Şimdi Ara

Sevdikleriniz için güzel sözler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her Konuda En Güzel Sözleri Derledik


    Sevdikleriniz için güzel sözler



    İnsanın kendini anlatabilmesi için her dilde lisanın inceliklerini kullanması, sadece birkaç kelimenin bir araya gelmesiyle her şeyi anlatabilmek eşsiz bir yetenektir. Bir araba laf söyleyip hiçbir şey söylemeyenlerin aksine, sadece birkaç kelimeyi akıllıca bir araya getirebilmek hüner işidir. Bir tür Anadolu geleneği de olan bu durum, ozanlarımız, şairlerimiz aracılığıyla, dünyanın en iyi örneklerine imza atmıştır. Yaşamın ve insanoğlunu ilgilendiren her şeyle ilgili öylesine güzel sözler var ki, bu sözlerin her biri yaşamımıza yeni aydınlıklar ve boyutlar kazandırır. Bir kişinin tüm hayatı boyunca edindiği birikimi, birkaç kelimeyle bir çırpıda anlatabilen bu en güzel sözleri bir araya getirerek beğeninize sunuyoruz.


    Her Konuda Bilge Olmak


    Kültürümüzde de önemli bir yeri olan bilge olmak durumu, genellikle çok şey yaşamış ve bir o kadar da okumuş kişilere ait bir meziyettir. Bununla birlikte yorumlama ve gözlemleme yeteneğine sahip olmayı da gerektirir. Dünyayı yaşadığı toplumu, insanları, doğayı, bilimi sözün kısası her şeyi içeren çeşitli güzel sözlerin birçoğu yaşamı daha iyi anlamamıza vesile araçlardır. Bu güzel sözler dağarcığımızda biriktirmek, henüz biz fark bile etmeden yaşamlarımızı olumlu yönde etkilerler. Dünyanın en etkili iletişim aracı olan yazı dilinin, birde böylesi akılcı ve mantıklı kullanılması, güçlü bir iletişimin de kapısını aralar.

    Kelimelerin bir araya eşsiz bir şekilde getirilmesiyle ortaya çıkan bu güzel sözler, daha önce hiç görmediğimiz şekilde her şeyi daha iyi görmemizi sağlar. Güzel sözler sürekli aramak, bilgi dağarcığında biriktirmek, daha iyi bir insan olabilmenin yanında, kolay ve güçlü bir şekilde iletişim kurabilmemizi de sağlar. Bazen önemsiz gibi görünen bir sözün içerdiği anlamlar, yaşadığımız anla ilgili öylesine derin bir deneyim sunar ki, aydınlanmamızı sağlar. Güzel sözlerin eşsiz etkilerinin ve katkılarının bilinciyle yaşamımıza yön vermek önemlidir. Bazen doğruyu, bazen de yanlışı en yalın haliyle anlatabilen özlü sözler, deyişler bu sebeplerle, kültürümüzde de çok önemli bir yere ve geçmişe sahiptir. Dünyanın en değerli ozanlarından birçoğuna ev sahipliği yapmış topraklarımız da, bu ozanların torunları olarak benzer üreticiler olmaya çalışıyoruz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.