Şimdi Ara

Tanrı ve Şeytan üvey kardeş iddiaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Youtube üzerinde ardemus kalimina diye bir kanal var. Kuruculardan ardemus adındaki bir varlıktan haber aldığını iddia ediyor. Gerçek adı Tuğcan, ardemus ise üst benliğiymiş.


    İddiaları özetle şu şekilde: En tepede mutlak yaratıcı onun altında kurucular var. Hiyerarşi aşağı doğru şu şekilde gidiyor: Melekler alemi (Dinlerdeki melekler alemi değil), felineliler ve kariyanlılar, humanoidler ve reptoidler.


    Enki ve Enlil üvey kardeş. Babaları Anu ancak birinin annesi Anu'nun kız kardeşi Antu iken diğerinin annesi Orion kraliçesi Dramin. Dramin saf kan reptoid. Enki ise humanoid reptoid melezi. Çünkü babası Anu. Enki ve Enlil aralarındaki anlaşmazlık yüzünden, Enlil dinlere Enkiyi şeytan olarak sokuyor. Enlil ise hristiyan tanrısı yehova iken, oğlu Adad yahudi tanrısı, diğer oğlu Nanna ise İslam tanrısı oluyor. Enlilin annesi de babası da humanoid olduğu için melez değil. Babası Anu gibi saf kan humanoid. İncildeki göksel babamız dediği babası Anu imiş.


    Şu an Illuminati de Enkinin oğlu Mardukun kontrolündeymiş. Marduk M.Ö. 2200'de başa geçip tüm tanrıları kovmuş. Anu ve Enlil plades gezegeninde sürgündeymiş.


    Marduk'un babası Enki, annesi ise Damkina. Damkina ise Anu'nun tahttan indirdiği Alalu'nun kızı. Alalu bu kızı Dramin'den yapıyor. Anu tahta geçince Draminden bir çocuk da o yapıyor ve Enki doğuyor. İlk doğan ise Damkina. Damkina ile Enki'den Marduk doğuyor. Humanoidler ataerkil olduğu için ve hem baba hem de anne tarafından soyu Orion kraliçesine dayandığı için Anunakiler arasında ciddi bir prestiji var Marduk'un. Orionda doğsa hiçbir değeri olmayacaktı. Çünkü onlarda kadın değerli erkek ise işçi sınıfıymış.


    Enki Damkinadan önce Ninhursagdan erkek çocuk yapıp tahta o şekilde varis bırakmak istiyor. Ancak Ninhursag 8 kız doğuruyor. Enki tutuyor bu sefer kızlarıyla ilişkiye giriyor ancak onlar da her defasında kız doğuruyor. Ninhursag (Ninmah) en sonunda Enki'ye büyü yaptırıyor. Enki pişman olduğunu söyleyince affediyor ve büyüyü bozuyor. Enki, Damkina'ya mecbur kalıyor böylece.


    Peki Ninmah neden önemli. O da yine Anu'nun kızı da ondan önemli. Annesi ise Felineli bir varlık olan Ray Sondra. Felineliler hiyerarşide humanoid ve reptoidlerin de üzerindeydi. Felineliler aslan kafalı, insan vücutlu varlıklar. Anu'nun sizin anlayacağınız 3 karısı var. Dramin (Reptoid), Raysondra (Felineli) ve Antu (Humanoid).


    Ninhursag'ın (Ninmah) Enlil'den de çocuğu oluyor. Adı Ninurta. Ninurta'nın diğer adları; El-i, ALİ, Allah'ın Aslanı. Annesi aslan kafalıydı ya oğlu da aslan kafalı doğuyor haliyle. Enlil de Allah olduğu için Ninurta da Allah'ın aslanıymış. Ali de o nedenle Allah'ın aslanıymış. Nasıl sağlam senaryo değil mi?


    Normalde Enlil dinleri çok tanrılı olarak oluşturmuş. Hangi tarihte bunu yaptı diye defalarca sorduğum halde cevap alamadım maalesef. Güvenirliğini kaybetti benim için.


    Torah, thor-ah'tan geliyormuş ve bu ifade Enlilin unvanıymış. Thor boğa, ah ise ay demekmiş. Yani boğa ay. Enlil de tüm humanoidler gibi boğa görünümlü ve boynuzları boğa boynuzu gibiymiş. Peygamberlerin soyu da onlara dayandığı için Musa da boynuzluymuş ama Muhammede gelinceye dek boynuzsuzlaşmışlar.


    Marduk başa geçince benden başka tanrı yok diyerek tek tanrılı din sistemini o başlatmış. Tevratı bu doğrultuda değiştirmiş. Fakat elohim gibi kelimeler gözünden kaçmış. Elohim tanrılar anlamına geliyor. Tevratın çok tanrılı din olduğunun ispatlarından biri de bu diyor. Başka şeyler de anlattı ancak her şey aklımda kalmıyor maalesef.


    Kurana da şöyle sızmış: Marduk'un Mısır mitolojisindeki adı Ra iken sonra Amon Ra oluyor. Bu, Ra Amon'a sonrasında Ramona, Rahmona derken en sonunda Rahmana dönüşüyor. Allah kelimesini Arap toplumuna unutturup Rahman kelimesini kabul ettiremeyince ister Rahman deyin ister Allah en güzel isimler onundur ayetini gönderiyor. Böylelikle kovduğu tüm tanrıların ismini üzerine almış ve onun için 99 ismi varmış.


    Allah Enlil'e tekabül ediyormuş ancak İslam tanrısı olma görevini oğlu Nanna'ya vermiş. Nanna da babası adına tanrıcılık oynayarak Allah ismini kullanmış. Ancak kontrol Mardukta.


    Nanna malum Sin. Arapların ay tanrısı.



    İddialar bana ait değildir. Zaten sorduğum soruların bazılarına cevap alamadığım için güvenirliğini benim için kaybettiğini yazıda anlattım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 24 Ocak 2021; 23:3:42 >







  • Panik yok, dna testiyle çözüm bulunur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zırvalıktan başka birşey değil.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    KESİNLİKLE
  • Yazılanları pek anlamadığım için başlığa göre konuşacağım. Müslüman mısınız bilmiyorum, zaten inancınızı sorgulamak kesinlikle haddime de düşmez ama şeytanı tanrının kardeşi addetmek düpedüz Kur-an'a haliyle İslam'a aykırı bir düşünce. Müslümansanız bu fikirleri ciddiye almamanız gerekir. Çünkü Kur-an'da Allah doğurulmamış ve doğmamış ve diğer her şeyi yaratmış bir ilah olarak herhangi bir başka varlık ya da diğer deyişle "yaratılmış olanla" akrabalık ilişkisi taşımaz. Yani mantıken taşıyamaz. İkincisi yine Kur-an'a göre şeytan Allah'ın bir yaratımıdır (creation) ve bir çeşit ateşten meydana gelir. İslam dininin tanrısı hakkında konuşurken "yaratan" ile "yaratılmışlık" farkına özellikle dikkat etmek gerekir zira Kur-an'da ve İslam geleneğinde bu oldukça önemlidir. Aksi takdirde kendisini "Müslüman" addeden insanlar tanrı ile şeytanı kadim Türk mitolojisindeki Kayra Han ve Erlig gibi iyi ve kötü kardeşler veya ikizler olarak ele almaya kalkarlar ki bu kesinlikle bilgisizce bir harekettir: İslam'da kesinlikle Allah'ın eşi benzeri dengi yoktur; doğmamış ve doğurulmamıştır. O sebeple motto şeklinde ne deniyor? Lâ ilâhe illallah (Allah'tan başka ilah yoktur), Muhammedün resûlullah (Muhammed onun elçisidir). Açıkçası yalnızca İslam'da değil; tüm Abrahamîk dinlerde de yani Musevilik ve Hıristiyanlıkta da bu anlayış var bir takım heretik ve marjinal denebilecek uç yorumları fazla kale almazsak. Museviler politeist dinlerin tapınaklarına ve tanrılarına tahammül edemeyip sık sık politeist Roma'ya karşı ayaklanmışlardır; Hıristiyanlar ise diğer tanrılara tapmaktan ve adak sunmaktan itinayla kaçınmışlar ve bu sebeple de tanrıların varsayılmış desteğini yitirmekten korkan Roma İmparatorluğu'nun kovuşturmalarına maruz kalmışlardır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Kanal sahibi bu sorularınıza farklı videolarında kendince cevaplar sunuyor. Aşağıdaki videoda, la llahe illallah ile ilgili anlatımları mevcut.

    Ayrıca hazreti Muhammed'in tebliğ ettiği dinin nasıl özünden saptırıldığını da açıklıyor.




    Müslümanım ancak bize din diye anlatılanların Hazreti Muhammed'in anlattıklarından çok çok farklı olduğuna ona inanıyorum.


    Elbetteki bir Müslüman olarak kanal sahibinin anlattığı bir çok şeyi reddediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 26 Ocak 2021; 12:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yanlis hatirlamiyorsam antik guney amerika dinlerinde de seytan(yani bugun seytanin karsiligi olan) insanlara bilimi ogrettigi icin tanri ile dusman oluyordu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    Panik yok, dna testiyle çözüm bulunur.

     

  • Birçok antik çağ mitolojilerinde benzer olaylar ve farklı isimlerde benzer karakterler vardır.İçerik olarak benzer mitlerin, efsanelerin, söylencelerin birbirinden uzak uygarlıklarda da (Hitit, Yunan, Kelt (İrlanda), Hint, Mısır, Meksika… mitolojilerinde ) bulunmasının nedeni ; farklı coğrafyalarda yapılan tabiat ve gökyüzü gözlemleri neticesi bilinçaltında insanların benzer tepkileri vermesi, kurguları ve mitleri oluşturması, veya bir kaynakta yaratılan söylencelerin ulaştığı diğer toplumlarca da (Mezopotamya’da Sümerlerden batıya Anadoluda Hititlere, oradan batıya Yunan mitolojilerine girmesi…) benimsenmesi, söylencedeki karakter isimlerinin değiştirilerek veya farklı karakterler eklenerek harmanlanması ve kendi toplumlarına uygun hale getirilmesi şeklinde açıklanabilir ki farklı coğrafyalardaki kazı ve bulgularla ortaya çıkarılan ve çözümlenen mitlerin kronolojik olarak incelendiğinde açıkça görülmektedir.

    Yazdğınız konu da Babil yaratılış mitolojisi "Enuma Eliş" ten alıntı olduğu kadar bir atım daha öteye taşınmış Enuma Eliş'teki karakterleri günümüz ibrahimi dinlerindeki tanımlamalarla eşleştirilerek yeni bir kurgu/senaryo/mit yazılmış.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.