Şimdi Ara

'Ölmeden evvel ölünüz.' Bedenlerimiz sadece birer araç mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir. (Araf 172)


    De ki: “O, sizi yaratan ve size kulaklar, gözler ve kalpler verendir. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!” (Mülk 23)


    Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz! (Secde 9)


    Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının, O’na yaklaşmaya vesile arayın ve O’nun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz. (Maide 35)


    Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler. (Bakara 156)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 29 Ocak 2021; 2:2:29 >







  • neyin aracı

  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt

    Ruhun.

  • bedeniniz ruhunuzun bu dünyada yaşamasını sağlayan organik bir araçtır tıpkı bir dalgıç elbisesi gibi ama ruhla bütündür bu dünyada beraber var edilir cennette ise ruhunuz oranın şartlarında var edilir.


    ölüm bir kurtuluştur bu gün zevk sefa içinde yüzenler öyle sananlar vücut yıprandıkça acı çekmeye başlarlar hastalıklar yorgunluk psikolojik şoklar bedeni yorar insan ömrü bu etkenlere dayanabilecek kadardır bundan fazlasına ruh dayanamaz büyük acılar çekmeye başlar acı çeken ruh ve beden in sınırı vardır akıl da acı çeker vücut eskir yıpranır ölümsüzlük iyi bir şey değildir çünkü dedik insan ömrü en fazla bedeninin ve ruhunun dayanabileceği kadardır bu sınır aşılırsa acılar hayal kırıklıkları hastalıklar ve dünyanın gerçek yüzü açığa çıktıkça baskı artar dayanılmaz boyutlara ulaşır öyle birikirler ki artık dayanamaz ve tüm bunların sonlanması için yalvarmaya başlarsınız

    diyelim ki bedenen yıpranmıyorsunuz bu sefer dünyanın şartları ve kuralları zorlamaya başlar

    afetler yangınlar seller trafik kazaları depremler vs hepsinden kurtulamazsınız psikolojik travmaların üst üste birikmesi sizi çıldırtmaya yeter.


    ölüm bazen bir kurtuluştur.


    o kadar acı çekersin ki can verirken gülümsersin.


    karamsar olmaya gerek yok önemli olan bize verilen bu sürede güzel şeyler yapıp vakti geldiğinde artık zaten yapılacak bir şey de kalmadığında sınav sonlandığında acıları dağ yapmadan bu pek te adil olmayan dünyadan ayrılmak ve huzura kavuşmaktır.


    gün güne benzer her gün aynı şeyler yapılır ve de ja vu lar zaten sizin aslında var olmuş olduğunuza şahitlik etmez.


    "Ölmeden evvel ölünüz." Bedenlerimiz sadece birer araç mıdır?youtube
    #İsraSuresi #İslamSubhi #MüddessirKuranMerkezi Merhaba Müddessir Kuran Merkezi Ailesi,Sizler için videolarımızı 1080P Full HD Olarak Youtube KanalımızaYüklüy...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=RAVTtgl45oU

    beden bir araçtır dedik allah isterse bugün gününü gün eden birinin bir gün bir köle hatta bir baska canli bir hayvan olarak bile geri dondurulmesinin mumkun oldugunu gorebiliriz.bunu elbet bilemeyiz.


    şu kitapta yazılanları okuyun bakın o müslümanlar gibi giyinip müslümanlara kıyan kafir uşaklarının bu kitabı anlamış gibi bir halleri var mı müslüman olmak öyle kolay değil onlarda bu yazanları anlayacak kalp ve akıl var mı bunları okuyan öyle şeyler yapar mı sizin o gördükleriniz o kafirlerin iftiralarıdır.kurtulanlar sadece bu kitabı gerçekten anlayanlardır.


    neden bu kadar acı çekiyoruz diyenler var


    ilk olarak acıların çoğunun kaynağı insanın kendi kendisidir herkes iyi olsa burası da bir cennet gibi olabilir


    ama insan cennetten kovulmuştur bunu hak ettiğini haberlerde her gün izliyorsunuz

    ceza için buradayız bu gün keyif yapanlar yarın ceza çekecektir gülümseyen resimlerine bakmayın yarın o resimler değişecektir.


    yakınlarda bir harabede yaşayan bir adam vardı kendi halinde bir adamdı ev neredeyse yıkılacak hayvanları besleyen çocuklara hediyeler alan ama dışarıdan baksanız fakir garip deyip selam bile vermezdiniz


    o takım elbiselilerin kibirli boş beylerin görünce çıkarıp az bahşiş vermeyi düşüneceği şekilde


    adam öteki dünyaya göçtüğünde o harabe evinden bütün zenginlerin rüyasında bile göremeyeceği şeyler çıktı.nadir ve bulunmayan sanat eserleri


    tanıyan biri bir gün söyledi o adam o zenginim diyenlerden yüz kat daha zengindi ama insanların sahteliğinden o kadar bıkmıştı ki içine kapanıp yok olup gitti.


    ama ne yaparsa yapsın o biriktirdikleri yine o sahte insanlara kaldı eminim ki onlara da yaramamıştır o sahte insanların asıl hazinenin o adam olduğunu görememeleri çok acıdır.




    yaşam nedir ölüm nedir gerçek nedir kaçınız gerçekten biliyorsunuz ki


    "Ölmeden evvel ölünüz." Bedenlerimiz sadece birer araç mıdır?



    buraya eklenen haberler editlenen yazılar ile aynı güne ait


    fazlası her gün haberlerde ve çevrenizde zaten bolca var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 30 Ekim 2021; 0:28:46 >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.