Şimdi Ara

Intel Core i9-11900K geliyor |Teknik özellikleri ve diğer detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 11. nesil işlemci ailesini piyasaya sürmeye hazırlanan Intel'de, yüksek performans segmentinin ilk etaptaki en güçlü modeli Core i9-11900K olacak. Yeni işlemci mimarisine, yeni entegre grafik birimine ve ek özelliklere sahip olan işlemcinin detayları ve Intel'in iddia ettiği performans verileri videomuzda. 





  • Jim Keller'ın transferini milat alırsak önümüzdeki birkaç senede değişimler yaşanacaktır, biranda olmuyor. 12. nesildeki Big+ Little tasarımı x86 dünyası için önemli bir gelişme denilebilir. Şu an günü kurtarmakla meşguller, bu dönemdeki hamleleri fazla sorgulamayın. Ayriyeten Core mimarisinin, tıkandım sinyalleri verdiğini pek düşünmüyorum. Yeni kan Ryzen anca 4. seride geçebildi, bu yeni on birinci seride bırak yakalamayı, tekrardan bir miktar öne geçecek. Intel'e yapılan yargılama çekirdek sayılarıyla ilgili, fakat 12. nesile baktığımızda 12-16 çekirdekli bir işlemci üretmek yerine farklı bir yola sapıyor. Buradan anladığımız Intel'in çok fazla çekirdekli işlemcilere yönelmek istemediği, hevesli olmadığı. Render olsun, oyun için bu yeni direct x standartları olsun, ağır hesaplama yükleri GPU tarafına geçiyor artık. Bu yüzden kendi harici GPU'larını çıkartma derdindeler, o taraf ciddi yatırım yapıyorlar.

  • 11 nesildir pişirip pişirip aynı şeyleri getiriyorlar. Amdnin FXten sonra sıfırdan tasarladığı Ryzen işlemcileri gibi geliştirilmiş farklı bir mimari tasarım anlayışı yok ne yazık ki. Levent Pekcanın dediği gibi intelin sıfırdan baştan yeni bir sayfa açıp tasarım yapması gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 2 Şubat 2021; 21:20:12 >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Jim Keller'ın transferini milat alırsak önümüzdeki birkaç senede değişimler yaşanacaktır, biranda olmuyor. 12. nesildeki Big+ Little tasarımı x86 dünyası için önemli bir gelişme denilebilir. Şu an günü kurtarmakla meşguller, bu dönemdeki hamleleri fazla sorgulamayın. Ayriyeten Core mimarisinin, tıkandım sinyalleri verdiğini pek düşünmüyorum. Yeni kan Ryzen anca 4. seride geçebildi, bu yeni on birinci seride bırak yakalamayı, tekrardan bir miktar öne geçecek. Intel'e yapılan yargılama çekirdek sayılarıyla ilgili, fakat 12. nesile baktığımızda 12-16 çekirdekli bir işlemci üretmek yerine farklı bir yola sapıyor. Buradan anladığımız Intel'in çok fazla çekirdekli işlemcilere yönelmek istemediği, hevesli olmadığı. Render olsun, oyun için bu yeni direct x standartları olsun, ağır hesaplama yükleri GPU tarafına geçiyor artık. Bu yüzden kendi harici GPU'larını çıkartma derdindeler, o taraf ciddi yatırım yapıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 2 Şubat 2021; 21:44:13 >
  • Performansi artmis, sahsen ben ikna oldum.

  • Intelin en buyuk focusu process gelistirmekti 5 senedir basaramadiklari icin butun ustunlukleri eridi. Onumuzdeki 1-2 sene intel urunleri alirken iki defa dusunmek lazim. Hele intel laptoplar artik copten beterler.
  • 10 çekirdekten 8 çekirdeğe düşüş üzdü açıkçası. Yakın zamanda ofise 10900K'lı sistem aldırdığıma sevimdim.

  • intel 12. nesilde umarım 5nm'ye geçer
  • Ben hala i7 2600k 4.2ghz ile devam.

  • Intel Core i9-11900K geliyor.... Bu başlığı görünce içimden ''Veee Intel gidiyor'' demek geçti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orodruin

    11 nesildir pişirip pişirip aynı şeyleri getiriyorlar. Amdnin FXten sonra sıfırdan tasarladığı Ryzen işlemcileri gibi geliştirilmiş farklı bir mimari tasarım anlayışı yok ne yazık ki. Levent Pekcanın dediği gibi intelin sıfırdan baştan yeni bir sayfa açıp tasarım yapması gerek.

    core mimarisinin gelişim hikayesini biliyor musunuz?pentium4 patlayınca pentium3 mimarisine dönüp core2duo yapıp amd ile teknoloji transferi anlaşması yapıp onu bunu çalıp çırpıp i5 i7 yapıp yani empire state binası kadar uğraştığı altın yumurtlayan mimariyi neden çöpe atıp bu sefer kimden çalıp çırpacaklar L.Pekcan da bi hoş.core ölmez tek yanlışı 14nm'de üretilmesi.bu adamlar 7nm'yi beceremedi işlemcinin içine amd kadar köle koyamadı 14nm olunca yoksa mimaride sıkıntı yok.amd benzetmeye çalışıyor iki ccd üretip birini kapatıp yalancı monolith tasarımlarla atılır mı böyle mimari çöpe?little big de saçmalık ilerde çok dalga geçecez şu konumda avx var bu durumda yok gibisinden ve başka şeyler için.verimini para kazandırmasını yedirtmeyecen 7nm üretecen 7nm üretecen intel hepsi bu.mimariden şikayetiniz varsa amd ile değişsin amd yine içinden geçer 20 milyar transistörlü core i7 yaparak.

  • 5 yıl sonra tek yeni seri islemci soru su H410,b460 11. Nesil Destekleyecek mi?

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    bende 2600 vardi.. fps droplar beni bitirdi.. intelden soguttu. ve son dönemde bir sekilde portlarim kapaliyken bilgisayarima izinsiz giris bile oldu :) ve islemciyi hicde zorlamazdim aslinda bunca senelik islemciyi hala nasil rahat kullanabiliyorsun

  • Big little daha telefon, tablet zamanında bana da saçma geliyordu. Zayıf çekirdekler gereksiz yer işgal ediyor, onun yerine büyük cpu'lar koysunlar, gerekirse frekans kısarlar diye düşünüyordum ama işin mantığına inince olay öyle değilmiş. Bu mimari yapıyı kim denediyse geri dönmedi. Özellikle laptoplarda gelecekte şart olacak. İster istemez amd de buna geçiş yapacak ve o gün forumca alkış tutulacak. Bakın tahmin yapıyorum, haksız çıkabilirim, gelecekte cpular ya gpular ile birim yarışına girecek (amd bu şekilde giderse) 64, 128, 256 diye ya da ilerleyen dönemde gpu kapsamını daha artırıp, görece az çekirdekli fakat başarımı daha yüksek cpu mimarileri göreceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 2 Şubat 2021; 23:40:47 >
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Bende hala aynı islemciyi kullanıyorum hemde overclock suz olarak rekabetci multı player oyunları bılemem aslında cokta oyun oynamam ama wolfenstein young blood ve division gibi oyunları 4k orta ayarlarda sıkıntısız oynuyorum gercı 16gb 2133 ram ve raid ssd kurulumuyla 1070ti ekrankartım var ve windowsun olabıldıgınce tum performans ayarları yapılmıs ve tum guncellemelerı yapılmıs durumda. Tabıkı tum bunlar Intel® Core™ i3-10320 Processor islemcisinin her noktada benım i7 2600k yı madara etmesinin onune gecemıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaanDE34

    bende 2600 vardi.. fps droplar beni bitirdi.. intelden soguttu. ve son dönemde bir sekilde portlarim kapaliyken bilgisayarima izinsiz giris bile oldu :) ve islemciyi hicde zorlamazdim aslinda bunca senelik islemciyi hala nasil rahat kullanabiliyorsun

    Online oyun oynamam. Gtx 1080ti ile gayette güzel kullanılıyor fps drop hiç yok sistem beni bitek cyber punk 2077 de üzdü 2k da 60 fps veriyor ama 4k da ayarların hepsini en düşük yapmama rağmen 40-45 fps verdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 3 Şubat 2021; 7:5:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedense amd 5900x gözümde daha üstün gibi gözüküyor..

  • DH de inceleme konusunda Erdi bey gerçekten güzel iş çıkarıyor.. tebrikler.. umarım hep öyle devam eder..

  • Cyberpunk 2077 kaldırır mı

  • Ryzen 7 5800X tadında bir işlemci umarım fiyattada üzmez kimseyi. intelin ryzen serisinde tepeye rakip olabilmesi için bir an önce yeni jenarasyon nm işini çözmesi lazım elindeki mimeri ile çok çekirdek ve performansta bir anlam ifade etmiyor yeni işlemci çıkartması.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.