Şimdi Ara

Ev ısınma sorunu, peteklerin yarı yanması ve petek temizleme tecrübelerim + çözüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 haftadır araştırmalarım ve uğraşlarım sonucu hedefime ulaştım, kimi arkadaşlar bunlara gülebilir basit gelebilir ama kombi ile ilgili sadece düğmeye basmaktan başka birşey bilmeyen birisi olarak kendimi başarılı hissediyorum. Ev ısınma sorunu, peteklerin yarı yanması ve petek temizleme tecrübelerim + çözüm. 


    Öncelikle peteklerin yarısı yanıyor yarısı yanmıyordu 2-3 petek ise sadece sol tarafı yanıyor diğer geri kalan %80'lik bir kısımı buz gibiydi. Durum buyken birkaç servisi aradım, hiç biri diğerine benzer çözümler ve fiyatlandırma tutturamadığı için güvenemedim. Kombi bakımını sadece peteklerin siyah suyunu akıtmak zannedenler çok fazlaydı ve bunlar kendisine usta diyordu 300 TL gibi fiyat biçiyorlardır.

    Yaptıklarımı çok kısaca listeliyorum.


    1-Eski kiracının taktırdığı termostatın içini açtım ve cihazın kabloların kesik oldğunu gördüm araştırmalarm sonucu termostan kablosu bağlı ise ve eski haline çevirilmemişse dengesiz kararlar verebilirmiş. Kombinin anakartında termostan bağlantısını kestim ve şaseledim, kombi daha stabil çalışmaya başladı artık 36c ye aldığımda o sıcaklığı verir hale geldi. Termostat buydu.

    Ev ısınma sorunu, peteklerin yarı yanması ve petek temizleme tecrübelerim + çözüm.




    2-Pencerelerin fitillerini kontrol ettiğimde hepsinin facia olduğunu ve yıprandığını keşfettim, aralardan soğuk hava çok fazla alıyordu çoğu fitil almaya gittim ve gereksiz pahallı geldi.Bende Matkap ile şu demir parçasının mesafesini öne taşıdım pencereler artık daha sıkı kapanıyor + olarak yapamadıklarıma pencere kilidi aldım olabildiğince pencereleri yapıştırdım.

    Malzemeler: Nalburda bu iki parçadan aldım.

    Ev ısınma sorunu, peteklerin yarı yanması ve petek temizleme tecrübelerim + çözüm.
    Ev ısınma sorunu, peteklerin yarı yanması ve petek temizleme tecrübelerim + çözüm.



    3-Kombiyi kapattım ve peteklerin alt vana tıpalarını açarak pis suyu boşalttım 7 peteğe tek tek böyle yaptım. Sonra kombiden su basarak en son peteğin vanasını açarak tüm peteklerin içindne su geçtiğine inanarak son petekten su akıttım, ilk peteğede biraz porçöz attımki pası kiri söksün diye.

    Bu işlemin sonucunda petekler %20 oranında tahminimce daha iyi ısıtmaya başladı ama peteklerin yarısı hala soğuktu.



    4-Birkaç gün sonra peteklerin sağ tarafındaki tıpalardan fazla havayı alabileceğimi öğrendim. Tüm peteklerin tek tek havasını aldım, kombiye gidip bar seviyesine baktım ve sıfıra inmişti biraz su bastım. Tüm peteklerden normalden fazla hava çıktı büyük ihtimal suyun yerini bu hava almıştı ve sıcak suyun devir daimini kesiyordu diye düşünüyorum.

    Bu işlemin sonucunda ise peteklerin tamamı ısınmaya başladı. Ama artık kombide verdiğim ısıyı alamaz hale geldim


    5-Kombiye en yakın(mutfak) ve en uzak petekleri kapatım 2 gün test yaptım. Arada kalan petekler artık %100 ısınır ve ısıtır hale geldi. 2 hafta önce 42 derecede ısınmayan ev şuanda 36 derecede sıcacık.


    bir aceminin gözünden kombi macerası bu şekilde Ev ısınma sorunu, peteklerin yarı yanması ve petek temizleme tecrübelerim + çözüm. acemi arkadaşlara yardımcı olur umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 2 Şubat 2021; 2:15:35 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.