Şimdi Ara

Evlendikten sonra ne yapmalıyız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, evlilikten sonra nerede nasıl yaşayacağımız konusunda çok arada kaldığım için buraya yazmak istedim. 5 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımla önümüzdeki yaz evleneceğiz. Nişan yüzüklerini taktık, ağustos ayına da düğün tarihi aldık. Düğün konusu hiç bize göre değil, iki tarafın da aileleri istediği için yapıyoruz. Zaten ana masrafı aileler üstlenecek o yüzden çok sorun değil bizim için. Ben bilgisayar mühendisiyim ve istanbulda büyük bi firmada çalışıyorum. Maaşım 8500, pademiden dolayı uzaktan çalışıyoruz şu an. Kız arkdaşım da psikolojik danışman olarak bir kolejde çalışıyor. İkimizin maaşları toplamı Türkiye şartlarında ortalamanın üstünde yapıyor. Ama ekonomik, sosyo-kültürel, genel özgürlükler vs gibi bir çok konudan dolayı yurtdışına taşınmayı düşünüyoruz. Şimdiye kadar hiç yurtdışına iş başvurusu yapmadım hatta ülkeden dışarı adımımı bile atmadım. Kız arkdaşım da aynı şekilde. İngilizcem de klasik her Türkiye vatandaşında olduğu gibi okuyup anlıyorum ama iyi konuşmak için pratiğe ihtiyacım var. Evlendikten sonra 1 yıl kadar Türkiyede yaşayıp sonrasında başta almanya, hollanda, ingiltere olmak üzere bir avrupa ülkesine taşınmayı planlıyoruz. Bu 1 yıllık süreçte de hem dil konusunu tamamen halledip hem de pasaport, vize, işbaşvurusu gibi konuları halletmeyi ddüşünüyoruz. Hatta imkan bulabilirsek yaşamak istediğimiz yerleri görmeye kısa süreli gidip gelebiliriz. Buraya kadar her şey güzel. Evlendikten sonra hangi şehirde, nasıl bir evde yaşamamız en mantıklısı olur ona karar veremedik. Aileler ev eşyası konusunda da destek olacak ama ev eşyası için boşa yatırım yapmak istemiyoruz. Oraya harcayacakları parayı bize versinler, başka şeylere yatırım yapalım kafasındayım. Eşyalı evlere bakıyorum sonra, eşyalar ya ev sahibinin kullanmadığı eskiyen eşyalardan oluşuyor, ya yeni eşyalar ama ev 50 m2 1+1, ya da ev de eşyalar da güzel ama kira bi anda 4500e çıkıyo. 4500 verebilecek durumdayız çok şükür ama bi memur çocuğu olarak inanın bi eve 4500 vermek koyar bana.. Bu konuda fikirlerinizi almak istedim, şu an en yakın seçenek olarak İstanbulda kurtköy gibi şehrin dışı yerlerde 1+1 veya 2+1 eşyalı bi ev bulmak ve yaklaşık 1 yıl sonra gitmek gibi duruyor. Şehir olarak da İzmir veya İstanbul düşünüyoruz bu arada. Donanım haberde uzun yazı okuma kültürü yoktur, buraya kadar okuyan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.




  • Her şey bitmiş, yurtdışına yerleşmeye karar vermişsiniz ama takıldığınız nokta aradaki süreci nerede yaşamalıyız ve hangi şehirde yaşayalımsa; siz daha büyük kararları nasıl aldınız, merak ettim açıkçası.
    Eğer müstakbel eşinizle oturup bu soruya ortak cevap bulamıyorsanız bence bir terapiste gidip bu hususu masaya yatırın derim.
    Çünkü bu geldiğiniz aşamadaki büyük engebeler bir yana; çok basit bir konu.. Yine bu forumdaki üyeler sizin beklentilerinizi, hayat şartlarınızı bilmediklerinden dolayı anlamlı ve verimli bir netice alamayacağınızı düşünüyorum.
    İyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt

    "İşin içinden çıkamıyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz" gibi bir durum yok zaten. Olası durumları değerlendirdik, en yakın seçeneği de ilk mesajda yazdım. Cok büyük bir sorundan bahsetmediğimin de farkındayım sadece en mantıklısı ne ona karar vermeye çalışıyoruz. Doğru bir seçeneği de yok bu sorunun, bir şeylerden feragat etmek lazım ki diğerine ulaşabilelim. Siz olsanız ne yapardınız veya aklımıza gelmeyen bir seçenek daha var mıdır onu sorgulamak için buraya yazdım. Yorumunuz için teşekkürler

  • Yurtdışı konusunda en kısa sürede gidin kurtarın kendinizi. Mutluluklar diliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouoo

    "İşin içinden çıkamıyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz" gibi bir durum yok zaten. Olası durumları değerlendirdik, en yakın seçeneği de ilk mesajda yazdım. Cok büyük bir sorundan bahsetmediğimin de farkındayım sadece en mantıklısı ne ona karar vermeye çalışıyoruz. Doğru bir seçeneği de yok bu sorunun, bir şeylerden feragat etmek lazım ki diğerine ulaşabilelim. Siz olsanız ne yapardınız veya aklımıza gelmeyen bir seçenek daha var mıdır onu sorgulamak için buraya yazdım. Yorumunuz için teşekkürler

    Ben yerinizde olsam orta halli eşyalı bir eve tasinirdim. Çünkü yurtdışına gidecek olursanız eşyalara lüzumsuz yere çok fazla masraf yapmış olacaksınız ve giderken de bunları yok pahasına elden çıkarmak zorunda kalabilirsiniz.

    Eğer yurtdışı işi olmazsa (ki umarım gönlünüzden geçtiği gibi olur) ev eşyasını her zaman alabilirsiniz. Her zaman başka bir eve taşınabilirsiniz. Bunlar kolayca halledilebilecek şeyler. Özellikle eşyalı bir evde yaşayacak olursanız, yeni ev kiralama ve o eve eşya almaya dair bu süreci yönetmek çok daha kolay ve pratik olacaktır.

    Bir önceki yorumda haddimi aştıysam özür dilerim, yapıcı üslubunuz için teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koye git tasin inek tavuk besle
  • youtubeda kanadaya göç kanalını izlemeni tavsiye ederim. oradaki çift de Ankara'da eski eşyalarıyla bir müddet yaşayıp dertsiz tasasız gittiler diye hatırlıyorum ve çok mutlular. Ben de gitmeyi planlıyorum açıkçası, imkanınız varsa gidin. Detayları düşünmeyin. Bir ev tutun, iç güveysinden hallice olsun.

  • Bunu buraya sorman çok abes kaçmış. Hele kafanda birçok şeyi oluşturmuşken. Ben yılın bir kısmını yurtdışında bir kısmını da Türkiye de yaşıyorum, aslen Ankaralıyım ve yurtdışı doğumluyum. İnsanlara genel anlamda yurtdışını tavsiye ederim yani özellikle batı avrupa ülkelerini tavsiye ederim. Ama sen ve eşinin şartlarında yaşayan birine açıkçası tavsiye etmem. Genel özgürlükler veya sosyo kültürel konular vs işi karın doyurmuyor. Evet yurtdışındayken ben bunun kıymetini ve konforunu iliklerime kadar hissediyorum fakat çokta önemli bişey değil. Daha önemli olan şeyler geçim ve hayat şartları. Bunu kendi ülkende ortalamanın üstünde sağlıyorsan bu gayet yeterlidir bence, çünkü bu şartları yurtdışında sağlayabileceğinden emin değilim ki tecrübelerime göre sağlayamayacaksın. Dil kısmı da öyle biranda halledilecek bişey değil. Ben burada Türkiyeden yıllar önce gelmiş birçok insan tanıyorum. Bir Suriyelinin konuştuğu Türkçe kadar buranın yerel dilini konuşabiliyorlar, ki bu arkadaşlar gayet eğitimli insanlar, dil konusunda ki yetersizlikleri de açıkçası çok sırıtıyor. Ayrıca batı avrupa ülkelerinde mesleki yeterliliğini sorgularlar, seni sınavlara tabii tutar ve gerekirse orada da bir program okumanı isteyebilirler mesleğini icra edebilmen için. Türkiyede iyi bir mühendis olduğunu varsaysak bile orada seni öyle görmeyebilirler. Ayrıca eşinin Türkiyede icra ettiği mesleği orada da yapması neredeyse olanaksız zira dil problemi ve mesleki yeterlilik ve denklik sorunu karşısına çıkacaktır, ha iş bulur ama bu herhangi bir vasıf gerektirmeyen işler olur, bundan da pek tatmin olacağını sanmam. Dünyanın heryerinde geçerli bir mesleği yok. Ama senin var. Sen uğraşırsan denkliğini alır orada da mesleğini yaparsın ama bu hem yıllarını alır hem o geçiş sürecinde sen ve evliliğiniz yıpranabilir zira sende eşinde vasıfsız işlerle uğraşmak zorunda kalırsınız hayatta kalabilmek için. Makine ve inşaat mühendisi arkadaşlarım var çoğu denkliğini alamadı yıllarca uğraşmalarına rağmen ve farklı sektörlerde çalışıyorlar. Diplomaya değil sadece tecrübe ve yeterliliğe bakan firmalarda yok değil ayrıca sırf böylelerine özel iş bulma platformları var çok geniş bir havuza sahipler. Fakat seni böyle çalıştıran bir firma seninle aynı işi yapan diplomalı birine verdiği parayı vermeyecektir.

    5 yıldır tanıdığını söylüyorsun fakat evlenince gerçek yüzlerinizi zamanla görürsünüz. Eşin senin kafanda oluşturduğun imajı karşılayamazsa veya daha önce farketmediğin özelliklerini farkedersen sıkıntı çekersin. Zira yurtdışına yerleştiğini varsaydığımızda o geçiş sürecinde yaşayacağın zorluklara ek olarak eşinin yarattığı problemlerle uğraşmak istemezsin. Hiçbir kadın o zorluğu çekmek istemez şuan dediği hiçbişeyi ciddiye alma yani "beraber zorlukların üstesinden geliriz" gibi. Beraber gitmek yerine önce senin gitmen ve gerekli şartları sağladıktan sonra eşini yanına alman bu tip sorunların önüne geçer ama yeni evli bir kadını da yalnız bırakmak başlı başlına bir sorun zaten. Evlenmeden kendi başına gittiğinde yani oradaki işleri ayarlayıp ondan sonra evlenmek istediğini varsaydığımda da, orada biraz vakit geçirdiğinde yalnız yaşadığında şimdi ki sevgilinle yine aynı şekilde evlenmek isteyeceğini de sanmam açıkçası, çünkü şuan gözlerinde bir perde var ve o perde açılmadan evlenmeye çalışıyorsun. Oraya gidersen o perde zamanla açılır ve evlenmek istemezsin. Bana inanmıyorsan bunu kendin bir dene. Çalışan ve tek başına yaşayan bir erkek için batı avrupa yeryüzünde ki cennettin ta kendisidir

    Kızın ailesinin eşyalı eve çıkmanıza sıcak bakacağını pek zannetmiyorum açıkçası. Ama siz durumu açıklar yurtdışı planlarınızın kesin olduğunu izah ederseniz durum değişebilir.

    Hollandayla ilgili merak ettiğin spesifik konular varsa da sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 28 Ocak 2021; 9:4:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikologluk, psikolojik danışmanlık ya da psikiyatrlık kendi anadiliniz dışında yapılması doğru ya da etik olmayan meslekler listesinde bana göre.

  • 40 yaşındayım,

    3 kere evlendim.

    Diyeceğim tek şey, kaynanandan olabildiğince uzakta yaşa.

  • Dostum iş yerin nerdeyse orada yaşarsın. Komplike bir durum değil. Niye kafan karışıyor anlaşmış değilim. Güzel bir sahil kasabasında herkes yaşamak ister. Bilgisayar mühendisi ve psikolojik danışman olarak sahil kasabında iş bulabiliyorsanız gidin oturun. Başka bir ülkeye göç etmekten 25 yaşından sonra zor. Orada düzen kurmak, kültür, dil öğrenmek çok zorlanırsınız. Ha yurt dışından iş teklifi gelirse değerlendirebilirsin. Fakat iş bulmadan 30 yaşından sonra yurt dışına gidip hayat kuracam demek delilik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.