Şimdi Ara

Opel Astra 4. silindir ateşleme, tekleme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, aracım 2012 Opel Astra J 150bin km LPG'li. bir kaç gün önce subap yanması olarak açmıştım konuyu çünkü götürdüğüm ilk usta motoru indirip subaplarını değiştiririz demişti. İlk önce, İstanbul trafiğine girdiğim anda, çok düşük hızda, rolantide ve yokuşta araç sarsılıyo, tekleme yapıyodu. Dururken de PIR PIR PIR ederek adeta zıplatıyodu aracı. Motor simgesi yanıp sönüyodu ve ESP Servise götürün hatası veriyordu. korktum ve ilk tamirciye dönüp girdim.


    Cihaz bağladı, 4. Silindir ateşleme arızası, motor tekleme hatası aldık. Sonra 4. enjektör hatası verdi. Bujilerinde sorun yok bobini değiştirelim dedi. Bobin değiştirdi hiçbir fark yok. o zaman subapların yanmıştır motoru indiririz subaplarını değiştiririz dedi. Veya senin aracın arızası elektrik arızası olabilir LPG de olabilir sen bi lpg ciye göster istersen ve bu aracı benzinle kullan dedi. Benzinle de kullanırken aynıydı.


    Sonra ben güvenemedim buna başka servis buldum. oraya götürdüm. Aracın soğukta stop etmiyorsa subapların yanmamıştır dedi. kompresörle baktı. Subaplarında bi sorun gözükmüyo dedi. Bujilerin çakmadır bujilerini değiştirelim dedi. Bujileri değiştirdi. araçta o an bi sıkıntı gözükmedi gayet güzel gidiyodu. heh sorunu çözdük dedik devam ettik. Bir sonraki gün tekrar aynı şekilde oldu. araç düşük devirde sarsılıyo, tekliyo, biraz basınca bi anda atılıyo ama çok basmaya korktum. Ve dururken de motor yerinden fırlayacakmış gibi titriyo...


    Bugün başka bir opelciye götürdüm aracı. Egzozu sökmeden anlayamam dedi. Cihaz taktı. 4. silindir, 4. enjektör arızası aldık. motor tekleme arızası aldık. Elektrikçiye git bi baktır elektrikçi söyledi bir tane. yarın sabah ona götürüp göstericem. Aracın beyinciğini değiştirip bakacaklarmış arızaya. Ama buraların yabancısıyım. Gittiğim her yer 3-5 ne koparırsa alıyor sorunu çözecekmiş gibi. ama sorun çözülmüyor. Yoluna yoluna tüysüz tavuğa döndüm arkadaşlar. Anlamıyorum da derdi nedir. nereye gitsem şu olacak önceki yapamamış diyor söküyor takıyor parasını alıyor sorun devam ediyor. Elektrikten yapar mı böyle? Gitsem neyden olmuş olabilir ve ne kadar para veririm ortalama? Elektrikten değil LPG'dense bir de LPG ci ne yapar ne kadar alır veya bildiğiniz bir deva var mıdır? istanbul avrupa yakası bağcılar/başakşehir/küçükcekmece tarafında tanıdıgınız yolmayacak bir opelci var mıdır bundan anlayan? ve babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuliAddict -- 28 Ocak 2021; 16:9:22 >







  • Juliciğim senin sorunun yüksek ihtimal lpg enjektöründen kaynaklı. Lpg sistemi nedir ? Kaç bin oldu takılalı ?


    Opeli sevmem ben faşist arabası, TR ye fabrika bile açmadılar domuz Türkler, Turkenhold diyen milletten araba alınmaz ve beslenmez.


    LPG enjektörün işeme yapıyor P304 P303 missfire hata kodu mu, verdi ? Sen çıkma bir LPG enjektörü takıp deneme yap, değiştir. Ben 100 tl ye değiştirdim düzeldi 4.silindir hata veriyordu bende de. Diğer türlü çok para harcarsın boşu boşuna bujileri değiştirmiştim.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Etnik konulara şimdi hiç girmeyelim hocam ahaha.


    Denk geldi 2. el aldım. LPG'si 90 binde takılmış sanırım. Fakat markasını bilmiyorum. enjektör hatası alıyoruz evet. O zaman acaba önce LPG ciye götürüp, 4. enjektörü değiştirtip mi elektrikçiye götüreyim diyorsunuz? Fakat aracı benzinde kullanıyorum 2 gündür. Sadece 4. enjektörde problem varsa, benzinde de yapar mıydı aynı teklemeyi

  • benzinde 3-4 gün kullanın bakın aynı problem devam edecek mi ? durumunuz da müsaitse supapları değiştirin 60 bin km olmuştu lpg taktıralı supapların ömrü bitmek üzeredir. şimdi olmasa yarın bitecek. 2000 civarı tutar supap değişimi ama ustaları araştırarak gidin. özel servislerden de fiyat alın. arıza tespitini de özel serviste yaptırabilirsiniz genelde daha güncel oluyor yazılımları.

  • JuliAddict kullanıcısına yanıt

    Evet yapar benzinde de memeden gaz kaciriyordur enjektor. 4 tanesine cok para isterler ama atiker falansa 4 lusu 150 tl internette kirmizi tip. Elektrikciye gerek kalmaz ama once lpg ciye git 3. Silindirdeki enjektoru degistirsin test yap. Baktin sorun gecti 100 tl verirsin. Baktin gecmedi lpg den degildir, 20-30 tl el emegi atarsin eskisini takar yoluna bakarsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    hocam benzinde kullanıyorum 2 gündür. araç aynı problemleri veriyor ne yazık ki. aracı satmayı düşünüyorum zaten. hiç subaplarına girmeden kurtarabilirsem, motordaki teklemeyi çözersek satacagım direk.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    doğrudur hocam. şimdi lpg cileri araştırayım. opel lpg cisi falan olması önemli mi yoksa lpgci lpgcidir tarzı bir şey mi geçerli heheh

  • Kompresyon testi yapıldı diyorsunuz o halde sorun sübaptan değildir. Buji, bobin, buji kablosu vs. de değiştiyse sorunlar bundan da kaynaklanmıyordur.


    Arızayı benzinde yapıp yapmadığını netleştirmek için 1 hafta benzinde binmenizi öneririm.


    Benzinde düzelirse lpg sistemine bakmak lazım, regülatör, enjektör vs diye gider. Umarım bir an önce çözersiniz.

  • JuliAddict kullanıcısına yanıt

    Sat gitsin pis opeli oldum olasi sevmem. Bir tek astra H kasalar hosuma gider digerleri 5 para etmez sanayi dostu arabalar. Sen herhangi bir lpg ciye git cikma enjektorle test yap. Oyle bilgisayara baglayinca ariza anlasilmiyor. Direkt 3.silindirdeki lpg enjektorunu degistir oyle deneme yap.


    Yetkili servisine gitme cok para isterler filtre degisimine 50 tl aliyorlar disarida 20 tl ye degistiriyorsun ozel servislerde. Atiker enjektorse cikmasina 50-70 tl verirsin ithal ise 100-130 tl isterler. Atiker ucuz zaten takimi 4 lusu 150 tl gold olanlar pahali 250 tp.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuliAddict kullanıcısına yanıt
    autindustry A kullanıcısına yanıt

    Sen sanayiye git s.a agabey araba babamin arizasi var bi bakabilir misin ? Adam buyur eder seni sonradan 3.silindirde ariza var ben atesleme sistemini komple elden gecirdim fakat ariza gecmedi. 3.silindirdeki lpg enjektorunu degistirmek istiyorum cikma enjektoru kaca takarsin ? 100-130 tl ister.


    Yok lpg enjektorunden degilse ben 20-30 tl el.emeginin hakkini verecegim dersin olur mu ? Ben ogrenciyim yeni mezun issizim dersin babam azicik para verdi sanayiye gonderdi... konusursun. Simdi opelle gidince bunun parasi var gudeyim derler.


    Soylede testini yapabilirsin bak simdi aklima geldi. 1-3 2-4 sistem 4 sirali motor piston hareketleri boyledir. Kargaburun bul 1.silindire giden lpg hortumunu 3.silindire takacaksin. Digerini ona takacaksin. Lpg enjektorleri uzerinde yazar ABCD diye sirali sekilde. A 1 B 2 C 3 D 4 tur. Sen bu dedigimi yap boyle kullan biraz eger hatayi 1. Silindirde verirse enjektor arizalidir. Enjektorlerden cikip motora giden kablolari degistireceksin. Yanlis yaparsan korkma patlamaz etmez motor LPG ye gecince stop eder veya tekleme yapar.


    @autindustry


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O enjektör bağlanan LPG bin benzin kesici kablolarının bağlantılarını kontrol edin onları lehimlemeden direkt birbirine eklerler zamanla onlar gevşer üzerlerindeki bant siyrilir şase yapar kısa devre yapar arar durursunuz. Bujileri değiştirdiklerinde düzeldi diyorsunuz, oraları elleyin kabloları sallayın bakalım bir fsrk oluyormu belkide bujileri değiştirirken, o an kısa devre yapan kabloyu itip duzeltmissinizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer sorun lpgde ise lpgyi dibine kadar bitirin sonra da kapatın sonra bir süre benzinde kullanın halen devam ediyorsa soru lpg değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JuliAddict

    hocam benzinde kullanıyorum 2 gündür. araç aynı problemleri veriyor ne yazık ki. aracı satmayı düşünüyorum zaten. hiç subaplarına girmeden kurtarabilirsem, motordaki teklemeyi çözersek satacagım direk.

    2 gün az yakıt haritası düzeni için biraz daha kullanın. durum değişmezse o zaman lpgye yönelirsiniz.

  • Basitten gidelim, buji kablolarını kontrol ettiniz mi? Bonine giren soketler var. 4. Silindirin bobinine giren soketin dişleri eğilmiş olabilir. Araç çalışırken teklediği esnada bir kişi soketi eliyle tutsun bakalım tekleme yapacak mı? Yada imkan varsa başka bir kablo setiyle deneme yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam şimdiye söktürmüştüm lpg yi.. sorunu kökten çözmek varken böylesi bir serüven, yorumları okurken yoruldum. Allah sabır versin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    hocam lpg ciye götürdüm. adam kaputu açtı. arabayı çalıştır bakalım dedi. çalıştırdım, direk bunun subapları yanmış hocam lpg den değil dedi. sonra ilk gittiğim ustaya gittim. daha yeni taktırdığım 4. bujiye baktı yanmış. 3. bujiye baktı yanık yok. subapın yanmış belli dedi. 4. enjektörü sökünce motor tepki vermiyor 2,3 sökünce titriyordu. yine subaptan dedi. gitti egzozunu kontrol etti. subabın yanmış senin bırak aracı, biz yarın bi daha lpg ciye bi götürelim emin olalım ona göre sökelim yapalım dedi. aracı bıraktım.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    bu söylediğiniz taktiği usta da söyledi. naptın aracı getirecek misin diye sorduğunda lpg ciye götürücem önce dedim. bak seni şimdi yolmaya çalışırlar. 4 ü 3 e takıp denesinler arızayı 3 te verirse değiştirt diye uyarmıştı. ama lpg ci ona bakmadı bile direk subapı yanmış bunun bunu kullanma böyle şanzımanı mahvedersin dedi. ben de ilk ustama götürdüm. ama o yine emin olmak için dediğin bu taktiği yarın deneyecekmiş aracı götürüp

  • Lokey L kullanıcısına yanıt

    hocam şeyden olabilir mi? bugün götürdüm ustaya bıraktım aracı da, şeye baktı. Daha dün bujiyi değiştirmiştim. 3. bujiye baktı temiz. 4. bujiye baktı yanmış. acaba ilk temiz takıldığı için sorunsuzdu ama sonradan yanınca yine aynısı olmaya başlamış olabilir mi? yanma sebebini de subapa bağladı en son. silindirin yakmış bunu falan diyerek

  • Kompresyon testi yapıldı mı silindirlere
    4 silindir bitmiş olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuliAddict kullanıcısına yanıt

    Birakmasaydin keske arabayi sen hangi sanayiye biraktin Sasmaz sanayi mi ? Hata kodu onemli, 4.bujiyi degis test et. Adam nesine bakacakmis arabayi 1 gunlugune sanayide yatiriyor ?


    Buji kararmasi bobinden olur lpg enjektorunden olur sadece subaptan olmaz. Simdi subap yanmis motoru actik.su kadar masraf cikti der. Sanzimani mahvedersin diyen sallamis hicbisey olmaz sanzimana. Kompresyon testi yaptirdim motora sıkıntı cıkmadi demistin. Hata kodlarini sildir sonra 2 ile 4 u degistir, tekrar 4.silindirde hata verecek mi ? Eger 2 de verirse lpg enjektorunden yapiyordur vermezse bobin ya da subaptir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.