Şimdi Ara

3 - 4 yıl içerisinde satılan araçların %90 ı yerli montaj olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açmamın sebebi insanların ötv konusunda enteresan beklentileri.

    Her konuda 90 lı yıllara döndük. kişi başına satılan araç sayısı 90 larda binde yedi iken son 20 yılda ortalama binde sekiz civarındadır. Aslında araç satışında bu konuda bir arpa yol aldık anca.
    Ama 90 lardan farkımız ise o zaman %85 lerin üzerinde olan yerli montaj araç sayısı şu son zamanlarda yaklaşık %50 civarında. Lüks segment olsun, d segment olsun daha iyi dönemdeyiz. Ancak malumunuz her sene geriye gidiyoruz.

    Hükümet ise özellikle 2016 yılından sonra ötv ile sık sık oynayarak birşeyler hedefliyordu. Cari açık engellemek, vergi toplamak vs.. çoğu şey düşünülebilir. Son dönemde ise %80 lik ötv sınırları 1.6 motorlara gelince niyetleri çok açık ortaya çıktı. Yerli montaj araç pazar payını yükseltmek. Çünkü onlara göre hem cari açık, hem vergi toplama, hem fabrikalarda istihdam olanağı vs.. ile çözüm olacağı düşünülüyor.

    Şahsen 2025 yılına geldiğimizde kur, faiz ve işsizliğin pik yapacağını satılan araç sayısında çok fazla değişiklik olmayacağını ancak segment düşüşleri olacağını düşünüyorum. Hatta şu an bile forumda bolca konuları var.

    Satılacak araçların %25 i egea, %55 lik kısmı corolla, clio, megan, i20, vs... oluşturacak. Kalan %10 luk kısmı ise ithal araçlar olacak. D segment, C suv çok zenginler harici binemeyecek. Araçların çoğu b, c, b suv olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öngörünüze katılıyorum. Ülkemiz özellikle 90’ların sonu 2000’lerin başında araç çeşitliliği bakımından altın çağını yaşıyordu. Her marka her segmentte otomobilini getirip fena olmayan satış rakamlarına ulaşıyordu. Eskiden Accort, Avensis gibi modeller varken bugün satışa dahi çıkmıyor. Mondeo’nun esamesi okunmuyor. Renault, Fiat gibi markalar uygun fiyatlı olduğu için çok satıyor. Piyasada belli modeller yoğunlaşıyor ve gittikçe yoğunlaşma artacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep tekrar ediyorum. Yine tekrar etmek zorundayım. Bağlantısız gibi görünen olaylar bağlantılı. 2015 gibi PayPal yasaklandığında "paypal sunucularını türkiyede işletmeli ve türkiyeden kazandığı paranın vergisini ödemeli" gibi bi gerekçe gösterilmişti. O gerekçe tamamen bir bahaneydi. Almanya gibi vergi konusunda kılı kırk yaran, 50k avroluk Rolex saati havalimanında vergisiz ülkeye sokmaya çalıştığı için FC Bayern Münih başkanı Rummenigge'ye 125k avro ceza kesilen Almanya bile PayPal vergi ödemiyor diye yasaklamıyorken Türkiye'de yasaklandı. cunku o yasağın amacı, vergi geliri sağlamak değil Türk insanının yurt dışı ile alışverişini kesmekti. Hükümet vergi geliri sağlamak istediğinde bunu çatır çatır yapabiliyor zaten. Alın işte altın bozdurduğunuzda ile %1 vergi ödüyorsunuz artık. Paypal' üzerinden ödemelerde bireysel işlem üzerinden %5 , %10 vs oranlarda vergi keserek, hükümet vergi gelirini yine sağlayabilirdi değil mi? Amaç insanları belli bir coğrafyaya bağlamak. Bu çok açık. 2015'te PayPal yasağı şimdi aşı pasaportu, HES kodu, vs yeni başka icatlarla devam ediyor. Milyonlarca Suriyeli bir yerden bir yere taşındı, şimdi taşınan herkes bir yere sabitlenmeye calışılıyor, satranç tahtasında piyonlarla oynar gibi. Bu olayların vergi ve ekonomi ile dahi cok ilgisi ve açıklaması yok. Olayın ekonomiden daha derin başka nedenleri var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlığı okuyunca birçok firma ülkemize yatırım yapacak artık çoğu marka ülkemizde üretime başlayacakmış gibi bir algı oluşuyor ancak konuya tıklatınca ülkenin acı gerçeği ile karşı karşıya geliyorsunuz.

    Forumda bile bundan 5 sene önce kimsenin yüzüne bakmayacağı Egea, Clio filan övülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 28 Ocak 2021; 2:25:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.