Şimdi Ara

Bir burun Ameliyatı Serüveni ( Youtube Videolarına inanmayın ilk 3 gün Çok Zor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Şubat 2021 Güncelleme,


    Herkese merhabalar tekrardan umarım sağlığınız yerindedir. Ameliyat günüm 26 ocak çarşamba günüydü. Şimdi süreci youtube videolarında olmayan veya ya çok basit bir şey diye benim gibi ameliyatı zor geçenleri hiçe sayanlara istinaden detaylıca anlatacağım, Burun ameliyat sonrası tıkalı olduğu için ben ağızdan nefes alma sürecimi yönetemedim ve çok zorlandım.


    ameliyat sabahı sabah 7:30da hastaneye gidip kayıtlarımızı yaptırdık. Daha önceden ücretini ödediğim için sadece evrak işleri vardı.

    Hasta kayıt kısmında gerekli işlemleri yaptıktan sonra odamıza çıkardılar. Eskişehir Acıbadem hastanesinin gerçekten odaları çok güzeldi. Tek kişilik özel bir oda. Tertemiz.

    Televizyon, buzdolabı, derece ayarlı ısıtma soğutma, içeride ekstra bir süit oda ( orayı ekstra ücret ödeyerek açtırıyormuşsunuz) , 4-5 yıldızlı otel temizliğinde ve konforunda bir banyo tuvalet vardı. Aynı zamanda çalışma masası ve refakatçinin uzanabileceği hem koltuk hem yatak olan bir mobilya. 8-9 tane farklı farklı ışık ve gece lambaları birden fazla acil durumda hemşireyi çağırabileceğiniz acil durum düğmeleri vs. Hastanede hem ilk girişte hem de devamında anlatacağım süreçte gerçekten mükemmel idi. Hastaya verilen değer kalite temizlik ilgi alaka her şey süperdi diyebilirim. İlk kez ameliyat oldum ve ilk kez özel hastanede bu şekilde bir yatış gerçekleştirdim.


    8-8:15 gibi doktor da odaya geldi ve bizimle görüştü. Üstümdeki kıyafetleri dona kadar çıkararak ameliyat öncesi giyilen kıyafeti giydim. daha sonra iki kişi benim yatağım ile beraber ameliyathaneye indirdi. Ameliyathane girişinde hemen 2-3 kişi başıma geldi ve beni konuşturmaya çalıştı ( sakinleştirmek rahatlatmak için elinden gelenleri yapıyorlar ve çok hızlılar) o an benden başka da bekleyen yok idi. kolumdaki bileklikten kim olduğumu biliyorlardı. daha sonra kalabalık arttı ve 5-6 kişi ile hemen ameliyathaneye aldılar. Ameliyat masasına kendim geçtim. Soğuk bir ortam olduğu için biri sadece benim üstümü örtmekle uğraştı. Bu sırada ameliyat masası ısıtmalı imiş onu çalıştırıp bilgi verdiler ve üşümedim diyebilirim. Damar yolu vs açıldı. o sırada oda da kalabalık arttı ve ameliyatı yapacak olan doktor da geldi. anestezi doktoru bir selam verip ağzıma maskenin altından bir boru ve damar yolundan verdikleri anestezi ile beni uyuttular. Çok tuhaf bir kokusu ve anı vardı.


    Sabah 9da girdiğim ameliyattan 15:30-16:00 civarı uyandığımı hatırlıyorum. Yine etrafımda 2-3 kişi vardı ve üşüyordum. Herhangi bir acı veya ağrı yoktu. Burnumdan çok rahat ve derin nefes alabiliyordum. yine 2-3 kişi beni odama çıkardı. Odaya geldiğimde resmen titriyordum. Beni hızlıca sardılar ve odanın sıcaklığını arttırdılar. Bu sırada ameliyathanede iki ayağıma da Varis çorabı giydirmişler çok sıkıyordu. Pıhtı atmaması içinmiş internetten öğrendim. 1-2 saate ısınmaya başladım fakat burnum tıkanmaya başladı ve nefes almada zorlanmaya başladım. 3. saatten itibaren burnum komple tıkandı ve ağızdan nefes almaya başladım. Boğulma hissi gibiydi benim için. Nefes almakta çok zorlanıyordum. bu süreçte sürekli hemşire gelip ateş, tansiyon, oksijen seviyesi vb şeylere baktı. Her saat buz getirdiler ( eldivenin iki parmağına su koyup dondurmuşlar alnınızın ortasından göz altlarına değecek şekilde peçete üstünde koyuyorsunuz , peçete buzun deri yanması yapmasını engelliyormuş). Akşam 7.30 gibi ilk su içirmek için yine hemşire geldi ve kontrol yaptı. bu süreçte odaya refakatçi için yemek de geldi. devamında benim içinde geldi fakat refakatçi ile aynı yemek gelmiş hemşire gelip yemeği değiştirtti. çiğnemesi olmayan şekersiz komposto , tavuk göğsü gibi bir tatlı, patates haşlaması ezilmiş ve mantar çorbası vardı. doğru düzgün bir şey yiyemedim. karnım da aslında pek aç değildi.


    10a doğru hemşire anestezi sonrası yürütme yaptırmak için geldi. beni yavaş yavaş yatağımdan kaldırıp koluma girip koridorda yürüttüler, bu süreçte hemşire ile beraber temizlikçi abla da gelip çarşafı vs değiştirdi. devamında tuvalete oturtup küçük tuvaletimi yapmamı istediler. sonrasında tekrardan yatağa döndüm. bunun devamında ateşim çıktı ve 37.5 dereceyi görünce hemşire ateş düşürücü serumu ve antibiyotiği damar yolumdan verdi. Antibiyotik ilk soğukluk verse de sonrasında yanma ve uyuşma oldu tabi. Bu süreçte ağızdan nefes aldığım için çok zorlandım. Bu arada varis çorapları çok sıktığı için anneme çıkarttırmıştım fakat hemşire gelince onları tekrar giymemi istedi ve taburcu olasıya kadar giydim. Bu çorapların detayını ve önemini bilen varsa aşağıya yazarsa sevinirim özellikle bir doktor veya tıp öğrencisi çok mutlu eder. Sabaha 7' e kadar 1-2 saatte bir hemşire gelip ateş tansiyon oksijen seviyesi vs kontrol etti. her saat buz geldi ve 15dk buz koydum. Sabaha kadar 5dk bile uyuyamadım. Yüzüm şişmeye başladı. Göz kapaklarım ve göz altlarım şişmeye başladı. Arada özellikle yemek yerken veya hareket ederken burundan hafif kanama oluyordu. Sabah kahvaltısı vs de geldi. Normal bir otelin kahvaltı tabağı gibiydi. yanında sıcak çayla beraber. Fakat ben o kahvaltıdan çok zor iki parça bir şey yiyebildim. bir saat sonrasında doktor geldi duruma baktı ve taburcu edildim. Halim gerçekten çok kötüydü. Halsiz, zor nefes alan, boğazı tahriş olmuş vs...


    Bu süre zarfında hastane refakatçinin gecesi için çarşaf yastık vs de getirdi. Sürekli ortak alanda temizlik oldu. Belki gelip odanın tuvaletini de temizlemişlerdir ben görmedim. her an ulaşabileceğimiz bir hemşire veya görevli vardı. Sadece sabah taburcu işlemleri için bütün doktorlar o saatte vizite gelince biraz gecikme oldu. Özellikle damar yolunu çıkartmaları uzun sürdü. Damar yolu da daha sonra kanama yaptı. Bu bozuk olan moralimi ve tedirginliğimi arttırdı tabi. su içerken veya bir şeyler yerken o an nefes alma refleksi gelip genzime kaçacak diye çok korktum geldi bir kaç kere de. Bu yüzden yeme içme çok zordu. Doktor da pazartesi gününe kontrol için randevu vermişti ama o zamana kadar dayanmam imkansız idi,


    10 gibi eve geçtik. Annem biraz çorba vs yaptı fakat ağızdan hem nefes alıp hem yemek yemek beni çok tedirgin etti. Çok gergindim. sürekli burundan nefes vermeye çalışıyordum. Bu yüzden geceleri uykuya dalma anında boğulma gibi uyanıyordum. Hiç uyuyamadım. Aynı gün doktora yazıp yalvardım tamponları çıkarmasını istedim. Bu şekilde hafta sonu + pazartesi akşama kadar bekleyemezdim. Bayılacak gibi oluyordum. Doktor halime acıdı ve cuma sabahtan beni kliğine çağırdı. Ameliyatın ertesi günü çift yastık üzerinde yatakta tabut gibi yatıyordum. Ara ara hafif kanamalar oluyordu. Yemek veya suya kalkarsam kaçınılmaz idi. Şişliklerim aşırı arttı ve gözüm kapanacak kadar oldu. Evde de buz koymaya daha seyrek devam ettik fakat hastanede getirilen buz tipleri elimizde olmadığı için uygulaması çok zor oldu. İki torbayı birbirine bağlayıp iki gözümün altına ortadan koyuyordum. Mutlaka ameliyat eldiveni alıp ameliyat sonrası için hastanede gelen gibi arası açık iki parmaklı buzlar yapın ve hazır olsun.



    Ameliyattan sonrak, 3. günümü ve tamponların alınma sürecini daha sonra ekleyeceğim. Gerçekten süreç kabus gibiydi. Çoook zorlandım. Keşke yaptırmasaydım ölüyorum diye hissettim hep. Şuan bunları yazarken bile o süreç aklıma geldi ve gerçekten gerildim. Hayatımdan silmek istediğim 2 gündü benim için. Youtube videolarında ve doktor görüşmelerinde bu süreci çok rahat gibi anlatıyorlar fakat benimi için hiç öyle olmadı. Sürecin devamı ve genel deneyim ile ilgili daha sonra bir çıkarım yapacağım. Araştırmacı biri olmama rağmen o kadar bakmama rağmen atladığım çok konu varmış. Belki bu konuda korkuyor olmam etkili olmuştur fakat bu yazının internette bu süreci bütün detayları ile şeffaf anlayan bir kaynak olması için bırakacağım.




    Merhaba Arkadaşlar,


    Yıllarca forumda farklı arkadaşların farklı deneyimlerini okuyarak yeri geldi üzüldük yeri geldi sevindik. Belki biraz sonra yazacağım burun ameliyatı serüvenini anlatan onlarca arkadaş oldu fakat malum ülkede her yıl her türlü şeyin fiyatı arttığı için fiyatlar ve teknoloji geliştiği için teknikler değişiyor. Benim hikayem de 2021 Ocak ayında burun ameliyatı nasıl olduğu ile alakalı olacak :)


    Ortaokulda 6.sınıfta burnum ortasından bir kemik çıkarak büyümeye başladı. Liseye geldiğimde ise hem kemerli hem de nispeten büyük bir burnum vardı. Lise son üniversite başlangıcında ise kemik gelişiminin tamamlanması sonucunda gerçekten büyük ve kemerli bir buruna sahip oldum.


    Liseden beri bu durum beni rahatsız ediyor fakat burun ameliyatı videolarını izledikçe korkarak bu fikirden vazgeçiyordum. Bu şekilde şimdiki yaşıma kadar (23) kendimi avuttum. Eski arkadaşlarım bu halime alışmış olsa bile hem Üniversitede kızlar hem de yeni tanıdığım erkekler ilk gördüğünde bu ne böyle diye bakarak beni analiz ediyordu. %100 Karadenizliydim onların gözünde fakat Karadeniz ile alakam yoktu İç Anadolu Türkmen'iyim.


    Bu dezavantajı kaliteli ve şık kıyafetler aynı zamanda sempatik bir tip olarak kapatmaya çalışsam da ilk izlenim dış görünüş üzerine kurulduğu için problemler oluyordu. Şimdiye kadar çok güzel arkadaşlıklarım oldu fakat özellikle güzel kızlarla bir flört meselesi olma durumunda hep geride durdum. Karşımdaki belki bu durumu ikinci plana atmış dahi olsa ben kendimi hep geriye çektim.


    Arada tamam artık ameliyat olacağım desem de korkup bir şeyleri bahane edip kendimi frenledim fakat yaz ayında başladığım iş ve oradan kazandığım kazancımı biriktirmem vesilesi ile elimde güzel bir meblağ birikti. Normalde bununla mezun olduğumda kuracağım evin eşyalarını almak vardı fakat ondan daha önemli bir sorunum vardı. Özgüven.


    Gelecek dönem boyunca uzaktan stajım olması ve korona sonrası hem yüzü hem de vücuduyla ön yargı yaratmayan bir kişi yaratma gayesi ile bu serüvene başladım.


    Bugün yaklaşık bir aydır takip ettiğim bir doktorun muayenesine giderek muayenemi oldum (250TL) ve ameliyat hakkında gerekli bilgileri aldım. Gerçekten doktor için internette paylaşacağı ben burunu düzelttim sonrasında bunu yarattım deyip reklam yapabileceği bir burnum var. %50e yakın küçülmesi gerekiyor :) Haliyle belki de bu sektördeki oldukça zor olacak bir ameliyat serüveni için anahtar teslim diye tabir edebileceğimiz bir fiyat aldım ( 14.000TL). Fiyat içinde süreç boyunca yapılacak her şey ve Acıbadem hastanesinde bir gece yatmalı ameliyat var. Aynı zamanda korona olduğu için hem ben hem refakatçi için korona testi var. Bunun haricinde iki farklı hastane içinse 10.500 ve 13.000TL fiyatlar verildi.


    Psikolojik olarak hala aklıma geldikçe elim ayağım titriyor, korkuyorum fakat artık bu ameliyatı olacağım. Kendimi buna inandırmaya çalışıyorum. Son yıllarda da hem aile içinden hem de arkadaş çevremden bu yönde bir baskı görüyorum. Eğer kazasız belasız sağlam bir şekilde bu ameliyattan çıkarsam devamında tüm vücut epilasyon ve fitness ile yenilenmiş bir şekilde korona sonrası döneme devam etmek istiyorum.


    Konu ilgi çeker çekmez bilmiyorum fakat elimden geldiğince konuyu güncellemeye çalışacağım. Özellikle araştırma yaparken güncel fiyatlara ve hangi durumdaki insanlara bu fiyatların verildiğine bir türlü ulaşamadım. Konuda mutlaka fiyatları birebir olarak paylaşacağım. Hava atmak için düşünmesin kimse çünkü gerçekten bu alanda güncel fiyat bulmak çok zor.


    Perşembe günü doktorla önümüzdeki süreci planlayıp kısmet olursa gelecek hafta cuma olacak şekilde ameliyatı yaptırmayı planlıyorum.


    21 Ocak Güncelleme :


    Yorumlar için teşekkür ederim. Bugün tekrardan görüşüp süreci başlattık. Pazartesi günü testler yapılacak nasıl bir olacağı üstünde doktor da bilgisayar üzerinden çalışma yapacak.


    Saçlarım ve sakallarım uzundu komple 3-4 numara tras oldum şuan kamil gibiyim


    Doktor tekrardan fotoğraf çekimi yapabileceğini söyledi gerçekten başka biri gibi gözüküyorum şuan :)


    Sıkıntı çıkmazsa da Çarşamba günü ameliyat olacak durumu biraz daha kabullendim ama hala korkuyorum...


    25 Ocak Güncelleme :

    Bugün sabahtan anestezi doktoru ile görüştüm. Gerekli soruları sordu ve bilgilendirmeleri yaptı.(maske olmasına rağmen güler yüzlü pozitif biriydi )


    Hastane kaydı yapıldı, 3 veya 4 tüp kan ( bakamadım kan alırken kafam diğer taraftaydı ) verdim. + pcr testi yapıldı. Hastaneye 25.01 tarihi ile 4200Tl civarı bir ücret ödedim.


    Bu süreçte pek bir sıra beklemedim. Acıbadem Eskişehir hastanesinde süreç sıkıntısız devam etti. Özellikle kan alınırken ve pcr testinde hiç sıra beklemedim.


    Sonrasında doktor ile görüşüp tekrardan sakalsız ve kısa saçlı halimin resimleri çekildi. Biraz daha bilgilendirme yapıldı.


    Kalan 9800 Tl'yi de doktora ödedim. 2 yıl boyunca geçecek sürenin ve kontrollerin ücretin içinde olduğunu belirtti.


    Ayrıca tekrar ameliyat gerektiği bir durum oluşursa sadece ameliyat ücreti ödenerek yapılacağını belirtti. ( kendisi herhangi bir ücret talep etmeyeceğini söyledi)


    Bir dahaki güncellemem eğer kendimde olursam ameliyatın olacağı çarşamba günü akşam veya daha sonrasında iyi hissettiğim bir zaman da olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batkent -- 1 Şubat 2021; 11:49:3 >







  • konuyu favorilerime ekliyorum hocam,yaşadıklarımız az çok aynı ve seni çok iyi anlıyorum,ve eminim bir çok insan da bu dertten muzdarip...

  • Yap gitsin 2-3 ay çekeceksin sonra kafan rahat
    Seneye de jawline yaptırırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun! Benim burnumda da hafif sola (karşıdan bakınca sağa) yatıklık var. Aynadan kendime dimdik baktığımda burun bariz sola eğik yani. Durumu aileme açtığımda ciddi olmadığını, bununla yaşayabileceğimi söylüyorlar. Bense ameliyat olmak istiyorum. Emin değilim ama doktor, sağ deliğin içinde büyüyen et kitlesinin (alerji) burna baskı yaptığını söyledi (belki de ben öyle anladım). Böyle olmaya da bilir tabii.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardesim acıbademin en ünlü hastanesi Maslak şübesinde çalıstım 1 sene ve ordaki iyi denilen bir doktora burnumu yaptırdım.


    Sonuç eskisinden bin kat güzel fakat verdiğim paraya değmeyecek bir burun.


    sana Acıbadem maslaktaki en iyi burun yapan doktoru tavsiye edebilirim Daha geçtiğimiz ay bir arkadaşım daha tavsiyemle o doktora ameliyat oldu.


    Veya 2000tl civarına bursada buldugum işini cok seven, devlet hastanesinde bir doktoru da tavsiye edebilirim. ben ikinci ameliyatımı bursadaki doktora yaptırıcam bu sene içinde.


    hangisini istersin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demacia

    Yap gitsin 2-3 ay çekeceksin sonra kafan rahat
    Seneye de jawline yaptırırsın

    2-3 ay çekme gibi bir durum yok. bana da 6 ay hatta bazısı 2 yıl boyunca sıkıntı çekeceksin diyordu. tamamen palavra

  • bu ameliyatta önemli olan doğru doktoru seçmek, ameliyat hikaye zerre bi şey hissetmiyorsun içine delikli plastik tampon koyuyorlar nefes alma vermede bile ameliyatlı burunla çok rahat oluyor ki üstünde alçı varken yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

    kardesim acıbademin en ünlü hastanesi Maslak şübesinde çalıstım 1 sene ve ordaki iyi denilen bir doktora burnumu yaptırdım.


    Sonuç eskisinden bin kat güzel fakat verdiğim paraya değmeyecek bir burun.


    sana Acıbadem maslaktaki en iyi burun yapan doktoru tavsiye edebilirim Daha geçtiğimiz ay bir arkadaşım daha tavsiyemle o doktora ameliyat oldu.


    Veya 2000tl civarına bursada buldugum işini cok seven, devlet hastanesinde bir doktoru da tavsiye edebilirim. ben ikinci ameliyatımı bursadaki doktora yaptırıcam bu sene içinde.


    hangisini istersin

    hocam neden değmeyecek bir burun oldu açıklar mısınız

  • Bende kendimden örnek vereyim..


    3 yıl önce bende burun ameliyatı oldum. Kemerli kötü bir görüntü vardı.


    Korkudan sürekli erteliyordum, fakat boşuna ertelemişim. 6000 bin TL civarına ameliyat olmuştum. 1 yıla yakında doktor araştırmıştım.


    Burun ameliyatında Doktor ve Referanslar çok önemli. Yüzünüzün en belirgin, en göze çarpan noktası burun o yüzden doğru bir doktor seçimi olmalı..


    Ameliyat; 1 gün öncesinden tetkikler yaptırdım ertesi gün ameliyata aldılar.


    4 saat civarı sürdü ameliyatım ve aynı gün taburcu oldum. öğlen gibi odama çıktım 2-3 saat dinlenip narkozun etkisi geçince taburcu oldum. hiçbir şey hissetmiyordum acı, ağrı hiçbir şey yoktu ben bunu narkozun etkisine bağlamıştım.


    Gece oldu ertesi gün oldu ne ağrı ne acı var dedim herhalde ben ameliyat olmadım dedim :). Daha önceden ameliyat olanları görünce gözlerinin altları çürümüş gibi morarıyordu. Bende Morarma olmadı denecek kadar az oldu. İşte bu kısımda Doktor devreye giriyor tecrübesi işini bilmesi.. Anladım ki bıçak altına yatıyorsan doktorun tecrübesi işini sevmesi önemli abi. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum.


    Şükür ben sorunsuz atlattım. Burnumdaki kötü görüntü psikolojik olarak etkiliyordu. Özellikle sosyal hayatımı.


    Doktorum her gün 1 ameliyat yapıyordu 1.5 ay ameliyat sırası beklemiştim :) burun ameliyatı yaptıran o kadar çok ki.. Doktoru övüyorum çünkü 1 yıl boyunca tüm hastalarını kontrole çağıyor. ameliyatı yaptım parayı aldım olmadı hiç..


    Demem o ki eğer bu ameliyatı olmaya karar verdiyseniz Doktor konusunda titiz davranın.

    Reklam sanılmasın diye doktorun ismini yazmıyorum :)


    Ameliyat sonrası burnunuza iyi bakmalısınız.. okyanus suyu ile sürekli temizliğini yapacaksınız verilen kremler oluyor onları süreceksiniz.


    Tampon çıkarılmasından çok korkutmuşlardı canından can gidiyor vs. hiçte öyle değil. korkulacak bir şey yokmuş.





  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    hocam yandan fena degil fakat önden pek hos olmadi. ben hokka istedimz doktor kadınsı durur dedi ben duz yapim dedi ben de inandim duz yap dedim. ucu hafif aşağı eğik oldu.

    Bir burun Ameliyatı Serüveni ( Youtube Videolarına inanmayın ilk 3 gün Çok Zor)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

    hocam yandan fena degil fakat önden pek hos olmadi. ben hokka istedimz doktor kadınsı durur dedi ben duz yapim dedi ben de inandim duz yap dedim. ucu hafif aşağı eğik oldu.

    hocam bence cok güzel duruyor,tabii sizin gönlünüz rahat değilse biz ne desek boş,umarım istediginiz gibi bi burnunuz olurBir burun Ameliyatı Serüveni ( Youtube Videolarına inanmayın ilk 3 gün Çok Zor) 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    hocam bence cok güzel duruyor,tabii sizin gönlünüz rahat değilse biz ne desek boş,umarım istediginiz gibi bi burnunuz olur 



    Alıntıları Göster
    teşekkür ederim. yandan guzel de önden bakınca çok sıradan. ben mukemmel istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt

    Hocam eski hali nasıldı,onu da atabilir misin

  • Benimde burnum eğri çok az da büyük yaptırmayı düşünüyorum. ama bugün bir habere denk geldim kadının biri burun ameliyatına girmiş masadan kalkamamış aynı durum olsun istemem böyle bir durumda gitmeyelim diğer tarafa Bir burun Ameliyatı Serüveni ( Youtube Videolarına inanmayın ilk 3 gün Çok Zor) 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    Hocam eski hali nasıldı,onu da atabilir misin

    konularima goz atabilirseniz orda var hocam. suan galerimde yok malesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt

    Eski hali çok kötüymüş,doktorun eline sağlık valla :)

  • bence nefes alışverişinizde bir sıkıntı yaratmıyorsa ve harbiden karga gibi burnunuz yoksa yaptırmayın.

    burnunuzu yaptırdıktan sonra doğal olmadığı çok belli oluyor direkt göze çarpıyor. plastik adam gibi görüyorum. he tabi kardeş sen kimsin ki sana kendimizi beğendirelim deyip yaptırın tabi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    Eski hali çok kötüymüş,doktorun eline sağlık valla :)


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya masada kalırsan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.