Şimdi Ara

Reuters: Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da şiddetli patlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Olayın tanıkları, son derece gürültülü bir patlama duyduklarını söylerken, bazıları da evlerinin sallandığını bildirdi. Yerel makamlar, füzenin bugün yerel saatle 12.52'de önlendiği açıkladı.

    Sosyal medyada yer alan video görüntülerinde, patlama sonrası gökyüzünde oluşan büyük bir duman bulutu görülüyor.

    Al Arabiya İngilizce Servisi genel yayın yönetmeni Muhammet Halit Alyahya Twitter'dan paylaştığı iletilerinde, "Riyad'da bir dakikadan kısa bir süre önce gürültülü bir patlama duyuldu" ve "Telefonda görüştüğüm Riyad'dan bir arkadaşım, Diplomatik Bölge'deki evinin sallandığını söyledi" ifadelerine yer verdi.

    PEŞ PEŞE İKİ SALDIRI

    Saldırı, Fransa, İngiltere ve Almanya'dan oluşan E3 grubunun, hafta sonu Riyad'a yönelik düzenlenen bir başka saldırıyı kınadıkları ortak açıklamanın hemen ardından geldi.

    Suudi Arabistan devlet televizyonu Al-Hadath dünkü yayınında, Yemenli Husiler tarafından Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik gerçekleştirilen bir saldırının önlendiğini duyurmuştu.

    Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu ile İran yanlısı Husi milisler arasındaki savaş 2015 yılından bu yana devam ediyor.

    Suudi Arabistan Yemen'de askeri operasyonlar düzenlerken, Husiler de sık sık başta başkent Riyad olmak üzere Suudi kentlerini füze saldırılarıyla hedef alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 26 Ocak 2021; 14:51:43 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.