız. Şehri Roket Tekımı ele geçirmiş. Şirket binasına girin. Burda karşınıza çıkan roketleri yenmeli ve şirketin başkanını kurtarmalısınız.
    Şehri Roketlerden temizleyince başkan size master ball verecek. Bununla mewtwo ve efsanevi Pokémonları yakalayabilirsiniz. Artık gym'lerede girebiliriz. Sabrina'dan 6. nişanı alın.
    Ama yanında bir gym daha var. O size rozet vermez ama herkesi yenerseniz Hitmonchen ve Hitmonlee verir. Ben Hitmonlee almıştım. Artık 5. nişanımızı almak için Fuchsia City'ye doğru yola koyulduk. İki yol var. Ya Celadon City'nin solundaki Snorlax'ı uyandırıp bisiklet yolundan gitcez tabi bisiklet aldıysanız. Bu arada oradaki ağacı kesip geçitten geçince küçük bir ev çıkcak. Bu evdekiler size fly itemi vercek. Böylece her yere uçabileceksiniz. Neyse, ya da Vermilion City'dekini uyandırıp gideceksiniz.
    Buradan 5. nişanınızı alın. Ama burada daha işmiz bitmedi. Safari Zone'a girip Pokémon yakalayabiliriz ama bize kendi Pokémonlarımızı kullandırmıyorlar. Burada asıl amacımız Secret House'u bulup surf item'ini almak. Bunu alamazsak diğer nişanlarıda alamayız.
    Bu item'i aldıktan sonra Fuchsia City'deki denize açılalım. Geldiğimiz ada Seafoam Islands. Burada Pokémon salonu yok, ama bir sürü Pokémon yakalayabilirsiniz.
    Burada işiniz bitince Pallet Town'a dönüp oradaki göle girin ve gidin. Sonunda vardığınız ada Cinnebar Island. Burdaki gym'in kapısı kilitli. Açmak lazım. Bu arada elinizde Pokémon fosilleri varsa burada onları canlandırabilirisiniz.
    Neyse biz işimize dönelim. Gym'in yanındaki binaya girin. Heryeri dolaşın. Amacınız secret key'i bulmak. Bu anahtarla gym'e girebilirsiniz.
    Artık girin ve nişanınızı alın. Bu kadar basit. 8. nişan ise Viridian City'de. Kapalı olan gym biz 7 nişan da alıncaya kadar açılmış. Lideri Giovanni tanıdık biri. Gidin ve nişanınızı alın. Ne diyim. Önce şu Pokémonunu yolla diyim. Yetmedi mi?
    Pokémon ligine gitmeye hazırız. Ama önce strenght itemini almalıyız çünkü Indigo Plateau'na giden Victory Road'da bizi ittirilmesi gereken kayalar bekliyor. Fuchsia City'de bir adam size olta vermişti. Onun evinin yanındaki evdeki adama gold teethi verince oda size strenght'i verir.
    Pokémon ligi binası Viridian City'nin sağ tarafında. Binanı sonunda Victory Road'a ulaşabilirsiniz. Burada yolunuzu kayaların tıkadığını göreceksiniz. Bunları strenght öğrettiğiniz Pokémonunuzla yerdeki düğmeye benzeyen şeylerin üzerine götürünce yollar açılacaktır.
    Sonunda Indigo Plateau'ya varınca oradaki mart'tan max potion'lar ve revive'ler alın bolca. Çünkü üstüste 5 zorlu maça çıkacaksınız. Finalde sizi süpriz biri bekliyor.
    Şampiyon olduktan sonra sadece Pokémon ligi şampiyonunun girebildiği ve içinde süper Pokémonlar olan bir mağara var. Mewtwo da orada. Ve bu mağara da Cerulean City'de.
    Oyunla ilgili birkaç da öneri verelim:

    Bence başlarda bir Abra yakalayıp onu Kadabra yapın. Çok güçlü oluyor. Yoksa şampiyon olana kadar Kadabra bulamazsınız. Karşınıza çıkan her çeşit Pokémondan birer adet yakalayın. Aynı Pokémondan birkaç tane yakalayıp hepsini yetiştirmeye alışmayın. Rakibinizin Pokémonuna karşı üstün olan Pokémonlar çıkarın.

    Oyundan Görüntüler:

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    POKEMON YELLOW NEDİR?

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Pokemon yellow grafikleri daha düzgün bir şekilde RED/BLUE/GREEN'in Pikachu'lu versiyonudur!

    Başlangıç pokemonunuz pikachu'dur pikachu aynı çizgi filmdeki gibi poke topundan çıkar ve peşinizden gelir arada sırada ona bakarak pikachu'nun gülmesini sağlayabilirsiniz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Gibi...
    Tam çözümü blu/red/green'le aynıdır.

    Oyundan görüntüler:

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
    />


    POKEMON GOLD/SİLVER!

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Evet geldik 2.nesil pokemon gameboy oyununa!

    Grafikleri büyük ölçüde yellow'a benzesede daha iyi olduklarını söylebilirim!
    Başlangıç pokelerimiz 2.nesil başlangıç pokemonlarıdır (yani cyndaquil, totodile ve chikorita'dır)

    NOT:Silver ile Gold çok benzerler. Tek farklı yanları ise Efsanevi pokelerin(Ho-oh ve Lugia) farklı şekilde yakalanması.

    Tam çözüm!

    Oyuna Başlayış
    Oyuna başladığınız zaman anneniz size "poke gear"ınızı veriyor. Evden çıkın ve Prof.Elm'den pokémonunuzu alın. Sola doğru yola çıkın, bol bol vahşi pokémonlarla savaş yapın. İlk durağınız "Cherrygrove City". Burada GYM salonu yok ama burada pokémonlarınızı tedavi ettirebilir ve size şehri gezdiren yaşlı adamdan "map" (harita) alabilirsiniz. Burdaki işiniz bittikten sonra yukarı doğru yol almaya devam edin. Yukarı doğru giderken sağ taraftaki çimenlikten gidin. Sonunda Prof.Oak'ın evini bulursunuz. Prof.Oak'la konuşunca size "pokédex"le bir yumurta yani "egg" veriyor. Evden çıktıktan sonra sizi Prof. Elm arıyor ve bir pokémonun çalındığını ve hemen yanına gelmenizi istiyor. Prof. Elm'in yanına giderken Cherrygrove City'den çıkarken hırsızımız karşınıza çıkıyor ve burada sizinle bir savaş yapıyor. Yalnız sizin pokémonunuzun zayıf olduğu türde bir pokémon gönderiyor. Neyse, bunu yendikten sonra Prof. Elm'in yanına gidin. Oradaki polisle konuşun, hırsızın adını belirleyin (ben kardeşimin adını koymuştum). Sonra Prof.Elm'le konuşun ve yumutayı ona verin. Laboratuvardan çıkarken Prof.Elm'in yardımcısı size 5 tane "poke ball" veriyor. Artık pokémon yakalayabilirsiniz.
    New Bark Town'dan çıkarken (Wakaba Town) bir adam da size pokémon yakalamayı öğretiyor. Bundan sonraki durağımız "Violet City".

    1. DÜNYA

    1. NİŞAN (Violet City)
    Burası en kolay nişan alacağınız yer. Ama ilk önce şehirdeki "Bellsprout Tower"a uğramayı unutmayın. Binada pokémonunuzun levelini bol bol yükseltin. Bu arada Bellsprout Tower'ın liderini yenince size "FLASH" itemi veriyor. Bununla karanlık mağaraları aydınlatabilrsiniz. GYM liderine gelince, yenmesi çok kolay. Yanlış hatırlamıyorsam level7 Pidgey ve level8 Pidgetto gönderiyor. Lideri yendikten sonra Prof.Elm sizi arıyor ve yumurtayı almanızı söylüyor. Siz de bi koşu pokémon merkezine gidip Prof.Elm'in yardımcısıyla konuşup yumurtayı alın. Yumurta yaklaşık 1-2 saat sonra açılacak ve içinden "Togepi" çıkacak. Artık bu şehirde işimiz bitti.

    2. NİŞAN (Azalea Town)
    Yumurtamızı alıp ilerliyoruz. İlerde dans eden bir ağaç var. Onu şimdilik bırakıp aşağıya doğru gidin. Orada iki mağara girişi var. Birinde puzzle (bulmaca) çözüyorsunuz (Kabuto'nun puzzle'ı). Puzzle'ı çözdüğünüz zaman diğer mağaraya düşüyorsunuz. Bunu yapmak zorunlu değil, benden söylemesi. Sonra sağdaki geçitten geçip, sizi geçirmeyen adam, siz yumurtalı olduğunuz için bir şey yapmıyor. Oradan geçip "Union Cave"e girin. Tünelden çıktıktan sonra sola ilerleyine Azalea Town'dayız. Ama GYM'nin önü kapalı. Bu yüzden kasabanın üst sol tarafındaki "KURT"un evine girip konuşun. O evden çıkacak. Siz de hemen kasabanın sağ tarafındaki "Slowpoke Well"e (hani önünde roket takımı bekçisi olan) girin. Orada 3-4 roket var onları yenin ve Slowpoke'ları kurtarın. Mağaradaki işiniz bittikten sonra, gidin ve nişanınızı alın. Bu arada Togepi'nin yumurtası büyük ihtimalle burda açılacak.

    3. NİŞAN (Goldenrod City)
    Kasabadan çıkarken, hırsızla bir mücadele daha yapıyorsunuz. Dövüşten sonra, "Ilex Forest"e girin. Orada bir çocuğun Fartfetch'd'ini kaybettiğini göreceksiniz. Burada az ilerde olan kuşu, kovalayıp çocuğun yanına getirdiğinizde onun yanında olan adam size "CUT" itemi veriyor. Bununla ince ağaçları kesebilirsiniz ve böylece ormandan Goldenrod City'e gidebilirsiniz. Goldenrod City'deki GYM'nin liderini yenin. Yenilince ağlamaya başlayacak ve size nişanı vermeyecek. Sonra mavili bir kız sizle konuşacak. Tekrar liderle konuşunca size nişanı verecek (Bu arada Raido Tower'dan soruları bilerek radyonuzu almayı unuymayın).

    4. NİŞAN (Ecruteak City)
    İlk önce dans eden ağacı geçmek için şehrin trenyolunun üst sağ tarafındaki çiçekçiye girin. Oradaki kızlardan biri size "Squirtbottle" verecek. Bunun yardımıyla danseden ağacı geçebilir ve Ecruteak City'e gidebilirsiniz. Bu arada ağacın sağ tarafındaki şişman mavi giysili adamla konuşunca size "Rock Smash" veriyor. Bu da çatlak kayaları kırmaya yarıyor. Ecruteak City'de ilk önce "Kimono Girls"lere bir uğrayın. Hepsi Eevee'nin değişik bir evrimleşmiş halini yollar. Hepsini yenince oradaki mavi saçlı adamla konuşun. Size "SURF" itemi verecek. Bunun sayesinde sularda istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz. Bunu hallettikten sonra hayalet nişanınızı alabirsiniz. Ama GYM'de yol gözükmüyor. Bunun için ilk yendiğiniz adamdan direkt sağa gidin. Sağ tarafta duran ninenin bir kare ön hizasında durun. İlerleyin ve nineyi de yenin. Aynı işlemi lidere ulaşıncaya kadar deneyin. Sonunda da hayalet efendisini yenebilirsiniz.
    NOT: Bu şehirde iki önemli bina var. Bunlardan biri "Burned Tower", diğeri "Tin Tower". Burned Tower'da efsanevi köpekler (Raiku, Entei, Suikun), Tin Tower'ın çatısında ise "HO-OH" var. Efsanevi köpeklerin nasıl yakalanacağını bilmiyorum ama Ho-oh'un nasıl yakalanacağını ilerde anlatacağım. Şimdi 7.nişanı alalım. Sonra 5-6'yı alırız.

    7. NİŞAN (Mahogany Town)
    Ecruteak City'den sağa doğru sulardan geçerek gidilince Mahogany Town'a ulaşılır. Kasabanın sağ tarafındaki adam siz yedi nişan toplamadan sizi geçirmez. Roket takımı burayı ele geçirmiş. Bu yüzden GYM'ye giremiyorsunuz. Artık kasabayı kurtarmaya başlayalım. Direk yukarı giderek "Lake of Rage"e gidiyorsunuz. Oradaki gölde kırmızı bir "Gyarados" var. Onun yanına gidip onu yenin veya yakalayın, karar sizin. Sonra Gyarados'la işiniz bittikten sonra gölün alt tarafında pelerinli biri olacak. Bu adamın adı "LANCE" (İlerde bayağı bir başınızı yakacak). Bu adamla konuşun. Konuştuktan sonra adam uçacak (şaka değil). Sonra kasabaya geri dönün. Orada Mart'ta benzeyen ve bir şeyler satan bir ev var. Oraya girin. İçerde Lance'ı göreceksiniz. Lance içerdeki adamı dövdükten sonra sağ üst köşede bir merdiven açılacak, oradan inin (Artık birlikte roket takımını basabilirsiniz). İner inmez hırsızımız yine karşınıza çıkacak. Onu ve o kattaki roketleri yendikten sonra aşağı kata inin. Burdaki Lance'la göreviniz kapıları açacak şifreyi bulmak. Heryeri dolaşın, önünüze çıkan tüm roketleri yenin. Sonunda oranın liderini yendikten sonra, şifreleri öğrenmiş olacaksınız. Sonunda orta kattaki büyük makinelerin olduğu yere gelin. Kapıyı açın. Son adamı da yendikten sonra sol taraftaki Electrode'ları ister yakalayın ister yenin. Electrode'ları halledince Lance'la konuşun. Size "WHIRLPOOL" itemi verecek. Bununla suyun üstündeki hortumları yok edebiliyorsunuz. Artık binadan çıkın, gidin ve buz GYM'ine girin. Burası biraz karışık. Bir ipucu vereyim: Lidere ulaşmak için soldan gidin ve soldaki en üst tarafa ulaşın. Bundan sonrası size kalmış. Nişanınızı alın. Şimdi 5. ve 6. nişanımızı alabiliriz.

    5. NİŞAN (Cianwood City)
    Buraya ulaşmak için ilk önce Ecruteak City'nin solunan "Olivine City"ye gelmeniz gerekir. Şehrin sağ alt tarafındaki "Olivine Lighthouse" binasındaki herkesi yenin. En üst kata ulaşınca 6. nişanı verecek olan kızla tanışacaksınız. Bunun yanındaki pokémon hasta. Hasta pokémonu iyileştirmeden kız, GYM'ine dönmüyor. Bunu iyileştirmek için ada şehri olan Cianwood City'e gitmek gerekir. Ama ilk önce şehrin alt sol tarafındaki eve uğrayın. Oradaki denizci size "STRENGTH" itemi verecek. Bunun sayesinde bazı kayaları itebileceksiniz. Cianwood'a surf'le gidilir. İsterseniz yoldaki "Whirl Islands"a uğrayabilir ve burada bazı pokémonları yakalayabilirsiniz. Adaya ulaştığınızda, şehrin en alt tarafında bir eczane var. Buradan Lighthouse'daki hasta pokémonu iyileştirecek iksiri alabilirsiniz. Sonra GYM'e girin. Ama bizi itilecek kayalar bekliyor. Bunlar çok kolay, üç kaya yanyana. Sağ ve soldakini bir ileri itin. Ortada kalan kayayı sağa veya sola itin. Böylece yol açılacak ve nişanınızı alabileceksiniz. Çıkışta da GYM'in önündeki kadından "FLY" itemi almayı unutmayın. Bu item sayesinde geçtiğiniz şehirlere uçabilirsiniz.

    6. NİŞAN (Olivine City)
    Cianwood'dan aldığınız iksiri Lighthouse'daki kıza götürün. Böylece pokémon iyileşecek ve kız GYM'ine geri dönecek. Size de onu gidip yenmek kalıyor. Böylece 7 nişanı tamamlamış oldunuz.

    8. NİŞAN (Blackthorn City)
    Olivine GYM'inden çıkar çıkmaz sizi Prof.Elm arıyor. Goldenrod City'i roket takımının bastığını söylüyor. Bunun üzerine hemen Goldenrod'a gidin ve hemen şehri kurtarma operasyonuna başlayın. Radyo binasına girin. Oradaki tüm roketleri yenin. 3 veya 4'üncü katta elektronik bir kapı var. Şimdilik onla uğraşmayın. En üst kattaki roket takımı patronlarından olan adamı yenin. Size yeraltı tünelindeki kapıyı açmanızı sağlayacak "Basement Key" verecek. Bunu aldıktan sonra yeraltı tüneline gidin. Sağ taraftaki kapıyı açın. Karşınıza ilk çıkan adam hırsızımız olacak. Onu yenin. Sonra sırada üç roket elemanı var. Onları da haklayın. Aşağı taraftaki yolu açmak için 3 tuşa sırasıyla soldan sağa doğru basın (Birkaç defa denemeniz gerekebilir). Sonunda en aşağıdaki merkez tuşa gidin. Oradaki kızı da yenip, tuşa basıp tüm kilitli kapıları açın. Daha sonra kapıdan geçin. İlerleyin ve içerdeki tüm roketleri yenin. En sonunda siyah şapkalı mavi saçlı radyo binası müdürünü bulacaksınız. O size, radyo binasında elektronik kapıyı açmanızı sağlayacak "Card Key"i verecek. Bunu aldıktan sonra hemen radyo binasına gidin, elektronik kapıyı açın. Roketleri yenerek en üst kata çıkın. En üst kattaki roket takımı patronlarından olan adamı yenin, şirketi ve şehri kurtarın.
    Roketleri yenince gidecekler ve şirket başkanı gelecek. Eğer Pokémon Gold oynuyorsanız size "Rainbow Wing", eğer Pokémon Silver oynuyorsanız size "Silver Wing" verecek. Rainbow Wing'le Ho-oh'u, Silver Wing'le de Lugia'yı yakalayabilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim Lugia "Whirl Islands"da. Artık Blackthorn City'e gidebiliriz. Şehre gitmek için Mahogany Town'un sağ tarafında bulunan "Ice Path"e girin. Burada size bol bol buz pokémonu çıkar. Ice Path'taki tüm malzemeleri alın. Bunların birinde "WATERFALL" item var. Bu da şelalerden yukarı çıkmanızı sağlar. Ice Path'ın sonuna doğru bazı kayaları çukurlara itmeniz gerekiyor. Ice Path zor bir yer ve sizi fazla uğraştırabilir. Sonunda mağaradan çıktınız ve Blackthorn City'desiniz.
    Buradaki GYM'in kapısının önünde duran kişi siz Goldenrod City'i roketlerden kurtarınca kapının önünden çekilmiş. İçeri girin. Üst kattaki kayaları çukurlara itmeniz gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra sol üst köşedeki çukurdan kendinizi atın ve GYM liderini yenin. Fakat siz onu yenince nişanı hemen vermiyor. Sizden bir dragon itemini (yanlış hatırlamıyorsam dragon scale) bulmanızı istiyor. Bu item GYM'in hemen arkasındaki "Dragon's Den" mağarasında. Bu mağarada size surf ve whirlpool itemleri gerekir. Zor değil, sola doğru giderek sonunda dragon itemini buluyorsunuz. Bulur bulmaz GYM lideri geliyor ve size 8.nişanınızı veriyor. Artık pokémon ligine gidebilirsiniz.

    Pokémon LİGİNE GİDİŞ
    Mağaradan çıkınca Prof.Elm sizi arıyor ve size birşey vereceğini söylüyor. New Bark Town'a geri döndüğünüzde Profesörle konuşunca size "Master Ball" veriyor. Bununla efsanevi kuşlardan birini yakalayabilirsiniz. Eğer Pokémon Gold oynuyorsanız; Tin Tower'ın çatısından Ho-oh'u, Pokémon Silver oynuyorsanız Whirl Islands'dan Lugia'yı yakalayın. Bunlar çok işinize yarayacak pokémonlar. Sonra New Bark Town'un sağ tarafından surf yaparak gidin. "Tohjo Falls" diye ufak bir mağara var. Burada size "waterfall" itemi lazım. Bu mağaradan çıkıp ilerlediğinizde karşınıza "Victory Road" çıkıyor. Bu mağaranın çıkışında hırsızımızla bir mücadelemiz var. Dikkat edin, pokémonları o kadar da güçsüz değil. Bundan sonra "Indigo Plateu"na gidin.
    Sonunda Pokémon Ligi başlıyor!!!
    Burada ilk rakibiniz pisişik pokémon eğitmeni Will. İkinci rakibiniz bitki pokémonu eğitmeni Koga. Üçüncü rakibiniz dövüş pokémonu eğitmeni Bruno. Dördüncü rakibiniz dark pokémonu eğitmeni Karen. Ve FİNAL, başınıza dert açacak dediğim adam dragon pokémon eğiticisi Champion LANCE. Özellikle Dragonite'lerine dikkat etmeniz gerekir. Onu da yenince şampiyon SİZSİNİZ! Şimdiden tebrik ederim.

    TAVSİYELER:
    Oyun boyunca sadece (master ball'ı alana kadar) iki pokémon yetiştirin. Biri başladığınız pokémon olsun. Diğerinin de "Dragonite" olmasını tavsiye ederim. Bunu Goldenrod City'den kumarhaneden alabilirsiniz (Dratini olarak, ama biraz pahalı). Pokémon ligine gidene kadar bu Dratini'yi Dragonite yapmaya bakın (Dratini, Level 30'da Dragonair, Level 55'te Dragonite olur). Emin olun ki pişman olmayacaksınız. Çünkü Dragonite çok güçlü. Üçüncü pokémonu ise efsanevi kuşlardan birini yakalayarak alın (yukarıda açıklamıştım).
    Pokémon ligine giderken yanınıza bol bol max potion, revive ve full heal alın. Bunlar çok gerekli olacak.
    Önünüze gelen her adamla savaşın. Böylece pokémonlarınızın levellerini bolca yükseltirsiniz.
    Şehirlerdeki her yeri gezin, tüm evleri dolaşın.

    2. Dünya(KANTO)

    Bu Dünya pek önemli değil. Ama sonunda "Ash Ketchum"u yenmek var. Bu yüzden bu dünyayı da oynamanızı tavsiye ederim. Evinizin önündeyken, Prof.Elm sizi arıyor ve laboratuarına gelmenizi söylüyor. Gidip konuştuğunuzda size "S.S.Ticket" veriyor. Bu biletle Vermilion City'e gidebilirsiniz. Bu bileti aldıktan sonra Olivine City'e gidin. Oradan limandan doğru gidin ve S.S Aqua gemisine binin.

    S.S.AQUA
    Gemide de yapmanız gereken şeyler var. İlk önce bulunduğunuz kattaki odalardaki herkesi yenin. Buradaki göreviniz mavi saçlı adamın kaybolan torununu bulmak. Herkesi yendikten sonra aşağı kata inin. Oradaki adam sizi geçirmeyecek. Onunla konuşun ve yukarı kata çıkın. Tüm odaları dolaşıp denizciyi bulun ve onu yenin. Tekrar aşağı inin. Sizi geçirmeyen adama el sallayarak geçin. :-) Sonra bir kat daha aşağı inin. Orada kaptanın yanında bulunan kızla konuşun. Böylece o mavi saçlı adamın yanına gitmiş olacaksınız. Onunla konuşunca size "metal coat" verecek. Sonra gemiden çıkın. Artık Vermilion City'desiniz.

    NİŞANLAR
    Bu dünyada bazı nişanları hiç zorlanmadan gidip alabilirsiniz. Bunlar, Vermilion City, Fuschia City, Saffron City ve Celadon City'de. Gidip nişanlarınızı gidip alın!

    SNORLAX'I UYANDIRMAK
    İşte bu dünyada yapılacak en önemli iş bu. Aynı zamanda bunu yapınca Misty, GYM'ine geri dönecek. Neyse, ilk önce Cerulean City'nin sağ tarafındaki ağacı keserek ilerleyin. Sonra karşınıza çıkacak nehirden surf ile ilerleyin. İlerlediğinizde karşınıza büyük bir bina çıkacak. Bu "Power Plant". Burdaki herkesle konuşun. Size, Power Plant'tan bir parça çalındığını söyleyecekler. Buradan çıktıktan sonra Cerulean City'deki Misty'nin GYM'ine gidin.
    Burada bir roket takımı adamı size çarpacak. Siz onunla konuştuktan sonra da GYM'den çıkacak. Siz de hemen oradan çıkın ve şehrin yukarısındaki köprüye doğru gidin. Orada yine sizi o roket takımı adamı karşılayacak. Onu yenin. Size Power Plant'tan çaldığı parçayı nereye sakladığını söyleyecek. Bunu yendikten sonra yolunuza devam ederek Bill'in evine doğru gitmeye başlayın. Yoldayken Misty'le karşılacaksınız. O sizle konuşacak ve GYM'ine geri dönecek. Sonra tekrar Cerulean City'e geri dönüp, onu yenip nişanınızı alın. Ayrıca Misty'nin GYM'inde ortada kare bir alan var. Bu kare alanın etrefına bir göz atın (yani tuşa basarak). Sonunda "Machine Part" diye birşey bulacaksınız. Bunu Power Plant'a götürün. Oradaki makinelerin önünde duran adamla konuşun ve ona bu parçayı verin. Böylece Power Plant yeniden çalışmaya başlayacak. Bunları yaptıktan sonra Lavender Town'a gidin. Oradaki Radio Tower'a gidin ve mavi saçlı, yüzü duvara dönük olan adamla konuşun. Size "Expension Card" verecek. Bunun sayesinde radyonuzda Snorlax'ı uyandıracak olan "Poke Flute" istasyonu çıkacak. Bunu aldıktan sonra hemen Vermilion'a gidin. Yolu tıkayan Snorlax'ın yanına gidip radyodan "Poke Flute"ü seçin. Tekrar tuşa bastığınızda Snorlax uyanacak, ister yakalayın, ister yenin. Ama bence yakalayın. Çünkü gerçekten çok güçlü.

    MAGNET TRAIN
    İlk önce yukarda söylediğim gibi Power Plant'ı kurtarmanız lazım. Bundan sonra Saffron'a gidip "Copycat"in evine girin. Orda kendisiyle konuşun (Sizle konuşurken size dönüşecek). Sonra Vermilion'a gidip oradaki Pokémon Fan Club'a girin. Masanın sağ tarafında duran Clefairy oyuncağının yanında duran şişman adamla konuşun. Size yanında duran oyuncağı verecek. Sonra tekrar Saffron'a gidip Copycat'e oyuncağı verin. O da size "Pass" verecek. Bununla artık Saffron-Goldenrod arasında yolculuk yapabilirsiniz.

    BROCK
    Vermilion City'deki "Digleet's Cave"den geçtikten sonra Viridian City'nin sağ tarafında olan bir yerde çıkarsınız. Yalnız Vermilion City GYM lideri yok. Şimdilik onu boşverin. Yukarı doğru "Pewter City"e gidin. Orada şehrin sağ tarafında bir yerde yaşı bir dede var. Konuşunca size, Pokémon Gold oynuyorsanız "Silver Wing", Pokémon Silver oynuyorsanız "Rainbow Wing" verecek. Bunların ne işe yaradığını artık biliyorsunuz. Sonra GYM'e girin ve Brock'u yenin. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Brock'un "Omastar" ve "Kabutops"u var. Bunlar su saldırısı yapabilen kaya pokémonlardır.

    BLUE (GARY) VE BLAINE
    Bu nişanları almak için ilk önce "Pallet Town"a gidin. Ordan surf yaparak "Cinnabar Island"a gidin. Burada üst tarafta Blue'yla (Gary'le) konuşun. O, Viridian City'deki GYM'ine geri dönecek. Bu arada adanın ortasında bir tabela var. Bunda, "Blaine'nin GYM'i, Seafoam Islands'a taşınmıştır." yazısı var. Biz de buna göre hareket ederek Cinnabar'ın sağ tarafından surf yaparak Seafoam'a gidiyoruz. Ordaki mağarada Blaine'den nişanınızı alın. Sonra Viridian'a gidin. GYM'ine geri dönen Blue'yu (Gary'i) yenin. Böylece tam 16 nişanınız olmuş oldu.

    ASH KETCHUM'LA BÜYÜK DÖVÜŞ

    Nişanları toplayınca Prof.Oak'a gidin ve onunla konuşun. Artık Ash Ketchum'la dövüşmeye hazırız. Bu arada Prof.Oak'la konuşmamızın nedeni Victory Road'a girerken yoldaki geçitte sağ tarafta bir adam yolu tıkıyordu. Onu oradan çekmek için konuştuk. Neyse, Prof.Oak'la konuştuktan sonra Viridian City'nin sol tarafından giderek o geçite girin. Geçitte, o soldaki dar yoldan geçerek kapıdan çıkın. İlerleyince en sonunda o mağarayı göreceksiniz. "Mt.Silver" (Ben silver oynamıştım. Ondan adı Mt.Silver. Pokémon Gold'da Mt.Gold olabilir). Mağaraya girmeden önce yandaki Pokémon merkezinde pokémonlarınızı tedavi ettirin. Ash çok güçlü. Yalnız oyunda adı "RED" diye geçiyor söyleyeyim. Ve en sonunda Ash'i yenin. Oyunu bitirdiniz tebrikler. Son olarak söyleyeceğim şey; oyun, pokémon hayranları için çok iyi bir oyun. Başında saatlerinizi harcayabilirsiniz

    Oyundan görüntüler:

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    POKEMON CRYSTAL NEDİR?

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Pokemon crystal GOLD/SİLVER'in animasyonlu halidir.
    Grafikler daha dikkat çekici ve güzel, Pokemon resimleri de hareketlidir!

    POKEMON RUBY/SAPPHİRE

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    İşte pokemonun 3.nesil oyunu!

    Başlangıç pokemonları: Torchic, Mudkip ve treecko

    Grafikler diğer oyuna kıyasla harikadır!
    Renkler ve youndaki animasyonlar bir gameboy oyununa göre müthiştir! (ben ilk gördüğümde çok etkilenmiştim!)

    Tam çözüm!

    Ruby/Sapphire Tam Çözüm

    Öncelikle Oyuna Bir Kamyonda Başlıyoruz.Kamyondan İndiğimizde Annemiz Bizi Karşılıyor. Ve İçeride Machoke'ları Eşya Taşırken Görüyoruz.Buradan Yeni Bir Eve Taşındığımız Anlaşılıyor:) Bu Yeni Ev Aynı Zamanda Yeni Bir Macera Anlamınada Geliyor:)İlk Yapacağımız İş Odamıza Çıkıp Saati Ayarlamak.Daha Sonra Kendi Evimizden Çıkıp Komşumuza Gidiyoruz. Komşularımızla Tanışıyoruz.Sonra Bu Evdeki Üst Kata Çıkıyoruz Ve Oyun Boyunca Rakibimiz Olacak Olan Kız/Erkek Eğitmenle Tanışıyoruz.Ve Maceraya Başlıyoruz... Komşumuzun Evinden Çıktıktan Sonra Yukarı Doğru Gidiyoruz Ve Burada Bir Kurtun Profesörü Kovaladığını Görüyoruz.İlk Yapacağımız Şey Profesör'ün Yerdeki Çantasına Bakmak Ve Buradaki 3 Pokemon'dan(Çimen,Su,Ateş)Birini Seçiyoruz.Sonra Prof.'u Kovalayn Kurtla Savaşıp Onu Yeniyoruz.

    2.Şehirde Yapmamız Gereken Pek Birşey Yok.Yukarı Doğru Çıkıyoruz Ve Burada Komşumuz Yani Rakibimizle Savaşıyoruz.Daha Sonra 2.Şehire Gidiyoruz.Burada Şehrin Ortasındaki Adamla Konuşuyoruz Ve PokeMart'a Giriyoruz.İsteyen birşeyler Alabilir:)
    Daha Sonra İlk Şehire Geri Dönüyoruz.Ve Profesörün Labaratuarına Giriyoruz. Burada Profesörle Konuştuktan Sonra 2.Şehire Tekrar Gidiyoruz Ve Bu Şehrin Batısındaki Yola Sapıyoruz. Bu Yolun Sonunda Yeni Bir Şehire Geliyoruz.Bu Şehirdeki Gym'e Girdiğimiz De Bir Adam Bize Nasıl Pokemon Yakalandığını Gösteriyor.Buradaki Gym'e Giremiyorsunuz Çünkü Bu Gym 5.Rozet.Yani 4 Rozet Olmadan Buraya Giremiyorsunuz.
    Bu Şehrin Kuzey Batısında Bir Ormana Giriyoruz.Hatırlayacaksınız Eski Oyunlardada Bol Böcekli Bir Orman Vardı.Buda Oraya Benziyor.Burada İlerlerken Birden Karşımıza Bir Adam Çıkıyor Ve Arkamıza Sığınıyor.Ardından Başka Birisi Geliyor.Bu İkinci Gelen Kişi Eski Oyunlardaki Gibi Roket Takımına Benzeyen Bir Çetenin Adamı.Bu Oyunda Seçtğiniz Oyuna Bağlı Olarak 2 Çeteden Biriyle Savaşıyorsunuz.Bunlardan Biri Magma Diğeri İse Aqua.Bu İkinci Gelen Çete Elemanıyla Savaşıyorsunuz.
    Yendikten Sonra Yeni Şehrimize Ulaşıyoruz.Bu Şehirdeki Gym'de Savaşıp 1.Rozetinizi Alabilirsiniz. Gym'in Pokemon Türü Kaya.
    Rozetinizi Aldıktan Sonra Şehrin Doğusundaki Mağaraya Gidiyorsunuz.Burada Ormanda Kurtardığınız Adamla Karşılaşıyorsunuz.Daha Sonra Mağaranın Girişinin Ortasındaki Yaşlı Adamla Konuşuyorsunuz.Bu Az Önce Anlattığım Çete Elemalarından Biri Bu Yaşlı Adamın Martı Pokemon'unu Kaçırmışlar.Mağarada Bu Çete Elemanıyla Savaşıyorsunuz Ve Martıyı Kurtarıyorsunuz.Daha Sonra Ormanda Kurtardığınız Adamla Konuşuyorsunuz Ve Bu Adam Size Poke-Navi-A'yı Veriyor. Bununla Haritaya Bakabiliyorsunuz.
    Bu Şehirde Hm01 Yani Cut'ı Alıyorsunuz.Daha Sonra İskelesi Olan Bir Eve Giriyorsunuz Ve Burada Martısını Kurtardığınız Yaşlı Adamı Görüyorsunuz.Bu Yaşlı Adam Sizi Botuyla 2.Rozeti Alacağınız Adaya Götürüyor.
    Bu Adadaki Gym'den 2.Rozetinizi Alıyorsunuz.Bu Gym'in Pokemon Türü Savaş.
    2.Rozetinizi Aldıktan Sonra Yaşlı Adamla Konuşuyorsunuz Ve Bu Yaşlı Adam Sizi Bir Kumsala Götürüyor. Burada Kuzeye Gittikçe Yeni Bir Şehir Karşımıza Çıkıyor.Bu Şehirdeki Evlerden Birinde Bir Bilim Adamıyla Konuşuyorsunuz.Böylece Ocean Museum'a Girebiliyorsunuz.
    Ocean Museum Denilen Yerde Birsürü Çete Elemanı Var.Ve Burada Birkaçıyla Savaşıyorsunuz.Biraz Daha İlerledikten Sonra Rakibinizle Tekrar Karşılaşıyorsunuz.Onu Yendikten Sonra Yolu Takip Ediyorsunuz Ve Kendinizi Yeni Bir Şehirde Buluyorsunuz...
    Buradan Bisiklet Alabiliyorsunuz.Ama Ben Pek Kullanmadım Bisikleti.Çünkü X'e Basılı Tutup Koşabiliyorsunuz. Ayrıca Bisikletli Yola Girebilmeniz İçinde Bisiklete İhtiyacınız Var:)
    Bu Şehirdeki Gym Elektrik Türü.Burada Lideri Yenip 3.Rozeti Aldıktan Sonra Şehirdeki Birisi Size hm06 Rock Smash'i Veriyor. Bu Hm ile Kayaları Parçalayabiliyorsunuz. Buradan Yukarı Çıkınca Yolunuza Çıkan Kayaları Parçalıyorsunuz Ve Yolunuza Devam Ediyorsunuz.İlerlerken Karşınıza Bir Çöl Çıkacak.Burada Fırtına Olduğundan Giremiyorsunuz.Buradan Sola Sapıyorsunuz Ve Bir Vadiye Geliyorsunuz. Buradan Yukarı Çıkınca Teleferiği Görüyorsunuz.Teleferiği Kullandıktan Sonra İki Çetenin Elemanlarının Savaştığını Görüyorsunuz. Yukarı Çıktığınızda Sizinle Savaşacak Olan Çete Elemanlarını Yeniyorsunuz Ve İki Çetede Yok Oluyor.
    Buradan Aşağı İndiğinizde Çıkacak Yoldan Sola Sapıyorsunuz Ve Yeni Bir Şehirle Karşılaşıyorsunuz. Bu Şehirdeki Biriyle Konuşup Hm04'ü Alıyorsunuz.Buradaki Gym Ateş Türü.Ve Salon Eski Oyundaki Sabrinanın Salonuna Benziyor. Lideri Yendikten Sonra 4. Rozeti Alıyorsunuz.Böylece Kayaları İttirme Yani Strength Saldırısını Kullanabiliyorsunuz.
    Daha Sonra Buradan Doğuya Doğru Gidiyoruz Ve Teleferiğe Binmeden Önce Karşımıza Çıkan Mağaraya Giriyoruz.Daha Sonra Bu Mağaradan Çıkıp Karlı Bir Alana Geliyoruz.Burayıda Geçtiğimizde Başka Bir Şehirle Karşılaşıyoruz. Bu Şehirde Gym Olmadığından pek Birşey Yapmadan Aşağı İniyoruz.Köprüyü Geçiyoruz Ve Dağlık Bir Alanda İlerliyoruz.Burada Bir Mağaraya Giriyoruz Ve Tekrar 1.Şehire Dönüyoruz.Burada Martıyı Kurtardığımız Mağaraya Geri Dönüyoruz Ve Kayaları Kırıyoruz.Buradan Başka Bir Şehre Geçebiliyoruz.
    Öncelikle Yapmamız Gereken Oyunun En Başında Karşımıza Çıkan Gym'e Gitmek Ve Buradan 5.Rozeti Almak. Bu Gym'in Türü Normal.Rozeti Aldıktan Sonra Salonun Hemen Yanındaki Eve Girip Buradan Surf'ü Alıyoruz.
    Surf'ü Aldıktan Sonra Bisikletimizi Aldığımız Şehire Geri Dönüyoruz Ve Buradan Sağa Doğru Giderek Kumsala Ulaşıyoruz. Surf'ü Kullanıp Karşı Topraklara Geçiyoruz.İlerledikten Sonra Karşımıza Bir Bina Çıkıyor Ve Bu Binada Gene Çete Elemanları Var.Bu Elemanları Yendikten Sonra İlerlemeye Devam Ediyoruz.Ve Yeni Vede Değişik Bir Şehirle Karşılaşıyoruz.
    Öncelikle Bu Şehire Girmeden Çıkıyoruz.Çünkü Gym'e Girmeye Kalktığımızda Birşey Bizi Engelliyor.Şehirin Sağına Doğru Gidiyoruz Ve Yolumuza Devam Ediyoruz.Ve Bir Köprüye Geliyoruz.Bu Köprüdeki Adam Bize Geçişimizi Engelleyenin Bir Pokemon Olduğunu Söylüyor Ve Bu Pokemonla Karşılaşıyoruz.Onu Yendikten Veya Yakaladıktan Sonra Şehire Geri Dönüyoruz Ve Gym'e girmemizi Engelleyen Pokemonla Savaşıyoruz.Onuda Yendikten Sonra Gym'e Girebiliyoruz.
    Bu Gym Uçuş Türü.Ve Bu Salonda Çok Karışık Bulmacalar Var.Bunları Çözdükten Sonra Lideri Yeniyoruz Ve Hm02 Yeni Fly'ı Alıyoruz. Böylece Haritada Ziyaret Ettiğimiz Şehirlere Uçabiliyoruz.
    Köprüyü Geçtikten Sonra Yolumuza Devam Ediyoruz.Ve Karşımıza Safari Zone Çıkıyor.Buradan Güzel Pokemonlar Yakalayabilirsiniz. Safari Zone'un Bulunduğu Yerden Aşağı İniyoruz Ve Karşımıza Bir Göl Çıkıyor.Bu Gölde Surf Yaptıktan Sonra İlerlememize Devam Ediyoruz Ve Eski Oyunlardada Olan Hayaletli Bir Kuleye Giriyoruz.Buradan Hayalet Pokemonları Yakalayabilirsiniz.Kulenin İçine Girdiğinzde Sol Taraftan Başka Bir Yere Çıkıyorsunuz.Ve Bu Yoldan Yukarı Doğru Çıktığımızda Çete Elemanlarıyla Gene Karşılaşıyoruz Onları Yendikten Sonra Yaşlı Kadınla Konuşuyoruz.
    Daha Sonra Ocean Museum'un Olduğu Şehire Geri Dönüyoruz.(Fly'ı Kullanabilirsiniz)Şehirin Kuzey Doğusuna Doğru İlerlediğimizde Bir Binanın Önünde Kalabalık Olduğunu Görüyoruz. Buradakilerle Konuştuktan Sonra Binaya Giriyoruz Ve Binada Çete Lideriyle Karşılaşıyoruz.Bu Sefer Savaşmıyoruz Lider Gidiyor.
    Daha Sonra Safari Zone'un Olduğu Bölgeye Geri Dönüyoruz Ve Buradan Bu Sefer Sağa Doğru Gidip Yeni Bir Şehirle Karşılaşıyoruz.
    Bu Şehirde Büyük Bir PokeMart Var.Pokemart'ın Önüne Geldiğimizde Rakibimizle Tekrar Savaşıyoruz. Onu Yendikten Sonra Şehrin Sağ Tarafına Gidiyoruz Ve Buradaki Denizden Yukarı Surf Yaparak Yeni Bir Mağaraya Giriyoruz. Bu Mağara Çetenin Merkezi.Buradaki Herkesi Yendikten Sonra Çete Lideriyle Konuşuyoruz.Daha Sonra Mağaradan Çıkıyoruz. Çıktığımızda Denizin Sağ Tarafına Giden Yoldaki Şeylerin Yokolduğunu Görüyoruz Ve Buradan Yolumuza Devam Ediyoruz.
    Yolumuza Devam Ettiğimizde Yeni Bir Şehirle Karşılaşıyoruz.Bu Şehirden 7.Rozeti Alacağız.7.Rozette Lidere Ulaşmak İçin 4 Koluda Çekmemiz Gerekiyor.Bu Gym'de Liderler 2 Tane.Ve Bir Güneş Ve Bir Ay Pokemonu Kullanıyorlar. 7.Rozeti Aldıktan Sonra Şehirdeki Biriyle Konuşuyoruz Ve Hm08 Yani Dive'ı Alıyoruz.Bununla Denizlerdeki Koyu Kısımlara Dalabiliyoruz.
    Denizin Ortasındaki Büyük Bir Koyuluğa Dalıyoruz Ve Suyun Altında İlerlerken Bir Mağaraya Giriyoruz.Bu Mağarada Bir Denizaltı Var.Buradan Yüzeye Çıkıyoruz Tekrar.Yüzeye Çıkmak İçin X'e Yada Pokemonunuzdan Dive Saldırısını Seçmelisiniz.Buradan Yüzeye Çıktığınızda Karşınıza Bir Mağara Çıkacak. Buradaki Mağaradan Çıkmak İçin Strength Ve Rock Smash Bilen Pokemonlarınızı Yanınızda Getirmelisiniz.Mağaradan Çıktığınızda Çete Lideriyle Tekrar Karşılaşacaksınız.Ve Burada Bir Efsanevi Pokemon Göreceksiniz.Oynadığınız Oyunun Türüne Bağlı Olarak 2 Farklı Efsanevi Poke Var. Çete Liderini Yenin.Daha Sonra Kendinizi Denizde Bulacaksınız.Rakip Çete Elemanlarıda Gelecekler.
    Sonra Denizdeki Büyük Buz Dağının Olduğu Yere Gelin.Ve Buradaki Koyuluğa Dalın.Suyun Altında İlerlediğinizde Gene Bir Mağaraya Rastlayacaksınız. Bu Mağaraya Girip Yüzeye Çıkın.Ve Yeni Şehirle Karşılaşın.Bu Şehirde Gym'e Giremeyeceksiniz. Öncelikle Şehrin Kuzeyine Doğru Çıkıyoruz.Ve Burada Konuşan İki Kişiyle Konuşuyoruz. Daha Sonra Yukarıdaki Mağaraya Giriyoruz.Burada Efsanevi Pokemonla Savaşacaksınız.İsteyen Master Ball Atıp Yakalayabilir. Ayrıca Topu Atmadan Önce Gücünü Azaltmanızı Tavsiye Ederim.Efsanevi Pokemonla Karşılaşmanız Sona Erince Şehirdeki Gym Açılıyor.
    Gym'in Türü Su.Bu Gymde Çok Zor Bir Bulmaca Var.Buzların Hepsini Kırıp Buzlu Yolun Tam Önüne Gelmelisiniz.Bir Buzun Üzerinden İki Defa Geçtiğinizde Düşüyorsunuz. Bu Yüzden Biraz Zor.Lideri Yenip Son Rozetimiz Olan 8. Rozeti Alıyoruz.Lideri Yendikten Sonra Waterfall Hm'sini Alıyorsunuz.Böylece Şelalelerden Yukarı Çıkabiliyorsunuz. Bu Şehirden Çıkmak İçin Geldiğiniz Suya Geri Dönüyorsunuz Ve Buradaki Koyu Yere Tekrar Dalıyorsunuz.Denize Döndüğünüzde Yolumuza Sağ Taraftan Devam Ediyoruz. Burada Büyük Bir Şelale Var.Bu Şelaleyi Geçtiğimizde Bir Pc İle Karşılaşıyorsunuz.Bu Pcden Gücünüzü Doldurup. Mağaraya Giriyorsunuz.Mağaradan Pokemonlarınızı Geliştirebilirsiniz.Çünkü Mağaradan Sonra Lige Gidiyorsunuz! Ligte Pokemonlar 45 İle 55 Level Arasında Değişiyor.
    Elite 1:Dark
    Elite 2:Hayalet
    Elite 3:Buz
    Elite 4:Ejderha
    Şampiyon:Demir
    Ligi Geçtikten Sonra Profesör Ve Rakibimiz Geliyor.Ve Pokemonlarımızı Teker Teker Görüyoruz.

    Oyundan görüntüler:

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    POKEMON EMERALD NEDİR?

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Craystal gibi bu oyunda RUBY/SAPPHİRE'nin hareketli ve animasyonlu versiyonudur!

    POKEMON FİRERED AND LEAF GREEN

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Bu oyun benim favorilerim arasındadır!
    Pokemon blue ve türlerinin RUBY gibi güzel animasyonlu şekli ile yapılmış halidir! (1.nesil pokemnları ile güzel grafiklerin birleştiği oyun!)

    Tam çözüm!

    quote:



    Alıntıdır!. HiLL_4EvEr'a teşekkürler!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!




    Resimli*

    OYUNDA SİZE KOLAYLIK OLMASI DİLEĞİYLE ALINTIDIR AMA ÖZENLE HAZIRLANMIŞTIR
    FİRE RED TAM ÇÖZÜM

    HİKAYE:
    Evet arkadaşlar , bu tam çözüm ile fire red oyununu kolayca ve rahatlıkla bitirebileceksiniz.Bu resimli ve ayrıntılı bir tam çözüm.İşte başlıyor!!!

    Oyuna kendi ismimizi ve Rival�in ismini girdikten sonra evimizde başlıyoruz.Alt Kata inin anneniz ile konuşun ve dışarı çıkın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    PALLET TOWN :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Pallet Town� Yeni başlangıçların şehri.Kanto�daki eğitmenler buradan Pokemon alarak başlarlar.Şehrin kuzeybatısında bizim evimiz , kuzeydoğusunda Rival�in evi , Rival�in evinin altında ise pokemonumuzu alacağımız Prof.Oak�ın laboratuarı var.Pokemonumuzu almaya buraya giriyoruz fakat Prof.Oak burada yok.Fakat asistanları ve Rival burada.Sonra bu laboratuardan çıkın ve yukarı doğru çimenliklere doğru gitmeye başlayın.Çimenliklere gidince Prof.Oak konuşup Laboratuarına gelmemizi istiyor.Peşinden gidiyoruz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bizden Squirtle,Charmander,Bulbasaur �dan birini seçmemizi istiyor.Siz istediğinizi seçin.Fakat benim seçimim Charmander oldu.Biz pokemonumuzu seçtikten sonra Rival�de seçtiğimiz pokemonun zayıf olarak kaldığı bir tür seçiyor(Örn. Charmander seçtiyseniz , Squirtle seçiyor).Sonra Laboratuardan çıkarken Rival maç teklifi yapıyor.Haydi Rival�i Ezelim!!!
    Rival[Bir Charmander Seçtiyseniz] :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival�i yendikten sonra Rival hayal kırıklığı ile Laboratuarı terk ediyor.Bizde laboratuardan çıkıyoruz ve yukarıya doğru yolculuğumuza başlıyoruz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Kısa bir yolculuktan sonra Viridian City�e ulaşıyoruz
    VİRDİAN CİTY:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu şehirde bir pokemoncenter ve shop var.Buralardan pokemonlarını iyileştirebilir ve değişik itemler alabilirsiniz.Ayrıca burada bir GYM var fakat kapısı kapalı.Şimdi Shop�a girin.Oraya girince bir adam size Prof.Oak�a götürmeniz için bir item verecek.Şimdi onu alın ve Pallet Town�a geri dönün.Prof.Oak�a gidin ve onunla konuşun.Böylece ona item�i vermiş olacaksınız.Sonra Prof.Oak bize PokeDex ve 5 poketopu veriyor.Artık yeni pokemonlar yakalayabiliriz!Oradan çıkın ve Rival�in evine girin.Oradaki kız size Town Map verecek.Böylece bir haritaya sahip oluyorsunuz.Sonra tekrar Viridian City�e dönün.Bu sefer isterseniz sola gidip Rival ile savaşabilirsiniz.Rival çok güçlü fakat.İsterseniz savaşmazsınız ama ben savaştım.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival[İlk başta seçtiğiniz Pokemonu Charmander�dan başka seçtiyseniz Squirtle değişebilir]:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival�i yendikten sonra daha da sola doğru gitmeyin tekrar şehir merkezine gidin.Bu sefer ise yukarıya gidin.Orada dede ile konuştuktan sonra ilerleyin.Karşınıza çıkan evden başka bir yere çıkıyorsunuz.Burası Viridian Forest.Burada değişik böcek türü pokemon yakalayabilir ve eğitmenlerle dövüşerek tecrübe puanı kazanabilirsiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sonunda Bu ormandan çıkıyoruz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Ve ilerliyoruz.Ve az sonra karşımıza ilk rozetimizi alacağımız yeni bir şehir çıkıyor : Pewter City!

    PEWTER CİTY :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İşte en sonunda Kaya Rozetimizi alacağımız şehre geldik!Bu şehirde Shop , Pokemoncenter , GYM ve bir müze bulunmakta.İlk olarak GYM �e girelim ve rozetimizi alalım!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM�in liderinin adı tanıdığımız bir kişi : Brock! Brock kaya türü pokemonları yetiştirir.Bu sebeple ilk başta bir Squirtle veya Bulbasaur seçtiyseniz rahatlıkla bu rozete ulaşabilirsiniz.Brock�un GYM� sin de kendisi haricinde bir eğitmen de var.Onu yenin.Sonra Brock ile karşılaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Brock�u yenin.Onu yenince Kaya Rozetini ve TM39 Rock Tomb veriyor�Rock Tomb güçlü bir saldırıdır. rakibin hızını ve büyük bir heal�ını alabilir.Brock�u yendikten sonra GYM�den çıkın.Şimdi isterseniz şehrin üst tarafındaki müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Şimdi şehrin sağına doğru gidin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Prof.Oak�ın asistanını göreceksiniz.Onunla konuşun.Size Running Shoes verecek.Böylece artık ��B�� tuşuna basarsanız , koşabileceksiniz.Yine aynı yolda sağa doğru ilerleyin.Birçok eğitmen var orda.Onlarla savaşın.En sonunda Mt.Moon mağarası ile karşılaşacaksınız
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin.Burada yine bizi birçok eğitmen ve Pokemon bekliyor.Burada Roket Takımı Elemanları da var.Onları yenmeliyiz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Mağaranın sonuna doğru bir adam ile savaşacaksınız.Bu adam buraya fosil araştırmaya gelmiş ve önünde iki fosil var.Onu yeniyorsunuz ve o fosillerden birini seçiyorsunuz.O fosillerin biri Kabuto fosili diğeri ise Omanyte.Bu fosiller sayesinde ile Omanyte veya Kabuto�muz olmuş olacak ilerde.Biraz ilerledikten sonra mağaranın sonuna ulaşıyorsunuz.Biraz daha ilerde iki karateci buluyorsunuz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bunlardan biri size Mega Punch hareketi , diğeri ise Mega Kick hareketi kazandırıyor.Biraz daha ilerledikten sonra 2. rozetimizi alacağımız şehir karşımıza çıkıyor : Cerulean City!

    Cerulean City :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu şehirde bir GYM , pokemoncenter , shop , bike shop bulunuyor.Biz ilk olarak şehrin kuzeyine gidip Rival ile bir maç yapalım.Böylece Misty ile savaşmak için pokemonlarımızı güçlendiririz
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Rival[İlk başta seçtiğiniz Pokemonu Charmander�dan başka seçtiyseniz Squirtle değişebilir]:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival� i yendikten sonra kendisi bize ��Voice Checker�� veriyor.Bununla karakterlerin resimlerine bakabiliyorsunuz başka bir özelliğini daha çözemedim(Japonca...)!Şimdi GYM�e girip Su Rozetimizi alalım!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM�in lideri yine tanıdığımız biri : Misty.Misty Su pokemonları yetiştiriyor.Bu sebeple ilk başta Charmander� ı seçtiyseniz yine zorlanabilirsiniz.Bu GYM �de Misty dışında iki eğitmen var.Onları yenin ve Misty ile olan düellonuzu başlatın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Misty� i yendikten sonra artık Su rozetine sahipsiniz.Misty rozetin yanında size , maç sırasında pek çok kez kullandığı TM03-Water Pulse �i veriyor.Bu atak çok güçlüdür , bazen rakibin kafasını da karıştırabilir.Şimdi GYM�den çıkın ve az önce Rival ile dövüştüğünüz yere gelin , bu sefer yukarı doğru köprüye doğru ilerleyin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Önünüze 5 eğitmen çıkacak.Onları yenebilirseniz ilerleyebilecek ve sondaki roket elemanından Nugget itemi alacaksınız ve onunla savaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sonra resimdeki yere sağ�a giderek gelin.Eğitmenleri yenin.En sonda böyle bir ev göreceksiniz :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burası pokemonlarınızı gönderdiğiniz Bill�in evi.İçeri girin.Bill arkadaşımız küçük bir sorun yaşıyor.Oradaki Pokemon ile konuşun.Ve sorusunu onaylayın.Pokemon makine�ye girecek.Sonra bilgisayarın başına gidip bilgisayarı çalıştırın.Karşınıza Bill çıkacak!Onu kurtardık!Sanırım Pokemon şekline girmişti yanlışlıkla.Onu düzelttik.Düzelttiğimiz için size S.S.Ticket verecek.Bununla Vermilion City�deki gemiye binebiliyorsunuz.Sonra Cerulean� a geri dönün.Resimde ki eve girin :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Buraya roket takımı girip duvarı kırıp evin diğer tarafına geçmiş.Duvardaki delikten girin ve roket elemanını yenin.Roket Elemanı bize Dig vuruşunu verecek.Bununla bir mağaraya girince Dig� e basarak mağaranın başında belirebilirsiniz ayrıca saldırı gücü olarakta güzel bir saldırıdır.Şimdi tekrar şehre dönmeden roket�i yendiğiniz yerden yolunuza devam edin ve aşağı inin:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Eğer ortaya gelip o uzun taşlardan atlarsanız en sonunda day-care �e ulaşırsınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burada ki adama pokemonunuzu verirseniz bu adam onu eğitir ve level atlatır.Pokemonunuzu ne kadar geç alırsanız onu geri almak için o kadar para ödemeniz gerekir.Şimdi aşağı doğru yola devam edin.Önümde durduğum yerden içeri girin :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burası bir tünel.Buradan çıkınca yeni bir şehir olan Vermilion City� in üstünde oluyorsunuz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Biraz aşağı inerseniz Vermilion City gelirsiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival �i yendikten sonra merdivenden üst kata çıkın.Kaptan ile konuşun.Size HM01 yani aradığımız şeyi Cut �u verecek.Şimdi tekrar aşağı inin.İsterseniz gemiyi terk edin.İsterseniz sol taraftaki merdivenlerden çıkarak güvertede ki eğitmenlerle savaşın.Böylece pokemonlarınız daha da güçlenir
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Neyse , gemiden çıkın.Geminin hareket ettiğini göreceksiniz.Gemiye Güle Güle deyin:)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sonra şehre geri dönün ve Cut �u herhangi bir pokemonunuza verin.Sonra GYM�in önündeki ağacı kesin.Şimdi GYM�e girebiliriz
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM �in türü Elektrik.Buranın lideri ise Lt.Surge.Bu GYM�de Lt.Surge� den başka 3 eğitmen var.Onları yenin.Sonra Lt.Surge ile maçınızı engelleyen iki lazer göreceksiniz.Bu lazerleri etkisiz hale getirmek için GYM�deki kutuların içinde 2 anahtarı da arayın.Bir anahtarı bulduğunuzda diğerini hemen peşine bulmanız gerekiyor ve de birinci anahtarın yakınında ikinci anahtarı bulabilirsiniz.Hepsini tek tek deneyin.Sonunda iki anahtarı da bulacaksınız.Şimdi 3. rozetiniz için mücadele edeceksiniz!
    Lt.Surge :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Lt.Surge �i yendikten sonra size 3. rozetiniz olan Elektrik Rozetini veriyor.Ayrıca çok yararlı bir vuruş olan TM24-Thunderbolt�u veriyor.Şimdi şehre geri dönün ve Pokemon Fan Club�e gidin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin ve resimdeki adam ile konuşun.Size bisiklet almanız için bir bilet verecek.Şimdi şehrin sağına doğru ilerleyin ve Diglett Cave �e girin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burada birçok Diglett ve Dugtrio yakalayabilirsiniz.Tünelin sonuna gidin ve mağaradan çıkın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Pewter City� in aşağılarında belireceksiniz.Biraz aşağı inin ve eve girin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Profesör ile konuşun ve o size eğer 10 pokemon yakaladıysanız HM05-Flash vuruşunu verecek.Bunun sayesinde karanlık mağaraları ışıklandıracaksınız.Flash� ı aldıktan sonra Cerulean City�e geri dönün.Şehre gelince Bike Shop�dan bir bisiklet alın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Artık bir bisikletiniz var:) Sonra şehrin sağına gidin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Ağacı kesin ve yolunuza devam edin.Burada yine birçok eğitmen ile kapışacaksınız.En sonunda Rock Tunnel �e ulaşacaksınız
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    PokemonCenter �da ki profesör ile konuşun.Eğer 20 pokemonunuz var ise size Everstone verecek.Bu taşla pokemonlarınızın evrimini durdurabileceksiniz.Sonra Rock tunnel�e girin.
    Resimdeki gibi mağara karanlık olacak�Bu durumu düzeltmek için Flash �ı kullanın.Böylece Tünel aydınlanacak.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Hemen aşağı inin ve oradaki eğitmen ile dövüşün.Sonra Sağ�a ilerleyin merdivenden aşağı inin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sonra alt katta sol�a doğru ilerleyin rakibinizi yenin.Devam edin.Yukarı doğru gidin rakibinizi yenin.Yukarıya doğru devam edin rakibinizi yenin ve sağa sapın.Yukarıya doğru ilerlediğinizde rakibinizden sonra karşınıza bir merdiven daha çıkacak.Merdivenden yukarı çıkın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rakibinizi yenip ilerleyin sağa doğru.Yukarı çıkın ve merdivenden aşağı inin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İlerleyin ve rakibinizi yenin.Sonra yukarı sol tarafta diğer bir merdiveni göreceksiniz.Yukarı çıkın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Yukarı çıktığınızda sol doğru ilerleyin.Ve en sonunda buradan çıkacaksınız:)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Biraz aşağı inin ve Lavender Town ile tanışın.

    LAVENDER TOWN:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burada bir GYM yok.Fakat pokemonlarınızın isimleri düzenleyebileceğiniz bir kişi,pokemoncenter,shop ve de pokemon kulesi var.Bu kulenin en üst katında Mr.Fuji hapsedilmiş Roket Takımı tarafından.Onu kurtarmalıyız ama buranın en üst katına girebilmek için Silph Scope gerek.Bu nedenle burayla hiç uğraşmadan şehrin soluna doğru gidiyoruz.Burada yine çeşitli eğitmenler var.Onları yenin.Sonunda bir yer altı geçidine daha ulaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Kısa bir yolculuğun ardından bu geçitten çıkacaksınız.Sola doğru gidince karşınıza Celadon City çıkacak.Bu büyük ve güzel şehirden size sonra bahsedeceğim.Şimdi yapacağımız iş ; Game Corner�a gitmek.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Buradan içeriye girin ve roket elemanı ile konuşun.Sizin ile savaşacak.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Onu yendikten sonra baktığı Roket posterinin üzerine tıklayın.Bir yer gizli yer ortaya çıkacak.Hemen merdivenlerden aşağı inin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burası Roket elemanı kaynıyor:)Onları yenin.Sonra yapacak bir şey olmadığından foto da ki merdivenden aşağı inin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    buradaki Roketi yenin.Sonra burada ufak bir bulmaca olduğunu göreceksiniz.O okların üstüne geldiğinizde okun imleci nereyi gösteriyorsa oraya gidiyorsunuz.Amacınız ; bundan faydalanarak aşağı gitmek
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Buraya geldiğinizde merdivenlerden yukarı çıkın.Roketleri yenin ve tekrar aşağı inin ve yukarı doğru geri gidin.Sonra merdivenlerden aşağı inin.Yine burada bulmaca göreceksiniz.Bulmacayı çözün ve merdivenlerden aşağı inin.Oradaki roket ile savaşın.Onu yendiğiniz zaman size asansörü çalıştıracak bir kart veriyor.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sonra 2 yukarda ki resimdeki asansörün oraya gelin ve asansöre girin.B4�ü seçin.Bir kapının önünde 2 roket olduğunu göreceksiniz.Onlarla savaşın.Kapı açılacak.Ve en sonunda Roket Takımının lideri Giovanni �e ulaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Onu yenin ve Asansör ile B1�e çıkın.Yukarı doğru gidin ve binadan çıkın.Şimdi doğru Lavender Town�a gidin ve Pokemon kulesine girin.Kuleye girdikten sonra bir üst kata çıkın.Orada Rival�i göreceksiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Onu yenin ve 3. kata geçin.3. katta birçok eğitmen var.Bu eğitmenlerin genellikle hayalet pokemonları var.Onları yenin.4.kata geçin.Yine burada birçok eğitmen var.Bunları yendikten sonra 5. kata geçin.Yine burada birçok eğitmen var!Ama bu katın diğerlerinden farkı ortasında pokemonlarınızı iyileştirecek olan bir yerin bulunması.Neyse 6. kata çıkın.Eğitmenleri yenin ve merdivenin önüne gelin.Karşınıza bir hayalet çıkacak.İşte ; Silph Scope burada devreye giriyor.Eğer bunu almasaydınız hayaleti geçemeyecektiniz.Hayaletin Marowak olduğu anlaşılıyor.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Maalesef bu güçlü pokemonu yakalayamıyorsunuz.Şimdi en üst kat olan 7. kata çıkın.Burada roketleri göreceksiniz.Hepsini yenin.Sonunda Mr.Fuji �e ulaşıyorsunuz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Onunla konuştuktan sonra evine ışınlanıyoruz.Evinde onunla konuşun.Size Poke Flut verecek.Bunun sayesinde bir yolu kapayan Snorlax�ı uyandırabileceğiz.Şimdi tekrar Celadon City�e dönün.

    CELADON CİTY :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Çok büyük ve güzel bir şehirdir Celadon�Burada GYM , pokemoncenter , çoooook büyük bir shop ve kumar oynama evi vardır:)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Öncelikle önümde durduğum eve girin.Sol üst köşedeki adam ile konuşun.Size kumar oynamak için bir item verecek(sanırım adı Coin Base�ydi).Böylece artık kumarhanede istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz.İsterseniz kumarhaneden kazandığınız para ile TM veya Pokemon satın alabilirsiniz(ki Pokemon satın alacaksanız kumarhanenin yanındaki yere girin orda süper pokemonlar var)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu önümde durduğum yer Celadon Mansion.Burası ilerde işinize yarayacak bir yer.Buranın arkadan gizli bir girişi var.Sağa gidin pokemoncenter�ın yanından geçin ve sol doğru gidin.Sonra ağaçların arasından yukarı doğru gidin ve biraz sola gidince bu yerin arka girişini bulacaksınız.Şimdi en üst kata çıkın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Önümde durduğum eve girin.İçerde poketopu alın.İçinden 25 Levellık bir Evee çıkacak!İsterseniz büyük shop�a gidip biraz alışveriş yapın şimdi,ayrıca oradan evrim taşlarını da alabilirsiniz.Böylece Evee�nizi geliştirmiş olursunuz.Neyse çok oyalandık artık 4. rozetimizi almamızın vakti geldi!
    İlk olarak Coin Base aldığımız evin önüne gelin.Oranın önünde bir ağaç var.Ona Cut diyip kesin ve sola doğru ilerleyin.Ve sonunda GYM�e ulaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM�in türü Bitki.Liderin adı Erika.GYM�de Erika dışında 7 eğitmen var.Ve bu GYM�in türü Bitki olduğundan pokemonların çoğu sizi zehirleyebiliyor , uyutabiliyor.Bu nedenle dikkatli olun ve ateş türü Pokemon kullanmayı unutmayın!İlk önce diğer eğitmenleri yenin.Sonra Erika ile olan düellonuzu başlatın!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Erika� ı yendikten sonra artık 4. rozete sahibiz.Ayrıca Erika bize bir TM veriyor her eğitmen gibi.Her neyse , artık bu güzel şehri terk etme vakti geldi.Şehrin soluna doğru gidiyoruz.Orda yukarda bir ağaç göreceksiniz.Cut saldırısı ile o ağacı kesin ve ilerleyin.Karşınıza 2 eğitmen çıkacak onları yenin.Ve evden diğer tarafa geçin.Resimdeki evden içeri girin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Oradaki kadın ile konuşun.Size ��Fly��ı verecek.Bu saldırı ile geçtiğiniz şehirlere uçarak hızlıca gidebileceksiniz.Fly itemini sadece uçan pokemonlara verebilirsiniz.Artık Fuschia City�e ulaşmamız gerek.Bu şehre ulaşabilmek için iki yol var.Biri Celadon �un solundaki Bisiklet Yolundan gitmek , diğeri ise Lavender Town� dan aşağı doğru gitmek.Ben Bisiklet yolunu tercih ettim.
    Şimdi geri dönün Celadon� a ve bu sefer Ağaca Cut demeden yolunuza sola doğru devam edin.Bir uyuyan Snorlax göreceksiniz.Mr.Fuji �den aldığımız Poke Flute işte burada devreye giriyor.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Snorlax�ın üzerine tıklayın ve gelen soruyu onaylayın.Poke Flute� i böylece çalışır duruma getiriyorsunuz.Ve birden kocaman 30. levelde Snorlax uyanıyor!!İsterseniz yenin , isterseniz yakalayın.Ama bence yakalayın çok güçlü.Neyse bir şekilde yolunuza devam edin.Şimdi Bisiklet Yolundasınız.Buraya girince otomatikman bisikletinizin üzerinde oluyorsunuz.Burada birçok eğitmen var
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Biraz ilerledikten sonra Fuschia City �e ulaşıyoruz.
    FUSCHİA CİTY :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu şehir de 5. rozetimizi alacağımız,GYM , pokemoncenter , shop ve ayrıca safari oyununu oynayabileceğimiz Safari Zone var.İlk önce rozetimizi alalım.Şehrin alt tarafına inin.Orada GYM�i göreceksiniz
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM�in türü zehir.Bu GYM�deki eğitmenlerden bazıları pisijik tür de kullanıyor.Neyse bu GYM�in lideri ise : Koga.Bu GYM�de Koga dışında 6 eğitmen var.Ayrıca görünmez duvarlarda var.Bu duvarların üstünde beyaz çok kendini belli etmeyen noktalar konulmuş.Ama dikkatli bakarak fark edebilirsiniz.Neyse diğer eğitmenleri yendikten sonra Koga ile karşılaşmaya hazırız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Pisijik Pokemon kullanırsanız Koga� ı rahatlıkla yenebilirsiniz.Koga� ı yenince size 5. rozetinizi ve ayrıca güçlü bir saldırı olan TM06-Toxic� i veriyor.Bu saldırı rakibinizi zehirleyebilen bir saldırıdır.
    Neyse , şimdi GYM�den çıkın ve sola doğru gidin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Önümde durduğum evden içeri girin balıkçı ile konuşun o size Good Rod verecek.Bu olta ile su Pokemonu tutabilirsiniz.Şimdi yukarı doğru gidin ve evin yanındaki ağacı kesip ilerleyin.Safari Zone �i bulacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin.500 para vererek Safari oyununa başlayın.Bu oyunda pokemonları kendi pokemonlarınız ile yakalamıyorsunuz.Onlara yem veriyorsunuz ve taş veriyorsunuz sonra safari ball atarak yakalıyorsunuz.Bu oyunda 4 tane yer var.Oyuna başladığınız zaman birinci yerde oluyorsunuz.Fakat bizim yapacağımız iş bir evi bulmak ve o adamla konuşmak.İşte sizin için bir harita hazırladım
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Birinci yer yani başladığımız yer burası.Siyah Nokta sizsiniz.Beyaz çizgi ise gideceğiniz yol.Şimdi İkinci yere geldik :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Yine burada da aynı şey geçerli.Siyah nokta sizsiniz.Beyaz çizgi ise alacağınız yol.Şimdi üçüncü yerdesiniz:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burada Siyah noktada duran sizsiniz.Kısa olan mavi çizgi sizi birinci haritanın üst tarafına götürür , uzun olan mavi çizgi sizi 4. haritadaki mavi noktaya götürür , beyaz çizgi ise sizi doğru yere götürüyor.İşte 4. yer :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    buradaki siyah nokta , beyaz çizgi ile geldiğiniz yer.Mavi nokta ise uzun mavi çizgi ile geleceğiniz yer.İlk önce yanında yeşil nokta olan poketopunu alın.Bunu birisine vereceğiz,o da bize yeni bir HM verecek.Neyse,haritada ki beyaz çizgiyi takip edin.Gitmemiz gereken eve ulaşacaksınız
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin adam ile konuşun.Size HM03-Surf �u verecek.Surf , oldukça güçlü bir saldırı olmasıyla birlikte ; denizde yüzmenizi sağlar.Şimdi tekrar şehre dönün , sol taraftaki evlerden önümde durduğum eve girin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin ve adam ile konuşun.Ona takma dişlerini vereceksiniz , artık garip garip konuşmayı bırakacak ve size HM04-Strength verecek.Böylece bazı kayaları itebileceğiz.Şimdi evin solundaki poketopunun önünden kayayı itin , ve poketopunu alın.İçinden ben en sevdiğim şey Rare Candy çıkacak.Böylece bir pokemonunuzun levelını bir level arttırabileceğiz.
    Şimdi evden çıkın ve Celadon City�e geri dönün(Fly�ı kullanarak rahatlıkla gidebilirsiniz)şehre geri döndükten sonra sağa doğru gidin
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Önümde durduğum eve girin.Bu evden diğer tarafa giderek yeni bir şehir olan Saffron�a ulaşacağız.Fakat polis bizi geçirmiyor çünkü Saffron City� de gerçekleşen bazı olaylar var.Bize ayrıca bir şeyler içmek istediğiniz de söylüyor.O zaman biz de ona içecek bir şeyler getirelim belki bizi geçirir:)
    Şimdi Celadon�a geri dönün ve ��ilerle işinize çok yaracak�� dediğim Celadon Mansion� a girin
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçerdeki kadın ile konuşun.Bize içecek verecek.Şimdi bunu deminki polise götürün.Bizi içeri geçirecek!
    SAFFRON CİTY :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu şehir oyundaki en büyük şehirlerden bir tanesi.Ama burayı roketler ele geçirmiş.Burada bir Pokemoncenter , bir shop , 2 GYM(sadece birinde rozet var) ve de Silph Co binası var.Şimdi yukarı gidin ve kapısında roket olmayan GYM�e girin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM�in liderinin adı Dojo.Dövüş Pokemonu eğitmeni.Fakat bu GYM�in liderini yenince rozet almıyorsunuz.İçerde Dojo hariç 4 eğitmen daha var.Onları yenin.Sonra Dojo ile olan maçınızı başlatın!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Dojo�un pokemonlarına Pisijik ve Uçuş Türü pokemonlarınız ile üstünlük sağlayabilirsiniz.Fakat Uçuş türü Pokemon kullanıyorsanız , Hitmonchan� in thunderpunch saldırısına dikkat edin.Neyse Dojo�u yendikten sonra Dojo�un arkasında 2 poketopu olduğunu görüyorsunuz.Bunlardan biri Hitmonlee , diğeri ise Hitmonchan.Bunlardan birini seçin , seçtiğiniz Pokemon sizin oluyor!İki pokemonda 25. levelda.
    Şimdi Silph Co binasına girip roketleri bu şehirden atmanın vakti geldi.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu belki de oyundaki en büyük bina , son katına kadar roketlerle dolu.11 katı var buranın.Girişte hiçbir şey yok,asansöre binin ve 5. katı seçin.Dışarı çıkın çıktığınız gibi sol alt köşeye gidin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burada ki roketi yenin.Yanda ışınlanma yerinin olduğunu göreceksiniz.Onun üstüne gelin başka bir kata gelmiş olacaksınız.Bu katta hiçbir şey yapmadan tekrar aynı ışınlanma yerinin üstüne gelin.Yine 5. katta olacaksınız.Sağa gidin.İtemi alın.Bu Card Key.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Card Key ile yukarda gösterdiğim kapıları açabilirsiniz.Şimdi Dokuzuncu kata asansör ile çıkın.Asansörden çıkın ve sol alt tarafa ilerleyin.Roketi yenin ve iki kapıyı da açın(card key)Bir kız göreceksiniz yanında ise iki yatak.Kız ile konuşun sizin pokemonlarınızı iyileştiriyor.Sonra yukarı gidin ve orada ki kapıyı da açın.Roketi yenin ve arkasında ki ışınlanma yerine girin.Sonra biraz sağa ilerleyin ; ışınlanma yerine girin.7. katta belireceksiniz.Fakat Rival burada bizi bekliyor!Rival ile olan mücadelenizi başlatın!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival� i yendikten sonra Rival kaçıyor.Rival� in yanındaki adam ile konuşun size bedavadan bir Lapras veriyor.Sonra aşağıdaki ışınlanma yerinden ışınlanın.Son kattasınız.Aşağı inin.Roketi yenin.Sonra Card Key ile kapıyı açın.İşte son aşamadasınız.Roket takımı lideri ile savaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Giovanni� i yendikten sonra roketleri şehirden atıp , şehri kurtarmış oluyorsunuz(vay canına:).Sonra oradaki yaşlı adam ile konuşun.Size Master Ball verecek.Master Ball� ı bir pokemona atarsanız bilin ki o pokemon sizindir:)Bu topu efsane pokemonlar için kullanabilirsiniz(bu konuda sizi yönlendireceğim).Şimdi binadan çıkın.Şehrin yukarısına gidin.
    Sağda ki kapısı roketler tarafından kapalı olan GYM�in açıldığını göreceksiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin.Yine burada ışınlanma yerleri göreceksiniz.Bu GYM�in türü Pisijik.Lideri ise Sabrina.Bu GYM� de Sabrina haricinde 7 eğitmen var.Hemen ışınlanma yerine girin.Sağdaki odaya ışınlanacaksınız.Bu odada 4 ışınlanma yeri var.Güneybatıyı seçin.Sonra yine güneybatıyı seçin.Sonra kuzeydoğuyu seçin.Önünüze gelen odadan güneybatıyı seçin.Şimdi Sabrina�ın odasına geldiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sabrina�ın Alakazam�ına dikkat etmenizi öneririm.Gerçekten çok güçlü.Neyse,Sabrina�ı yenince 6. rozetinizi alıyorsunuz!Ayrıca her GYM lideri gibi Sabrina da size bir TM veriyor.Bu TM , TM04-Calm Mind.Şimdi GYM�den çıkın.Pallet Town�a geri dönün(Fly�ı kullanın hemen gidersiniz.)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Gördüğünüz gibi Pallet Town� da bir deniz bulunmakta.Denizin üzerinden geçebilmek için HM�lerden Surf� ü kullanacağınızı söylemiştim.Surf kullanarak denizin üzerinden aşağıya doğru inmeye başlayın.Çeşitli birçok eğitmen göreceksiniz.İsterseniz savaşın , ama rotanız hiçbir zaman aşağıdan sapmasın.En sonunda yeni rozetinizi alacağınız Cinnabar İsland ile karşılaşacaksınız.
    CİNNABAR İSLAND :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu adada , bir GYM , bir Shop , önemli bir yer olan GYM�in yanındaki ev , ve de Research Center var.Şimdi hatırladınız mı?Mt.Moon �da bir fosil almıştınız!Onu hemen Research Center�a götürelim belki canlanır:)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu ev Research Center.İçeri girin.Sağ taraftan en sağdaki odaya girin.Profesör ile konuşun.Fosil taşını ona vermiş oldunuz.Şimdi buradan çıkın.Ve tekrar girin.Tekrar Profesör ile konuşun.Size Fosilinizi canlandırdığı söylüyor ve Omanyte veya Kabuto ikilisinden birini size veriyor!Fakat 5. leveldalar:)
    Şimdi GYM�e girip 7. rozetimizi alalım.Fakat GYM�in kapısı kilitli.O zaman anahtarı bulmak için GYM�in solundaki eve girin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu evde GYM�e girebilmemize yarayacak olan anahtarı arayacağız.Buranın adı Cinnabar Mansion.Girişte kırmızı bir halı göreceksiniz.İlerleyin.Ve merdivenlerden yukarı çıkın.Ve soldaki heykel�in üzerine basın.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Gözleri yanmış olacak ve bir kapı açılacak diğeri kapanacak.Ama siz onu gözleri yanmamışken bırakın.Şimdi kuzeybatıda ki merdivenlerden üst kata çıkın.Buradaki heykeli gözleri yanmış şekilde bırakın. Aşağı doğru inin ve bilim adamını yenin.Sonra bilim adamının sol tarafından ki büyük delikten kendinizi aşağı bırakın:)Aşağıdaki bilim adamını da yenin.Merdivenlerden aşağı inin.Sola doğru gidin ve gözleri yanar durumda olan heykeli gözleri yanmayan duruma getirin.Sonra Sağa doğru gidin ve yukarı doğru gidin.Oradaki heykelin gözlerini yanar duruma getirin.Sonra sola doğru ilerleyin.Masanın üstündeki poketopunu alın.İçinden anahtar çıkacak:)Sonra gözlerini az önce yaktığınız heykeli gözleri yanmayacak duruma getirin tekrar.Sonra diğer heykeli de gözleri yanar duruma getirin.Şimdi yukarı çıkın.Kapıdan dışarı çıkın.Artık GYM�e girebilirsiniz�
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu GYM�in Türü Alev.Lideri ise Blaine.Bu GYM biraz farklı.İlerlediğinizde karşınıza bir eğitmen ve bir kapı çıkıyor.O eğitmeni yenmeden ilerleyemiyorsunuz , çünkü kapı açılmıyor.Bu GYM�de Blaine haricinde tam 7 eğitmen var.Onları yenin , en sonunda Blaine� e ulaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Şimdi 7. rozet için olan mücadelenizi başlatın!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Blaine� i eğer bir su pokemonunuz var ise çok rahat bir şekilde yenebilirsiniz.Neyse Blaine yenilince size Alev rozetini yani 7. rozetinizi veriyor.Ayrıca bir TM�de veriyor.
    Neyse , buradan çıkınca Bill sizin ile konuşuyor Sonra sizi tekne ile Mystery Island�ın 1.sine götürüyor
    Bill sizi pokemoncenter�a götürüyor.İçerde bir Profesör ile konuşuyoruz
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Şimdi hastaneden çıkın.Teknenin kaptanı ile konuşun ve 2. adayı seçin.Şimdi ikinci adadasınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Foto da görünen mavi çatılı eve girin.İçeri girince bir adam sizin ile konuşacak.Size küçük kızının kayıp olduğunu söyleyecek.Sonra bisiklet çetesinin bir elemanı gelecek.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Şimdi yine Teknenin kaptanı ile konuşun.Üçüncü Adayı seçin.Şimdi Üçüncü Adadasınız
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Burada bisiklet çetesi var.Yukarı doğru çıkın ve çete elemanlarını göreceksiniz.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Çok fazla çete elemanı var.Ara vermeden sizin ile savaşıyorlar.Neyse onları yendikten sonra Sol tarafa doğru ilerleyin.Sonra köprü ile karşılaşacaksınız.İlerleyin.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Sonunda ormana ulaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin.Batıya doğru gidin.Bir su gölü ile karşılaşacaksınız:
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Surf diyin ve yukarı doğru gidin.Kaybolan küçük kızı bulacaksınız
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Onla konuşun.Sonra karşınıza 30. Level bir Hypno gelecek.İster yakalayın , ister yenin.Sonra kızı kurtarmış olacağız ve 2. adadaki babasının evinde belireceğiz
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Küçük kız sanırım size bir Berry Çantası verecek.Kızın babası ile konuşun o da size bir şey verecek.Şimdi tekrar 1. adaya geri dönün.Profesör ve Bill sizi bekliyor olacak.Onlarla konuşun.Bill sizi tekrar aldığı yere bırakacak.Şimdi artık kaldığımız yerden devam edip 8. rozetimizi alalım!Şimdi Viridian City�e tekrar dönmemiz gerek.Bunu Fly�i kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz.
    VIRIDIAN CITY�E 2. ZİYARET :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Şimdi hatırladınız mı.Tam çözümün başlarında bu şehirden geçerken burada bir GYM olduğunu söylemiştim , fakat kapısı kilitliydi.Şimdi kilit açılmış artık buraya girip son rozetimizi alacağız.
    Bu GYM şehrin kuzeydoğusunda
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    GYM�e girin.Bu GYM�in lideri daha öncede savaştığımız Roket Takımının lideri Giovanni.Bu GYM�de Giovanni dışında 8 eğitmen ve de daha önce alışık olduğumuz bir bulmaca var.Aslında bulmaca , bulmaca da sayılmaz acayip kolay çünkü.Neyse sonunda Giovanni� e ulaşacaksınız.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Şimdi son rozet için olan maçınızı başlatın!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Giovanni �in pokemonları gerçekten çok güçlü.Ground pokemonlar kullanıyor.Fakat Su pokemonunuz varsa bu savaşta size çok yararı dokunacaktır.Su pokemonunuza önce Rain Dance , sonrada peşine Surf/Hydro Pump saldırısını uygulatırsanız Giovanni� i çok rahat bir şekilde yenebilirsiniz.Neyse Giovanni� i yendikten sonra her GYM lideri gibi size bir rozet veriyor.Ayrıca TM26 Eartquake saldırısını veriyor.Bu saldırı çok güçlü bir saldırı!Rakibinizin işini bitirir!Şimdi toplam 8 rozetiniz oldu artık lige katılabilirsiniz
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    GYM�den şimdi çıkın ve lige doğru yolunuzu almaya başlayın!Bunun için Viridian City� in soluna doğru gitmelisiniz.Sola doğru gidince Rival� i göreceksiniz.Sizinle bir savaş yapmak istiyor.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival�ın bu güzel ve güçlü pokemonlarını yendikten sonra artık lige olan yolculuğumuza devam edebiliriz(Dikkat ettiyseniz Rival� de lige doğru yol alıyor).Sola doğru gitmeye devam edin.Giriş yerine ulaşacaksınız
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    İçeri girin.İlerleyin yukarıya doğru.Her seferinde polisler bir rozetinizi kontrol edip geçişinize izin verecek.Sonunda lige giderken karşınıza gelen son engel olan(ve hiç sevmediğim) Victory Road� a ulaşacaksınız.Buraya gelirken Strength bilen pokemonunuzu almayı unutmayın!
    Buradaki mağradan çıkışı bulun ve indigo dasınız
    İlk Rakip Lorei :
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Lorelei� in pokemonlarından Dewgong� u elektrik saldırıları ile , Cloyster� ı ateş türü saldırılar ile , Lapras� ı ateş türü saldırılar ile , Slowbro �u elektrik saldırıları ile , Jynx �i ise Ateş türü saldırılar ile yenebilirsiniz.
    Lorelei�i yenip,yüksek bir miktarda para aldıktan sonra önünüzdeki kapı açılacak,oradan geçin. Geçtikten sonra karşılaşacağınız 2. Rakip olan Elite Four Bruno ile mücadele edeceksiniz.
    Bruno,dövüş ve kaya pokemonlarını kullanıyor. Haydi onu ezelim!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bruno�un güçlü pokemonlarından Onix� i Su&Çimen&Buz Saldırıları ile,diğerlerini yenmekte ise Medyum Türü saldırıları kullanabilirsiniz.
    Bruno�u da ezdikten sonra sıra geldi diğer rakibimize...Bruno�u yendikten sonra önünüzdeki kapı açılacak. Oradan devam edin yolunuza ..
    Şimdi 3. Rakibimiz olan ayrıca oldukça yaşlı olan Agatha ile mücadele edeceğiz.Agatha,zehir ve hayalet pokemonları kullanıyor. Haydi,bu yaşlıya da acımayalım!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Yaşlı Agatha�ın bu pokemonlarını yenmek o kadarda zor değil. Sadece Gengar� a çok dikkat etmeniz gerek,uyku saldırıları ile sizi mahvediyor. Ben şahsen bu pokemonları yenmek için genellikle ateş türü saldırıları kullandım,isterseniz sizde ateş türü saldırıları kullanın...
    Neyse,yendikten sonra önümüzdeki kapı yine açılacak. Oradan geçin. Oyun sizi otomatik rakibinizin üzerine getirecek. Sakın ��Obaa,hiç hazırlık yapmadan nasıl yeneyim?!�� demeyin. Korktuğunuz gibi değil. Rakibinizin önüne geçiyorsunuz sadece. Şimdi Dragon Pokemonlarının Efendisi diyebileceğimiz,4. Rakibimiz, Lance ile mücadele edeceğiz(Yanlış hatırlamıyorsam Portakal liginin sonunda Ash �in mücadele ettiği kişi Lance idi.)Lance gerçekten çok zor. Sizi zor bir mücadele bekliyor. Savaşı başlatalım!
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Bu pokemonların hepsine genel olarak buz saldırılarını kullanabilirsiniz,kullanırsanız da çok rahat yeneceksiniz inanınki. Şimdiki yazdıklarım alternatif olacaktır.Lance �in bu güçlü pokemonlarından Gyarados �u Elektrik&Çimen saldırıları ile,Aerodactly �i Su&Çimen ile,Dragonair� i elektrik saldırıları ile,Dragonite� e ise mutlaka buz saldırısını kullanarak yenebilirsiniz.
    Lance � i yendikten sonra önünüzdeki kapı açılacak...Artık sona geldiniz...Ligin son mücadelesi...Kapıdan geçmeden önce tüm hazırlıklarınızı yapın,tüm pokemonları iyileştirin,ölenleri canlandırın,zehir-uyku gibi şeyleri olanları iyileştirin. Tamamen hazır olduktan sonra kapıdan geçin.
    Yine otomatik olarak sistem sizi yürütecek,rakibe doğru...Rakip ise işte karşınızda : oyun boyunca sizle beraber olan Rival!Rival gerçekten çok süper bir eğitmen olmuş,çeşitli ve de sizi son derecede zorlayacak pokemonları var. Ancak iyi bir strateji ile(Alev pokemona Su atmak gibi...)kazanabilirsiniz. Başta hangi pokemon seçtiyseniz,ona göre Rival� in pokemonları var. Şimdi pokemonlarını tanıyalım&Savaşı başlatalım!(Rival�in Pokemonları bazen değişiyor)
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Rival �in bu güçlü pokemonlarından Pidgeot �u elektrik&alev türü saldırılarla,Alakazam� ı Böcek&Hayalet türü saldırılar ile,Rhydon� u Çimen&Su ile,Arcanine �i Su&Toprak ile,Gyarados �u buz&çimen&elektrik ile,Blastoise �i elektrik&çimen ile,Venusaur �u alev&böcek ile,Charizard� ı su türü ile,Exeggutor �u böcek&alev türü ile yenebilirsiniz(baya uzun oldu:))

    Ve işte bitti,lig bitti!Şampiyonsunuz!Rival �e inanılmaz bir yenilgi duygusu yaşattınız!Siz artık bir ustasınız!Rival� i ezdikten sonra Prof.Oak gelip sizin ile konuşacak.
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!

    Uzun konuşmalar sonucunda bir sonraki odaya gireceksiniz. Buraya Hall Of Fame deniliyor. Buraya ligi kazandığınız pokemonlarla birlikte hatıra bırakacaksınız.
    Tebrikler!Oyun Bitti(mi acaba?:))Adınızı tarihe altın harflerle yazdırdıktan sonra Ligin girişine geliyorsunuz orada Rival ve Prof.Oak yanınızdan geçip aşağıya gidiyorlar.Sonra bitiş demosu geliyor[ühühühüh oyun bitti:(]
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    *****Oyunda national dex'i alınca 2.nesil pokemonlar da ekleniyor!******

    POKEMON TRADİNG CARD GAME

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    Bildiğimiz pokemonun kart oyununu game boy verisyonudur ( normal pokemon trading card game'in kurallarını bilmezsseniz oyunu oynayamazsınız!)

    Tam çözüm!

    Pokemon Trading Card Game (GB) Tam Çözümü

    Önce laboratuvardan bi deck alın sonra profesör sizi biriyle savaştıracak. Siz de o ne derse onu yapacaksınız. Şimdi o labrotuvardaki herkesle konuşun biri size bişey veriyordu ama unuttum. Artık GYM'lere gidelim. Önce su klübü(water club) ordan aslında nişan almayacağız. Önce liderin bulunduğu salonunu solundaki adamla savaşıp yeni bir deck alın. İşte bu yeni deckteki kartlarımız:
    3x Squirtle
    2x Wartortle
    1x Blastoise
    4x Magikarp
    3x Gyarados
    4x Seel
    3x Dewgong
    2x Lapras
    2x Articuno
    Trainers:
    3x Professor Oak
    4x Bill
    2x Gust of Wind
    2x Computer Search
    Energy:
    25x Water Energy

    Evet artık ilk nişanı alacağız. Doğru rock kulübe. Rock kulübün en sonundaki adam lider. Onu yenin zor olmayacak. İşte ilk nişanı kaptınız bile:P
    Şimdi fire kulübe gidelim burada da en sondaki adam lider onu yenin(tabiki savaşarak). Neyse şimdi burdan çıkalım. Ama oda ne? Biri bize doğru geliyor. Tahmin edebilirsiniz. Bizim rakibimiz: Ronald. Onunla bir savaş yapmamız gerekiyor. Onu yenin.
    Evet şimdi water kulübe dönelim. Buradan da nişanı alalım. Şimdi grass kulübe gidelim ama nişan almayacağız. Zaten lider orada değil. Ordan yandaki odada kızla konuşun ve yes deyin size gloom kartı verecek.
    Şimdi doğru contest kulübe gidin ordaki tüm adamlarla konuşup savaş falan filan yapın ve science kulübe gidip nişanınızı alın. Artık psişik kulübe de gidip nişanı alabiliriz. Ve elimizi kolumuzu sallayarak dışarı çıkamayız. Çünkü karşımızda yine ronald var. Onu tekrar yenin. Grass kulübe gidin yan odadaki kızla yine konuşun size pikachu kartı verecek. Bu pokemon ligi için. Şimdi haritanın en üstte soldaki eve gidin ve oradaki kızla konuşun(işte grass kulüpten kaçan lider). Şimdi grass kulübe gidin ve nişanı alın. Hadi bakalım şimdi doğru elektrik kulübe ve ordan nişanı almaya. Kapıdan girdik, ilerideki kapıdan da girip liderle savaşıp, nişanı aldık. Şimdi son rozeti almak için önce 3 kişiyi bulmamız lazım. Rock kulübün içinde yan odadaki adamla konuşun. İşte ilk adam. Sonra fire kulüpte yan odada masanın başındaki kızı da bulun. Ve grass kulübün girişinin sağındaki adamı da bulun.
    Şimdi doğru fight kulübe ve nişanı almaya. Nişanı aldıysak doğru lig binasına(poke-dome yani) ve elite fourla selamlaşmaya. Elite fourun hepsini eğer yenebildiyseniz final masasındaki Ronald'ı da yenebilirsiniz... Evet finalde Ronald var:P

    Oyundan görüntüler:

     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!
    />
     *Pokemon Gameboy!* -(resimli)- Paylaşımlarınızı ve sorularınızı Bekliyoruz!


    POKEMON DİAMOND (Diamond pearl DEĞİL!)

    Tamamen pokemonla ilgisiz bir oyun o yüzden yazmaya gerek yok istek gelirse yazabilirm.

    Hack Oyunlar

    Ben pek sevmiyorum ama içinizden sevenler çıkabilir,
    Verdiğim linklerde bulabilirsiniz!

    (adamlar oyunları güzel değiştirmişler bir oyunda Raikou, Entei veya suicune ile başlayabiliryorsunuz!)

    İŞTE EN DİKKAT ÇEKİCİ BÖLÜM!

    Efsaneler Nerede?

    Eğer Pokémon oyunlarında güçlü olmak istiyorsanız, efsanevi pokémonları yakalamalısınız. Bunları nerede bulacağınızı ise aşağıda yazdım. Okuyun ve hepsini yakalayın:)

    RED/BLUE/GREEN/YELLOW'DA:

    1-ZAPDOS: Cerulan City'de Power Plant'ta yer alır.Çok güçlüdür.Ya master ball yada ultra ball ile yakalanır. Ancak Ultra Ball ile yakalanması biraz uğraştırabilir. Sakın Master Ball kullanmayın. LV 50 de bulunur.Revalation oyununun başlangıç pokémonlarındandır.

    2-ARTİCUNO: Cinnebara doğru giderken GYM salonu bulunmayan Seafrom Islandın mağrasındadır.LV 50'dedir.Revalation oyunun başlangıç pokelerindendir.

    3-MOLTRES: Victory Roadın uzak bir köşesinde bulunur.Bence bunu yakalıyın. Özellikle ligte ilk olarak savaştığınız buz tipine karşı iyi bir silah. Revalation oyununun başlangıç pokémonlarındandır.

    4-MEWTWO: Pokémon Ligini kazananların girebildiği Cerulan Cave'de bulunur. Sadece Master Ball ile yakalanır(mı acaba?). Biraz kasarsanız Great Ball ile de yakalayabiliyorsunuz.

    5-MEW: Hiç bir oyunda bulunmaz. Fakat bazı söylentiler var. Bunların doğruluğu kesin değildir. Generations oyununun başlangıç Pokémonudur sadece.

    GOLD-SİLVER ve CRYSTAL'DA:

    1-LUGİA: Whirl Island(şelale adası)ın en solundaki adanın mağarasındadır. Bir havuzda yüzmektedir. Silver'da Master Ball ile yakalanır. Diğer toplarla daha zor olur.

    2-HO-OH: Asagi Citydeki towerdadır. Gold'da Master Ball ile yakalanır. Ultra ve Great ile de şansınızı deneyebilirsiniz(ama ultra ile 15 denemede anca yakalamıştım).

    3-CELEBİ: Crystal oyununda fakat gamesharksız ben yakalayamadım. Gamesharksız sadece Japonca versiyonunda yakalanabiliyor.

    4-EFSANEVİ KÖPEKLER: Tin Tower'da ilk önce kaçırmanız gerekmektedir. Sonra karşınıza çıkarsa Ultra Ball ile yakalayın.

    RUBY/SAPPHIRE'DE:

    1-REGILER: Pokémon Ligini bitirmeniz lazım.Sonra,hani kütüklerin üstünde yüzen bi şehir vardı (pasifidlog adlı ada) ordan elinizde Wailord,Relicanth,ayrıca surf,dive,dig bilen bi pokeyle yola çıkın.Yol şu:Şehrin en soluna gidin ve sola doğru sörfe başlayın.Mümkün olduğunca dibe yakın dumaya çalışın!Akıntı sizi sürüklesin.Sonra akıntı sizi yukarı çıkarıp dikdörtgenimsi bi yere bırakıyor.Orda iyice ortalayıp sörfe başlayın.Akıntı sizi kare biçiminde, dalınacak bi yere götürmeli.Dalın,yol boyunca gidin,bi kaya çıkacak üstünde beyaz işaretler var.Orda su yüzeyine çıkın.Bi mağaraya çıkmanız gerek. Mağaraya çıkınca ilk olarak pokemonlarınız arasından relicanthı başa wailordu sona koyun.ve yazıları okumaya başlayın Sonra odanın sonunda bi yer var,yazının tam ortasını okuduktan sonra Dig veya Dive kullanın (olduğunuz yerde)okuduğunuz yer yıkılacak.İçeri girin. Bundan sonra tüm yazıları sırayla okuyun en üstteki yazıyı da okuyunca 3 tane kapı açılma sesi duyacaksınız. bu sesler sanki bir kaya kenara itiliyormuş gibi çıkıyor. bu sesleri duyduktan sonra mağaradan çıkın.

    a) REGIROCK
    Regirock mauville city'nin az ilerisindeki çölün oralarda bir mağarada ama ben gene içinde bulamadım gene içinde o garip noktalı yazılardan var.(ama benim gameshark diye bir başlıklı yazımdaki ghost move li gamesharkımı kullanırsanız iş başka o zaman eğer onu kullanırsanız duvarın üzerinden yürüyorsunuz ve bir sonraki odada regirock var.)

    b) REGICE
    Dewford towndan yukarı çıkın route 105 te bir mağara var o mağarada regice var zaten daha ileriye gidemezsiniz ya da Mr.britney cottage(böcekli ormana girmeden)nin oradaki denizden aşağı inin sağda görürsünüz az arayın bulursunuz

    c) REGISTEEL
    Önce fortree city(ağaç evlerin olduğu şehir) gidin ve oradan sağa doğru gidin yağmur başlayacak sonra güneş açacak ardından orada bir köprü var onu bulduktan sonra köprüden geçin ve üstte çalılar var(bisikletle geçilemeyenler) oradan geçtikten sonra merdivenlerden çıkın ve mağaraya girin gene o garip yazılardan var ben yazılardan geçemedim ama gene ghost moveli gamesharkım yardımıyla registeel ile karşılaştım ve yakaladım da (registeel mavi bir poke)

    Regirock : Rock Peak Pokemon
    Regice : Iceberg Pokemon
    Registeel : Iron Pokemon

    2-RAYQUAZA: Rayquaza Elite 4 'ü geçtikten sonra EverGrande city deniz yolunda.Bi yerde küççücük bi açıklık var kayaların arasında,oraya girin,bi mağra var,geçin onu bi kuleye giriyorsunuz orada(Rayquaza dışında)En düşük 48,en fazla 60 ıncı dönemdeki pokémonlar var.Üst katlara çıktıkça daha yüksek dönemdeki Pokémonlar çıkar.Yerdeki kırıkların üzerinden hızlı bisiklet'le geçin,fazla durarsanız çöküyo.En tepede Rayquaza'yı bulabilirsiniz.

    SON OLARAK İŞİNİZE YARAYACAK BİR ŞEY!

    TM&HM Listesi

    TM LİSTESİ

    TM 01 Dynamiz Punch
    TM 02 Headbutt
    TM 03 Curse
    TM 04 Rollout
    TM 05 Roar
    TM 06 Toxic
    TM 07 Zap Cannon
    TM 08 Rock Smash
    TM 09 Psych Up
    TM 10 Hidden Power
    TM 11 Sunny Day
    TM 12 Sweet Scent
    TM 13 Snore
    TM 14 Blizzard
    TM 15 Hyper Beam
    TM 16 Icy Wind
    TM 17 Protect
    TM 18 Rain Dance
    TM 19 Giga Drain
    TM 20 Endure
    TM 21 Frustration
    TM 22 Soler Beam
    TM 23 Iron Tail
    TM 24 Dragonbreath
    TM 25 Thunder
    TM 26 Eartquake
    TM 27 Return
    TM 28 Dig
    TM 29 Psychic
    TM 30 Shadow Ball
    TM 31 Mud-Slap
    TM 32 Double Team
    TM 33 Ice Punch
    TM 34 Swagger
    TM 35 Sleep Talk
    TM 36 Sludge Bomb
    TM 37 Sandstorm
    TM 38 Fire Blast
    TM 39 Swift
    TM 40 Defense Curl
    TM 41 Thunder Punch
    TM 42 Dream Eater
    TM 43 Deteci
    TM 44 Rest
    TM 45 Attract
    TM 46 Thief
    TM 47 Steel Wing
    TM 48 Fire Punch
    TM 49 Furry Cutter
    TM 50 Nightmare


    HM LİSTESİ
    HM 01 Cut
    HM 02 Fly
    HM 03 Surf
    HM 04 Strength
    HM 05 Flash
    HM 06 Whirlpool
    HM 07 Waterfall


    Paylaşımlarınızı yapabilir, sorularınızı sorabilirsiniz!.

    HİLL_4EVER'E YARDIMLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_flame -- 25 Ekim 2007; 22:03:45 >



  • bunu okumaya ömrüm yetmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PeReNaL_GFB

    bunu okumaya ömrüm yetmez


    Şu an resimlerle uğraşıyorum
  • süperrr olumm süper olmuşş hepsi resimli olursa dha da süper olurr çok kasmış olmalı seni
  • emege saygı diyemecem çünkü copy-paste yapmışssın
    ama sonuçta uğraşmıssın..
  • çok iyi kardeş ama çok azıcık bir ayrıntıyı atlamışsın şu pokmon fire redlerin sonunda bir yerde
  • Şu an resimli
  • Firered hakkında sorusu oLan oLursa yardımcı oLabiLirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChaKaL_

    Firered hakkında sorusu oLan oLursa yardımcı oLabiLirim


    Teşekkürler chakal!




    Ama ne yazıkki çok az teşekkür ya da eline sağlık lafı duydum (yani gördüm yani okudum)




    Yakında güncellemeler yapacağım gold'da eevee'yi nasıl bulursunuz ve neye göre geliştirirsiniz yada
    Pokemon yellowda squirtle charmander ve bulbasaur'u nereden bulursunuz gibi!

  • quote:

    Orjinalden alıntı: dark_flame


    quote:

    Orjinalden alıntı: ChaKaL_

    Firered hakkında sorusu oLan oLursa yardımcı oLabiLirim


    Teşekkürler chakal!




    Ama ne yazıkki çok az teşekkür ya da eline sağlık lafı duydum (yani gördüm yani okudum)




    Yakında güncellemeler yapacağım gold'da eevee'yi nasıl bulursunuz ve neye göre geliştirirsiniz yada
    Pokemon yellowda squirtle charmander ve bulbasaur'u nereden bulursunuz gibi!

    sen copy-paste yaptığn için mi tşkler edecek!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lt_Surge


    quote:

    Orjinalden alıntı: dark_flame


    quote:

    Orjinalden alıntı: ChaKaL_

    Firered hakkında sorusu oLan oLursa yardımcı oLabiLirim


    Teşekkürler chakal!




    Ama ne yazıkki çok az teşekkür ya da eline sağlık lafı duydum (yani gördüm yani okudum)




    Yakında güncellemeler yapacağım gold'da eevee'yi nasıl bulursunuz ve neye göre geliştirirsiniz yada
    Pokemon yellowda squirtle charmander ve bulbasaur'u nereden bulursunuz gibi!

    sen copy-paste yaptığn için mi tşkler edecek!



    HAYIR SENİN GİBİLER GİBİ BOŞ BOŞ DURMAYIP EN AZINDAN FORUMA YARDIM ETMEYE ÇALIŞTIĞIM İÇİN VE TOPİCİMİ SEVİYESİZ MESAJLARLA DOLDURMA!
  • yaw bşişi sorcam peki bu oyunları nasıl kaydedioz
  • yaa bişiy paylaştıqmı bas bas bağırınıyozz copy paste yaptın diee
    kim boş boş mesajla dolduturo topiciki zaten kendisi boş bi topicc..
  • SağoL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali_emo

    yaw bşişi sorcam peki bu oyunları nasıl kaydedioz


    Verdiğim linkleri kullanacaksın arkdaşım.
    orada oyunlar var
    önce tepede oynamak için gereken dosyayı sonra oyunları indir
    winrar'la hallet


    quote:

    Orjinalden alıntı: Lt_Surge

    yaa bişiy paylaştıqmı bas bas bağırınıyozz copy paste yaptın diee
    kim boş boş mesajla dolduturo topiciki zaten kendisi boş bi topicc..


    Boşmu?
    Aklından zoun varsa bana çatma!
    Cvp vermicem sana daha ayrıca oyun hakkındaki başlangıç bilgilerini tamamen ben yazdım ve resimleri yazıları bir araya toplamak için harcadığım emek düşünülürse sen buna değmezsin!
  • resimleri yazıları bi araya toplamak için eline iki tık yapman gerekir..
    bu arada aklımdan zorum yoq
    copy-paste yapılan her topic boştur
  • Çoq Saol Dark Flame..... Ama Zahmet Olmaz ise pokemon yellow türkçe nin linkini atarmısın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: L@§tFi®£

    Çoq Saol Dark Flame..... Ama Zahmet Olmaz ise pokemon yellow türkçe nin linkini atarmısın?


    Bende şu an onu arıyorum ama bulduğum bütün linkler kırık!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lt_Surge

    resimleri yazıları bi araya toplamak için eline iki tık yapman gerekir..
    bu arada aklımdan zorum yoq
    copy-paste yapılan her topic boştur

    Sizin yapamadığınızı yapıyo diye niye banlıyorsunuz
  • nere copy paste ben o resimleri upload etmek için 3 saat uraştım ya yeter artık bazı kendini bilmezler sürekli yazı yazıyorlar bu arada DARK_FLAME yararım dokunduysa ne multu bana
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.