Şimdi Ara

Type-C adaptörü ve DisplayPort ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konunun yerinin tam nerede olması gerektiği ve nerede daha hızlı cevaplanacağına emin olamadığım için buraya açtım.


    Özet geçmem gerekirse 4K 60Hz 10bit monitörüm var. Bilgisayarımda bulunan HDMI 2.0 çıkışı 12.54 Gbit/s aktarım ile RGB'de 8 bit görüntü veriyor. Thunderbolt 3 ve DP kablosu ile sorunu çözeceğim ancak pcde ethernet girişi olmadığından orta yollu "Daytona 8 In 1 Type-C" adında bir hub aldım. Özelliklerine baktığımda üstünde bulunan TypeC çıkışları 3.1 gen1 bunun hızı da yetmiyor ayrıca ethernet yüzünden kullanmak zorundayım.


    TypeC yi iki TypeCye çeviren bir kablo yada splitter alsam birinden DisplayPort 1.2 (21.60 Gbit/s zaten 4K 60Hz 10 bit RGB ise 20.05 Gbit/s) olarak diğerine de hubu bağlayarak(USB ses kartı ve ethernet takılı) olarak sorunsuz kullanabilir miyim? Baktığıma göre Thunderbolt 3, 40 Gbit/s aktarım hızı veriyor sorun çıkartmaz der iseniz TypeC to dual TypeC adaptörü arayacağım gördüğüm kadarıyla TR'de pek yok yada ben aratamadım varsa önerilerinizi de alırım :)








  • quote:

    Orijinalden alıntı: armyoflovers

    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/5-port-type-c-to-ethernet-adaptor-usb-hub-3-0-coklayici-cogaltici_pdp_597198546

    Bu var ama teknik açıdan senin ihtiyaçlarını karşılar mı bilmem.

    Aynı ürünün daha fazla çıkışlısı bende var hocam. Ancak bu ürünlerin TipC çıkışları USB 3.1 üzerinden veriliyor. Benim merakım pcde ki Thunderbolt çıkışını çiftlesek çalışır mı acaba direk Y kablo ile. Çünkü görüntü için Thunderbolt lazım onu çiftleyince birine görüntü aktarımı diğerine gene bu aparatı takmayı planlıyorum. Thunderboltun bu şekilde bir desteği var mı onu öğrenemedim bir türlü eğer desteği var ise dediğim gibi aktarımda 20Gbit/s görüntüye giderken apart üzerinden sadece ethernet kullanacağım.





  • Makinan ne? Macbook filan mı?
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt

    Yok hocam XPS 9570. Muhtemelen şuan için en iyisi Type-C to DP kablosu alıp, adaptör içinde Type-C to USB almak gibi görünüyor. Adaptörü almak için biraz acele ettim sanırım.

  • Var aslında thunderbolt çıkışlı adaptör, üzerinde usb, hdmı ve ethernet portu olan ama hepsi macbook lara göre, çift giriş portu kullanıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.