Şimdi Ara

ESKI PCYE SSD TAKMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar asagidaki fotografta gösterdigim özelliklere sahip laptopa 240gb ssd disk yerlestirsem performans acisindan parasina deger bir fark olur mu ? Bir de pcyi actigimda masaüstünde ekranda düz bir cizgi olusuyor ekrani oynatirken yok oluyor ama durunca tekrar cikiyor bunu nasil düzeltebilirim ? Tesekkürler

    ESKI PCYE SSD TAKMA


    ESKI PCYE SSD TAKMA







  • ssd kullanırsan bir daha hdd ye geri dönmezsin hocam ekran konusunda bir fikrim yok ssd yi kesinlikle öneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle ilginiz icin tesekkür ederim,bir sorum daha olcak sizce ssdyi taktiktan sonra win10 yüklesem bir sorun olur mu daha mi iyi olur fikriniz nedir ? Tesekkürler

  • hayır, yeni aldığınız ssd'ye hdd'yi migrate edebilirsiniz. Ben m2'ye windowsu ssd'den taşıdım komple ve sıfır sıkıntı..

  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Win10 kurmak mantıklı mı hocam sizce bu sisteme ?
  • Ssd takmanızı kesinlikle öneririm. Ayrıca cihazınızın 2 + 1 gb olmak üzere 3 gb rami bulunmakta, cihazınızın üzerindeki 2 gb ramin aynısından bir tane daha bulup cihazınızı 4 gb ram e yükseltebilirsiniz.

    Eğer dediğim şekilde ram takviyesi yaparsanız Windows 10 64 bit e ram takviyesi yapmazsanız Windows 10 32 bite geçmenizi de öneririm.
  • Aynı işlemci ve ram konfigürasyonunda bir bilgisayar kullanıyorum. 128 gb Su650 ile gayet günlük işlerimi hallediyordum. Win10 32bit kullanıyordum. Günlük işler, internet ve canlı ders işlerimi gayet düzgün yapabiliyordum

  • Anladim,cevaplariniz icin cok tesekkür ederim.

  • Win 10 daha yüksek RAM kullanır, arkaplanda çalışan Microsoft casusu hizmetler çalıştırır bunlar sürekli bilgi toplayıp RAM, CPU, disk kullanımı yaparlar ve normal yollardan kapatılamazlar çünkü Microsoft kendi casuslarını devredışı bıraktırmaz ancak hileli yöntemlerle kapatmak mümkündür. Bazı programlar Win 7 ile çalışmadığından Win 8.1 performans açısından Win 10'dan daha iyidir. 32 bit sistem kuracaksanız kullandığınız programlara dikkat edin çünkü profesyonel müzik ve dizayn tarzı programların neredeyse hepsi 64 bitde çalışır ve zamanla 32 bitde çalışan program kalmayacak.

  • SSD almanı tavsiye ederim. Varolan işletim sistemini EASEus Partition Master gibi programlarla yeni diske taşıyabilirsin.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Hocam rami 4gba yükseltecegim.SSD de aldim.Win10 64 bit var.Onu kurmayi planliyorum.Su anda Win8.1 32 bit var.Sizce son durumla yani 4gb ram ve ssd ile birlikte Win10 64 bit kurmam daha mi mantiklidir ? Tesekkürler

  • daha çok xp lazım gibi. sisteme de speccy yada hwinfo ile bakabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 31 Ocak 2021; 20:28:41 >
  • WhoCare kullanıcısına yanıt

    64 bit sistem daha fazla RAM kullanacak fakat gelecek açısından 32 bit sistem kurmak mantıklı değil.4 GB RAM pek yeterli değil, RAM ihtiyacı olan 1-2 program çalıştığında Windows sanal bellek kullanacak fakat SSD olduğundan yavaşlamalar fazla hissedilmez. Win 10 kuracaksanız mutlaka Microsoft Compatibility Telemetry'yi kapatın hatta silin aksi taktirde rastgele zamanlarda CPU ve HDD kullanıp sistemi yavaşlatacak, normal yollardan tamamen kapatmak mümkün değil hileli yöntemlerle kapatmak gerekecek nasıl yapılacağını internetten bulabilirsiniz. Win 10 güncellemelerinin bazıları çok uzun sürebilir sürekli güncellememenizi öneririm, bunu da ancak hileli yöntemlerle tamamen kapatmak mümkün.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.