Şimdi Ara

Zalman mı Xigmatek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • konu günceldir.

  • Selamlar . ikisi arasında diye soracak olursanız modüler yapı önemli ise sizin için xigmatek full modüler yapıda olduğu için bir adım öne geçer ama zalman da kalite olarak ondan daha geride değil , ikisinin de fiyatları aşağı yukarı aynı verimlilik sertifikaları da aynı tercih size kalmış. İkisi için de kullanıcı yorumları genelde iyi demişler. İkisi arasında diye sorduğunuz için kafanız karışmasın diye başka ürün linki bırakmadım yoruma. Benim kendi tercihim zalman olurdu. Bu belirttiğiniz xigmatek de kronik bir sıkıntı belirtilmese de daha önce kullandığım aynı marka farklı model psu da sorun yaşamıştım , tabi bu her markayla her modelle olabilir, başa gelebilir , ben tercih sebebi için söyledim. İyi günler.

  • Markaya değil, MODELe odaklanmak gerekir. Zalman'ın hangi modelini kastettiğiniz belli değil. Verdiğiniz link ana sayfaya atıyor.


    Sistemdeki CPU&GPU'yu ve max bütçenizi belirtirseniz ona göre öneri yapabilirim.

  • xigmatek tauro 700 full modüler inanılmaz sesli, yaklaşma.

    zalman 600w olan (R1 kasa içinden çıkan) sesli çıkmıştı. 700w olanında sorun yaşamadım. ofiste uzun zamandır kullanıyorum.


    sharkoon gold zero 650w yarı modüler, çok sessiz ve stabil.

  • zalman megamax 600watt aldım geçen gün, çok sesli geldi açıkçası, 200-300 devir daha yavaş dönse fanı daha iyi olurmuş.

  • zalman da xigmatek de psu üreticisi değil aslen. yani cougar ya da everest ya da rampage adı altında aslında hec in üretiğp de şişirme satılan psu lardan çok farkı yok. seasonic ya da fsp modellerine yönelin. özelikle zm 600 le gibi çöp bi modeli çıkarma cüreti göstermiş bi firmanın psularını hele ki yüksek kaliteli bi karta takmam bile.

  • Sayın zombi7406,


    Cougar; Tayvan menşeli Hec/Compucase Enterprise şirketinin tescilli markası olup, kendi fabrikalarında Cougar markasının yanı sıra birçok bilindik markalara PSU üretmektedirler.

    şişirme'den kastınızın ne olduğunu açıklarsanız ona da cevap verebilirim.


    Bilginize ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OK_Comsis

    Sayın zombi7406,


    Cougar; Tayvan menşeli Hec/Compucase Enterprise şirketinin tescilli markası olup, kendi fabrikalarında Cougar markasının yanı sıra birçok bilindik markalara PSU üretmektedirler.

    şişirme'den kastınızın ne olduğunu açıklarsanız ona da cevap verebilirim.


    Bilginize ...

    bu hec mevzuu da sıktı biraz.

    arkadaşlar ben hec e laf atmıyorum. ki eski dandik bile olsa everest psu içinden çıkankondansatorler bile hec marka olup gayet iyi ürünlerdi. evet hec marka kaapsitörler müthiş uzun ömürlü. kim tersini derse yalandır.

    ama olay sadece malzeme kalitesi değil. bu malzemeyi naıl yerleştirdiğine bile bakar. söz gelimi apple ve sony nin kendi orj adaptorlerinde de yan sanayilerinde de iyi bileşen kullanılır. amma apple ve sony nin trafo altları tamamen boş bırakılır hatta sonylerde trafo altı kesilir. pcb bile bırakılmaz belli yerlerde ki 220v atlaması olmasın. yan sanayilerde ordan hat geçirirler ufak pcb yapmak için ve sonuç? 220v atlar ve telefonu patlatır. bakın aynı malzeme kalitesi ama tasarım hatası. ve telefonu patlatıp sizin hayatınızı bile tehlikeye sokabilir.

    gelelim cougar a neden gıcığım?

    yaw cougar dediğin şey almanyanın frisbysi. eski forumları arayınca görürsün. eski almanyanın forumlarında cougar adı geçince iyi bi markanın çöp üretimi diyorlardı. türkiyede de frisby adı altında satılan ürünlerdir. hec yapsa bile bu ürünleri, hec bunları 250 300 watt olarak tasarlayıp veriyo. ama cougar hec in alt markası değil sadece dağıtımcısı. tıpkı yabancı bi girişim olsa da general mobile adı altında türkiyede satılan ürünler gibi. işte bu cougar alıyo 250 wattlık psu yu 300 diye satıyo.

    frisby ise daha insafsızdı. 250 diye aldığı psu 400 500 600 diye satmaya çalıştı ve insanların elinde bunlar güm diye infilak etti. tepkiler çoğalınca frisby markasını kasa üretimine aktarıp almanyada satılıp gene biraz gideri olan cougar ı türkiyeye taşıdılar. iyi midir? iyidir. ama işte bi everest kalitesindedir.

    ben psu tamiri yapıyorum. daha 3 gün önce elime geçen bi dark 400 psu nun orj transistörünü nerden buldum tahmin et? everestin 250 watt psu sundan. 13009 transistör. 100 watt gücünde bir transistör . 2 adet var ve 200 eder. adam 200 watt anca çekebilecek transistörle 400 watt psu yaptığnı iddia ediyo.

    fsp nin aynı transistöre sahip modellerinde 300 watt üstü bi etiket göremezsin-o da peak güç olarak geçer-

    gelelim koruma önlemlerine.

    cougar ya da dark gibi ürünleri sökünce pcb de zaten var olan pfc bölmelerinin boş olup direkt fiş dibine koyulan ek bir pcb ile halledildiiğini görüyorum ki bu da bi tasarım hatası. çünkü o tür tasarımlar eski psu lar içindi. onlar 8 cm lik yandan fanlı olan ürünler olduğu için soğutma problemi olmuyordu. ama alttan 12 lik fanın önünü kapatan bu pfc filtreleri, soğutmayı engelliyo ve sonuçta ya 5 vstb ya çıkış diyotlarının bozulmasına neden olabiliyo. şimdi ben o parçaları ordan söküp doğru yerlerine takarım. ama psu orj ine benzemediği için satamıyorum da. ee napayım şimdi? hayır 10 yılda ne geçmiş te everestte aynı bileşenlerle 250 watt diye satılan psu dark olunca 400 e çıkabiliyo? fsp de en azından pcb kalınlaştırılıyo ya da trafo değişiyo ya da transistörler diyotlar 2 şer li ekleniyo. bunda dümdüz koymuşlar. ve dümdüz onboard sistemde bile 6 senede psu nun transistörleri bozulabiliyo. yaw benim eski fsp 500 60hcn ye yaptıklarımı insan insana yapmazdı. ve o psu da bi tane bile diyot patlamadı. anca kablo koptu fan kitlendi. pcb sini bile çatlattık gene arza vermedi.

    bu arada cougar a takılmanıza da şaşırdım. çünkü ben ordan tek marka saymadım. zalman bile çöp benim gözümde. 400 watt maks çekilebilecek trafodan 600 watt vermeye çalışan bi firma.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.