Şimdi Ara

X570 TOMAHAWK WİFİ mi B550 TOMAHAWK mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar arkadaşlar.


    Sadece başlıkta belirttiğim anakartlarla ilgileniyorum. Yakın zamanda nasip olursa işlemciyi R5 3600 veya uygun fiyatla rastlarsa R5 5600X'ye yükseltmeyi planlıyorum. Bu işlemcilerden birisiyle başlıkta ki anakartlardan birisini kullanmayı düşünüyorum ikisinin de yeterli incelemeleri yok ancak rastladığım incelemelerden edindiğim kadarıyla da çok az farkları var ancak şuan ki işlemcim R5 2600 olduğundan B550 kullanamıyorum malum işlemci desteği yok. Ya B550 alıp işlemci alana kadar anakartı boşta bekleteceğim yada X570 alıp bir süre R5 2600 ile kullanıp sonra işlemci upgrade yapacağım. Aynı anda hem anakart hem işlemci upgradesi yapmam da maddi olarak zor olduğundan önce anakart sonra işlemci yükseltmesi düşünüyorum bu nedenle bu iki anakart arasında kaldım. Arlarında ortalama 400-500 TL kadar bir fark var.


    Sizce hangi anakartı neden almalıyım? Örn: şunun usb girişi çok, şunun ses kartı daha iyi gibisinden önerilerinizi bekliyorum.


    Lütfen Asus, Gigabyte veya farklı markalar, modeller önermeyin çünkü bu iki anakartta da hemen hemen tüm donanımlar vs var ayrıca ısı değerleri de fiyatlarına göre çok iyi, 1000 TL fazla ödeyipte 20 derece sıcak çalışan kart istemiyorum çünkü ses zaafiyetim var ısı demek fandan dolayı ses demektir bu da beni çok rahatsız ediyor. Bunların ikisinden birini düşünüyorum sadece buna göre yorum yapmanızı bekliyorum.


    Şimdiden teşekkürler.








  • Wi-Fi 6/Bluetooth 5.1 ve fazladan 2 tane USB 3.0 bağlantısına ihtiyacınız yoksa, aynı anda sadece 1 tane PCIe 4.0 ekran kartı ve 1 tane de PCIe 4.0 NVMeSSD kullanacaksanız B550 Tomahawk alın.


    X570 Tomahawk modelinin tek eksi yanı ise çipsetin üzerinde fan olması.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armag3d0N

    Wi-Fi 6/Bluetooth 5.1 ve fazladan 2 tane USB 3.0 bağlantısına ihtiyacınız yoksa, aynı anda sadece 1 tane PCIe 4.0 ekran kartı ve 1 tane de PCIe 4.0 NVMeSSD kullanacaksanız B550 Tomahawk alın.


    X570 Tomahawk modelinin tek eksi yanı ise çipsetin üzerinde fan olması.

    Hocam chip sette fan olmasının eksi yanı nedir acaba?


    Saydığınız özelliklerin hemen hemen hiç birine de pek ihtiyacım yok gibi

  • Sessiz profilde çalışsa bile fanın içindeki rulmanın belirli bir çalışma ömrü vardır.


    Yazdığım özelliklere ihtiyacınız yoksa B550 Tomahawk alın. Bu anakarta bırakın 5600X'i, 5950X takıp hız aşırtma yapsanız bile sorun çıkarmaz.

  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam teşekkürler sağolun yardım için

  • Msi b550a pro modelini b550 tomahawk ile karşılaştırın. Zaten işlemciyi çalışma performansı olarak ikisi de iyi. Lakin ses kartı gibi bir takım özellikler farklı olacaktır. Eğer bu farklıların içinde sizin önemsediğiniz alt modelde olmayan bir özellik varsa b550 tomahawk alabilirsiniz yoksa hiç boşuna fazladan para harcamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.