Şimdi Ara

Protein & Karbonhidrat Miktarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, yaklaşık 1.5 yıldır vücut geliştirme ile ilgileniyorum kilom 73 den 92 ye çıktı bu süreçte boyum 178 daha önceden günlük yaklaşık 350gr civarinda protein 350-400gr civarında ise karbonhidrat alıyordum ve dolayısıyla çok büyük bir gelişme elde ettim.Fakat arkadaşlarım ve hocalarım bunun gereksiz ve çok fazla olduğunu söylemeleri ile yaklaşık 2 aydır proteini 200 e karbonhidratı 250-300 e indirdim.Fakat birşeyler ters gidiyor farkındayım 2 aydır tam olarak istediğim gibi gelişemedim.



    https://muscleandfitness.com.tr/fitness-kurallari//


    Buradaki yazıda protein için spor yapilan gün kilo başına 4 gr dinlenme günü kilo başına 3 gr alınması yönünde.Karbonhidrat için ise kilo başına 4 gr tavsiye edilmiş, yani benim önceki içgüdüsel yaptığım beslenme düzenim.Diyet ve yağ yakma döneminde ise kilo başına 2 gr karbonhidrat tavsiye edilmiş ve protein sabit tutulmuş.

    Şimdi yeniden eski programıma geçmeyi düşünüyorum.


    Düşünceleriniz neler ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Makro kaynakların neler?

  • Hocam sen ciddi misin gerçekten?


    Eğer doğruysa maşallah diyeyim, 350 400 gr proteinin yanında bide o kadar karbonhidratı tüketmek gerçekten mide sabırı ister:)


    Nasıl alıyodun o 350 400 gr protein ve karbonhidratı peki?

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt
    Spor salonlarının kapanması sebebiyle artık eskisi gibi yiyemiyorum hocam 😁 96 kilodan 85 e düştüm 2 ayda, 30+30 toplam 60 kg dumbell ile haftanın 6 bazen 7 günü antrenman yapmama rağmen 10 kilo eridim.1 haziranda inşallah tam gaz kaldığım yerden devam edeceğim.Protein olarak 8 adet yumurta et balık ve tavuk hepsinden yiyordum birde iş yerinde et yemeği çıkınca ondan da yiyordum, miktarlarını şuan hatırlamıyorum.Karbonhidrat olarak 200 gram yulaf 500 gram ve bazen üzeri de pirinç yiyordum.Neredeyse her 1-1.5 saatte bir dolu dolu yiyordum sonucunda ise yaklaşık 5-6 ay içinde aşırı hacimli vücuda ulaştım,ağırlıklarım çok hızlı arttı çok güzel vücut yapmıştım her gören ne oldu sana testesteron mu kullanıyorsun diye soruyordu fakat pandemi bütün olayı bozdu.Benim tavsiyem ise 90-95 kg için günde 200 gr yakın yulaf ve 500 gr olmazsa olmaz pirinç, tavuk et olarak totalde 230-270gr yakın protein almak yeterli olur( 500 gr tavuk göğsü+8 yumurta+100 gr dana kuşbaşı +antrenman sonrası whey protein)Tabi yeşillik ve meyve yemeye de özen gösterilmeli.Fazla protein alınca yağa dönüşüyor, kararında almak yeterli.Ben bu konuyu açtığım zamanlardaki tüm problemlerimi çözdüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccc123 -- 21 Mayıs 2021; 14:8:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O kadar protein vücuduna ekstra yük ve cebine fazladan masraftan başka bir şey değil. En baba sporcu bile kilox2 proteinle gayet kas geliştirebilir. Kaldı ki profesyonel değilseniz o kadarına bile gerek yok.

  • torata90 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum,ilk 3-5 ay çok hızlı gelişim sağlıyor sonra yağ depolamaya başlıyor.Herşeyi kararında almak hatta belki bir tık eksik almak yeterli oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam o kadar protein böbreklerinizi paramparça eder aman dikkat.

    Böbrekler için protein asla atılmaması gereken bir parçadır. Siz vücuda o kadar proteini yükledikçe böbreklerin o denli proteini tutmak için normal düzenini bozarsınız. Ki fazla proteinin yağa dönüşüp depo edildiğini biliyormuşsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.