Şimdi Ara

Canon eos 4000d için lens önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.

    Yaklaşık 1 yıldır canon eos 4000d ile amatör olarak fotoğraf çekiyorum. Elimde sadece makineyle beraber gelen 18-55 lens var. Fakat bu lens ile özellikle kapalı mekanlarda fotoğraf çekerken objektif dar geliyor. Daha net anlatmam gerekirse mesela 20 m2 bir odada duvarın önündeki koltukta oturan 3 kişinin fotoğrafını çekmek istiyorum fakat koltuğun tamamını objektife sığdıramıyorum mecburen koltuğun karşısındaki duvarın en dibine gidiyor ve sandalye yada merdiven üzerine çıkıp yüksekten fotoğraf çekiyorum. Bu tür kapalı mekanlarda daha kolay ve güzel fotoğraf çekmek için ne tür bir lens almalıyım? Yada sorun 18-55 lenste değil de başka birşey mi ?



  • Merhaba, 18-55 lens amaçları ortaya çıkartmak için başlanabilecek en iyi lenstir. Siz de ihtiyacınızı belirlemişsiniz. İlacınız ultra geniş açı lenstir. Ama hangi ultra geniş açıdır ona kararı siz vereceksiniz. Araştırma yapacağınız lenslerden bir kaç tanesini yazayım. Canon 10-18, Canon 10-22, Sigma 10-20, Tokina 11-16. Bu lensleri araştırın derim. örnek fotoğraflarına bakın. Mümkünse gidin deneyin.


    Lakin bahsettiğiniz gibi bir fotoğraf için 18-55 o kadar dar kalmaması lazım. Ona bir miktar kafam takıldı. İyi günler dilerim.

  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Yazdığınız lensleri araştıracağım.

    18-55 lensin dar gelmesi belki biraz da benim amatörlüğümden pozlamayı tam ayarlayamamamdan kaynaklı olabilir.

    İyi günler size de.
  • Haluk Ermiş kullanıcısına yanıt

    Pozlamadan kastınızın kadraj olduğunu tahmin ediyorum. Doğru kadraj için bol bol fotoğraf izleyin ve pratik yapın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.