Şimdi Ara

Yeni nesil gençlerin aileleriyle aralarında olan uçurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ailem ile aramda gün geçtikçe daha da büyüyen elinde sonunda çok büyük sonuçları olacağını düşündüğüm bir uçurum var. Muhtemelen ileride onlar adına birçok hayal kırıklığı oluşturacak.


    Eskiden ailemin doğru olduğuna inandığı değerleri onlardan daha fazla savunurdum. Ama zamanla düşüncelerim değişti ve artık bir çok konuda çok farklı düşüncelere sahibiz. Hayata bakış açılarımız çok farklı.


    Benim neslim bir nevi ara nesil, toplumsal olarak yeni değerler oluşturduğu ve bu değerlere göre yaşamaya başladığı bir nesil. Dolayısıyla eski insanlardan çok farklı bakış açılarına sahibiz. İleride çocuklarımızın yapıp bizim hoş göreceğimiz bir çok şeyi şuanda yapsak ailelerimizden çok farklı tepkiler alırız.


    Asıl sorun şu aslında ailelerimize yalan söylüyoruz. Bir çoğumuz bunu yapıyor. Gerçek düşüncelerimizi onların üzüleceğini düşündüğümüz için veya ters bir tepki alacağımızı düşündüğümüz için söylemiyoruz. Dolayısıyla arada kalmaya devam ediyoruz. Karantina döneminde bunu daha fazla fark ettim. Yavaş yavaş aramızdaki farklar arttıkça uyumsuzluklar da artmaya başlıyor.


    Şuanlık bir sorun yok aslında gül gibi geçinip gidiyoruz ama yaşım biraz daha ilerledikçe işler çok daha karmaşıklaşacak ve bir taraf kendinden taviz verip karşındakinin davranışlarını görmezden gelmeye başlamak zorunda kalacak.


    Artık değişime karşı koymak yerine değişime ayak uyduruyorum. Forumdaki arkadaşlara da bunu yapmalarını tavsiye ederim. Yoksa içinde bulunduğunuz mutsuzluktan kurtulmanız çok zor. Ailelerimiz gibi olmak zorunda değiliz. Onlar bizlere doğru bildiklerini söylerler bizde bu fikirleri alıp günümüze uyarlarız ve gerçekten doğru ise kullanırız ama doğru olduğuna inanmıyorsak karşı çıkmalı düşünce ve fikir özgürlüğümüzü korumalıyız.








  • birinden kendini saklamak istiyorsan uzak durmalısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.