Şimdi Ara

Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilirRusya’nın Kırım’ı 2014 yılında ilhak etmesiyle birlikte Karadeniz’de değişen dengeler, bugün halen daha ülkemiz de önemli bir ortağı olan NATO ve iştiraklerini ciddi oranda rahatsız etmekte. Rusya’nın Kırım’da kurulu Sivastopol Deniz Üssü’ne yaptığı yığınak ve yerleştirdiği silah ve radar sistemleri, ülkenin neredeyse tüm Karadeniz’i kontrolü altında tutmasını sağlamış durumda.



    Yaşanan bu gelişmeler, başta ABD olmak üzere Rusya’yı Karadeniz’de kontrol altında tutmak isteyen NATO için bir tehdit unsuru. Zira Rusya’nın Kırım’daki deniz üssü, ülkenin deniz kuvvetlerine Doğu Akdeniz’de harekât icra etmesine olanak sağlıyor. Rusya’nın bu anlamdaki caydırıcılık gücü, NATO ve iştiraklarının Doğu Akdeniz’deki operasyonları için risk teşkil etmekte.



    Ayrıca Bkz.Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptı



    NATO’nun Rusya’yı Karadeniz’de kontrol altında tutması için elindeki en büyük güç ise Türkiye. Dönemin Soğuk Savaş harekât planları, ülkemiz donanmasında görev yapan deniz altıları Rus amfibi kuvvetlerinin karşısındaki en önemli vurucu güç olarak görüyordu. Peki, Türkiye’ye biçilen bu rol bugün halen daha geçerliliğini koruyor mu?



    Son dönemde gelişen Rusya Türkiye askeri ilişkileri, S-400 hava savunma sistemi tedariki ve ABD ile yaşanan F-35 krizi derken bazı çevrelerce NATO’dan uzaklaştığı düşünülen Türkiye, halen daha kuruluşun en güçlü ortaklarından biri.  Ülkemizin sahip olduğu askeri teknolojiler bölgedeki dengeleri değiştirirken, donanmamız envanterine katılan yeni tip deniz altı ve silah sistemleri de Türkiye ve NATO’nun Karadeniz’deki etkinliğini artıracak cinsten.



    Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilir



    Havadan bağımsız tahrik sistemi ve Gezgin seyir füzesi



    Türkiye’nin Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesinde %81 millilik oranıyla üretilen Reis (Type 214) Sınıfı denizaltılarda kullanılacak olan havadan bağımsız tahrik sistemi (AIP), bu tür araçları üstün kılan özelliklerin başında geliyor. Denizaltıları hem çok daha sessiz kılan hem de araçların su altında havayla temas kurmadan 21 güne kadar kalmasını sağlayan sistem, önemli bir kuvvet çarpanı.  İhtiyaç halinde NATO bünyesinde görev yapma ihtimali bulunan ve operasyon anında tespit edilmesi çok zor olan bu denizaltılar, yüksek millik oranıyla halen daha geliştirilmekte olan Gezgin seyir füzeleriyle donatıldığında önemli bir vurucu güç haline gelebilecek.



    Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilir



    İlk versiyonlarının 800 km menzile sonraki modellerin ise 1400 km menzile sahip olması beklenen Gezgin Seyir Füzeleri envantere girdiği anda ve AIP tip denizaltılar ile kullanıldığında Karadeniz’deki ibrenin NATO ve müttefikleri lehine dönemsi muhtemel görünüyor.



    Bakalım önümüzdeki dönemde Karadeniz’deki dengeler nasıl şekillenecek.




    Kaynak:https://navalnews.net/will-turkish-aip-submarines-with-gezgin-cruise-missiles-increase-natos-dominance-against-russia-black-sea/







  • Reis sınıfı ünlü Türk denizcilerine atıf olarak seçildi, aslında proje ilk başladığında Cerbe sınıfı olması planlanmıştı, daha sonradan denizaltıların bazı konularda modifiyesi yapılmaya başlandı, o süreçte sınıf isimi de değiştirildi.
    Planlanan isimler: TCG Piri Reis, TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis, TCG Aydın Reis, TCG Seydi Ali Reis ve TCG Selman Reis.
  • Gezgin’in planlamada en azından şu an için Reis sınıfına (yani haberde belirtilen sınıfa) entegre edilmesi planlanmıyor ancak tamamen milli denizaltı Milden’de göreceğiz.
  • ayne değiştirebilir. :) dikkat

  • Fetocuysen gelme bu haberler seni bozar..
  • Reis ❤️
  • Karadeniz'de kartlar yeniden dağıtılıyor.

  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Reis sınıfı ünlü Türk denizcilerine atıf olarak seçildi, aslında proje ilk başladığında Cerbe sınıfı olması planlanmıştı, daha sonradan denizaltıların bazı konularda modifiyesi yapılmaya başlandı, o süreçte sınıf isimi de değiştirildi.
    Planlanan isimler: TCG Piri Reis, TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis, TCG Aydın Reis, TCG Seydi Ali Reis ve TCG Selman Reis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 20 Ocak 2021; 23:16:16 >
  • Güzel bir çalışma füze füzedir yeter ki bizim füzemiz olsun. Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilir 


    Hadi haber Ege yi bahsediyorsa anlarım ama Karadeniz den bahsediliyor. Süper güç Rusya ya karşı nasıl elimiz güçleniyor bu kısmı anlamadım?

  • draconist kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için ancak şu an bütün bu gelişmelere vesile olan bir tane reis var. Daha spesifik olması için RT Reis gibi bir isim seçilebilirdi çok muğlak kalmış.
  • NATO’nun umursamadığı şeyi biz mi umursayacağız, Kırımmış, Rus limanıymış, nolacaktı, Türk denizaltıları Kırıma gidip Rus donanmasına mı saldıracak, adamlar koskoca yeri maalesef ilhak etmiş, olan olmuş, koskoca avrupa gıkını çıkaramamış, 6 tane denizaltı yapınca bütün olayı biz mi çözeceğiz.

    “Yaşanan bu gelişmeler, başta ABD olmak üzere Rusya’yı Karadeniz’de kontrol altında tutmak isteyen NATO için bir tehdit unsuru. Zira Rusya’nın Kırım’daki deniz üssü, ülkenin deniz kuvvetlerine Doğu Akdeniz’de harekât icra etmesine olanak sağlıyor. Rusya’nın bu anlamdaki caydırıcılık gücü, NATO ve iştiraklarının Doğu Akdeniz’deki operasyonları için risk teşkil etmekte” demişsiniz.

    Şimdi burada yazmış olduğunuz Doğu Akdenize hemen bir bakalım, abd ve NATO’ya da bakalım, hemen hiçbiri bizim doğu akdenizdeki varlığımızı, kendi sınırlarımız içinde olan denizlerde dahi bulunmamızı istemiyor, bir ara hatta Arama Tarama faaliyetleri yapan gemimizdeki personele yakalayıp hapse atma tehdidinde dahi bulundular, bunu ittifak dediğiniz insanlar yaptı.

    Rusların NATO ve iştiraklarının doğu akdenizdeki operasyonları için risk teşkil etmekte dediğiniz kısım tam olarak buna kargalar bile güler kısmı.

    Olayın aslını ben size yazayım.
    1 NATO ve iştirakleri Türkleri Akdenizde istemiyor.
    2 Olası bir savaş Ruslarla değil NATO ülkeleri ve Türkiye arasında ve öncelikle de yunanistan ile olacaktır.
    3 Rusların akdenize inmeme diye bir şey söz konusu da değil zaten Suriyede de limana uzun zaman önce yerleştiler, istedikleri gibi gelip gidiyorlar, kimse de gıkını çıkaramaz.
    4 Olası bir savaşta Türkiye ve Rusyanın ne yapacağını asla bilmiyorlar, Rusların doğu akdenizde Türklerin yanında NATO’ya karşı (işler o raddeye gelirse) birlik olma ihtimalleri dahi var.
    5 NATO Rus varlığından o kadar rahatsız ise iş işten geçmeden önce Ruslar Kırımı ilhak ederken birlik olup karşılarına çıksalardı, zira haberde geçen denizaltıları zaten Almanya desteği ile yapıyoruz, yani aslında o denizaltılardan Almanlarda ve NATO iştiraklerinin çoğunda zaten benzerleri var, o halde bunlar neden kırım ilhak edilirken ellerindeki bu güçleri kullanmadılar da şimdi Türkiye daha bu denizaltıları yeni yapılırken Ruslara karşı sanki kullanacakmışız gibi absürd haberler yapılıyor, maksadını anlamış değilim.

    Son olarak şunu söyleyeyim, haberinizdeki tek bir doğru nokta var o da bu haberin başlığı.
    “Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilir”
    Evet değiştirebilir, sadece Karadenizde değil öncelikle yunana karşı Egede değiştirecek, daha sonra Akdenizde değiştirebilir, Atmaca füzeleri de değiştirebilir, Karadan deniz hedeflerine atılan seyir füzeleri de değiştirebilir ve bunların hiçbiri Rus gemilerine karşı kullanılmayacak.

    Yıllarca abd rusyayı düşman olarak gördü, bu yüzden tüm avrupa ve nato ülkelerine de bunu dayattı, İranla da aynı şekilde, bizim bu ülkelerle, coğrafi nedenlerle yakın olmamız sonucu ekonomik anlamda iş yapmamamız neredeyse imkansızdır, ittifak dediğimiz abd ve nato gibi güçler en çok ihtiyacımız olduğu anlarda bize hava savunma füzesi vermek bi kenara, nato gücü kapsamında olan patriotları dahi bölgeden çekmişlerdi, en son sadece şu an net hatırlamıyorum ya hollanda ya ispanya hava savunma gücü bi bölgede kalmıştı. Bize yıllarca düşman diye dayatılan ruslar en çok ihtiyacımız olan silahı bize verirken, ittifak dediğimiz ülke ve birlikler müttefikliğe yakışmayacak hareketlerde bulundu, kısacası pratikte nato bitmiştir, abd ve natanun ruslra karşı bir planı varsa bunu Türkiyeyi istediği zaman Ruslara karşı kullanabileceği bir güçmüş gibi asla yapamayacaktır, o devirler bitmiştir, bir daha da o devirlere geri dönüş olmayacaktır. Bunun şu an başımızdaki siyasi parti ile de bir alakası yoktur, bu şimdi ve gelecekteki Tüm Türk devletlerin ortak ajandasıdır, o devir geldiği zaman bizim hala bu devletlerin ittifakına ihtiyacımız olacak mı olmayacak mı artık ona göre değerlendirilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 21 Ocak 2021; 23:34:52 >




  • Yüzde 81 millilik oranı nedir? Bu yerlilik ve millilik terimlerini sürekli bu şekilde kullanarak kafa karıştırıyorlar. Çelik bizden değil, itki sistemi bizden değil ve bizde yapılmıyor, silahları bizden değil ve bizde yapılmıyor, elektronik aksamın önemli parçalarının hiçbiri bizden değil ve bizde yapılmıyor. Yani bu yüzde 81 millilik nedir, nasıl hesaplanıyor?
  • ABD Karadenize girip neden rusyayı kışkırtmak istiyor. Montro sözl. Uygun olmayan taleplere izin vermeyen generallerimizi kumpaslarla cezaevine attırdı. NATO için değil kendi ulusal menfaatlerimiz için donanmamız güçlü olsun

  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de bahsedilen yerlilik oranlarının çoğu maliyet üzerinden yapılır. Maliyetin ne kadarı yurt içinde kalıyorsa ona göre. Belirli sistemlerin içerisindeki alt komponentlerin dahil edilip edilmediği ise flu bir nokta. Dünya'ya bakıldığında da çok yerlilik oranı takıntısı olan yoktur. "İş" gözü ile X miktar iş ülke içinde kaldı veya x milyon dolar ülke ekonomisine katkı yaptı şeklinde açıklama yapılır. Haberde geçen millilik oranı da yanlış bir terim bu arada. Yerlilik oranı denmesi gerekiyor. Dediğim gibi o da tam karşılığı değil ya neyse.

  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Tabi bir şeyi bilmeyip ''ne kadarı bizde yapılıyor, bu yüzde 81 lik kısmı neye göre söylüyorlar'' diye bir soru sormanız kadar mantıklı bir soru daha olamaz, ama bunun arkasından eklediğiniz ''çelik bizden değil, bizde yapılmıyor'' gibi kısımlar da bu mantıklı soruya pek yakışmamış, yani neresinin yapılıp yapılmadığını bilmeden neden ''bizde yapılmıyor ' diyorsunuz anlamadım.

    ''Denizaltı projesinde Aselsan, Havelsan, STM, TÜBİTAK, Ayesaş, MilSOFT ve Koç Sistem'in yerli tedarikçi olarak görev alması kararlaştırılmış, buraya kadar olan kısım yerli katkı payı, off-set sistemiyle ürünün yüzde 81'ini oluşturması planlanmıştır. Sipariş edilen denizaltılar Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa ediliyor, yani demiri çeliği de bizden.

    Yani denizaltının demiri çeliği vb materyali bizden, motoru, bataryaları, pervanesi, bazı radar ve haberleşme sistemleri bize ait değil.

    Tam olarak neleri bize ait bu resimde görebilirsiniz. Resim tıklayınca büyüyor.
    Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilir

    Gördüğünüz gibi ''elektronik aksamın önemli parçalarının hiçbiri bizden değil ve bizde yapılmıyor'' dediğiniz şeylerin aksine çoğu elektronik aksam ve önemli parçaların çoğu bizde üretiliyor.
    Hangi Türk firmasının neyi ürettiği de resimde tek tek gösterilmiştir.

    214 sınıfı denizaltılardan Yunanistan da almıştı fakat bu denizaltının tasarımından kaynaklanan bir hata nedeniyle gemi yan yatıyordu, Almanlar yunanlılara sattıkları gemilerde bunu geminin bazı bölümlerine farklı ağırlıklar koyarak çözdüler.

    Bizim denizaltılarımızda ise tamamen başka bir metod uygulandı, tamamen Türk mühendislerin önerisi ile Almanlara gemilerin boyunu uzatarak alternatif çözümler sunuldu, bunu derinlemesine incelediler ve olacağı görülüp denizaltıların boyu 3 metre daha uzun olacak şekilde inşasına başlandı, bu eklemenin baştan mı kıç taraftan mı her iki kısımdan orantılı şekilde mi tam olarak nasıl olduğu konusunu bilmiyoruz.

    Gemilerde Türk yapımı torpidolar ve gemi savar füzeleri de (Atmaca) kullanılacak, Akya ve Orka isimlerinde milli torpidolar da kullanılacak.
    Bunlar da ''silahları bizden değil ve bizde yapılmıyor'' diye ezbere yazdığınız yerlere cevap olmuştur sanırım.

    Buraya da göz atmanız yararlı olur.https://www.savunmasanayist.com/havelsan-denizalti-bilgi-dagitim-sistemi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 22 Ocak 2021; 0:15:38 >




  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde Donanmaya ait ne alınıp alınmayacağına ordudaki askerler, eldeki mevcut gemilere bakarak, gemilerin ömrü, hizmet süresi, bu gemilerin ne zaman emekliye ayrılacağı vb konulara da yine donanmadaki gerekli konumlarda bulunan subaylar karar verir. Cumhurbaşkanının önüne bunlar bir rapor olarak sunuluır kendisi satın almayı onaylar hepsi bu.

    Mevcut denizaltıların da ne zaman ömrünü tamamlayacağı bilgisi önceden belliydi, bu gemilerin alınması ile ilgili konular ve projeler daha 2000 li yıllarda yapılıyordu ve hatta alınmasına da 2012 de karar verildi.

    Bu noktada Cumhurbaşkanlığı makamındaki kişi hangi siyasi görüşten veya parti temelli olduğu hiç önemli değildir ismi kim olursa olsun bu projeleri imzalar ve belirlenen sistemler satın alınır. Ha şu var misal donanma 8 gemi istemiştir, Cumhurbaşkanı 6 tane alır, orası devlet bütçesi ile alakalı bir durumdur.

    Yani özel olarak RT Reis dediğiniz Cumhurbaşkanımızın denizaltılara isim verilmesine neden olacak bir husus yoktur, Türk ordu geleneğine göre savaş gemileri denizaltı gibi platformlara ''ne güzel satın aldı'' diye Cumhurbaşkanı ismi verilmez, o gemilere isim koyabilmeniz için denizci iseniz Denizde savaş veya savaşlar kazanmış bir komutan olmanız gerekir, bu Türk askeri geleneğine göre böyledir, böyle de kalmaya devam edecektir.

    Üniversite açılır, sevdiğimiz Cumhuru Reislerin ismi verilebilir, daha önceden de örnekleri olmuştur, Süleyman Demirel Üniversitesi gibi mesela. Askeri platformlara siyasi isimler verilmez verilirse de önemli bir savaş kazanmış olması gerekmektedir.

    Yarın bir gün Cumhurbaşkanı Yunanistana savaş açar, ege denizindeki adaları Türk toprağı yaparsa benim için bir denizaltıya veya gemiye RT Reis ismi verilmesinde bir sakınca yoktur.
    Fakat benim için böyle bir olay X bir parti hükümet iken, başka bir görüşten Cumhurbaşkanı koltukta iken olsa ve adaları Türk toprağı yapsa benim için yine sorun yoktur.
    Şu anda durduk yere RT Reis olsun derseniz bu (Türk ordu geleneğine göre uymadığından) abesle iştigaldir. Ha isteyebilirsiniz, keşke olsaydı diyebilirsiniz, sizin görüşünüzdür saygı duyarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 22 Ocak 2021; 0:54:20 >




  • Rusya bu haberden sonra karadenizden çekilmeye karar vermiş.
    Venüs gezegenine doğru yola çıkıyorlarmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra nükleer devreye girdi...

  • draconist kullanıcısına yanıt

    Aylar sonra bir foruma girip bakayım dedim ve sizin mesajınızı gördüm. Araştırmak güzel şey gerçekten. Sizi sonuna kadar desteklediğimi bilmenizi isterim. Yalnız oradan buradan topladığınız bilgiler ile herşeyi doğru ve eksiksiz bildiğinizi düşünüp, karşınızdakinin konu hakkında bilgisiz olduğunu iddia etmeniz pek doğru olmamış. Karşılıklı oturup konuşuyor olsaydık, yaptığınız hatayı anladığınızda yüzünüzdeki ifadeyi görmek isterdim.

    Bu arada, yazdıklarınızın herhangi bir kısmı ile alakalı teknik bilgiye ihtiyacınız olursa çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt

    Ben size gayet açık bir mesaj yazdım, tek hatam bilgisiz demek evet, aslında ''Yanlış biliyorsunuz'' demem gerekirdi.

    ''yaptığınız hatayı anladığınızda yüzünüzdeki ifadeyi görmek isterdim.'' demişsiniz de önce bunun için bir hata yapmam gerekmiyor mu?


    Sizden alıntı yapıyorum bakın, bunları siz yazmadınız mı?

    ''Çelik bizden değil, itki sistemi bizden değil ve bizde yapılmıyor

    silahları bizden değil ve bizde yapılmıyor,

    elektronik aksamın önemli parçalarının hiçbiri bizden değil ve bizde yapılmıyor. ''


    Bu geminin Alman malı olduğunu tüm dünya biliyor zaten, itki sistemini biz yapıyoruz diye iddia eden mi oldu?

    Benim itirazım geminin inşasında kullanılan materyalin dahi ''Çelik bizden değil'' diye itiraz etmeniz.

    Bu geminin çok kritik öneme sahip bazı bölümlerine ait metaller yurt dışından geliyor evet, motoru da Almanyadan geliyor.

    Ama geminin inşaasında kullanılan materyalin büyük bölümü Türkiyede üretiliyor.

    Hatta STM ve Gürdosan ile yapılan Section 50 bölümü ile ilgili videosu dahi var.


    Çeliği dahi bizden değil ise bu Section 50 nasıl ve nereden çıktı cevaplarsanız sevinirim.


    Gezgin seyir füzeleriyle donatılmış Türk denizaltıları, Karadeniz’de dengeleri değiştirebilirKaner Kurtyoutube
    KANALIMIZA DESTEK OLMAK İÇİN LÜTFEN ABONE OLMAYI BİLDİRİMLERİ AÇMAYI VE VİDEOYU BEĞENMEYİ UNUTMAYINIZ.. KANALIMIZA ÜYE OLMAK İÇİN : https://www.youtube.com/channel/UCtKGuqdrH4mVAwqOmQhEm_g/join REİS SINIFI DENİZALTILARIN TORPİDO KOVAN BÖLÜMÜ İLK KEZ TÜRKİYEDE ÜRETİLDİ !! Dünyada sayılı ülkelerin üretimini yapabildiği, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım (Section 50), ilk kez Türkiye’de, yerli ve milli imkanlarla, STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretildi. Reis sınıfı denizaltılar için üretilen ilk Section 50, Gölcük Tersane Komutanlığı’na teslim edildi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Section 50’nin yerlileştirilmesi, Milli Denizaltı Projesi’ne giden yolda, önemli bir tecrübe kazanımı oldu” dedi. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni Tip Denizaltı Projesi’nde (YTDP) kritik bir aşama daha tamamlandı. Dünyada sayılı ülkelerin üretimini yapabildiği, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım (Section 50), ilk kez Türkiye’de, yerli ve milli imkanlarla, STM mühendisliği ve koordinasyonunda, Gürdesan Tersanesi’nde üretildi. Reis sınıfı denizaltılar için üretilen ilk Section 50, Yalova’da bulunan Gürdesan Tersanesi’nden, deniz yolu ile Gölcük Tersane Komutanlığı’na bugün (13 Eylül 2021) teslim edildi. Milli imkanlarla üretilen ve teslim edilen ilk Section 50, YTDP’nin 3. denizaltısı TCG MURATREİS’e entegre edilecek. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Türk Donanması’nın en modern denizaltı platformu olacak, Yeni Tip Denizaltı Projesi’nde (Reis Sınıfı Denizaltılar), kritik bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. Denizaltıların en kritik bölümü olan, torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım Section 50’nin üretimini, ilk kez ülkemizde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmın yerlileştirilmesi, Milli Denizaltı Projesi’ne giden yolda, önemli bir tecrübe kazanımı oldu” ifadelerini kullandı. STM/Yerli Denizaltı Kovan Bölümü "Section 50" STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Mavi Vatan’da caydırıcılığını artıracak, Reis Sınıfı Denizaltıların üretiminde, tarihi bir başarıya imza attıklarını belirtti. Güleryüz, “Reis Sınıfı Denizaltılar için üretimine devam ettiğimiz, Section 50’nin ilk teslimatını gerçekleştirdik. Projede, hedeflenen yerlilik oranının üzerine çıkmayı başardık. YTDP kapsamında, bugüne kadar 33 sistem yerlileştirdik. STM olarak, YTDP projesi kapsamında, 19 yerli firma ile çalışarak, yerli yüklenicilerin kapasitesinin geliştirilmesine de katkı verdik. STM, Milli denizaltı üretimine giden yolda, yerlileştirmeyle ilgili ekosistemini başarıyla oluşturmaya devam ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesileyle, projenin hayata geçirilmesine öncülük eden, eski Deniz Projeleri Direktörümüz Mazlum Savaş Onur’u rahmetle anıyor, projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Kaynakça : https://www.savunmasanayist.com/reis-sinifi-denizaltilarin-torpido-kovan-bolumu-ilk-kez-turkiyede-uretildi/ s400 türkiye, çok namlulu roketatar, kaplan füzesi, trg 300 kaplan, patriot türkiye, hisar u, hisar hava savunma sistemi, hisar a, hisar o, stinger, porsav, yunan spiker, yunan medyasında türkiye, yunan basınında türkiye, hisar u, yunan medyasında türkiye libya, yunan medyası türkiye libya, türkiye lazer silahı libya, türkiye ve libya, türkiye libya yunan, türkiye libya yunan medyası, hürjet f16 karşılaştırma, ufuk gemisi, kktc, yunan basınında türk savunma sanayi , yunan medyasında türkiye, yunan spiker, yunan basınında türkiye, gezgin füzesi, akıncı iha, atak 2, tfx, yunan medyası, tf 2000 destroyer, hürjet, yunan basını, tf 2000, hürjet vs f16, mete yarar, libya son durum, hürjet son durum, akıncı, tfx savaş uçağı, tiha akıncı, akinci iha, savunma sanayi, göksungur, akıncı tiha, aselsan, yunanistan, tcg anadolu son durum, tfx savaş uçağı son durum, libya son durum 2020, tcg ufuk gemisi, doğu akdeniz, tsk, yunan basini, hava soj, tcg ufuk, türkiye libya, yunan, atak helikopter, gezgin, hisar hava savunma sistemi, yunanistan türkiye, akıncı siha, i sınıfı fırkateyn, tcg anadolu, akinci, akıncı iha özellikleri, libya'ya askeri sevkiyat, bayraktar satcom, bayraktar tb2s, libya türk askeri, libya'da son durum, bayraktar tb3, ismail demir, hulusi akar, recep tayyip erdoğan, cem gürdeniz, cihat yaycı, hakan kılıç, savunma sanayi dergilik, savunma sanayi, IDEF2021, IDEF21, IDEF, #gezgin #gezginseyirfüzesi #atak #atak2 #atakhelikopter #millimuharipuçak #hürjet #hürkuş #tfx #gökbey #somfüze #aksungur #göksungur #anka #tsk #tusaş #jetiha #iha #siha #tiha #akıncı #akinci #akinciiha #akıncıiha #akıncısiha #akincisiha #akıncıtiha #akincitiha #türkhavakuvvetleri #türkdenizkuvvetleri #türkkarakuvvetleri #türksilahlıkuvvetleri #fırtınaobüs #altaytank #somfüze #hisarhavasavunmasistemi #hisara #hisaro #IDEF2021 #IDEF21 #IDEF
    https://www.youtube.com/watch?v=REf3ySzS4ws



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 12 Kasım 2021; 17:22:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.